Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
harpyje píše:
Kalimero- jasný, zkus ty Salesiány - Dona Bosca, jsou tam fajn lidi, měla jsem s nimi občas co dělat pracovně, jsou opravdu lidští. Důležité je, že chceš děti vychovávat ve víře![]()
. protože nejdůležitější podmínkou sine qua non křtu malých dětí je, že se rodiče a kmotři (nebo alespoň někdo z těchto) zaručí za výchovu dítěte ke víře a lásce ke Kristu. Než půjdeš domlouvat, tak také pozorně vyber kmotra/kmotru/kmotry pro Aničku, aby ti s křesťanskou výchovou pomáhali
![]()
Demi - díky za další příspěvek v té diskuzi, i když jsem ho nenašla. už nemám energii se k tomu vracet
Rafuško - prosím, pošli čísla a typy botiček, které bys užila pro Aničku. Snad se něco najde. Včera jsem byla s Limy, a ta se také ptala jestli nepotřebuješ, že by se koukla nemá-li nějaké pro vás použitelné.(pro ostatní tady článek, a diskuze pod ním , ale nestojí to za čtení, nechutné fakt.)
super s waiting listena s you vakcínou proti neštovicím je to fakt Boží zásah, bo celkově ta vakcína stojí za houby s octem
Jsem ráda, že funguje zrovna Danečkovi
Hod to klidně sem do diskuze, myslím, že je můžeme složit i z více dárcůPřípadně i něco dalšího co byste potřebovali - nestyď se zeptat, když nikdo mít nebudeme, tak holt nepošlem, ale zkus to.
harpyje vis oba nasi partneri ..muj byvaly manzela a jeho byvala zena nam utekli se spolecnym kamaradem…zazili jsme oba neco co hrozne boli a clovek si klade porad otaku proc .. no a kdyz jsem se to dozvedela nabidla jsem mu ze volny cas muze travit semnou a malou pokud chce hlavne at neni sam protoze by se zblaznil vim jak bylo mi odmitala jsem pomocnou ruku okoli a byla to chyba …tak jmse spolu travili kazdou volnou chvilku tehdaa jako kamaradi a zjistili po nejake dobe ze nam je spolu moc hezky tak jsme to zkusili vztah mame opravdu nadherny jsem skoro porad u nej a za celych pet mesicu jsme se nepohadali nerekli si kriveho slova … kmotry mam vybrane …moc hodni a uzasni lide je to ma kamardka ktera ma devcatko mladsi jen o ctyri dny nez je anicka ![]()
Ahoj,
**Kalimerko:**** to sis prožila opravdu dost podrazů - manžel v sobě asi neměl něco vyřešeno… - dost na to, aby sis taky zasloužila kousek lásky a štěstí. Salesiáni jsou super, já mám ještě tip na otce Víťu (že, to bych nebyla já, abych mu nedělala furt reklamu…
) z našeho kostela Ducha Svatého v Ostravě Výškovicích. Je naprosto jedinečný, vyhledávaný, přitahuje ke Kristu mladé lidi, ale třeba také ty, se kterými si život ošklivě zahrál, a vrací je do Boží náruče. Jestli chceš, mrkni se na stránky farnosti Ostrava Zábřeh, nový kostel Sv.Ducha (má tam samostatný odkaz). Jsou tam na o.Víťu kontakty. Moc doporučuju. Věřím, že Tě vyslechne, poradí, a ještě lépe pokřtí tvou Aničku.
To už by byla v Jesličkách Anička druhá ![]()
Harpy: dnes jsme po kontrole, dověděla jsem se, že pro nás bude čekací doba (dle statistického odhadu mediánu) 10 měsíců…
Zklamání - doufala jsem, že příští prázdniny už budeme moci jet k moři… Daneček nesmí ani do bazénu (kvůli riziku přenosu infektů do katetříku), může se jen sprchovat, ale já jsem to stejně porušila. Když byla teď ta hrozná vedra, napustila jsem mu v koupelně malou vaničku, vody tam bylo tak 10cm ode dna, ale radosti moře
S Honzíkem jezdil manžel na bazén raději do Ostravy, aby to Daníka nemrzelo, že mu nesmíme napustit ani dětský bazének na zahradě.
Tím, že se nám nyní takto nastavila čekací doba - samozřejmě u Boha není definitivní nikdy nic, a On umí zasahovat - chtěla jsem vás poprosit o občasnou modlitbu, aby malý nechytil peritonitidu. Přece jen s časem už riziko roste, u dětí prý je běžné, že 14 měsíců od zavedení katetru už se tahle potvora rozvine. A Daneček už to má bez několika týdnů rok. Tak si vás zase dovolím poprosit, ikdyž vím, kolik toho samy máte k předkládání…
Kalimerko: http://www.farnost-ostravazabreh.cz/index.php?…
Je to v řádku kostel Sv.Ducha.
Demi, já jsem vždycky měla pocit, že když MU předkládám prosby za někoho jiného, že je spíš vyslyší
Jsem se teď poněkud zabývala jen sama sebou, zase přidám, slibuji. Článeček z odkazu jsem si přečetla, i dost příspěvků pod ním, nedokázala jsem se odtrhnout
Ty rádoby chytré reakce, jak ji má nechat samotnou a tak … Tohle číst by mě dost zraňovalo. Tak buď přispěju nebo nepřispěju. Nemusím chytře radit.
Náhodou je tento způsob charity výborný. Průhledný, přesně vím na co přispěju.
Co týká mé práce, tak teď se nic nehýbe, ani nečekám, že by se teď něco hýbalo, ale budu informovat. ![]()
Ahojte!
Děda si vzal Mata ven, tak mám chvíli, měla bych něco dělat, ale jdu se podívat na vás
.
Rafusko, taky se přimlouvám za to, abys napsala konkrétně, co by se vám hodilo. My tedy hodně věci rozposíláme kamarádům a známým, ale třeba by se něco našlo i pro vás.
Demi,prosbu o modlitbu beru na vědomí
. Daneček je, podle tvého popisu, už zkušený harcovník. je obdivuhodné, jak se ty děti smíří i s nepříjemnými věcmi. Jsem ráda, že Honzík je ve škole spokojený a že i ty z toho máš dobrý pocit. Kolik mají dětí ve třídě? jestli jsem to tedy nepřehlédla ![]()
Knofli, jste odněkud kde se blbě hledá práce? Ale ono se dneska asi blbě hledá všude, že… Tak držím pěsti, ať to brzy vyjde a hlavně, ať si zachováváš klidnou mysl!
Lamvi, myslím na vás, co holky a škola, co malušek a jeho bříško, nezkoušelas nosit v šátku? Nám to na tyhle miminkovské problémy pomohlo moc.
Ad exercicie. Trvali od So večera do čt rána. Já odjížděla ve středu odpoledne, kvůli Míšovu nástupu do školy. Původně jsem měla dokonce ještě o den dřív, ale nakonec si Michal mohl vzít dovolenou, a tak jsem si to prodloužila. Cvičení vedl kněz, který mě připravovat na křest, biřmování, oddával nás, prostě byl u všech zásadních věcí mého života (kromě porodu tedy
). Je přesně tím typem kněze, na kterého slyším, a je pro mě strašně občerstvující setkat se s ním. Neviděli jsme se de facto sedm let, ale přišlo mi, jak kdybychom se rozloučili včera. tedy my jsme spolu vlastně moc nemluvili, protože DC bylo docela „přísné“. V sedm ranní chvály, snídaně, dopoledne dvě setkání s asi 1/2hod. přestávkou, mše, oběd, odpolední klid, další dvě setkání, večeře, pauza a pak večerní setkání s večerními modlitbami a kompletářem. Mezitím jsme měli „volno“, kdy jsme chodili na modlitby do baziliky, kaple v poutním domě, příp. meditovat do přírody (já chodila běhat). K dispozici byla menší knihovna. mezi sebou jsme skoro nemluvili, ani při jídle, příp. jen tiše, abychom se nerušili navzájem. Takhle jak to píšu, to možná vypadá divně, ale fakt to bylo občerstvující, po tom věčném chaosu „světa“. Horší bylo se zas rozmluvit doma, najednou mi přišlo všechno tisíckrát hlučnější, nechtělo se mi mluvit, teď už zas nadávám o sto šest
. člověk se nejdřív v tom tichu plácá, uvědomuje si, jak se neumí soustředit na modlitbu nebo jak pořád něco drmolí, jen aby nějak s Bohem mluvil. Díky tomu jsem zas porozkryla krásu modliteb jako Zdrávas, které člověka fakt zklidní a koncentrují. Nádherné byly večery, resp. noci v kapli, kde svítil jen svatostánek a jedna žárovka u dveří, ticho… byla sjem i u svátosti smíření a další den jsem potřebovala něco pořešit duchovním rozhovorem, což byly jediné dvě hodiny mluvy za ty čtyři dny
. Jako nedělám si iluze, že takovým pobytem člověk „zesvatí“. Spíš se mu otevřou některé cesty, které zatím neobjevil, má čas na to připomenout si, jak je modlitba vlastně krásná, že to nejsou jen klišé, že jde proklečet hodina před svatostánkem a to poobjímání s Kristem je fakt naplňující. Samozřejmě, že v tom usebrání se ten Zlý ozývá, že člověka okupují často protichůdné pocity, lae zas je tam k dispozici kněz, ze kterým člověk může své dojmopojmy konzultovat. No, mohla bych psát ještě dlouho. Každopádně každému doporučuju, ale ještě víc s knězem, kterého znáte. někdy se asi zadaří a člověk může úspěně absolvovat i exercicie s někým neznámým, ale myslím, že už jen naplnit x-dní intenzivním setkáváním s Bohem je pro člověka tak náročné, že ještě vyrovnávání se se spiritualitou, která vám není blízká je moc…
Tak zatím
. M+3
Ahoj holky, jdu vás pozdravit. Už jsem tu hrozně dlouho nebyla, přes prázdniny nějak nebyl moc čas.
Mějte se zatím pěkně, já se ještě ozvu ![]()
Ahoj holky,
Omlouvám se.....vůbec nic jsem nedočítala, takže nevím, co jste psaly…
My „jedeme nanovo“ po Béďových 4 dnech ve školce (byl minulý týden čtvrtek a pátek a tento týden pondělí a úterý) - v noci na středu zvracení, včera doma - bez teploty, dneska doma - už s teplotou a že se mu „dělá špatně“. Doktorka má dneska od 12 hodin, takže za chvilku k ní vyrážíme. Může takhle začínat angína - to už jsme zažili, známe.....Je to na palici. Přitom už měsíc a půl bere poctivě homeopatika, pak ty nejdražší probiotika Biopron, od půlky srpna bere Preventan junior. A je nám to absolutně k ničemu!!!!
V té školce je to celkem OK, je v té nejmenší třídičce (je jich tam 20 - v ostatních třídách jich je víc), má úplně samostatnou malou šatničku, spinkají taky odděleně každá třída zvlášť a ne všichni dohromady - prostě udělali to tam teď lepší než to bylo. Tolik jsem doufala, že to napomůže, že tam na sebe nebudou furt tak prskat…No, a nepomohlo - po 4 dnech jsme stejně skončili doma… ![]()
V pondělí 12.9. máme jít na ORL na kontrolu vlastně rozhodnout, jestli jít nebo nejít na mandlu 20.9. Ale pokud bude teď nějak akutně nemocný, tak asi jít nemůže??? Fakt netuším…jedeme tam oba dva i s manželem, abychom to od doktorky slyšeli společně, případně se s ní domluvili. Jdeme tam v každém případě - i když by bral atb. nebo tak něco.
Tak zatím a hlavně zdraví, mně na ničem jiném už vůbec nezáleží!!!!
Demi píše:
Kalimerko: http://www.farnost-ostravazabreh.cz/index.php?…Je to v řádku kostel Sv.Ducha.
ahojky vsem zvlaste tobe DEMI ![]()
tak jsem tam poslala meilik zbezne se rozepsala jak to semnou a mym zivotem bylo a je a ve ctvrtek za tyden se mame prijit domluvit
moc dekuji predem za tip
az budeme mit terminek tak urcite dame vedet .. rada tebe i ostatni maminky s detickama poznam osobne ![]()
Gerberka píše:
Ahoj holky,Omlouvám se.....vůbec nic jsem nedočítala, takže nevím, co jste psaly…
My „jedeme nanovo“ po Béďových 4 dnech ve školce (byl minulý týden čtvrtek a pátek a tento týden pondělí a úterý) - v noci na středu zvracení, včera doma - bez teploty, dneska doma - už s teplotou a že se mu „dělá špatně“. Doktorka má dneska od 12 hodin, takže za chvilku k ní vyrážíme. Může takhle začínat angína - to už jsme zažili, známe.....Je to na palici. Přitom už měsíc a půl bere poctivě homeopatika, pak ty nejdražší probiotika Biopron, od půlky srpna bere Preventan junior. A je nám to absolutně k ničemu!!!!
V té školce je to celkem OK, je v té nejmenší třídičce (je jich tam 20 - v ostatních třídách jich je víc), má úplně samostatnou malou šatničku, spinkají taky odděleně každá třída zvlášť a ne všichni dohromady - prostě udělali to tam teď lepší než to bylo. Tolik jsem doufala, že to napomůže, že tam na sebe nebudou furt tak prskat…No, a nepomohlo - po 4 dnech jsme stejně skončili doma…
V pondělí 12.9. máme jít na ORL na kontrolu vlastně rozhodnout, jestli jít nebo nejít na mandlu 20.9. Ale pokud bude teď nějak akutně nemocný, tak asi jít nemůže??? Fakt netuším…jedeme tam oba dva i s manželem, abychom to od doktorky slyšeli společně, případně se s ní domluvili. Jdeme tam v každém případě - i když by bral atb. nebo tak něco.
Tak zatím a hlavně zdraví, mně na ničem jiném už vůbec nezáleží!!!!
GERBERKA ahojky no ja dokud mi nevtrhli mandle ..krcni myslim .. mela anginy porad ATB jsem mivala pravidelne kazdy mesic po vytrhnuti coz je letos deset let jsem mela ATB vseho vsudy snad jen 3× a to pocitam i porodnici
takze ja bych nevahala asi .. ja mela stafylokoka aurelia se vsema moznyma krizkama do plna co jen mohlo byt
a opravdu mam klid .. v krku me bolelo snad jen dvakrat od te doby ![]()
Kalimerko - malý (jsou mu 4 roky) má jít na vytrhnutí nosní mandle…ne na ty krční. Dr. na ORL mu dělala přepoctivě výtěry z nosohltanu a z nosu a to tak, aby to bylo v dostatečném odstupu od dobrání posledních atb. a neměl vůbec žádný nález!!! (tedy díkybohu…), takže nic, co by se mu opakovalo nebo co by mu vyvolávalo opakované infekty. Už si nevíme rady…ahoj
GERBERKA aha no tak to se omlouvam … hele ale ty nosni prece dorustaji myslim ne?? I kdyz je fakt ze od kamaradky dcerka byla taky mivala porad jakoby rymu (plny nosik neslo ji to vysmrkat ) a pak mela klid .. ale vis jak kazdy doktor ti povi neco jineho
Gerberko,
náš synek byl podobně nemocný často jako Béďa.
Minulý rok měl zanedbaný zápal plic, který pediatrička nepoznala, až v nemocnici lékařka, kterou mi domluvila kamarádka, která také pracuje v nemocnici.Z těch jeho nemocí jsme už byly nešťastní.
A první co bylo mu vzala krev na vše možné, výtěry atd.Zjistili imunologové nealergické astma, které se projevuje při nemoci a to tak, že to prostě neudýchá ( také tomu nahrává nednošenost + UPV, CPA, infekce )nasadila kortikoidy SERETIDE, tak máme i dýchátko.Dlouhodobě také podáváme SINUPRET,STERIMAR a dětský eukalyptový balzám bio od firmy nobilis - od té doby jen 2× rýma jinak nic. Imunita se neustále vyvíjí.Také pokud mohu a domluvím se neočkuji MMR zatím máme odklad a vypozorované, že po očkování je mnohem více nemocen, vlastně neustále. A také vývoj se zastaví. Ale to je na jinou debatu.
Teď také syna nečekaně vzali od poloviny září do školky, tak jsem zvědavá jak to bude zvládat.
Gerberko, a po každé nemoci vyměnit kartáček na zuby. obden jsme také prala povlečení.Je to na hlavu, ale snažila jsem se synovi vytvořit takové prostředí, aby se synovi celkově ulevilo.Také zkus Lemongrass (olejíček) nakapat do arolampy.Prodávají v květinářství, v různých obchůdkách s dárky. Nejen, že to hezky provoní, ale také i k desinfekci.
Ahoj všem,
nestíhám reagovat, ale dneska děti usnuly už před 20 hodinou, takže mám náskok.
Musím se pochlubit, v neděli jsem si pochovala v náručí krásné miminko
- Lamvínkovic Adámka. Neustále jsem k němu čichala, byl tak hebounký, zlatý… ani se mi nechtělo ho vrátit mámě
. Byli u nás celá rodinka na návštěvě. Když jsem viděla jejich obrovitého tátu s něžným srdcem, tak jsem přesvědčená, že děti se jednou budou mít o koho s důvěrou opřít.
Daneček už třetí den trochu teplotuje, nic moc, jen zvýšená okolo 38 st., tak soudím, že je to reakce na ten Priorix minulý týden…
, tedy snad.
Honzík zvládá první týden ve škole v pohodě, mám pocit, že nebudeme mít problém s matematikou. Akorát jsme žasli, že už po pár dnech se řeší v M počet, je větší, menší, rovno… Pokud vím, tak já jsem se to v 1.třídě učila o dost později. Začínali jsme s množinami.
Petřík nás každou chvíli překvapí něčím novým, má už slušnou slovní zásobu a chápe vše okolo sebe čím dál víc. Taky je neuvěřitelně zvědavý (a to jsem si myslela, že Honzík je zvědavka zvědavá…
).
Maky: skvělé DC, mělas kliku na kněze, super. Zaujalo mě, jak naznačuješ působení Zla - kolikrát člověk nějak ustrne a otupí, někdy ani nevím, že tohle nebo támto nebylo od Boha, a už je pozdě
Mlčet celou tu dobu DC by pro mě byla ta pravá muka
. Ale k něčemu to bylo, sama jsi poznala smysl.
Kalimerko: tak to je skvělé, že už máš domluvený i termínek schůzky
. Pozdravuj o.Víťu, zdraví ho Zdeňka z červnové konvalidace!!! On už bude určitě vědět. Přeju hodně Božího požehnání i vedení Duchem svatým!
Gerberko: uf, holka, to je kolotoč… chudák Bédík. Třeba to byla jen střevní viroza, ne? Pár dětí u Honzíka ve třídě ji teď zrovna taky zažívalo, Honzík si tím prošel loni v červnu 14 dnů. Už mu hrozil špitál, protože dost zvracel a zhubnul, ale nutila jsem ho pít, tak nebyl dehydratovaný.
Doufám moc, že už je malému líp…? Radu nemám jinou, než zkusit ten Wobenzym, nebo Acu Proenzym - ten je o dost levnější. S podzimem jsem to opět začala užívat, a už asi rok nevím, co je rýma. Ta probiotika nevysazuj, možná by stálo za to změnit je na probio/prebio (např. Laktobacílky Baby v kapsličkách). Dětem jsem dávala při takových střevních smrštích pít Smectu (hnus, ale zabírá) + Nutrolin. Tak mi to poradil primář na pediatrii v nemocnici.
Ale snad už je Bédík v pořádku… Na jakoukoli operaci je nutné, aby dítě bylo zdravé, takže i na vytržení mandle.
Jedna večerní modlitba za Bédíka ![]()
Dančí: jasně, ozvi se ![]()
Anonym: kdopak jsi? ![]()
Jinak přiznávám s upřímností, že jsem hrozně zdrcená tou zprávou o havárii letadla s hokejisty, a se 3 našimi kluky… Obrečela jsem to. Nevím, kde teď jsou a kde se nacházejí jejich duše, jen moc doufám, že jsou obklopeni Láskou. Dej jim, Bože, věčné odpočinutí.