Křest - jsem proti!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2182
26.2.12 21:40

tak jen pro ujasneni nekterych zde pritomnych, kteri jsou trosku mimo misu:
Tim ze jsem povolila snatek v kostele, neznamena ze jsem se stala katolickou!
Tim jsem jen dala najevo, ze sveho muze miluji, a nevadi mi, jake ma vyznani- jak jsem psala pozdeji, on do kostela nechodi a ani neni nejaky zatrpkly katolik. Jen povazoval snatek pred bohem kvuli sve vire jako naprosto samozrejmou vec.
Kdyby muj muz chodil do kostela a mluvil o vire, tak by se ani nikdy mym manzelem nestal.
A kdybych se musela nechat krtit kvuli svatbe, tak bych to neudelala a svtba by se konala jen civilni.
Ta kostelni svatba, byla stejne fiasko. Vsechno bylo reseno na rychlo, ja v kostele vubec neumela ten text, tak jsem musela opakovat a nerekla jsem to posledni: k tomu mi dopomahej buh!!! ten polsky knez mirikal, at to nerikam, ze nemusuim a ten v kostele stale cekal, dokud to nereknu. No des!!!! Navic jsem tam malem omdlela, bylo leto, strasne horko a my meli uz po jedne svatbe, a ten strasny knez, to natahoval az hruza, videozaznam jsem videla jen jednou, je to proste hruza!!!!

Nesnasim kostely, nesnasim pobozne obrazky, napisy, proste cokoliv, co se tyka viry. Uz kdyz mi tchyne dela krizky na celo, tak rostu!!!!!!!

• načítám...
2182
26.2.12 21:46
kockodanka píše:
Mmch tohle je mozna trochu mimo tema, ale posledni dobou me dost stve netolerance k nabozenstvi. Jasne ze je tam spousta dogmat, ale spousta lidi si z toho bere jen neco. Vira dodava cloveku nadeji a nechapu proc se proti tomu certit. A uz vubec nechapu, ze si vezmes vericiho, vis, jak to u nich v rodine chodi, a nejsi schopna / ochotna to tolerovat. Prece krest neznamena hned chozeni do kostela kazdou nedeli a reci o tom, ze Darwin kecal ;)

hmmm a ty jsi toleratni k lidem, co viru neuznavaji???? Ataky nechapu proc by treba jednou verici nemohl tolerovat nevericiho a udelat kompromis on? Ale to asi ne, protoze my neverici jsme asi horsi, ze?

• načítám...
smurfka
26.2.12 21:49

já bych si tchýni do života kecat nenechala..zvlášt když píšeš že je tak daleko ( díky bohu ). Pokud manžel víru nějak nevyznává, myslím že se můžete dohodnout že křest nechcete a on to pak matce nějak vysvětlí..i pro hádku v rodine.
Jen bych s ní nenechávala dítě samotné aby to neudělala vám oboum za zády.

• Upravit
2182
26.2.12 21:50
kockodanka píše:
Jeste jsem necetla celou diskusi, ale moc nechapu, proc jsi tak proti? Pro tveho muze a jeho rodinu je to vec zcela zasadni, pro tebe je zasadni jen ten pocit, ze jim nechces ustoupit. Jako pro ateistku je pro tebe krest prece jen politi hlavy vodou, nemusis u toho snad ani byt (mozna zalezi jak kde, nevim, jestli to plati vsude). Ale pro ne je proste dost stresujici myslenka, ze dite neni po duchovni strance „zaopatreno“.Ja nejsem krestanka, chlapovi je to fuk, pro tchyni je krest dost podstatny. Pokrtit dite dame, jestli se k tomu dokopeme (kdyby to zaridil nekdo za mne, uz se stalo). Nevim, proc bych mela mit namitky.

Tady nejde o muj pocit, ale o me deti!!!! Nechci aby meli s virou nic spolecneho!!! A uz nebudu znova psat proc. Kdyz nesnasite fetaky, nebo skiny, nebo treba pankace, tak taky nechcete aby vase dite bylo jednim z nich.

