Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@kacz píše:
Třeťák ve škole sedí déle než 4 hodiny (aspoň myslím), takže mi to půjde optimální, sedět nad učením 4 hodiny doma.
To sice ano, ale musi jit o ucivo, ktere dite zvladne samo pres den. Pri predstave, ze prijedu z prace v 16 hodin (v uredni dny az o pul seste), tak uz vazne s deckem nemuzu sedet 4 hodiny nad ucenim ![]()
@cecetka presne, to je neco jinyho ve skole a doma. Pracujici rodice by to nemohli stihnout. A Jsou prece taky vychovy, ty se snad delat nebudou. Nastesti je nase ucitelka rozumna.
@kacz píše:
Třeťák ve škole sedí déle než 4 hodiny (aspoň myslím), takže mi to půjde optimální, sedět nad učením 4 hodiny doma.
Třeťák ve škole sedí 4-5 vyučovacích hodin denně, ale z toho na den vychází 1 hodina nějaké výchovy, takže to vychází na 2 a čtvrt až 3 běžné hodiny denně. Přičemž různé rozdávání a sbírání sešitů sebere jistě hodně času. 4 hodiny práce adekvátní rozhodně není. To je učitelka buď hodně náročná, nebo mají skluz a rozhodla se ho nahnat takhle. Mám kamarádky, jejichž učitelka na prvním stupni děti na prázdniny úkoly doslova zahltila a to i na ty letní. Jedna učitelka byla velmi ambiciozní, ta jela tvrdě na výkon a druhá zas toho spoustu nestihla přes rok, tak to nechala dětem dopracovat o prázdninách. Moje děti nikdy úkoly na prázdniny, kromě čtení, neměly a vždy se během roku zvládly naučit vše i s normální dávkou úkolů. U starší dokonce tak skvěle, že se půlka třídy dostala na gymnázia a zbytek téměř všichni do výběrové třídy na druhý stupeň. U mladší ještě uvidíme, ale taky si myslím, že budou dobré výsledky, dítě dostane vše kvalitně vysvětleno, vše dostatečně procvičováno, takže všemu rozumí ze školy.
@cecetka píše:
To sice ano, ale musi jit o ucivo, ktere dite zvladne samo pres den. Pri predstave, ze prijedu z prace v 16 hodin (v uredni dny az o pul seste), tak uz vazne s deckem nemuzu sedet 4 hodiny nad ucenim
Něco zvládne snad samo a co nezvládne, uděláte navečer. To už jistě nebudou 4 hodiny. Navíc dítě má většinou i tatínka, můžete se vystřídat.
@kadlina Ale pak děti v běžném režimu dělají doma taky úkoly, ne?
My máme zadané úkoly i z výchov a tělocviku. Včera jsme se naučili písničku Travička zelená. Syn zpěv, manžel zpěv a kytara, já flétna. Byla to sranda.
@kacz píše:
@kadlina Ale pak děti v běžném režimu dělají doma taky úkoly, ne?
My máme zadané úkoly i z výchov a tělocviku. Včera jsme se naučili písničku Travička zelená. Syn zpěv, manžel zpěv a kytara, já flétna. Byla to sranda.
U nás je úkol na pár minut vždycky. Ale mám děti, co to zvládnou samy, každý takové štěstí nemá. Jsou i děti pomalejší nebo rozmazlenější-nevím, jak líp popsat situaci, kdy dítě ve škole pracuje a doma dělá cavyky. Tam rodiče musí s dítětem dělat všechny úkoly a to, co našemu trvá 5 minut, dělají i půl odpoledne. Pro takové děti bude domácí výuka složitá a asi hodně zaostanou. A rodiče budou na blázinec ![]()
Já dneska dítěti nařídila výtvarnou výchovu
Ale zpívat fakt nebudu ![]()
Já mám doma zpívání zakázaný, starší nadává a pes na mě štěká
jedině mladší je na mé straně, ten taky zpívá rád ![]()
@kadlina já zase nejsem tvořivá a neumím malovat, ale to s ním dělá táta. Místo tělocviku hrajou fotbal.
Tak ty vychovy nejsou zas tak dulezity ne. Asi kazdej se bude v nasledujicich tydnech venovat s detma nakymu tvoreni, kresleni, pohybu treba tancovani, zazpivani… co taky s nima porad. Tak to myslim staci, netreba aby na to chodily specialni ukoly ze skoly.