Kratší letní prázdniny kvůli koronaviru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
122624
11.3.20 06:40

Nevíme nikdo, co bude zítra…V každém případě už školáci nemůžou počítat s žádným ředitelským volnem. Teď jde o to, jak dlouho budou tyto opatření trvat. Je určitý plán výuky a ten se musí splnit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.20 06:54
@spiky01 píše:
Zdravím, na škole kam chodí dcery jim dnes vyučující řekli, že o dobu kdy bude škola uzavřená z důvodu koronaviru se bude chodit déle do školy na konci školního roku, tzn že jim prázdniny začnou třeba o 14 dní později. Mně to přijde jako blbost a myslím že to není možné, ale je tu někdo kdo se orientuje a může třeba poradit co s tím? Na jaké nařízení/paragraf se eventuelně odvolat? Program na prázdniny máme už dlouho dopředu, začátkem července tábory, už zaplacené… Takže samozřejmě pokud by tato situace nastala budeme dcery uvolňovat, ale ony se vždycky tak těší na vyzvedávání vysvědčení, beru to jako krajní možnost. Děkuju za reakce

Ne, blbost to není. Jedná se o mimořádnou situaci. Takže samozřejmě si dcery uvolňujte, ale nikdo neví, co bude. Třeba tou dobou budou stále nebo opět zakázané hromadné akce ev. se nebude moci z/do země. To prostě nikdo neví. Zrušily se teď i promoce, takže pokud si dcery nepůjdou pro vysvědčení, tak to určitě taky zvládnou. A hlavně - je to až za 4 měsíce ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
11.3.20 06:54

@Leviatan já jsem četla, že tento vir nemá rád teplo, takže s příchodem teplého počasí bude slabnout. Podobný klasické chřipce. Lidi se obávali, že se dostane do Afriky a prd. Teplé počasí mu škodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26879
11.3.20 07:00
@Mallorka píše:
@Leviatan já jsem četla, že tento vir nemá rád teplo, takže s příchodem teplého počasí bude slabnout. Podobný klasické chřipce. Lidi se obávali, že se dostane do Afriky a prd. Teplé počasí mu škodí.

Na to bych nespolehala. V Iranu zrovna nemrzne :mrgreen:
MERS taky byl vuci teplu odolny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
11.3.20 07:16

@Mallorka to, že tenhle vir nesnáší teplo je jen přání lékařů a hygieniků, bohužel se všude prokazuje opak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
11.3.20 07:26

Pochybuju, ucitele jsou normalne v praci, takze pak si budou vybirat tu dovolenou. Navic nam ukoly chodit budou, pokud chcou pak v lete mit skolu, tak at nam nic neposilaji. Taky mame na leto vse zaplacené a zorganizováné. Prostě budeme ted delat ukoly doma jak kdyby dite bylo nemocné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77556
11.3.20 07:31
@Mallorka píše:
@Leviatan já jsem četla, že tento vir nemá rád teplo, takže s příchodem teplého počasí bude slabnout. Podobný klasické chřipce. Lidi se obávali, že se dostane do Afriky a prd. Teplé počasí mu škodí.

to bohužel není pravda, respektive se to ještě nedá říct, jestli s teplým počasím bude ustupovat - není to ani mikrobiologové - takže ta zpráva je „jedna paní povídala“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
11.3.20 07:35

No tak to by byla pěkná darda tedy :zed: teď nemají žádné prázdniny, už jsme s obou škol dostali pokyny, budou dostávat úkoly a musí to plnit. Takže to nejsou prázdniny, navíc kašlu na prázdniny v době, kdy pomalu nevystrčím nos ven, jednak prší a fouká, to je člověk rád, že přeleze z baráku do auta, za druhé se nikam nedá jít a nic dělat. Od prvního červencového týdne mají děti aktivity, již zaplacené, my dovolenou. To snad jako ne. Tohle je věc, co by mi tedy vadila neskutečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
11.3.20 07:39
@Šáruší píše:
No tak to by byla pěkná darda tedy :zed: teď nemají žádné prázdniny, už jsme s obou škol dostali pokyny, budou dostávat úkoly a musí to plnit. Takže to nejsou prázdniny, navíc kašlu na prázdniny v době, kdy pomalu nevystrčím nos ven, jednak prší a fouká, to je člověk rád, že přeleze z baráku do auta, za druhé se nikam nedá jít a nic dělat. Od prvního červencového týdne mají děti aktivity, již zaplacené, my dovolenou. To snad jako ne. Tohle je věc, co by mi tedy vadila neskutečně.

nam ucitelka mladsiho syna dnes napsala, ze ona trva na tom, ze ucivo detem nalezite vysvetlime, ze ona se k tomu nebude vracet. detem je nad 10, doma s nimi nikdo neni.
No ja mam HO, takze dobry, ale ti, co vecer v 6 prijedou z Prahy, nic moc.
bude to jeste zajimave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
11.3.20 07:56

Co jsem zatím slyšela, tak to nahrazování přes hlavní prázdniny je jedna z posledních možností a školy ji budou využívat v krajních případech (dlouhodobá karanténa), takže zatím bych byla v klidu.
Všichni ve škole dostali tunu úkolů a prostě bude „domácí výuka“. A pak se uvidí. Úplně bych neřešila, co bude za čtyři měsíce, to nevíme nikdo. Můžou být stále karantény a na dovolenou a na tábor se nedostaneme tak jak tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.20 07:56

Podle mě by lidi měli přestat řešit kraviny a začali víc přemýšlet. To je pořád nějaké fňukání, že nemůžou ven a že nemůžou lyžovat a že přijdou o peníze a že se musí s dětmi učit a učitele se budou flakat… Je jasné, že to není lehké, ale kdo říkal že bude? Hrozí nám epidemie, přestává to být legrace a tudíž musíme slevit ze svých nároků a trochu se snažit ne? Už mě to štve. :pocitac: Kamkoliv kouknu, někdo si stěžuje…hrozná doba. :( já udělám cokoliv, abych ochránila své blízké, kteří by tímto mohli trpět a je mi fuk, že se musím holt uskromnit. Jsou horší věci, než přijít o pár tisíc nebo se nudit s dětmi doma.

• Citovat
  • Upravit
4380
11.3.20 07:59
@Anonymní píše:
Podle mě by lidi měli přestat řešit kraviny a začali víc přemýšlet. To je pořád nějaké fňukání, že nemůžou ven a že nemůžou lyžovat a že přijdou o peníze a že se musí s dětmi učit a učitele se budou flakat… Je jasné, že to není lehké, ale kdo říkal že bude? Hrozí nám epidemie, přestává to být legrace a tudíž musíme slevit ze svých nároků a trochu se snažit ne? Už mě to štve. :pocitac: Kamkoliv kouknu, někdo si stěžuje…hrozná doba. :( já udělám cokoliv, abych ochránila své blízké, kteří by tímto mohli trpět a je mi fuk, že se musím holt uskromnit. Jsou horší věci, než přijít o pár tisíc nebo se nudit s dětmi doma.

Proč to píšeš anonymně? Pro tebe to nemusí být hrozné, pro někoho jo, pro někoho i likvidační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
11.3.20 08:05

Bych resila, jestli to vsichni prezijem a ne podelanou skolu v lete. Tak kdo ma zaplaceny dovoleny a nutne potrebuje na tu dovolenou jet, tak at si vezme neplaceny volno treba :zed:. Resite kraviny, za tejden tu nakažených bude 300 a Bulovka ma 8 lůžek infekčního oddeleni… tohle by me desilo vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
11.3.20 08:06

Myslím si, že tohle je v tuto chvíli naprosto zbytečné řešit, nevíme, co bude zítra, natož za pár měsíců, třeba nebudeme mít dovolené žádné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
11.3.20 08:08

@Kaileee a co jako ma byt likvidační? Zustat 2 tydny zalezlej doma a projit se max kolem baraku? To je opravdu hruza, no. Kazdej ma na ciga a na kraviny, tak budou mit prachy i na to, zustat chvili doma at za penize nebo zadarmo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí