Králík - jak udělat ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1100
18.2.20 08:41

S tím kecupem je to teda kekel 8o a už vůbec netuším co je na tom po kanadsku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3548
18.2.20 08:43
@Micilin píše:
Peču ho na kmíně a česneku, k tomu špenát a bramborový knedlík. Pozor, abys ho nevysušila.

Na to je dobrý trik vystřihnout z pečícího papíru o trošku větší tvar pekáčku, ve kterém se králík peče. Ten papír několikrát zmačkat pod tekoucí vodou, dát na králíka a klasicky upéct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3548
18.2.20 08:44

Já dělám klasicky na smetaně, pečeného na cibuli nebo na hořčici. Mamka z něj ráda dělá řízky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.2.20 08:58

@Elzaaa Jako svickovou, na olivach s rozmarynem, na cesneku, potrit horcici a upect…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6040
18.2.20 09:14

Já dělám králíka v pomalém hrnci. Fakt si ho nemůžu vynachválit. Jestli nemáš pomalý hrnec, je naložení přes noc nutnost. A rozporcuj ho. Nebo je taky dobré ho dělat v remosce.

Můj nejlepší recept, co tu chutná I detem: králíka posolim, posypu kmínem a popatlu hořčicí (plnotučnou, kvůli manželovi ale dávám dijonskou a je to taky skvělé). Na to dám česnek na kolečka, cibuli na kolečka a slaninu nebo uzené. Ty poslední 3 ingredience ve větším množství. V pomalém hrnci se mi to 9 hodin dusí a pak je maso křehoučké a chutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116258
18.2.20 09:18

Já bych ho upekla jen se solí, kmínem, česnekem a prošpikovat slaninou. Můžeš dát do pekáče kořenovou zeleninu a zbytek slaniny.
Příloha bramborový knedlík a špenát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2009
18.2.20 12:38

@Lucie008 Aha, to je pro me novinka. Dekuju moc za tip :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
18.2.20 16:06

Béřovický králík ;)

Sice mě na ten recept přivedla tchýně, ale vřele doporučuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...