Kratší letní prázdniny kvůli koronaviru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45744
13.3.20 23:12

@_.Emilyyy to asi jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
13.3.20 23:14
@hanka.br. píše:
Nebýt v práci neznamená nepracovat. Také nejsme ve škole, máme jednoznačný pokyn do školy nechodit a zůstat doma. Zatím nechávám doběhnout prázdniny, v neděli začnu rozesílat pokyny k výuce. Díky za diskuze tady, nebudu to hrotit. Jinak já na tom vidím i spoustu pozitiv - neuškodí, když si po těch vypjatých diskuzích o jednoduché práci učitelů za spoustu peněz rodiče vyzkouší, že jednak není legrace děti učit a jednak toho děti nemají na základních školách málo. Není to tak dávno, co se bagatelizovaly požadavky na žáky základních škol jako směšné a minimální. Všichni prozřeli, z požadavků se hroutí a vzdělávat děti doma se zdá jako neřešitelný pokyn. Rodiče budou nuceni s dětmi doma pracovat, což je taky dneska spíše výjimečná záležitost, která dětem i rodičům prospěje. Rodiče už teď vidí, že zvládnout děti - byť vlastní - je stojí spousty sil. Až tohle všechno skončí a děti se vrátí do škol, věřím, že bude na dlouho od zesměšňování učitelské profese klid.

Máme aktuálně prázdniny, ale už ted se děsím zadání školní práce. Mám děti na druhém stupni. Myslíš, že se bude práce zadávat v rozsahu jejich znalostí nebo se očekává, že jim rodiče novou látku vysvětlí? Chápu, že dějepis, přírodopis, zeměpis jde načíst - ale co matematika, fyzika, chemie… Co když rodiče nevládnou znalostmi? Třeba já dám češtinu, matiku, ale jakmile přijde cizí jazyk, nezvládám ani učivo prvního stupně… Přece to pak nelze hodnotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14089
13.3.20 23:18
@veria píše:
@_.Emilyyy to asi jo

Je to tak, tam ty ucitelky lituji.
Treba dcery matikarka je uzasna, poslala jim ruzne cviceni - a nebyly a krátké a nebylo jich malo..
A jelikoz to byla uplne nová látka, tak se jim to snazila on-line vysvetlit, a pri kontrolování vsem napsala hodnocení, popripade jim vysvětlila, co udelali spatne..a poslala to i postupem s řešením..
A to jí muselo zabrat hidne casu.
To same vlastne i aj se slohem atp..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30324
13.3.20 23:19
@Maartina7 píše:
Máme aktuálně prázdniny, ale už ted se děsím zadání školní práce. Mám děti na druhém stupni. Myslíš, že se bude práce zadávat v rozsahu jejich znalostí nebo se očekává, že jim rodiče novou látku vysvětlí? Chápu, že dějepis, přírodopis, zeměpis jde načíst - ale co matematika, fyzika, chemie… Co když rodiče nevládnou znalostmi? Třeba já dám češtinu, matiku, ale jakmile přijde cizí jazyk, nezvládám ani učivo prvního stupně… Přece to pak nelze hodnotit.

Dle mě se budu muset zvládat i nová látka. Pročíst v učebnici, učitelé snad udělají nějaký další postup sami, kouknout na videa a pak se ptát po mailu, atd. Opakovat měsíc se taky nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
13.3.20 23:29
@Aspera píše:
Dle mě se budu muset zvládat i nová látka. Pročíst v učebnici, učitelé snad udělají nějaký další postup sami, kouknout na videa a pak se ptát po mailu, atd. Opakovat měsíc se taky nedá.

A když to ty děti sami nedávají? Nepochopí nové postupy u matematiky a rodiče nejsou schopni jim to vysvětlit? Nebo cizí jazyky - rodič nezná výslovnost, gramatiku těžko pobere z učebnice - co mají dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30324
13.3.20 23:35
@Maartina7 píše:
A když to ty děti sami nedávají? Nepochopí nové postupy u matematiky a rodiče nejsou schopni jim to vysvětlit? Nebo cizí jazyky - rodič nezná výslovnost, gramatiku těžko pobere z učebnice - co mají dělat?

Ptát se učitelů. I po mailu se dá vysvětlit postup, případně skype atd. Jako nebude to lehké, ale půjde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
13.3.20 23:38
@Maartina7 píše:

Já bych se z toho předem nehroutila. Co děti nezvládnou a co se nedá vysvětlit on-line, to se hodnotit nebude, tedy já bych určitě nehodnotila. Až tohle skončí, vynecháme všechny omáčky a vrhneme se na práci, která je nová a potřebuje pořádně vysvětlit. na úkor výchov klidně, ale na rodiče přirozeně všechno hodit nelze. Zvládneme to, uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
14.3.20 00:16
@hanka.br. píše:
To nepopírám - nakonec takto jednoduše formulované požadavky jsou podle mě ty nejlepší. Taky netvrdím, že budu denně osm hodin na počítači - nebudu. Tyto diskuze mě poučily o tom, že množství požadavků musí být přiměřené. Budu přemýšlet nad tím, jak komunikovat s dětmi, jak si s nimi psát, jaké jim zadávat úlohy k přemýšlení - ale to je jen moje vize té práce. Ve výsledku se všichni, ale úplně všichni budeme na školu strašně těšit - a to vidím jako možný zásah nějakých vnějších vlivů. Zvednutý prst nad přezíravostí a pýchou. A ano, netýká se to jen školství, to je pravda.

Jsem šťastná za jednoduché zadání od paní učitelky. A také, že nám posílá ty cvičení i vypracované a děti si to mohou zkontrolovat samy (1.stupeň), čímž se mi zjednodušuje situace, i tak je toho dost, když u toho musím pracovat. A to ani nemáme zadání z TV, HV a VV, jako má kamarádka se stejně starým dítkem 8o
Z matematiky je zas super opakování přes odkazy ze Školákova. Tam si to díte hned vyhodnotí samo a já jen zkopíruji vypracování paní učitelce, aby mohla zkontrolovat práci. Dítě to i baví.

Naše dítě, které každou neděli founí, že zas musí do školy, po 3 dnech a s dlouhým výhledem na pobyt doma pro změnu fouňá, že chce do školy :mrgreen:

Tý jo to mě nenapadlo myslet na to, že se teďka vlastně učitelka doma fláká :think: Asi to bude tím, že bych dnešní děti neučila ani za zlaté prase. A ono nejde jen o děti že, rodiče jsou mnohem horší, to mi často hlava nebere. Obdivuji učitele, co to dají dlouhodobě, nemají tik či psych. poruchu a dokonce je to i baví :palec: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45744
14.3.20 00:31

@kadlina tak ja si myslim ze se oproti skole flaka, ale rozhodne ji to nemam za zly, nevybrala si to. Aspon si odpocine trochu.

Jinak moje druhacka taky neni nijak stastna ze nechodi do skoly, jako zatim je to v poho, ale uz se pta jak jeste dlouho, pritom to teorve zacalo, urcite se pak zacne doma nudit, no bude to jeste zajimavy. Chodi do skoly jeste rada. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
14.3.20 00:46

@veria spousta učitelek, co znám, má děti, takže doma asi moc volna nemají, soudě podle sebe :lol:
Moje dítě nechodí rádo už od 2.třídy, přitom učitelka skvělá, ale v první měli ještě o kousek skvělejší, tak od té doby je dítě poněkud zklamané :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45744
14.3.20 00:53

@kadlina jako nektere ucitelky to s tim zadavanim asi trochu prehaneji, kamaradka pry na tom se synem tretakem stravi kazdy den nejmin 4 hodiny!! My mame tak za pul hodiny hotovo. A neni to tim ze by jeji byl nejaky pomaly, maji toho opravdu moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
14.3.20 01:01
@hanka.br. píše:
Já bych se z toho předem nehroutila. Co děti nezvládnou a co se nedá vysvětlit on-line, to se hodnotit nebude, tedy já bych určitě nehodnotila. Až tohle skončí, vynecháme všechny omáčky a vrhneme se na práci, která je nová a potřebuje pořádně vysvětlit. na úkor výchov klidně, ale na rodiče přirozeně všechno hodit nelze. Zvládneme to, uvidíte.

Doufám, že naše pí uč budou mít tvůj postoj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
14.3.20 01:27
@spiky01 píše:
@Leviatan no já doufám že za 4 měsíce bude po koronaviru :nevim: prázdniny máme dost na knap, hodně jsme uvítali 2dny ředitelského volna na konci roku @Peggy54 obávám se že domácí výuku bysme nepřežili všichni ve zdraví :mrgreen:

Podle mě děti, které se teď poctivě učí a nepojaly volno jako „prázdniny“, tudíž na konci roku budou umět vše, co je zadané, do školy muset nebudou. Proč taky.

Ovšem pokud už teď máte problém s domácí výukou, tak to asi váš případ nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.20 01:34

Hodně už tu bylo řečeno, diskuzi jsem postřehla až dnes. U nás na obou školách to také vypadá a výuku přes prázdniny a pokud jde o tábory na to bych se moc neupínala, v Číně měli první případ v pulce listopadu, malinko lepší to je v půlce března, zdaleka ne dobré a vyřešené, takže pokud bude vývoj jinde podobný, tzn. 4 měsíce, než se vůbec ten nárust obrátí, tak na tábory zapomeňme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
14.3.20 01:45
@veria píše:
@kadlina jako nektere ucitelky to s tim zadavanim asi trochu prehaneji, kamaradka pry na tom se synem tretakem stravi kazdy den nejmin 4 hodiny!! My mame tak za pul hodiny hotovo. A neni to tim ze by jeji byl nejaky pomaly, maji toho opravdu moc.

Třeťák ve škole sedí déle než 4 hodiny (aspoň myslím), takže mi to půjde optimální, sedět nad učením 4 hodiny doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí