Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8179
15.7.11 17:50

Rafuško, raduju se s váma. :dance: Já jsem taky dneska byla na pohovoru, tak mám naději. :-) A na koupališti jsem ještě letos a dětma nebyla, my jsme zatím trajdali jinak, ale být to musí, protože se pořád ptají.

Demi, tak jak se bydlí, jak se spí v novém?

Maky si to užij, budeš mít „voraz“ od potomstva? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
17.7.11 20:31

Ahoj holky,

omlouvám se, že nereaguju na vás ostatní…jen píšu, co je teď s náma.

S Bédíkem jsme byli odpoledne na pohotovosti, má angínu a opět antibiotika - od dubna už čtvrtá…vůbec netuším, jak z toho začarovaného kruhu nemocí ven..... Teď byl 4 týdny doma, byl úplně vyléčený a uzdravený, minulý týden tedy ve školce (chodilo jich tam asi 10) a ode dneška opět angína.....naše doktorka má od zítřka měsíc dovolenou, musíme k nějaké zaskakující, dostali jsme jen malé balení toho Ospenu. :cry:

Je mi moc líto Jindříška, má samozřejmě prázdniny, plánovali jsme různé výlety nebo jenom krátké cíle, kam se přes běžný rok nedostaneme a kvůli Béďovi s angínou teď opět nikam nemůžeme…snad aspoň v tom srpnu se někam dostaneme. On je velice hodný, nenáročný a vždy si najde nějakou zábavu, ale o nějaký ten výlet by už taky moc stál..... :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
17.7.11 23:22

Ahoj,

Gerberko: to je mi Bédíka moc líto. Je to fakt začarovaný kruh. Když Honzík v zimě skákal z jedné nemoci do druhé, tak jsem si pokaždé říkala: teď už je to poslední zánět, poslední horečky, poslední blití… Taky to přejde, musí. Je mi líto moc obou kluků, ještě že Jindříšek je tak rozumný a přizpůsobivý. Ozvi se, jakmile se malému uleví, moc na něj myslím!

Knofli: kéž se naděje promění v realitu, a najdeš, co hledáš! U nás v novém se pomaličku usazujeme. Vychytáváme „mouchy“ :lol:

Rafuško: raduji se s tebou!!! Manželovi přeji, ať se mu práce líbí a ať v ní najde to, co hledal!

Všem krásný letní týden :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
19.7.11 22:42

Ahoj děvčata,
tak my se hlásíme, že žijem a bojujem se zákeřnými bacily.
Prázdniny začaly dobře, holky vyrazily na chaloupku, moc se jim tam líbilo asi týden a pak se to začalo volali at si přijedem pro holky chytily tam rotavirovou infekci, Anetka nám skončila na infuzích na infekčním, bylo to dost drama, přivezli jsme ji už hodně dehydratovanou, uplně zvadlou a spící, po pár hodinách přestala ovládat levou polovinu těla a to jsem vystřelila na pohotovost, od tama hned na infekci. Krev byla hruza, tři dny infuzí, no strašné vzpomínky.
Terezka to měla lehčí formu no a abych se nenudila v sobotu to chytila Zuzinka, myslím, že tak často jsem snad postele nepřevlíkala za celý rok. Ještě že počasí přálo a mohla jsem sušit venku, jinak nevím.
Ted už je Zuzi bez teplot a průjmy ustávají. Před chvílí jsem zdolala horu prádla žehlením, tak na chvíli prázdný koš.
Adámek se drží a doufám, že to vydrží ve čtvrtek nás čeká první očkování hexavakcínou, no už dvakrát nám ho dr. odložila.
Váží už přes 6 kilo, je to macíček zlatíčko.

Gerberko, vidím, že jsme na tom stejně, manžel měl dva týdny dovču a nikam jsme se nedostali, holky se už těší tak doufám, že nám to konečně vyjde.
Manžel má volno čtvrtek a pátek, tak snad to vyjde.

Demi jak se bydlínkuje? Co kluci jak se zabydleli?

Maky krásnou dovču.

Rafusko, gratulujem ke smlouvě. Ty směny to je hrůza, tak at si manžel brzy zvykne.

Knofli zdravíme.

Víc už nedávám, únava mě zmáhá. Jdu do hajan.

Všem krásný týden Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
21.7.11 20:36

ahooj děvčata.

Gerberko - tobě posílám jen objetí :hug: marně jsem ted několik minut přemýšlela, co bych ti přeci jen napsala, ale nevím si rady… tak ještě jedno. :hug:

Rafuško - tobě taky :hug: a ještě gratulaci ke smlouvě a at už se u vás vše v dobré obrátí.

lamvinku - ajajaj, aspon Adámek že se drží… máš tedy ted všechny děti doma?

