Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10848
28.9.11 22:13

kalimerko - krásná písnička- neznám. Nádherný text. Vaši už nežijou?

Anička je perfektní - zírala jsem, jak to, že je tak zticha - naše K. by vydávala velice hlasitý ultrazvuk, kdybych se pokoušela vzít jí jídlo :)

Rafuško - máš SZ - s tím souvisí - nemáte některá navíc sněhule velikosti 24 pro Aňulku(já ne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
28.9.11 22:51

Ahoj všem,

Kalimerko: ta písnička je tak krásná, ale - já přiznám, že jsem ji nezvládla do konce :cry: Nějak mě to vrátilo do doby před rokem. Co se stalo s tvými rodiči, jestli nejsem moc dotěrná?

Jinak v neděli bychom měli být na mši, jak jsem psala, tak Tě tam snad poznám :-)

Harpy: a hřivny… napsala jsi to perfektně, děkuju. Já tě vidím tak nějak podobně, ikdyž tě znám jen virtuálně… K těm tvým hřivnám bych přidala ještě jednu - prima kamarádka s otevřeným srdcem. Není moc takových… :hug:

Chris: já myslím, že ty svůj dar využíváš a rozmnožuješ naplno… ne každému se podaří dotáhnout kariéru tak daleko a zároveň být trojnásobnou mámou :palec: A manžel…? Jedině kytarista! :-D

Když tak přemýšlím o tom, čeho se dostalo mně, tak žasnu, že nic moc nevím, co by stálo za řeč. Kdysi jsem si myslela, že se budu rozvíjet v hudbě, ale život mě zavál úplně někam jinam. Ale hudba mě provázet nepřestala. Dneska ji můžu rozvíjet s Honzíkem - zatím ho jen brzdím, protože ho moc nebaví trénovat ruce a prstoklad na klavír. Radši by hrál už oběma, tak mě i učitelku stojí hodně sil, abychom mu to neznechutily a zároveň ho vedly k nějaké snaze hrát s pečlivostí. Je to dřina.

Rafuško: bohužel nemám botky na zimu pro holčičku… :think: , ale já myslím, že se to už nějak zařídí.

Zatím všem :mavam: a hezký zbytek svátečního večera!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
29.9.11 11:37

Ahoj holky,

Kalimerko - moc pěkné video a ta písnička je opravdu moc hezká, vůbec jsem ji neznala.

Demi - k tomu tématu, které jsi tu nadhodila, k těm hřivnám.....já - ať přemýšlím, jak chci - bohužel k tomu nemám co napsat, vůbec nevím, co bych k tomu měla říct..... :cry: Snad jenom to mě napadlo, že jak jsem měla možnost žít nějakou dobu s těmi sestrami terciářkami, tak pořád na ně moc myslím (a dodnes si s nimi dopisuju) a kolikrát se modlím, abych co nejvíc dokázala všechno, co jsem u nich viděla a naučila se, přenést do mého normálního každodenního života… :cry: Nevím, nakolik se mi to daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
29.9.11 14:16

Ahoj holky!
Momentálně všichno bojujeme s rýmou a já i s kašlem, ale i tak si užíváme babího léta. Včera jsme (já a Aňulka) byly na malém výletě. Kus busem, pak 3 hodiny v lese (natrhala jsem trochu šípků, hřib jsem nenašla ani jeden) a pak jsme šly domů. V lese mi dost zavazel skládací golfáč, ale na cestu domů byl jedinečný. Aňulka si půl hoďky zdřímla. Já jsem málem usnula u oběda. Udělalo mi to velice dobře. Příště musíme jít ve všední den. Oblíbená pekárna byla včera zavřená.

Sněhule, nehledejte, prosím. Dostala jsem 25-tky a nevím, jak velkou nohu bude mít Aňulka ani nevím, jaká bude zima.

Gerberko, jsem moc ráda, že se Bédík tak krásně zotavuje. :kytka: Dýchání nosem tak brzo je nádhera.

Harpyje, budu se opičit, ale klidně podepíšu, to co jsi napsala o hřivnách a co přidala Demi. Jsem ráda, že jsi a tu jsi. :hug:

Demi, stejně jako Gerberka já vůbec netuším co napsat. Mám pocit, že jsem okolnostmi tak omezovaná, že spíš vším mrhám. :cry:

Chris, Milánek už má půl roku? 8-o Šíleně to letí. Jsem ráda, že jste v pohodě.

Kalimerko, to u nás by bylo samé nenenene. Jsem ráda, že zvládáš noční. :palec: Já sice dost často ponocuju do 1:30, ale pak u tuhnu okamžitě.

Ještě s jídlem. Aňulka papá vlice pěkně. Jen jogurt nebo přesnídávka je tak 2-3 lžičky otrávená, takže to přece Aňulka jíst nebude. Po 3. lžičce je to velice dobré a buď krmím pomalu nebo je toho málo. :-D

Opatrujte se.
R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
29.9.11 15:55

Ahoj Rafusko,

že ty výlety jsou fajn, viď??? :-?

My hrozně rádi procházkujeme a s kočárkem jsem procházky MILOVALA!!!! Už jsem to tu psala x-krát, furt to melu dokola :-D - měla jsem naštěstí oba kluky spící, dokonce Béďa zavíral očka uléhaje v chodbě do kočárku, takže denně jsem nachodila po okolí x-kiláků, užívala jsem si to moc a za každého počasí (jen v silném dešti nebo sněžení jsme nešli). Hrozně ráda na to vzpomínám.

Teď si to vynahrazujeme, že jsme o prázdninách chodili různými cestami, které ještě neznáme, a náš hit jsou různé rybníčky a jezírka…včera jsme zrovna u jedněch byli, využíváme toho krásnýho počasí. A já moc ráda a hezky fotím (omlouvám se za sebechválu :oops: ), a příroda je pro mě stále vděčným námětem na záběry. Dokonce jsem vytvořila během let fotoalbum našeho krásného okolí tady jak bydlíme a mamka pořád říká, že to mám nabídnout tady místnímu úřadu, jestli by to nechtěli využít - já vždycky na to zapomenu, a to mám úřad téměř za rohem. No, jednou se tam s tím musím vypravit.

Zatím ahoj!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
29.9.11 21:18

Ahoj holky, nějak nestíhám tak vás jdu jen pozdravit.
Snad bude zítra víc času a stihnu zase napsat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
29.9.11 22:07

ahoj vsem :-) Knofli vecicky dorazily moc dekuju :hug:
Rodice … je to uz par let prvni umrela mamka na rakovinu zaludku a slinivky a tatka hned tri mesice po ni na rakovinu plic…bohuzel to byl dost bolestivy rok tenkrat
DEMI asi kapku prusvih :-( maj prijit lukasovi rodice na obed tak nevim zda to budem stihat ale spis ne nez jp protoze maji prijit uz na pul dvanactou :zed: tak to budem muset bohuzel odlozit … i kdyz jsem se tesila ..
a ANDULINA ta ji moc rada … :-D je to takova moje ziravinka i kdyz je fakt ze mi nejak po mlicku a jogurtech porad ublinkava tak se ji je snazim davat jen obcas …zvlastni je ze tvaroh a termix treba nebo cisty jogurt vpohode , ale ovocny jogurt a mlicko to je pak takovy savlovy tanec , ze by se jeden divil …
a jeste neco jsem chtela a uz ted nevim co zase :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
29.9.11 22:46

Dančí - ahoj :mavam: určitě se ozvi.

Demi, Rafuško - díky. Člověk sám sebe často vidí velice zkresleně, takže jsem ráda, že mne vidíte podobně, je to pro mne dobrá zpětná vazba. Opravdu díky.

kalimerko - tedy záhady, že část nevadí a část jo. Ty ovocné jogurty jsou od stejné značky jako ty bílé, které Aničce dáváš? :think:
no, teoreticky by to mohlo být i jen tou ovocnou složkou - hodně firem na tom „ovoci“ šetří a nacpe do toho kde co - ale i tak je to záhada…

S rodiči - to byl tedy opravdu smutný rok. Zvláštní, že se jim ty nádory tak sešly… :(

Gerberko - u procházek s kočárkem jak je popisuješ ty jsem se úplně zasnila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
30.9.11 07:34

harpyje ahojky … ne neee vsechny ovocne jogurty … nevim cim to je .. normalne jak ji udelam bily jogurt nalamu do toho piskot a nakrajim banan vpohode .. ale primo kupne at se tyka jakekoliv znacky tak zvraci … zas samotne ovoce a presnidavky ji nevadi … :nevim: mliko mi ani nechce z um blila od sameho zacatku cca od 7mi mesicu po konzultaci s dr davam plnotucne .. je to lepsi ale porad z mlika ublinkava a ani ho moc nechce tak ji ani nenutim snazim se ji to nahradit jina viz jogurty , tvaroh ci polevky do kterych pridavam mliko .. uz jsem ji zkousela to i osladit aby mlicko pila a nechce rano ji udelam kakao stezi vypije ani ne deci a haze flasku z postylky :nevim: zas syry treba miluje :nevim: treba je i mozne ze je toho mlicka prepita :nevim: takze u nas rano probehne trocha kakaa pak se jeste peliskujem kolem devate pul desate vstanem a probehne kolacek nebo satecek nebo chlebik s maslem a syrem a tak ruzne … jo zajimave jeste je , ze caj mi nechce vubec stavicky taky ne je zvykla na vodu a te se i dozaduje ja ji udelam neco jineho to jen pocucava , ale drzi flasku a dozaduje se vody jak to budu delat v zime nevim :nevim: bo ja v zime preferuju teply caj behem dne ale teplou vodu?? Z toho se mi po … :nevim: :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
30.9.11 08:46

Ahoj!

Chtěla jsem něco ke svým hřivnám napsat, myslím si, že o nich vím, jen jak píše harpyje, nevím, jestli okolí to vidí stejně. A navíc mám pořád problém tady psát něco osobního, do veřejné diskuze :nevim: :andel:

kalimerko, doufám, že aspoň něco se líbí a užijete to. :-)

Rafuško, já jsem vylezla na půdu hledat sněhule, no našla jsem jen velké, a nakonec stejně nechceš. :-)

Demi, probírala jsem s mužem, že bychom konečně měli jet na mši do Ostravy, psalas, že v 10:30 je dětská? Bývá tam moc lidí?

A taky jsem si letos docela užila kolové nebo pěší výlety s dětmi po okolí, u nás je přece moc hezky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
30.9.11 14:19

Ahoj holky, nějak nestíhám sledovat pravidelně, což není pro následnou diskusi ideální, neb se mi to všechno plete :-?. Nechápu, jak je to možné, jestli jsem nějaká líná, pomalá či co, prostě netíhám… Ozvali se i z práce, potřebují mě, zatím nárazově, kvůli jednáním ohledně jednoho většího projektu, který se rozběhne, až nastoupím. Na jednu stranu jsm ráda, těším se, že mě čeká něco zajímavého, na druhou se to zrovna teď moc nehodí. Asi mám silný PMS, protože jsem na sebe od včera straně naštvaná, že nejsem schopna konverzovat v angličtině neb se stydím!!! Bože, po třicítce!!! Čímž se plynule dostávám k hřivnám. Popravdě jsem se nad tím už zamýšlela dříve, ale nejsem schopna se s tím poprat. Měla bych k tomu pár postřehů, ale je to tak moc intimní, že se mi tu nechce, mohly bychom to dát jako jednu z náplní setkání na Hostýně, bude-li někdy nějaké :-). Mějte se. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
30.9.11 14:25

Ahoj,

Kalimerko: zkus tomu krmení mlékem udělat trochu stop. Kravské mléko není nic moc pro tak malé dítě. Lepší jsou ty jogurty, do kterých přidáváš ovoce a piškot, na ostatní se vykašli. Třeba malá ještě není tak s trávením vyzralá, a mléko nebo sýry ji zbytečně zatěžují. Já ještě kojím, ale Petřík (21 měs) pije ještě Nutrilon, občas mu přidávám taková zahuštěná mlíčka z krabičky (Hami, Nestlé), má to rád, jí jogurty a dětské probiotické mléčné výrobky. Nic jiného z mléka mu nedávám a roste :-D .

Jinak ztratit v krátké době oba rodiče… je mi to moc líto :-? :hug:

Knofli: jo, dětské jsou u nás od 10,30, v neděli tam budeme asi jen s Danečkem, Honzík pokašlává a neposlala jsem ho ani do školy. Někdy bývá plno (při nějaké oslavě, svátku, apod.), jinak je průměr tak 30 dětí v kostele. Ráda tě uvidím!

ad Hřivny: není víra hřivnou největší? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
30.9.11 19:48

Ahoj holky, omlouvám se, že sem moc nechodím. Máme to teďka trochu složitější, tak moc nestíhám.
Zběžně jsem pročítala příspěvky a četla jsem, že některá byjste potřebovali oblečení na miminko, akorát jsem zapoměla kdo to byl. Mám tady dost věcí co jsou Vojtímu malý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
30.9.11 23:03

Ahoj Dančí,

moc zdravím :mavam: !

Když tak napiš velikost oblečků, určitě by se našel zájemce. Kolik už je Vojtíškovi? Ozvi se určitě zase!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
4.10.11 13:32

Ahoj holky!
Tak už je říjen. Nějak to moc rychle utíká. Aňulka už smrká jen 1-2× denně, ale já jsem ještě hrozná. Zvládla jsem se i slušně pořezat nožem, ale mám aloe a to mi velmi pomáhá. Mám asi i zánět močáku (nevíte co na to zabírá a moc nestojí?) a „své dny“. Aňulka by moc ráda do bazénu, a zase to nepůjde. Ale já si nestěžuju. Jen mě to mrzí.
Velice se mi líbila nedělní mše. Stále jsme byli na vinici. :-D A vůbec jsem si ji nějak pěkně užila. ve středu začíná vzdělávání ve víře dospělých, snad ukecám babičku na hlídání. Je to jen 1× za měsíc. Mám pocit, že mám v hlavě jen netříděné piliny a šíííííííííííííííílené mezery ve vzdělání.
Já si dnes fakt nestěžuju, jen píšu, jak se máme.
Opatrujte se.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová