Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
verdikt je ten, ža na mandlu nakonec Béda jde..... - příští týden v úterý ho to čeká. Ovšem je to stále velice nepřesvědčivé - dr. ho zkoukla, nejdřív, že je zlepšený, mandle je menší (prý do 1/3 nosohltanu - čili vlastně I. stupeň, jestli jsem to správně pochopila), a nejdřív že vytržení posuneme, že to zařídí a kdesi cosi…JENOMŽE - potom mu změřila to tympano či jak se to jmenuje a tu křivku měl „B“, takže to ona hned obrátila, že by mohl mít problémy se sluchem atd. a v podstatě nás dotlačila k tomu, že jsme na ten příští týden kývli…dokonce to tympano změřila i mně a já jsem měla jakési „A“ čili volné vzdušné středouší (asi jak to má být) a furt mně s těma křivkama mávala před nosem, jak to má on a jak to mám já.....no, co naděláme, na to už jsme neměli žádný argument.
Pak jsme letěli k naší dětské dr. dát jí tu zprávu, zítra ráno tam mažeme na odběry krve (nevěděli jsme, na co přesně to má být).
Do školky už teď nejde, já dneska dovča, od zítřka do dalšího pondělka OČR, na 1 den jdu do práce (v den té operace = nebudu tady čučet do zdi a čekat do odpoledne, až nás zavolají) a od příští středy do konce září bude doma (rekonvalescence potom je prý týden), do školky by měl jít 3.10., jestli to půjde tak, jak má…
V pondělí příští týden jdeme ještě do té nemocnice do ORL ambulance na to předoperační a v úterý na 7 hodinu ho tam odevzdáme sestře, je to jednodenní chirurgie, takže nás okolo 17 hodiny zavolají, že si pro něho můžeme přijet = nebude tam spát.
Jestli mu pomohlo to homeo lymphomyosot - to netuším…jako myslím si osobně, že jo…aspoň mu to neuškodilo, že…
Ještě nám doporučila BIOMARE - jakýsi výtažek ze žraločích jater, že to potáhne sliznice takovou ochrannou vrstvou, tak to mu možná seženu, vůbec to doposud neznám.....
Tak tolik od nás, zatím ahoj a přeju pěkné podzimní dny všem!!!
Gerberko- víš co, snažili jste se hodně, rozhodnutí padlo, tak at to vytržení hlavně pomůže a máte od nemocí pokoj. ![]()
kalimerko - vidíě, dort jsi ani kupovat nepotřebovala. krásný auto
doma s láskou dělaný, to se počítá.
Ahoj,
tak nám tady docela zhoustla diskuze, ale všechno jsem si od vás přečetla.
Lamvi: díky, jsme rádi za vaši návštěvu. Musíte přijet ještě někdy, kluci pořád mluvili o Anetce a Zuzance
Nějak se jim stýskalo po holčičí společnosti ![]()
Se šátkem to určitě zvládneš, chce to jen cvik. Jak se na to tváří Adámek? Nechá se ponosit?
Gerberko: tak se to nakonec vyřešilo, a snad už bude pokoj od častých rým a angín… Za mých mladých let si děcka po vytržení mandle mohly dosyta vychutnávat zmrzlinu - pro lepší hojení a proti otokům. S Biomare máme také dobrou zkušenost, koupíš to ve Fin klubu, jsou to takové želatinové tobolky s rybím tukem (výtažek ze žraločích jater). Není to moc levná záležitost, ale u hodně dětí se osvědčila.
Harpy: ad očkování - já jsem asi něco nepochopila - po vakcinacích je špatně, když jsou reakce? Já měla za to, že je to přirozený jev od pradávna
. Já měla reakci i po očko-tetanus (velká zarudlá boule v místě vpichu), ale tělo má vytvořené protilátky.
Nevím, asi hodně čtu - teď je u naší babičky v kurzu knížka o L.Pasteurovi, něco jsem přečetla o R.Kochovi - mám úctu k těmto a dalším lidem, kteří posunuli lidstvo a vědění o smrtelných nemocech dopředu. Vnímám je a jejich talent, jako Boží dárek všem lidem a Jeho snahu lidem pomoci (jak jinak) zase skrze člověka.
Nejsem zastáncem očkování proti všemu a všem, taky jsem odmítla „povinné“ očkování těhotných proti prasečí chřipce v době hysterie před 2 lety, a jsem přesvědčená, že současným světem skrz naskrz hýbe prachobyčejný byznys… Zároveň nepatřím k rodičům, kteří si hrají na vševědoucí, a považuju za nerozumné nenechat své dítě naočkovat proti nebezpečným nemocem. Těch se bojím víc, než vedlejších reakcí.
Tolik můj ryze osobní a obecný náhled na problematiku. Když tak písni, co jsem špatně pochopila, mně to někdy taky trvá ![]()
Pokud jde o vakcínu proti spalničkám, zarděnkám, příušnicím a neštovicím (Priorix Tetra), tak s touto máme čerstvou zkušenost u Danečka - zvýšené teploty měl po týdnu od očkování, a trvaly 4 dny. Vnímám to jako odpověď organismu, že si vytvořil protilátku. U pacientů s Daníkovou diagnozou je skoro zázrak, že si protilátky vytvořil, tak jsem za to ráda…
Kalimerko: dort
. Kdyby mně odpadla cukrářka, tak jsem nahraná a byla bych odkázaná na piškoto-smetanovo-mandarinkový dort Malakov
, který je naštěstí tak jednoduchý, že ho nelze pokazit.
Máš šikovného syna - koukám, že taky Honzík
. Nějak jsem přehlédla, kolikáté nározky to byly?
Prozatím ![]()
Demi Honzik mel devateho dvanact let a aninka deset mesicu tak jsme to tak nejak oslavili a dostala darek taky kdyz uz se to tak seslo ![]()
Ahoj holky!
Asi budu muset doma nějak zavést pořadník, abych se k vám dostala. Buď mě nepustí manžel (surfuje a surfuje) nebo Aňulka (Nemůže beze mě být). Navíc už druhý týden mizerně usíná. Trvá to dlouho, už i do 21:30. spát tak chodím kolem jedné a jsem ko. Aspoň takový byl minulý týden. Ale neberte to jako stěžování.
Harpyje, Maky, moc děkuju za nabídku botiček. Myslím si, že jich máme dost, jen Aňulka by unosila gumáčky (23) a sněhule (nevím, jakou velikost 24?). Prosím, neberte to tak, že to nutně chci, píšu jen to, co nemáme, ale zvládneme to i bez.
Lamvinku, také moc děkuju za nabídku. myslím si, že oblečení máme dost. Aňulka by uživila jen kalhotky. protože máš 3 holčičky a chlapečka, dovoluju si to napsat. Snad tě neurazím.
Gerberko, s mandlí budu na vás moc myslet a doufat, že Bedřišek dopadne minimálně tak dobře jako já. Že už všechny hnusné nemoci budou potom pryč!!!
Očkování, Aňulka měla po Priorixu trochu teplotu, ale hlavně průjem. fest. (a asi si vzpomenete, že do toho i já pokaženou pračku). reakce byla do týdne po očkování. Druhá dávka ji čeká v říjnu, tak jsem zvědavá.
Kalimerko, trošku opožděně tě vítám. I já mám Aničku. Moje má skoro 22 měsíců. Křtili jsme v 18-ti měsících. A musím ti pochválit dort. mě odpadnout cukrářka, tak bychom byli bez dortu.
Maky, Demi, co vaši prvňáčci? Líbí se jim ve škole?
Opatrujte se, já se snad zase k vám dostanu.
R.
RAFUSKA ahojky no ja puvodne chtela Janicku ale Honzik mi spatne rozumel misto janicka rozumel anicka a tak rikal jo mamko anicku jo jako byla prababicka anicka
tak zustala anicka uz i kdyz byla jeste v brusku
dort ti udelam sice to bylo jen z bebe susenek kdyztak
zt planuju jak male udelam miminko ![]()
Nestíhám…máme blicí viry…od předevčíra Bety (už snad OK), dnes Míša, do toho Matouš si stěžuje, že ho bolí ucho… No, jen abyste vědeli, že žijem ![]()
ahoj holky tak ve ctvrtek jsme se mely jit dohodnout na ty krtiny , aale anicka dostala takovou rymu ze jsme radej byly doma
no a musim vam rict jak jsem naletela pani na avizu.. protoze jsem na malou sama tak obracim kazdou kacku , ale vsak to urcite taky znate
rikam si jeste nechodi tak do kocarku ji koupim nejake botky po nekom a fusak na zimu hlavne aby mela nozicky v teple tak jsem odpovedela pani na inzerat v avizu nabizela tam krasne kozene boticky s berankem i fusak mi nabidla na zimu pry s koziskem tak jsem byla rada , ze jsem sehnala tak hezke a za rozumnou cenu a prisly mi odrene gumaky a plateny spaci pytel podotykam flekaty a propaleny od cigarety
no obrecela jsem to nadala si a tak ruzne
uz jednou jsem tak naletela ale jsem duverivy blb:-( no a nejhorsi na tom je ze pani nereaguje na meily a cislo ma vyple
omlouvam se za muj vylev jen nestacim koukat jak vydelava mmaminka na mamince a je mi z toho strasne smutno
Ahoj holky!
Dneska jsem byla u zubařky. Ulomil se m ve st kus zubu a dost jsem se bála, co bude. naštěstí šel spravit bílou plombou. prý to může vydržet i 5 let.
Byly jsme, já a Aňulka ve st v bazénu. Má nafukovací rukávky a chce sama. Tak jí jen lehce přidržuju a jí se to moc líbí. Navíc pak spala 2 a 3/4 hodiny.
Je moc fajn, že se zase po prázdninách rozjel provoz centra pro rodinu. Aňulka je tak moc ráda a já si aspoň popovídám a příjdu na jiné myšlenky.
Kalimerko, i já jsem chtěla Janičku, ale to nerozdýchali dědečci. (manželovým rodičům zemřelo jedno z dvojčat. Janička měla jen několik dnů.) Moc mě mrzí, jak jsi „dopadla“. někteří lidé jsou sv***.
Maky, přeju brzké uzdravení. A jak ty v práci?
Holky, opatrujte se.
R.
Ahoj všem,
my máme dneska za sebou předpooperační vyšetření v nemocnici (ORL a ARO - dělají to v celkové narkoze), tak nám prosím moc držte palce na zítra, aby Bédík neměl žádné komplikace a mohl jít večer domů.....moc děkuju, když na nás pomyslíte v modlitbě. Ozvu se, jak jsme dopadli a jak je Bédík na tom......
Ahoj,
Maky: držím palce a posílám jednu střelnou, aby se viroza brzy přehnala
Teď je zrovna takové blbé období, že se rozmnožily hlavně ty blicí viry
, tak se držte!
Gerberko: moc na vás budu zítra myslet, aby to měl Bédík pokud možno v pohodě za sebou. Já vím, moc to o pohodě není, ale věřím, že mu to pomůže a už nebude tolik nemocnět. Jen tak na okraj, dnes alergoložka Honzíkovi taky doporučovala odstranění NM, pokud by se mu opakoval zánět středouší…
Kalimerko: proč jsi něco neřekla? Pokud je potřeba, posíláme si navzájem oblečení a potřeby pro děti. Třeba by se tady našel fusáček i botky na zimu. Po něčem se podívám, mám děti starší, než je Anička, ale snad se něco najde. Moc ráda pošlu, co budu mít.
Zatím všem ![]()
demi moc dekuju a koukam ze jsi z Ostravy ?? Ja jsem ted porad u pritele v ostrave tak jestli budes chtit nekdy prijit s detmi na kavicku a cajik budu moc rada ![]()
holky ja obednala andulce bundicku takovou pogumovanou do deste je tak na teplejsi podzim a jaro pisou 92 ale je velka tak na dva ci tri rocky bych rekla
no jak jsem ji prirovnala k jine 92ce je proste z kazde strany skoro o sest cm vetsi .. neni sice nova , ale nechcete ji nekdo treba?? nez my do ni dorostem tak by nam tu zbytecne lezela a zatim uze udelat radost nekomu jinemu .. myslela jsem treba tebe RAFUS jestli bys ji nechtela pro malou ..kdyz tak ti ji pak i pomerim …
Ahoj holky,
tak se ozývám, jak jsme s Béďou včera dopadli…tak zvládli jsme to v pohodě (byli jsme na jednodenní chirurgii v DFN Brno - 4 měsíce dopředu objednaní), je to tam vážně „skoro jako ve školce“ - ráno příjem na oddělení a večer okolo šesté odvoz domů, všichni ochotní a vstřícní, máme samé dobré zkušenosti. Neměl žádné komplikace, je bez teploty, při chuti, řádí jako obyčejně, takže co si přát víc… - snad jenom aby ta frekvence nemocí nebyla už tak častá jako celé to jaro a kus léta…příští týden jdeme na kontrolu a když bude dobrý, tak od 3.10. do školky.
Moc děkuju, že jste na nás myslely a jsem vám vděčná ![]()
Gerberko, tak to mne těší, že jste to tak dobře zvládli, Bédík je statečný kluk:)