Knoflice - jupí! těším se na dobré zprávy od tebe- a podrobnosti.

dnes odpoledne byly obě děti u babičky samy :Klárinka na mne koukala naprosto nechápavě, že odjíždím bez ní- ale už jsou s mužem na cestě domů, ted mi volal, co má dělat, že se mu K. v autě poblinkala (snad se nikdy nepoučíme, má sebou jen jedno náhradní bodýčko a snad jedny příšerně špinavé Ondřejkovy tepláky :roll:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
21.7.11 21:54

Barčo, to je hrozné, jak to píšeš :cry:
Hlavně že jste z nejhoršího venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
22.7.11 13:36

Ahoj všem,

u nás pořád neskutečně rube (= prší :-) ) už kolikátý den, a je to dost únavné.
Daneček nic moc, má nyní tak nízký tlak, že se divím, že se nemotá. Prý to tak po nefrekt. bývá… :nevim: . Minulou neděli, přesně po mši sv. se ještě v kostele pozvracel, to se mu nestalo už řadu měsíců, a tak jsem si odvykla. Zajímavé je, jak rychle si člověk zvykne na normálnost a pohodu… Když tohle u něj bývalo na denním pořádku, už jsem měla nějaký systém - po ruce sáček, mokrý kapesník a ubrousky, když nás to zastihlo mimo domov. Doma to obvykle končilo v postýlce, ale doma je doma, tam nás nikdo s údivem neokukoval :-? . Jednou malý pozvracel i sanitku, když jsme jeli na kontrolu, chudák řidič Martin musel umývat vnitřek sanitky a já Danečka.
No nic, už je to dávno…

Příští týden nás čekají poslední odběry a pak už bude Daneček zařazen na waiting list i s tím, co to obnáší - 24 hodinové čekání na telefonát. Trochu mě to stresuje. I to, že pokud Danečkovi ty odběry nedopadnou, budeme muset absolvovat několik kol výměn krevní plazmy, aby se krev zbavila nadměrného množství imunitních buněk, které by mohly zapříčinit rejekci štěpu. Mám takovou obavu, že tomu neunikneme - Daneček je pořád chronicky zdravý, imunita ho perfektně chrání před veškerými nemocemi, je pořád zdravý, bez infektů, ikdyž my jsme všichni okolo něj na hromadě… No, zkusím to poslat výš, snad nebeský Táta už něco vymyslí, když to není v našich schopnostech…

Harpy: snad to u Klárky bylo jen přechodná záležitost s tím blinkáním - asi moc nemusí jízdu autem, ne? A co tvá prázdninová cesta po zemích českých?

Gerbi: jak to vypadá s Bédíkem? Už angína trochu ustoupila? Myslím na vás!

Lamvi: my jsme spolu mluvily, ale i tak posílám na dálku :hug: Myslím na Adámka, ať zůstane zdravý.

Všechny se moc opatrujte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
22.7.11 20:41

Ahoj holky,

Demi - Bédík má přesně dneska 4. ročky :-D , dneska ve 3 hodiny ráno vykouknul na svět, v neděli máme oslavu…vzpomínala jsem, jaké bylo tenkrát vedro a teď to pršení. U nás na jihu taky „rubalo“ hlavně včera, dneska už vůbec ne a nádherný vzduch!!! Já moc ty vedra nemusím…

Ve středu jsme byli u zaskakující dr. na kontrole - krk už daleko lepší, dostal druhé balení Ospenu (na pohotovosti předepisují jenom ty nejmenší balení). V podstatě od pondělka je úplně v pohodě, žádné teploty, žádné bolesti - nic. Je samozřejmě doma, pokud možno v klidu (to je velice těžké ho udržet), nikam ho netahám, jenom dneska byl na dvorku. Nedovedu pochopit, že ta dr. na pohotosti viděla angínu, když si stěžoval na břicho a o krku za celou neděli nepadla ani zmínka, normálně jedl, pil a řádil na hřišti. Pro mě nepochopitelné. A to celý tento týden ještě mohl krásně chodit do školky, kde bylo tak pouhých 10 dětí!! Je mi nanic. Teď už se budeme střídat s manželem až do konce prázdnin…jinak nastupuje ve čtvrtek 1.9. opět do školky.

Volala jsem na 3 pracoviště imunologie v Brně - pouze na jednom by nás objednali do měsíce, jinak jsou objednací lhůty půl roku - šílené!!! JENOMŽE - potřebuju doporučení od naší dětské dr. a ta má momentálně měsíc dovolenou…takže opět NIC a čekat.

V pondělí jdeme v podstatě na poradu k jiné doktorce jinam na ORL než chodíme. U téhle dr. jsme byli, když byl Bédikovi rok, snad si nás bude pamatovat…musím si to v hlavě všechno pořádně sesumírovat, co a jak jí řeknu.

Jinak nevím, co nebo jak s ním dál…jestli je to tím, že pořád „něco chytá“ nebo je nějaký bacil v něm nebo jestli mám požadovat, aby mu vzali krev nebo další výtěry nebo jestli jsme někdo z nás bacilonosiši a máme jít na výtěry my ostatní nebo jestli je to tou mandlou - nevím..... :-( :cry: :cry: :cry:

Užívejte léta a prázdnin, my pořád chodíme po doktorech, ale vím, může být i hůř.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
22.7.11 20:59

Gerberko, to jsou úvahy, to jsou úvahy. :think: Moc ti přeju, ať se to brzy vyřeší a máte pokoj. :hug:

Demi, mě z toho úvodu mrazí. :-?
Déšť opruzuje, to jo, ale vezmem gumáky a pláštěnky a jdem. Furt suším. :-)

lamvinku, teda u vás se dějí věci. Už je vše v pořádku? :hug:

Harpyje, naše holky začaly v autě vrhat zrovna kolem roku. Na tu starší později fungoval kinedryl, té mladší naopak kinetózu ještě zhoršuje, ale dá se, vozíme náhradní oblečení, sáčky a vlhčené ubrousky.

Děkuji, že na mě myslíte s tou prací :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
22.7.11 23:41

Gerberko: veliká gratulace Bédíkovi :palec: a :huban: k narozeninám!!! Přeji mu hodně Boží ochrany a více toho zdravíčka, na přímluvu naší nebeské Matky… Vždyť já bych málem byla zapomněla, že s Danečkem slaví skoro spolu. My budeme oslavovat první víkend v srpnu. Budete mít dort? U nás to budou snad Danečkovy druhé narozeniny, které oslaví doma a ne ve špitále :roll:

Knofli: mám dobrou zprávu - u nás už pár hodin neprší :-D

Jinak my zítra jedeme na Hostýn, malá soukromá pouť před tím, než budeme muset být víceméně jen doma. Budeme potřebovat hodně přímluv Panny Marie, tak si je jedeme vyprosit.

Všem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
25.7.11 18:47

Ahoj holky,

tak jenom chci napsat ve stručnosti, jak jsme dneska dopadli u té jiné dr. na ORL, kterou známe zminula, když byl Bédík mimi:

celkový dojem mám velice dobrý, rozhodně lepší než kam jsme chodili, kde už dr. nezajímalo nic jiného než kdy už konečně jdeme na vytrhnutí mandle.....

Tato dr. se vše snaží pojímat nějak „šířeji“, je velice citlivá a vnímavá, nebere to „kus od kusu“. Vše jsem jí vypověděla, dokonce se i sama ptala, jestli jsme byli jinde na ORL apod., nedivila se, že jdeme ještě k ní (toho jsem se bála - že mi řekne, že jsme sledovaní stejně jinde a že se do toho nechce plést) - tak to ji vůbec nepřekvapilo. Zajímalo ji v podstatě všechno - i jaké jsem mu dávala vitamíny nebo jiné doplňující přípravky (př. ta echinacea).

OVŠEM - možná se pamatujete, jak jsem mu zkoušela to homeo a po pár dnech skončila, že dostal tu první hnusnou angínu…nooooo, tak jsme skončili OPĚT u těchto homeo - říkala jsem jí, že jsem to zkoušela a po pár dnech nechala…ale ujišťovala mě, že to prostě byla souhra náhod, že to s tou angínou nesouviselo, že ji musel někde chytit atd…No, nebudu to prodlužovat - prostě nasadila mu ten Lymphomyosot 3× denně (on je na čištění těch lymfatických cest), tak to prostě opět zkusíme…s určitou vírou, když nám to posvětila i dr. na ORL. Potom další krok je, že příští středu mu udělá výtěr z krku, nosu a nosohltanu (včera dobral Ospen - tak aby to bylo s týdenním odstupem) a uvidíme, jestli tam něco bude mít.

Samozřejmě ho prohlédla, říkala, že zvětšenou mandli sice má, ale není to tak hrozné, a nyní je bez infektu, bez hlenů (není „povleklá“)…říkala, že se taky kloní k vytržení, ale že mezitím ještě zkusíme něco jiného (říkala jsem jí, že jsme objednaní na to září…). No, tak uvidíme. Já už se tomu vytrhnutí tak nebráním, už jsem se od toho oprostila, ono na to fakt chodí strašná spousta dětí…

Dala mi i spoustu takových rad - např. po antibiotikách nebo po nemoci vyměnit kartáček na zuby, že tam se ty bacily udržují (ve vlhku, temnu - v koupelně = ideální živná půda) - tak to mě nenapadlo, možná, že vy znalé už to znáte.....pro mě to byla novinka. Doporučila nám i homeopatickou pastu na zuby, když teď bude brát to homeo.

No, už to nebudu prodlužovat opět s našimi problémy s tou mandlí, máte všechny plno svých problémů…jenom jsem vám chtěla napsat, jak jsme dneska dopadli.

Myslím na Rafusku - nevíte něco o ní?? Demi - neozvala se ti?? Mně už nenapsala, jak na tom momentálně jsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
25.7.11 18:48

Demi - jak bylo na Hostýně? Myslela jsem na vás…určitě to bylo moc krásné a dotkla se vás Panna Maria…moc vám to přeju!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
25.7.11 23:19

Ahoj,

Gerbi: tak to je docela zajímavé s tou novou léčbou. Snad bude malému ku prospěchu. Je fakt, že moje tchyně je s homeoléčbou spokojená, já jsem trochu opatrnější, ale od ní vím, že je to účinné. Vlastně na ní i vidím, že je stále zdravá, ikdyž před tou léčbou často trpěla opakovanými záněty dýchacích cest. Já se léčila před mnoha léty na úpravu MS cyklu (měla jsem hodně silné, bolestivé a nepravidelné), protože jsem nechtěla vlítnout do hormonální léčby, jak mi doporučoval gyneDr. A pomohlo mi to cca po 2 měsících. Ikdyž jsem pak už homeo nepoužívala, už jsem neměla problémy. Jenomže jsem tehdy neměla dost informací, ono to s léčbou homeopatiky taky není zrovna košer. Zkus si, až budeš moci, přečíst některé stránky pro křesťanské věřící.

Jinak na Hostýně bylo - jako obvykle - nááádherně. Pořád mě to táhne zpátky :andel: . Měli jsme dost času, mše začínala v 11,30 a my tam dorazili před půl 11, takže jsme se tam báječně prošli až k rozhledně, v knihkupectví jsem si koupila knížku (Pinknerová, H. Budu asi lítat), ale děti se hrozně těšily na „vodu“, která tam pramení, a lze ji nabrat přímo u kostela. Daneček říkal, že u kostela je koupelna :-D … Mše byla paráda, před jejím začátkem jsme byli i za hlavním oltářem u Panny Marie Hostýnské pomodlit se. Užili jsme si i svaté přijímání. Takže naše mini-pouť byla úžasná. Bohu díky nám přálo i počasí.

O Rafušce nemám zprávy, tak doufám, že se ozve. Myslím na ni… Zítra jí zkusím napsat SMS.

Zatím ahoj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
26.7.11 11:37

Demi - jaké stránky pro křesťansky věřící máš na mysli? Myslíš souvislost s těmi gyn. problémy? Nebo obecně homeopatii? Já homeo neužívala nikdy, v podstatě o tom nevím nic, jenom obecně, v čem asi spočívá ten princip, ale jinak žádné zkušenosti.

Uvidíme s tím malým, dr. právě říkala, že jako se taky kloní k vytržení, ale proč ho teď mezitím nechat jen tak, když mu ještě může pomoci něco jiného....... - v tomto smyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
26.7.11 23:37

Gerberko - jsem ráda, žes našla novou lékařku, která vidí problém zřejmě šířeji - a čekám na dobré zprávy od vás :)

mám v tu v posledních dnech stále nějaké dítě (děti) na prázdniny - je to moc fajn, užívám si to, jen zjištuji, že víc jak dvě děti je trochu fyzická zabíračka - ale zas o to větší legrace :)

chci vám něco napsat - tuhle jsem se vrátila k rozečtené knížce Malé ženy - znáte? taková oddechovka ve stylu Pýchy a předsudku, jen je v tom víc vtipu, o čtyřech sestrách v křes'tanské rodině, které dospívají kolem roku 1860 - je tam několik pasáží, kdy ty dívky/ženy bojují se svým já, snaží se ukočírovat své špatné vlastnosti, případně se v dospívání mění… musím říct, že na mne ta jednoduchost a přitom živost té knihy zapůsobila daleko více než mnohé teologické knihy, a přitom v ní není nic nového pod sluncem, jen je to napsané tak, že se vás to dotkne - o tom jak jim rodiče vštěpují lásku k Bohu, který je dětem Přítelem, jak je učí bojovat se svým vztekem a nevzdávat se při selhání…
je to tak, že jsem vlastně dost hrdá na to, že jsem emancipovaná , vzdělaná žena, že jsem vystudovala dost věcí a tudíž pochopitelně o několika oborech musím vědět více než ti, kteří to nevystudovali - tak tohle byla pro mne ťafka- cítila bych se líp, kdyby mne takhle zasáhla nějaká učenější/teologičtější kniha, než takový románek pro ženy - ale pro ty z vás, které se jsou ochotny ponížit- doporučuji moc :srdce: :mrgreen:

Demi - Hostýn už provždy bude váš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová