Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Harpyje, tak ti nevím, Malé ženy jsem četla v rámci povinné četby na VŠ, dokonce v originále
ale nijak mě to neoslovilo. Nj, záleží, co hledáš, když čteš.
Třeba pro mnohé je Egypťan Sinuhet téměř bible, já jsem to nebyla schopná dočíst. ![]()
Gerberko, to jsou výborné zprávy.
Vyměnit kartáčky po nemoci je tak logické, že mě až zaráží, že to nedělám
Teda ne že bychom měli kartáček rok, no snad chápeš.
Náš mladej zrovna jede na Triprimu, přes víkend začal kašlat, v pondělí jsme nasadili pořádnou léčbu no a dneska se vypravili k dr. znova. Člověk by řek, že si v létě od nemocí odpočine. ![]()
Demi, jestli znáš stránky o homeopatii z pohledu věřícího člověka, tak dej prosím odkaz. Dík. Já už něco četla dřív, ale spíš mě to rozladilo, působilo to mě řekněme nevědecky, tmářsky ![]()
Knoflice píše:
Harpyje, tak ti nevím, Malé ženy jsem četla v rámci povinné četby na VŠ, dokonce v origináleale nijak mě to neoslovilo. Nj, záleží, co hledáš, když čteš.
Třeba pro mnohé je Egypťan Sinuhet téměř bible, já jsem to nebyla schopná dočíst.
jj, ubiverzální kniha pro každého to jistě nebude
je to fakt spíš taková limonáda - tedy většina textu.
Líbí se mi tam třeba jak se rodina chová, když jeden z jejích členů umírá. takové spíš konkrétní věci. stejně jako hovory matky se svými dcerami ![]()
Knoflice a jak dopadl ten konkurz?
Harpyje, dají mi vědět do konce července ![]()
Uvažuju o tom, že si tu knihu přečtu znova. To bylo rychločtení, vědět o čem to je a mít klidné svědomí, když se na to někdo bude ptát.
Ahoj holky! |Jen telegraficky. Od dnešních 8:00 fungujeme. Velice moc vám všem děkuju. Bez vás bychom museli nejméně měsíc vydržet. Snad se brzo dostanu na delší chvilku k vám a napíšu víc. Ještě jednou velice moc děkuju.
R.
Rafuško, taky zdravím ![]()
My jsme dneska u nás měli open air mši.
Místní sportovní klub slaví 80 let od založení. Bylo to fajn zpestření. ![]()
Ahoj,
musela jsem omezit trochu přístup k PC, protože a) manžel dokončuje nějaký projekt a pracuje od nevidím do nevidím, b) když už jsem si k PC sedla, hltala jsem spousty informací o Panně Marii a Medjugorje, takže když jsem to přehnala, šla jsem spát hodně po půlnoci, s myšlenkama někde naprosto mimo a se zjištěním, že stejně nic nevím…
Ale stále jsem na vás všechny myslela.
Především Rafuško: jsem moc ráda, že už je líp ![]()
ad homeopatie: stránky mohou být tyto http://jesus.sk/…tie-logické-rozpory
Je to docela zajímavé.
Harpy: knížku Malé ženy jsem nečetla, nyní spíše hltám internetové informace, jak jsem psala
, ale taky zcela neduchovní literaturu od Zdeny Frýbové. Taková oddechovka. Ale přečetla jsem ještě další knížku od H. Pinknerové, Budu asi lítat, koupenou na Hostýně. Taky taková oddechovka, soubor krátkých fejetonků, ale dá se číst. To, co popisuješ, vypadá inspirativně ![]()
Knoflíčku: jejda, jak jste zvládli open-air v tom dešti? Napiš víc!
Gerbi: možná to s tím odstraněním mandle bude nakonec jediné řešení? Ale do září se ještě může leccos k lepšímu změnit, ne? Kdy jste byli na kontrole?
Taky se musím pochlubit, že jsem viděla minulý týden kouzelné miminko - malého Adámka od Lamvinka. Setkali jsme se všichni náhodou na parkovišti u špitálu (jako by neexistovala lepší místa…), a on je tak něžný, tak sladký, svrběly mě ruce a zastesklo se mi po časech, kdy moji kluci byli malá miminka… Lamvi, což, dopadli jste na kontrole dobře?
Zatím ![]()
Demi, dík za odkaz, člověka to přinutí přemýšlet … ![]()
A včera přes mši nepršelo
navíc to bylo připraveno i na případnou nepřízeň počasí, pódium pro kněze (přijel i o. Víťa
), pro nás stany. Přišlo opravdu hodně lidí, v kostele by při tom počtu bylo na omdlení ![]()
Demi - dívala jsem se na ty stránky. Nevím, co si o tom mám myslet, svůj názor si stejně musí člověk utvořit sám.....já už od těch homeo asi teď neustoupím, když jsme to zase začali, to se mi nechce. Uvidím, jestli mu to na tu mandli pomůže nebo ne. Na vytržení jsme objednaní stejně, ten termín jsem nezrušila a do té doby ho nechat jen tak, když mu to můžu zkusit dávat a vytrvat dávat, to by byla škoda.....je pravda, že tenkrát ta angína s tím nesouvisela, jak jsem si původně - nyní to bere víc jak týden a nic nechytl (teda honem zaklepat). Dneska a zítra mám dovolenou, zítra ráno jdeme na výtěry (nos, krk, nosohltan - dr. má prý výbornou laborantku, tak se nechám překvapit…)
K těm knížkám - já čtu velice často takovou literaturu, jakou popisujete, výborně si u toho odpočinu, jsem zvyklá číst si před usnutím, takže románky Daphe du Maurier to prostě jistí ![]()
Rafusko, jak je u vás?
Knofli, s prací držím moc palce a moc na tebe myslím!
Hojte!
Dovolená byla fajn, jen mi pak chvíli trvalo, než jsem se zas dala do kupy. Byli jsme pryč něco přes 16dní, ale vždycky si připadám, že přilétám z jiné planety
.
Musím vás ještě dočíst, jen jsem zachytila, že řešíte Malé ženy. Kromě zjednodušené četby v angličtině jsem je nečetla, ale podobné romány mám strašně ráda ve filmovém zpracování
. Kromě Jany Eyrové jsem snad nečetla nic, jo vlastně mám tu od Jane Austenové Emmu, také ve zjednodučeném provedení, na tu se chystám . mmch, nebyly jste některá na nejnovějším filmovém zpracování J.Eyrové? Když jsem viděla plakát, říkala jsem si, že na to ybch zas po sto letech šla do kina, ale pak jsem četla recenzi, že to je hodně hororové, což není můj šálek, tak teď nevím
.
Novinky od nás ani snad žádné. Jen že Matouš se konečně oddudlíkoval. Byli jsme u zubaře a už mu ustupovaly dásně… Doma jsem provedla nalevárnu z ukázkou, jak by Matouškovy zoubky vypadaly, kdyby pořád na spaní dudal (přes den už ho nemá dávno, ale na nic to byl milášek). Nejdřív to vypadalo dramaticky, ale snad už se dal dokupy a kromě dudlíku se vracíme do starých kolejí, včetně spaní po „o“, které vypadalo značně ohroženo
. Akorát teď ráno brzy straší a neválí se jak dřív.
Končím. Tu leje, musím trochu umravnit děti. M
Ahoj holky,
tak my v rychlosti jsme taky na dovči jsme na Ostravici, dnes nám začalo pršet jak jinak ![]()
Ale je tady dost možností i v tomto počasí, holky jsou ted s manželem na bazeně a malý spinká.
Všem krásný týden.
Barča
Lamvi, nejste v Sepetné(m)? Kdysi jsme tam byli a bazén perfektní
. Letošní prázdniny si počasí asi nevybereš
. Pádím něco dělat. M
Ahoj Jesličky,
Maky - vítej doma z dovolené od rodičů! Byl to odpočinek, viď?
Knofli - jak je na tom synek, jak jsi psala, že kašle? Už je dobrý?
Demi - všechno nejlepší Danečkovi k jeho dnešním 4. narozeninkám, ať je spokojený, šťastný a stálou ochranu anděla strážného a hodně požehnání!
Rafusko - myslím moc na tebe a Aničku. Doufám, že manžel v práci dobrý a že si podle možností užíváte léta…
Ahoj holky!
Snad mi Aňulka nezboří celý pokoj. Hodně mě zaměstnává zahrádka. jsem sice ko, ale moc šťastná. Spíž se plní zavařeninami a marmeládou. Takže až se zima zeptá…
Aňulka chodí od neděle na nočník. Máme z toho obrovskou radost. Měli jsme hodně neúspěšných pokusů včetně hysterických výstupů, když jsem ji chtěla nechat bez plenky. Také ji nečekaně porostla noženka, už za 1,5 měsíce. Naštěstí máme co obout. Roste jí poslední stolička. Hodně slintá, ale až na jednu noc, máme klidné noci. Nějak jí ještě víc chutná mléčko, stále častejí chce i 2 přídavky.
Manžel je v práci vcelku spokojený, s jedním spolupracovníkem si docela kápli do noty. Momentálně ho trápí asi nachlazení, před týdnem proležel celé úterý a ještě se necítí úplně v pořádku.
Jsem moc štastná, že na nás myslíte. Já na vás také. Moc vám přeju hezké prázdniny. Opatrujte se.
R.
Jedno foto… Rynglové…