Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
maky nepřihl.
21.9.11 14:07

Gerberko, taky jsem rád,a že jste to zvládli s přehledem, snad to bude už jen lepší!

• Citovat
  • Upravit
10848
21.9.11 14:08

Gerberko- tak to zní skvěle. halvně at to pomůže :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
21.9.11 14:37

Holky, děkuju, taky doufám…

Užijte si to ještě doma s dětma, fakt vím, o čem mluvím…čím déle nepůjdou do školky, tím je to fakt líp. U Iny jsme to ani zdaleka neměli tak dramatické s těma nemocma jako s tím Béďou - a to je prý na tom Béďa ještě dobře - co slyším od okolí. Měli jsme ve školce tak velký přeplatek za stravné, že stravné vůbec nemusíme zatím platit (630 Kč). To jsme tam takoví 3 ve školce - jeden chlapeček je na tom ještě „hůř“ - ten měl přeplatek asi 780 Kč.....teď v září tam byl Béďa pouhé 4 dny.

Když vidím venku to počasí (a má být super teplo ještě celý příští týden), tak me to trochu mrzí, že v té školce není aspoň teď ze začátku, když se to rozjíždí..dost na tom, až budou plískanice a kalamity a nemoci všude okolo, že…ale zase si říkám, čím déle do té školky nechodí, tak tím líp.....

Holky, a jak vy to prosím vás máte se školkama??

Maky - u tebe půjde Matoušek od 3 let - čili někdy od ledna?? A ty jdeš na plný úvazek do práce nebo jste to nějak přehodnotili?? Že bys šla třeba až od září nebo jak to máš?? A jak se líbí Honzíkovi ve škole?? Jak jsi popisovala ty začátky, tak to vypadalo velice slibně!!!!

Harpy - a u tebe Ondrášek začal teď od září chodit?? A ty seš s Klárkou doma, to je jasný, takže tak spíš na zvykačku a když tak si ho můžeš nechat doma, že???

Já mám kolikrát pocit, že tady na sebe provalím všechno :-D , ale jak to máte vy, tak to že teda nevím…Jasně, u mě se to točí momentálně hlavně okolo té školky, no jo, já vím…nebo jsem asi zvída zvědavá :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
21.9.11 14:57

Demi - jak jsi psala, že na alergologii doporučili Honzíkovi mandli vyndat…tak to jsem si ještě vzpoměla, jak se ty názory na to různí…naše dr. právě zas říkala, že u alergických dětí ta nosní mandle je právě „prospěšná“ v tom, že zachytává velké množství alergenů, je to ten „filtr“. Jako záleží asi na tom, jak se zvětší nebo jestli sama dělá potíže - ale prý u těch alergických dětí se banaopak nechává…no, a pak si má člověk vybrat, že… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
21.9.11 18:30

Gerberko, včera jsem na vás opravdu myslela. Já ti přeji jednoduše to, aby to u vás dopadlo jako u nás. :palec:

My za sebou máme tu alergologii, 2 obr balení léků, jeden na průdušky a jeden na imunitu, testy mu vyšly negativní všechny, uvidí se co krev, ale jsem z toho velice pozitivně naladěná, takže čekám, že mu léky pomůžou a bude už stále jen zdravý :andel:

:mavam: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
21.9.11 19:30

Ahoj Knofli,

moc tě zdravím!!
Omlouvám se, že jsem nereagovala i na tebe :cry: …já tě tu nějak delší dobu neviděla, tak jsem asi přehlídla, co jsi psala - kolik je tvému synkovi? A byli jste poprvé na té alergologii? Prosím tě, můžu se ještě zeptat, co jste dostali na tu imunitu????? A jak ty s prací?? Rýsuje se ti něco??

Ještě jednou děkuju i tobě zvlášť za podporu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
21.9.11 22:41

Gerberko - no Ondřejek začal do školky chodit, ale zatím tam byl šestkrát, chvíli měl rýmu, pak jsme byli po výletech. Ze začátku se mu tam líbilo, a ted tam zase plakal, tak nevím - snad se to ustálí. doma si ho naštěstí nechat můžu. jen mi jedna učitelka říkala, že jí připadá nezralý a jestli nástup nechceme odložit, tak to zvažuju . nechci ho ochudit o děti, ale aby tam zbytečně plakal a tesknil, to je taky na houby. A kdyby tam zas vůbec nechodil, tak je dost škoda školkovnýho, které dělá za rok skoro 16 000. No, máchám se v tom, ještě mu dám čas, ted tam zas pár dní nepůjde, tak se uvidí příští týden.

Užíváte si burčákovou sezonu? V neděli nám dovezl soused Valtický - mňam.
knoflice - taky mne zajímá jak s prací -přeju at se něco objeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
22.9.11 11:22

Co se týká práce, tak doufám, že od února budu zase zaměstnaná a nebudu mít čas vymýšlet blbosti, což by si asi víc než já přál můj manžel. :-)

Gerberko, byli jsme poprvé, letos byl každý měsíc nemocný, kašel, kašel, kašel … A tak 14 dní. A pořád dokola. Naštěstí žádné horečky, žádné drama, i při tom kašli řádil. A ani to nebylo školkou. Dneska tam šel v novém školním roce poprvé, málem mi ani pusu nedal a už jsem ho neviděla. :-) Na konci listopadu mu budou 4. :-)

Harpy a třeba to nakombinovat? Brát si ho před obědem domů? Děti vyspívají hodně rychle, za tři měsíce už zase může být někde jinde. Nebo může být naopak domácí typ a do kolektivu ho to nepotáhne nikdy. Jenže to se pozná mnohem později.
Teď bych to řešila tím, že ho tam dám jen na dopoledne, ale každý den, ať si zvykne na pravidelnost, než ho dát týden i se spaním a pak zas týden ne nebo jen některé dny. Já tu rozumuju a on tam možná nespí ani teď. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
22.9.11 12:47

Knofli - jo s tím kašlem…přesně jak jsi to popsala, tak se mi vybavil starší syn a jeho prokašlaný druhý rok ve školce (tedy mezi 4. a 5. rokem) - přesně jak píšeš, kašel, kašel, ale bez rýmy, bez teploty, chování normální - u něho teda zabral aerius a IRS sprej do nosu (ten se ale už nevyrábí - býval výborný!!).

Prosím tě, můžeš mi napsat, co bude malý brát na tu imunitu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
22.9.11 15:00

Od dr. dostal Ribomunyl (pouze na lékařský předpis), bere se celkem půl roku, je to na to schéma, celkem jednoduché. Musí být ale vždy v té době zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
22.9.11 19:13

Díky, Knofli, o tom Ribomunylu jsem četla, ale neměli jsme ho ještě nikdy…no, hlavně věřit, aby mu to pomohlo!!! Jednou měl starší synek nějaký BIOSTIM - taky to bylo na recept, bylo to dávno, tenkrát toho ještě moc nebylo a bez receptu na imunitu nebylo v podstatě vůbec nic. Tak se nad náma jednou dr. slitovala a napsala nám to…taky to byla taková kúra 3 měsíční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
22.9.11 21:41

Ahoj všem,

Gerberko: jsem moc ráda, že už to máte za sebou a v pohodě. Ribomunil užíval Honzík loni, první sezonu zvládl bez větší virozy, druhou šel z nemoci do nemoci, tak mu to dr. vysadila. Je to léčivo, které vlastně funguje (dá se říct, já to tak vnímám) skoro na principu homeopatie - léčba podobného podobným, protože v tom léku se do těla dostanou oslabené viry, které jsou příčinou nemocí. Zkuste, uvidíte, jak to proběhne. Jinak díky za tu info ohledně alergiků a nosní mandle, jsem zase o něco chytřejší. Honzík i já jsme teď na Wobenzymu, tak jsem zvědavá, jestli se nám osvědčí. Já potřebuju být zdravá kvůli Danečkovi, Honzík kvůli škole.

Jinak já jsem byla včera ráno u své praktičky, protože už delší dobu mám problém s trnutím rukou. Když už jsem to nezvládala ani v noci - to jsem se občas probouzela bolestí - začala jsem mít strach, že v rukou ztratím cit. Dostala jsem nějaké léky a magnésium. Taky mi zjistili z odběrů mírně zvýšenou činnost štítné žlázy :-( , no…

Harpy: když Honzík začal chodit do MŠ, měl 3 roky. Nechávala jsem ho tam jen dopoledne a po obědě jsme šli domů. Zpočátku to byly horory s pláčem, ale asi po 2 týdnech se to nějak ustálilo. Když se nad tím zamyslím, možná to bylo tak nějak, že byl na školku nezralý…, ale časem se mu tam začalo líbit a druhý rok už chodil na celý den.

Knofli: že by se v únoru blýsklo na lepší časy? Můžu potichoučku gratulovat?

Jinak my teď zvládáme školu - pořád nemůžu zkousnout, co ty děti už hned zpočátku musí umět… dneska jsem do Honzíka hustila princip znamének větší/menší… ve škole to má v příkladech dobře, nosí hvězdičky, doma na to hledí a neví, o čem je řeč… Už jsem mu nakreslila i obrázek Honzík vs Daneček, tak na tom to konečně pochopil. Mohla jsem si nalít burčák :-D :dance:

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
22.9.11 21:47

demi mi ruce silene moc brni a kolikrat neco drzim mam pocit ze to drzim pevne a ani necitim ze mi to vypadne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
23.9.11 10:17

Demi - o. chodí také jen na dopoledne, tento první rok chi, aby celý chodil jen na dopoledne. a také se ještě nechceme vázat na domov, jezdit přes týden na návěšěvy, různé akce a tak - takže neplánuju, že by tam byl každý den. Uvidíme, jakto bude zvládat.
Zapomněla jsem ti odpovědět s tím očkováním - já někdy rychleji píšu než myslím, tedy píšu zkratokovitě. A pak vypadám jak cvok, co neví, o čem mluví.
Určitá reakce k očkování určitě patří, nebo může patřit- taková , kdy organismus přímo bojuje so čkovací látkou a vytváří si imunitu.
ale podle mne není nutné očkovat příliš malé děti, u kterých je riziko, že
a) je reakce příliš velká
b) zvrtne se v nějaký celoživotní malý nebo fatální průšvih.
Bez ohledu na věk pak jsem k očkování opatrná, zvláště k těm novým, které se vlastně na dětech zkouší (první generace očkovanců halt vychytá ty mouchy, které se v testování neodhalily.)
Máme v rodině zkušenost z předchozí generace, kdy dítě na následky očkování zemřelo, tak se na očkování koukám jako na rizikovou akci. Jsem tím poznamenaná, ale taky mám být proč (maminky, které očkují všechno o čem se dočtou v reklamě mi připadají extrémně nezodpovědné až pitomé, ale to už je na jinou diskuzi, jen u toho vždycky trnu, co jsou ochotny svým dětem dělat…)
Odstrašující je pro mne zejména ta vakcína proti rakovině děložního čípku, má masivní vyděračskou (neetickou) reklamu, ví se o ní velice málo, nežádoucí účinky typu ochrnutí od hlavy k patě, neurologické potíže rozjeté po MMR a hexe ani nezmiňovat.
snad to nezní blbě :think: takhle v psaný podobě

S tím trnutím rukou - a jéje, zažila jsem to v poslední době jednou v takové podobě, kdy se mi ruce rozklepaly do nezvladatelného třesu- fuj.
Dost mi pomohl dýňový olej, dá se koupit třeba ve fichema.cz, ale jistě i jinde - já ho beru spíš na křeče, občas, příčina bude asi dost podobná… :think: měla bych si ho zase jednou koupit. Řekni pak jak ti léčba pomáhá, jo?

Měli jsme ted s mužem náročný obodbí, on má ted pár měsíců hodně práce a ještě to pár měsíců potrvá, já docela taky , všechno stojí víc úsilí: nehádat se, neječet na děcka, případně to nějak „se ctí“ rychle ukončit. těším se na listopad, to už bude líp :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
23.9.11 13:37

Demi a neucpávají se ti tam cévky nebo žilky? Nevím o tom problému víc, ale znám pár starších lidí, co podstoupili operaci (to víš, vesnice :-) ) tohle: http://cs.wikipedia.org/…%ADho_tunelu
Hele ten Ribomunyl mi nesrovnávej s homeo, u něj jsou aspoň nějaké klinické výsledky :pankac: No a na svých dětech jsem taky vypozorovala, že se doma jeví tupější než ve škole, dle reakcí učitelek. :lol: A to jsou každá jiná. Co psaní? To nešlo ani jedné :roll:

harpyje - díky na morální podporu (byť nevědomou :lol: )
Jinak třas rukou může mít víc příčin, např. zvýšenou citlivost organismu na potraviny s vyšší glykemickým indexem. To se k tomu přidružuje ještě pocit na omdlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová