Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
693
23.9.11 14:27

Ahoj holky!
Nějak jsem se k vám dřív nedostala.

Gerberko, jsem ráda, že to Bédík tak pěkně zvládnul. Jak je mu dnes?

Demi, brnění rukou měla kamarádka, ale ještě pořád s tím očas bojuje. Zlepšilo se to, ale nezmizelo. Moc přeju, ať tobě to brzo zmizí.

Knoflice, moc doufám, že práce bude. jsem ráda, že to na alergologii bylo dobré. Moc přeju, aby to byly na hodně dlouhou dobu poslední léky.

Harpy, já si myslím, že si Ondra potřebuje déle zvyknout. přeju, ať je to brzy. Dětské slzičky jsou hrozné. Já to mám u každého jogurtu a přesnídávky 2-3 lžičky. Sousedi i snad musí myslet, že A. týrám. :-)

Kalimerko, písnu ti sz.

Holky opatrujte se. Moc na vás myslím.
R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
23.9.11 16:40

Knoflice - sice nevím přesně čím, ale vy mne tu taky velice často podpoříte- Ted naposled s ondřejkem - tak i Gerberce, Demi a Rafušce díky :srdce:

O sousedech mi povídej - obě naše děti mají velice pronikavý hlas, a když Klárku v noci naštvu - třeba tím, že jdu na záchod, tak se bojím, že začnou sousedi vybíhat z bytů , bo to je příšerný řev :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
24.9.11 15:41

AHoj,

Harpy: podpora je samozřejmostí… :-D , však to je jedna z věcí, kterou tady hledáme všechny, ne? A s tím očko jsi mě trochu vyděsila… Na hexavakcínu má názor každý úplně jiný, včetně doktorů. Náš současný nefroDr. je k ní mírně skeptický (vzhledem k počtu jejích složek, jako že je to na organismus bomba), ale taky říkal, že přes to všechno užitečnost převažuje nad negativy. Mě vždycky děsilo to množství reakcí, které měla miminka na to předchozí klasické očkování živými vakcínami. U nás nebyly reakce vesměs žádné - POKUD ovšem není tou fatální reakcí Danečkovo onemocnění. Nikdo to nemůže potvrdit ani vyvrátit, na druhé straně je fakt, že na očkování se snadno leccos svaluje.

Knofli: ohledně Ribomunilu jsem psala, že jde o pouze a jen můj osobní názor, nebo jenom pocit. Input oslabených virů do těla ve formě léku neumím jinak nazvat, než léčba podobného podobným 8-)

Rafuško: Anička špatně jí? Tak to budou podobné problémy jako u nás s Petříkem. U toho musím vymýšlet fígle, aby vypil mléko, tak mu u toho většinou dovolím prohlížet knížku, to ho baví, a ani nepostřehne, že u toho jí. Já vím, není to zrovna ideální přístup… ale co nadělám…

ad brnění končetin, prý to může být i štítnou žlázou, ale já si myslím, že u mě to bude špatným prokrvením (někdo to tu psal). V noci, když léta kojím děti, tak s nimi ležím v posteli, běžně u toho usnu a mimčo taky, takže mi sladce spí na lokti. Pak mám ztuhlou paži a následuje to brnění. Vím, že se to operuje, ale moc se mi do toho nechce, nejsou s tím prý zrovna skvělé zkušenosti - jednak proto, že se často pak stejně problémy vrací, a jednak to může mít i následky. Ach jo, snad to nějak spontánně přejde.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
24.9.11 15:52

ahoj holky ostravajdy nejdete se nektera s prckama rojit?? se kapku nudime s anickou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
24.9.11 17:01

Demi - a máš to brnění rukou nějak pravidelně, třeba i každou noc? Já úplně zírám, kolik z nás má podobný problém......mě právě to brnění (někdy je to celá ruka od paže dolů, někdy jenom od lokte - je to různé) trápí taky!!! Právě když se občas vzbudím, tak „necítím“ ruce, musím s nimi násilím hýbat, prokrvit je…začalo mi to až po Bédikoví. Ale naštěstí já to nemám nějak často nebo pravidelně, jen občas…taky si říkám, jestli je to od proležení nebo od čeho, fakt netuším…

Harpy - napadlo mě, jestli s tou školkou by to nebylo lepší zkusit s Ondráškem víc jako pravidelně, že by si tak líp zvyknul, když se mu nastolí určitý „režim“ v tom dni. Čili nikoliv třeba jeden den dát, potom dva dny nedat (protože se jede na výlet, je návštěva apod.) a pak zas čtvrtý den dát....... Já si myslím, že takhle musí mít v té hlavičce z toho jenom zmatek - jako „dneska jdu?? nebo nejdu?? nebo jak to bude??“.

Já (kdybych byla ještě doma a jedno dítko školkové), tak bych určitě dávala každý den na dopoledne, po obědě domů. Samozřejmě bych měla obrovskou výhodu, kterou bych strašně oceňovala, a sice - že při jakékoliv nemoci by zůstal doma a neřešila bych nějaké hlídání, ale já bych opravdu zkusila každý den pěkně pomaloučku - určitě si zvykne!!!! :lol: Ale říkám - je to jenom můj názor, já jsem taková ta „režimová“ matka, která prostě musí mít v tom dni určitý pořádek, systém - vždycky jsem to tak dělala. Věděla jsem, co v ten den stihnu, kam nakoupit, co uvařit (třeba na víc dní), kdy na procházku, aby pěkně spinkali apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
25.9.11 18:30

Ahoj holky,
tak ma po dešlí odmlce. Malý si hraje v postýlce a holky jsou s atínkem v kině, chvilka klidu :dance:

Neví kde začít s komentáři dřív.

Harpy nic se neboj Ondrášek si zvykne mi Zuzi chodí taky s brekem a to jej jí už 6. U holek mi to trvalo tak dva měsíce než si zvykly. Chce to trpělivost, a souhlasím s Gerberkou pravidelnost je asi to nejlepší, ale nevím jak to máš s Klárkou.

Rafusko, držíme palečky at Anička začne papat, naštěstí s tím jsme problémy nikdy neměli holky byly všechny žravé, uvidíme co malý.

Demi,
nechala sis vzít krev na tu štítnou žlázu? Není to žádná legrace.
Já mívám taky brnění , ale naštěstí jen v zápěstí, prý karpální tunely, no zatím to neřeším.
Co kluci, holky o nich často mluví. Šátek se snažím, malému se tam líbí, usímá, ale je hrozně zpocený asi by tam musel být jen v pleně, hřeju ho asi hodně.

Gerberko, vidím, že už máte mandličky za sebou, tak přejem, at už se vás drží jen to zdraví a Bédík bude jako rybička.
My jsme začali otužováním, každé ráno holky sprchuji vlažno-studenou vodou, sice prvotní šoky s křikem, ale zatím krom rýmy jsme fit.

Kalimerko z které části Ostravy jsi? Nějak jsem to přehlédla.

Chris co je s vámi vůbec tě tu nevídávám, jak se vám daří?

No musím končit malému se už v postýlce nelíbí, no dlouho tam nevydržel.
 Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
25.9.11 20:17

ahoj Barus puvodne kdysi z Hrabuvky ted jsem casto u pritele ve Vitkovicich ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
25.9.11 23:13

Ahoj všem,

Gerberko: to brnění nemám úplně pravidelně, ale často :-? . Nejdříve začínala pravá ruka, teď obě. Ale co beru léky, trošku se to zlepšuje.
Je to docela bolestive, co? Mě to někdy v noci i budilo, ztuhlost a bolesti jsem měla už i v kloubech prstů. Taky koukám, jak je to častý neduh - moje mamka to měla taky, ale u ní byl problém v páteři. Operaci odmítla, mně by se do ní taky nechtělo.

Kalimerko: já už v Ostravě rok nebydlím, odstěhovali jsme se mimo. Do OV jezdím už jen 1× týdně nakupovat (zrovna dnes), 1× 14 dnů s malým na kontrolu do fakultní, a 1× týdně na mši svatou ke Sv.Duchu (jako třeba dnes :-D ). Nemám ani moc šancí tam zajet, chybí čas. Ale kdybys v neděli zajela taky na mši ke Sv.Duchu, bývá tam dětská v 10,30, tak bychom se potkat mohly.

Lamvinku: zasloužený klídek rychle utíká, což? Jsem ráda, že si Adámek na šátek tak zvyknul, a děláš dobře, že ho do něj moc neoblékáš. Počkej v zimě, to jeho termovlastnosti oceníš :wink:

Kluci o tvých dcerkách mluvili ještě dlouho, bylo jim s nimi moc fajn. Já myslím, že si to všichni docela užili, přes počáteční ostych :oops: :-D

Vám, kterým by se chtělo zabrousit do duchovní roviny, nabízím malé téma: Rozpoznat a rozmnožit své hřivny… to je totiž jedna z mnoha věcí, u kterých v mém případě občas hluboce tápu. Co je slepou uličkou a co darem Božím? Dá se to (spolehlivě) poznat?

Maky, Chris: přidáte se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
26.9.11 00:45

ahojky demi no to bych mohla :-) treba v nedeli ted co bude … aninka uz je skoro fit ted mi tam vrni v posteli a pofnukava .. ale snad zas usne :-) kdyz tak se jeste urcite domluvime budu moc rada :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
26.9.11 18:55

Ahoj Jesličky!!

Byli jsme dneska s Bédíkem v nemocnici na kontrole po tom zákroku - tak dr. ho prohlídla, má prý všechno v pořádku, zhojené a fouká hezky nosíkem. No musíme ho upozorňovat, aby tím nosíkem dýchal. Tak si tento týden užije ještě prodloužených prázdnin a od příštího týdne se vrhneme do víru školky a práce..... 8-) Tak jsem zvědavá, jak dlouho vydrží Bédík zdravý. Všichni mě ujišťují, že po vyndání té mandle by to mělo být fakt lepší, že se ty bacily tak „nezachytí“, tak uvidíme…

Moc doporučuju knížku Matky svatých od Wendy Leifeld, je to výborná knížka, velice čtivá!!! Koupila jsem si ještě další životopisy světců, moc mě toto téma zajímá…

Lamvínku - Demi má velikou pravdu, utíká to s miminkem, viď?? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
27.9.11 21:51

Ahoj holky, jsem hrozná, čtu vás pravidelně, ale většinu energie pro virtuální psaní věnuju blogu a tak zapomínám napsat taky vám :oops: Tak to jdu napravit.

Milánek stejně jako ostatní děti :-D roste jako z vody, v sobotu mu bylo půl roku, samotné se mi tomu nechce věřit. Tak začínáme s příkrmy a kašemi, na jednu stranu je to víc práce než s kojením, ale zase si začínám připadat z toho kojení už trošku unavená.
Navíc už to na ty příkrmy bylo zralé, zavádím částečně i UM, protože už se mi zdálo, že mu MM nestačí. Taky se začínají prořezávat zoubky a do toho rýma, no pořád mám co dělat.
Helenka i Pavlíček chodí do školky, Pavlíček se zapojil úplně bez problémů, už to tam okoukl na jaře při vyzvedávání sestřičky - pokaždé si s dětmi hrál na písku.
Začaly nám kroužky pro H. - chodí na výtvarku a tanečky, zatím vypadá, že obojí ji bude bavit, hlavně to kreslení miluje, tak jsem ráda za tu možnost.
No a my se začínáme poohlížet po novém bydlení, protože v bytě, ač dost velkém, bez zahrady, bez balkonu, zůstat dlouhodobě nechceme. Bude to náročné, docela mne akce výměna bydlení děsí, ale naštěstí to organizuje muž, baví ho to a má pro tyto věci víc energie a nadšení než já.

Vítám Kalimerko :-D

Gerberko, moc přeju, ať je Bédík už zdravější. Po tom kolotoči angín a jiných potvor si už zasloužíš odpočinek.

Demi, s brněním rukou nemám zkušenosti, tak přeju, ať je to brzy lepší.

Rozpoznání a rozmnožení hřiven - tak to jsem zvědavá, co k tomu kdo napíše, protože v duchovní rovině rozhodně nejsem v tomto ohledu příkladem.
Upřímně, jsem ráda, že mne život zanesl tam, kde jsem, že jsem přišla na to, že rodina je to pravé pro mne a církev to pravé pro mne, že alespoň v takových základních věcech jsem dokázala poznat, kde mám být a co dělat, že jsem získala tuto základní životní orientaci, ale do nějaké hlubší roviny to tedy zatím nejde… :think: Vlastně ani nevím, co tím chci říct :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
28.9.11 01:42

Demi díky za téma.
Vlastně nevím kde začít - pokud jde o hřivny, myslím, že nejsem člověk, který má jednu obrovskou, kterou by mohl nějak výrazně něco změnit, ovlivnit či pomoci. Jsem myslím spíše taková průměrná, mám své hřivny se často týkají práce s lidmi. A't už přímé pomoci jim, dětem na okraji, narkomanům, starým a opuštěným, znevýhodněným (Romům, cizincům?) a nebo spolupráce s nimi - výuka například.
Jsem ráda, že mám docela dost pracovních zkušeností, a také to, že některé věci dělat umím, ale nechci a vracet už se k nim nebudu a jiné na me snad teprve čekají, až se potkám se situací, kde je budu moct uplatnit.
Zajímala by mne třeba výchova dětí - v té jsem si nejistá, a jsem moc ráda, že mám muže, s kterým se doplňujeme. Prosím Hospodina, aby v tak důležité věci byl naším průvodcem.
Po zkušenosti se sebou samou ale musím říct, že to, o čem se mnou asi jednou bude Bůh mluvit a shledá mne lehčí, než se mi bude líbit, je rozmnožení hřiven - množství práce, kteoru bych se svými silami udělat mohla, ale neudělám, protože jsem líná, neumím se přinutit dělat víc…

Těším se na vaše příspěvky, zajímá mne, jak to máte vy…

Krásný svátek sv. Václava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
28.9.11 01:57

ahojky vsem tak jsem zase na nocni a uz me to nebavi pred sebou mam hrnek kafe tak snad tu neusnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
28.9.11 01:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
28.9.11 05:25

http://www.youtube.com/watch?…

zas mam nejakou melancholickou … :cry: jsem si vzpoela na rodice .. meli ji radi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová