Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Demi,dnes odjizdime na kratkou dovolenou, ale taky mi nedalo, abych se neozvala a nepoprala krasnou svatebni nedeli. Je uzasne slyset, ze se i po x-letech a trech detech tak tesis. Krasny obrad plny daru.M
Demi, jdu ti ještě popřát krásnou svatbu. Budu se modlit, aby se ti to moc líbilo ![]()
a já to nestihla, tak přeju krásnou svatební noc a hlavně do dalších let v manželství a rodině kopec lásky ať je ještě kopcovatější.
har.
Ahoj všem,
moc děkuji za vaše přání… Máme to šťastně za sebou, musím říct, s velkou radostí, že jsme měli krásnou svatbu
. Celý včerejší den jsem prožila jako v krásném snu. Ráno mě učesal kadeřník, doma jsme děti pak předali babičkám, oblékli jsme se, babičkám jsme předali kytičky, dědovi láhev likéru a pak odjeli do kostela. Moc milou chvilku mi zařídil Honzík, který, když mě viděl, vyhrknul: maminko, ty jsi ale krásná…
Oba s Danečkem byli překvapení, že táta s mámou vypadají úplně jinak, než normálně
.
Chtěli jsme původně mít malinký, tichý obřad, proto jsme nechali doma rodinu (ale on by i tak byl veliký problém s převozem do OV a udržením Petříka v klidu - přes to všechno mi to ale chvilku bylo trošičku líto a stýskalo se mi po dětech). Nakonec se na nás přišli podívat kamarádi a kamarádky z manželova společenství i s dětmi. Byli moc milí.
Úžasná byla i moje svědkyně - Danečkova bývalá lékařka nefroložka. Okamžitě si mezi lidmi z kostela našla své přátelé, které už dávno znala, potkala se a bavila s mnoha lidmi, mně i manželovi nabídla tykání
a byla velice příjemná společnice.
Celý obřad začal svatebním pochodem, který nám zahráli na varhany (překrásné) a tím se splnil manželův sen - slyšet ho v kostele na vlastní svatbě (a mě si vést k oltáři
). Od té chvíle už všechno bylo jako sen… promluva otce Víti, čtení z Písma (1.List Korintským), naše trojí Ano a manželský slib. Byla jsem přesvědčená, že u něj budu brečet - nakonec to byl můj muž, kdo byl velmi dojatý…
. Nepopletli jsme to ani jeden, stejně tak ani u výměny prstenů. Hurá.
A nakonec to nejúžasnější - byli jsme u přijímání. Nový začátek v Kristu Ježíši. Marně hledám slova. Marně.
Od oltáře jsme pak odcházeli tleskajícím špalírem, a varhany opět krásně hrály. Dostala jsem od všech květiny a všichni okolo byli hrozně milí. Mnohé z těch lidí jsem viděla poprvé v životě
.
Následovalo nezbytné focení a odjezd na oběd do zámecké restaurace nedaleko. Ten jsme si vychutnali doslova a do písmene - nejen jídlo bylo dobré, ale hlavně naše mini-společenství (já s manželem, svědkové a pan farář). Otec Víťa to začal společnou modlitbou, pak jsme si připili a celé 3 hodiny, co jsme tam byli, jsme neustále vykládali. Uteklo to hrozně rychle, asi jako rychle utíkají všechny příjemné chvíle.
Kytici jsem nechala v kostele u oltáře Panny Marie, určitě se tam vyjímá mnohem lépe, než doma ve váze. Panně Marii vděčíme za spoustu přímluv a její pomoci.
Doma jsme pak pokračovali v oslavách, přivezli jsme od tety skvělý zákusek, který nám pekla, připili jsme si skvělým sladkým vínem a den utekl. Kluci byli hodní, jen Honzík se stále dožadoval nových otázek do svého AZ kvízu
. Otázky typu: jak se jmenuje tvůj mladší bráška… už ho neuspokojují, tak si opakujeme názvy hlavních měst, řek a nejvyšších hor
, ale pravda je, že zrovna včera nám to moc nemyslelo… ![]()
Večer jsme padli do postele (ani nevím jak, byli jsme unavení) a usnuli… Ráno jsem ani neslyšela do práce vstávat manžela.
Takže to máme za sebou. Ten nový start. Celých 10 let jsem se dožadovala Boží lásky, blízkosti, pomoci, ale hlavně odpuštění. Teď to všechno mám a stále a stále to znovu zakouším. Na té cestě už budu dál pokračovat s manželem a vést po ní i děti. Neříkám, že to bude snadnější, občas i ty hlubiny, které jsem opustila, zahrozí svojí temnotou, ale teď už se nebojím ničeho. Nebojím se ani smrti, protože poznávám pravdu o Vzkříšení v Kristu. Protože On je Alfa i Omega, Počátek i Konec, a v Něm žijeme i umíráme. Jeho pokoj kéž naplní mě i vás!
Demi,
moc krásně jsi to napsala, fajn, že vám všechno tak vyšlo. Kéž byste byli nadále tak šťastni jako včera!!
Demi, krásně jsi to napsala, úplně mě to dojalo. Doufám, že takhle šťastný budete už napořád ![]()
Demi - a to odpuštění jsi měla vždycky, protože Hospodin je nad časem
Byl to pro vás krásný den, kéž by všechny křesťanské svatby (vlastně nejen ty křesťanské) byly prožity tak intenzivně jako ta vaše!
jsem nějaká rozvrkočená, doma si lezeme na nervy (fifty fifty
), je to asi režimem, pořád se něco děje, mrmla byl ted u jedněch prarodičů a zanedlouho zas jede k druhým a sice je miluje, ale je na něm vidět jak potřebuje svůj klid (který se mu snažím dát právě teď). Klárka do toho zuby, z nich opruzeniny - no suma sumárum
se nám nic zlýho neděje
, děcka jsou většinu dne fakt v pohodě - ted obvykle naložený v bazénku na balkoně.
Dnes v 19:00 mrmla: Tatínku ty už jsi doma? proč už jsi doma? Tebe to v práci už nebavilo? ![]()
K. bude mít v neděli rok, tak přemýšlím nad dortem - chci jí udělat marcipánový s nějakým obrázkem - i kvůli mrmlovi, který potřebuje vidět, že Klárku nešidíme
. Od nás dostane panenku, keptinovou voňavou- už se těším na oslavu.
Demi, moc hezky jsi to napsala - mám radost, že jste všechno tak krásně prožili ![]()
Ahoj,
holky, poslala jsem vám všem v SZ pár fotek ze svatby. Ještě jednou děkuju za všechna přání, i za to, že jste mě na té cestě tady provázely.
Ještě bychom měli mít nějaké fotky zítra, tak pokud bude některá k dívání, tak pošlu. Přiznávám, že když jsem se na sebe na fotkách podívala poprvé, málem mě to omráčilo - kdeže je ta holka s o 10 kily lehčí, jako před 10 lety… Bohužel, tohle už se asi nebude opakovat, ledaže bych se přihlásila k doktorce Cajthamelové. Ale co, hlavně že jsme přijali svátost.
Harpy: tak Klárce už bude rok? Ty brďo! Jakou to dostane panenku? A ty umíš marcipánový dort?
A Ondra už je takový rozumbrada, taky rychle vyrostl, že?
Ahoj holky!
Tak třešně už jsou minulostí. I když jsme je neotrhali všechny. Prostě to nešlo. Třešeň je moc vysoká, takže jí budeme muset ořezat. Já mám marmeládu, přesnídávky, kompoty mi zavařila babička a ještě mám marmeládu s červeného rybízu. ANgrešt i černý rybíz jen zmrazím. Na marmeládu je toho málo a zavařit se mi to nedaří. Kvasí mi to. Ještě mě asi příští týden čeká josta. Asi marmeláda, i když mě napadlo (teď), že bych to 50-50 zkombinovala s jablky a udělala ještě přesnídávky.
Manžel chodí do práce. Už stihl mít minulý týden šponu v oku. Bylo to dost nepříjemné, náš dr. očař už nebyl v ordinaci, na pohotovosti ještě nebyli a manžel si moc stěžoval. Nakonec jsem našla tel. do nové ordinace, kde mu doktorka pomohla. Konečně má tedy manžel brýle v práci a snad se to už nebude opakovat.
Aňulka je velmi živé dítě. Hit poslednch dnů je kdekoliv si přisunout židli, vylézt po ní a kde co přehrabat. Rýmu už naštěstí nemá (nutila smrkat i kočičku) ani kašel. Vypadá to, že 2 zuby už jsou proklubané, 2 jsou zatím jen naběhlé dásně. Všimla jsem si, že má malinká šrám v podpaží a ptala jsem se jí, kde se tam vzal. Valmi rychle odpověděla, že čiči.
Raději pošlu víc komentářů, ať se mi t nesmaže.
R.
Demi, nádherně jsi svatbu popsala. Kéž se ta radost neztratí v všednodenosti.
Harpy, nevěřím, že už má Klárka rok.
Jsi šikulka, upéct dort. To já neumím, jen obyčejné koláče. Prosím o foto. Klidně i Klárka bez dortu.
Gerberko, jak jste na tom? Šmíruju a nic. Moc doufám, že už je dobře.
Knoflice, s prací mě to velice mrzí. Nejpozději v září moc přeji novou. Klidně i lepší… Budu na tebe myslet.
A víc jsem v hlavě nepodržela. Opatrujte se.
R.
Zdravím! jsme doma z krátké dovolené. Bylo to fajn, počasí nádherné, akorát jak jsme dojeli, tak tu pořád prší (ještě od včera odpoledne nepřestalo :-/). Děti už mají prázdniny, peru, takže jsem z toho trochu na mašlu
. no, nějak se to utřepe. Demi jsem pochválila šaty v SZ a budu se těšit, na případné další foto. M
Demi - psla jsem ti SZ - včetně odpovědi na tvou starší zprávu - uplně jsem ji přehlédla ![]()
jsem z vašeho novo-manželství stále nadšena ![]()
za chvíli vyrážíme na primici, uz dlouho jsme na žádné nebyli - tady u nás je velice málo novokněží …
ta panenka po Klárku je z přírodního materiálu - je opravdu nádherně voňavá tady je tedy o dost dražší než jsem ji koupila já, ale krásná je stejně ![]()
maky - vítej z dovoloné. řádně zrelaxována?
Rafuško - stihla jsi toho hodně z těch třešní. věřila bys, že u nás se prodává za 150 kč kilo? připadá mi to uplně nahlavu
asi tím, jak to tu v kraji letos všechno pomrzlo ![]()
Ahoj holky,
DEMI nádhera jak to popisuješ, no prostě krása, mocmoc gratulkujem. Přejeme at je to mezi vámi stále tak krásné a plné Božího požehnání. Fotky jsou kouzelné úplně to z vás sálá ta radost a odevzdání.
Tak u nás nic moc nového holky jsou už od čtvrtka na chaloupce, Anetce se už moc stýská, doufám, že to vydrží, mají to do neděle 10.7.
Adámek je šikulka hodně se směje, ale to bříško jak se kroutí je hrůza. Doufám, že ho to brzy přejde.
Všem krásný týden Barča
AHoj,
děvčata, jsem tu, ale brzy budeme off-line, protože se konečně stěhujeme. Kdy nás opět zapojí, to ještě nevím, ale snad to nebude trvat dlouho.
Maky: já chtěla bílou kytici. Orchideje mám hrozně ráda, a v prvním květinářství jsem se svojí představou neuspěla - prý není sezona orchidejí, a bílé už vůbec ne, a měla jsem říct tak před měsícem, nazdar… Tak jsem zamířila do druhého květinářství, vede to takový chlapisko zarostlé
, a on s ničím žádný problém neměl. Orchideje mi sehnal během několika dnů a kytici uvázala jeho manželka. Nechala jsem hned udělat i kytici babičkám, manželovi voničku do klopy a zbylo i mně do vlasů
. Dneska mě potěšilo, když jsem po týdnu viděla ve váze u Panny Marie, že se tam ta má kytice stále vyjímá
.
A jinak - do té Middletonovic kočky jsi neměla moc daleko
, byla jsi velice krásná nevěsta… díky za fotku!
Harpuško: i já ti děkuju
Více v SZ. Panenka krásná a hlavně bezpečná, Klári musela mít radost!
Lamvi: myslím na Adámka
, stále ho trápí koliky, jestli to dobře chápu?
Gerbi: tak jak s Bédíkem? Už se zotavil?
Rafuško: mně se sbíhají sliny - vždycky když kouknu na tu naši třešeň, vzpomenu na tebe, jak pečlivě zavařuješ a nám to padá ze stromu… Pán Bůh nám požehnal, třešeň byla obsypaná shora dolů, plody dvakrát tak veliké, než jsou obvykle. A to i přes to, že v květnu řádil mráz.
Aninka si bude v zimě pochutnávat na těch ovocných dobrotách.
Knoflíčku: vyřešily se věci nakonec ke tvé spokojenosti? Je šance na nějakou novou příležitost v práci? Myslím na tebe.
Chris: netušila jsem, že máš tak velikou rodinu!
Četla jsem článek na tvém blogu. Je úžasné, jak jste se dohromady sžili… ![]()
Dnes jsme byli s manželem společně při mši sv. na přijímání. Kluci šli s náma a koukali… Daneček řekl, že pan farář dal mamince a tatínkovi chlebíček
, ale byl celý zaražený…
Měla jsem takový zvláštní zážitek během bohoslužby oběti. Při proměňování jsem cítila směrem od oltáře velikou sílu - jako by ve vlnách. Bylo to jako když hodíte kámen do vody a ona okolo něj vytvoří kruhy, které se rozprostírají do široka. Šířila se tak jakási energie od oltáře k nám. Nedovedu to moc dobře popsat, ale v té chvíli jsem nemohla ani zvednout oči. Proměnil se celý oltář, ikdyž navenek zůstal takový, jaký byl.
Asi to zní dost bláznivě… Bylo to jen pár okamžiků, co jsme klečeli, a bylo ticho. Ve skutečnosti asi ticho moc nebylo (bývá na mši spousta dětí, a těm je jedno, že by měly na chvíli zavřít pusy).
Musela jsem vám to napsat, ikdyž později bych to asi měla sto chutí smazat - tak radši už dost.