• načítám...
2182
26.2.12 21:52
avm3 píše:
IlkaV píše:
ano, při křtu se ptá kněz věříte v Boha… atd.. dáváš tam souhlas ale to se ptá při svatbě taky tak nechápu proč se zakladatelka vdávala v kostele a dala ke všemu souhlas a teď jí Křest přijde proti srsti. V tom případě ses neměla vdávat v kostele a teď jsi nemusela řešit takovýhle věci. Prostě bys nenechala pokřtít. Chyba byla přistoupit na svatbu v kostele.
Tak tak, myslím si to samé.

PRO DOBROTU NA ZEBROTU!!! Ano uz nikdy v zivote, nikomu neustoupim a tvrde si budu obhajovat sve!!!!!

• načítám...
26.2.12 21:53

martext, lenze Ty si sa vydala do veriacej rodiny. Co sice neznamena ze sa hned stanes katolickou, ale ze ich vieru MUSIS respektovat, nevysmievat sa jej, necitit sa nou urazana. Pokial to NEDOKAZES, tak je proste chyba v tom, ze si si vzala prave toho chlapa ktoreho si si vzala. Mala si si vybrat nejakeho z ateistickej rodiny.

Dalsia vec, s ktorou MUSIS pocitat je, ze tchyne BUDE ucit vase deti viere. Tym ze Ti robi kriziky pre ochranu na celo dokazuje ze pre nu je viera sucast zivota, a nepokrstene/neveriace deti su v jej ociach uboziatka, ktorym ich rodicia nechcu dat to zakladne do zivota. Dobre si pamatam ako moja babicka fyzicky trpela ze sme so sestrou po prevrate hned neprijali vieru tak, ako ju prijimala ona. Viera totiz pre takto veriaceho cloveka znamena zivot. Bez viery nie je ozajstny zivot, len prezivanie.

Teraz to neber tak, ze Ta nahovaram na vieru, len sa Ti snazim vysvetlit preco je krst pre ozajstneho veriaceho (pozor, toto este nie je fanatik) tak dolezity. Ty vieru a kostoly „iba“ neznasas. Rovnakym sposobom moze neznasat Tvoja tchyna ateistov - aj ked ja si skor myslim ze ich lutuje.

• načítám...
5230
26.2.12 21:53
martext píše:
kockodanka píše:
Jeste jsem necetla celou diskusi, ale moc nechapu, proc jsi tak proti? Pro tveho muze a jeho rodinu je to vec zcela zasadni, pro tebe je zasadni jen ten pocit, ze jim nechces ustoupit. Jako pro ateistku je pro tebe krest prece jen politi hlavy vodou, nemusis u toho snad ani byt (mozna zalezi jak kde, nevim, jestli to plati vsude). Ale pro ne je proste dost stresujici myslenka, ze dite neni po duchovni strance „zaopatreno“.Ja nejsem krestanka, chlapovi je to fuk, pro tchyni je krest dost podstatny. Pokrtit dite dame, jestli se k tomu dokopeme (kdyby to zaridil nekdo za mne, uz se stalo). Nevim, proc bych mela mit namitky.
Tady nejde o muj pocit, ale o me deti!!!! Nechci aby meli s virou nic spolecneho!!! A uz nebudu znova psat proc. Kdyz nesnasite fetaky, nebo skiny, nebo treba pankace, tak taky nechcete aby vase dite bylo jednim z nich.

A co když si oni v dospělosti sami tu cestu víry zvolí? ;)

• načítám...
9018
26.2.12 21:54

Martext, jak tě chápu. :hug: Je to jen o tobě a tvém manželovi. Jeho rodina do toho nemá, co mluvit.
Ze mě se svatbou v kostele taky nestal katolík a ani jsem nekývla na to, že budu vychovávat děti ve víře. Nikdo to ani po mně nechtěl.
To, že jsem nakonec ke křtu svolila, pramenilo z diskuzí z mým manželem. Byly hodně dlouhé. A udělala jsem to jen proto, že mu na tom záleželo. NE RODINĚ, ale pro něj.

• načítám...
26.2.12 21:54
martext píše:
kockodanka píše:
Mmch tohle je mozna trochu mimo tema, ale posledni dobou me dost stve netolerance k nabozenstvi. Jasne ze je tam spousta dogmat, ale spousta lidi si z toho bere jen neco. Vira dodava cloveku nadeji a nechapu proc se proti tomu certit. A uz vubec nechapu, ze si vezmes vericiho, vis, jak to u nich v rodine chodi, a nejsi schopna / ochotna to tolerovat. Prece krest neznamena hned chozeni do kostela kazdou nedeli a reci o tom, ze Darwin kecal ;)
hmmm a ty jsi toleratni k lidem, co viru neuznavaji???? Ataky nechapu proc by treba jednou verici nemohl tolerovat nevericiho a udelat kompromis on? Ale to asi ne, protoze my neverici jsme asi horsi, ze?

Neveriaci nie je horsi, len je mu to jedno. Preto veriaci nikdy nemoze urobit kompromis a tolerovat neveriaceho - pretoze jemu na tom sakra zalezi. Myslim … pre neveriaceho je zivot s Bohom smiesny, pre veriaceho je zivot bez Boha nemozny.

• načítám...
kockodanka
26.2.12 21:55
martext píše:
kockodanka píše:

Tak to snad neni to samy, proboha :zed: to zni, jako ze jim ten krest straslive ublizi. A ja porad nechapu proc???

• Upravit
26.2.12 21:56
martext píše:
kockodanka píše:

Ale na to si si mala vybrat neveriaceho chlapa z neveriacej rodiny, bohuzial. Viera a zavislost na droge nie je to iste. Viera Tvoj zivot totiz dokaze obohatit, zlepsit, moze Ti byt napomocna. (Pozor, nepisem musi, aby nedoslo k mylke)

• načítám...
kockodanka
26.2.12 21:59
martext píše:
kockodanka píše:

A porad nechapu tu tvou zjevnou zast k nabozenstvi. Pises, ze muz je vlazny katolik, ale svatbu " pred bohem" chtel… Tak nejakou viru zjevne ma. Proc ti to tak vadi?

A k tomu pokrteni bez pritomne matky. Tchyne takhle pokrtila meho synovce, bez vedomi rodicu. Bylo to v katolickem kostele, ale v Jizni Africe.

• Upravit
9018
26.2.12 22:00

Vy tady pořád píšete, že ona musí něco respektovat. Ale to je i naopak. Oni musí respektovat i ji. Její manžel si ji vzal s vědomím, že je nevěřící a určitě věděl o jejich názorech na církevní sňatek.
A ona je matka. Tak jako byla tchyně, která si nechala pokřtít své dítě. Měli by respektovat její názor. Stejně by jim vadilo, kdyby byla evangelička a dítě dala pokřtít ve své víře. Oni jsou netolerantní a nepřístupní.

• načítám...
smurfka
26.2.12 22:02
Cassi píše:
Vy tady pořád píšete, že ona musí něco respektovat. Ale to je i naopak. Oni musí respektovat i ji. Její manžel si ji vzal s vědomím, že je nevěřící a určitě věděl o jejich názorech na církevní sňatek.
A ona je matka. Tak jako byla tchyně, která si nechala pokřtít své dítě. Měli by respektovat její názor. Stejně by jim vadilo, kdyby byla evangelička a dítě dala pokřtít ve své víře. Oni jsou netolerantní a nepřístupní.
:pankac: :pankac: přesně tak. :potlesk:
  • Upravit
5230
26.2.12 22:03
Cassi píše:

Já si nemyslím, že by měla nechat svoje děti pokřtít, naopak s tímhle přístupem by to nadělalo víc škody než užitku. Mně spíš zaráží její obrovská nenávist k náboženství a přitom má věřícího manžela a měla svatbu v kostele :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný