Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3650
13.6.11 06:48

Demi, senzační zprávy!
Moc mne těší obě.
Užij si to :kytka:
To bude tak krásný nový impuls do života :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
13.6.11 11:44

Demi - věříš, žejsem ani nedoufala, v takovou rychlost?? 8-o super- a přemýšlení o šatech dej hodně času :) kdy si to zase budeš moci užít? :mrgreen:

S petříčkem to je moc dobrá zpráva . :srdce: co bylo v těh lednových? - halvně když se nepotvrdili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
13.6.11 11:54

Ahoj,

Chris, Harpy: moc díky. Ani tomu nemůžu uvěřit! Se mi pořád hrnou slzy do očí. Zrovna si prohlížím nabídku jídel v nedaleké zámecké restauraci, kam bychom pak zašli na slavnostní oběd. Obřad by byl jen pro nás dva a svědky (bylo by téměř nemožné dopravit do našeho kostela zbytek rodiny), tak jsme to vyřešili takto komorně. Ale pro ostatní příbuzné uspořádáme na druhý den mejdan :-)) a pokud se podaří, snad nám někdo také natočí video z obřadu, aby to mohli ostatní alespoň takto vidět. Šaty jsem viděla teď v Lindexu - dlouhé, bílé, jak ze sna. A nebyly drahé :wink:

Harpy: v těch prosincových byly bílkoviny za hranicí normy a v těch lednových ještě více :-? . Ale naštěstí mě paní doktorka uklidňovala, že to asi souviselo s těma virozama, které P tehdy trápily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
13.6.11 12:01

Ahoj holky,

Demi - to jsou výborné zprávy!! O Petříkovi a o chystaném požehnání, kterému se vám s manželem dostane při církevním sňatku!! Moc gratuluju, věřím, že se strašně moc těšíš - máš opravdu nač…my budeme mít s manželem 14. výročí svatby příští týden 21.6., moc ráda na náš obřad vzpomínám

Já nemám dobré zprávy…ani vás tím nebudu raději zatěžovat. Bédík byl po angíně minulý týden 4 dny ve školce, přes víkend byl v největší pohodě a v noci na dnešek hicoval jak kamna, naměřila jsem mu 39C, takže jsem ráno neměla odvahu dát ho do školky…ačkoliv ráno byl studený a vypadal úplně normálně.

Šli jsme k dr., ta na něm - zatím - nic neshledala, poslechově ani v krku nic, takže dostal jen aerius sirup, antibiotika žádná to je jasné. A ve středu se to rozhodne - buď něco začínalo a projeví se a budeme dál marodit nebo to byla jen nějaká nárazovka, bude dobrý a od čtvrtka by šel do školky - já bych byla aspoň 2 dny tento týden v práci.....

Teď doma se chová úplně normálně, najedl se, začíná tady řádit, tak uvidím…ta teplota se mu může zas vyhoupnout, to já vím…

Takže my žijeme jenom od nemoci k nemoci.....

Užívejte sluníčka a krásného měsíce června!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
13.6.11 12:09

AHoj

Gerbi: Honzík měl něco podobného, jako Bédík, před pár lety - taky zdravý a v noci najednou horečka. A do rána dobrý. Pak už se to neopakovalo. Prý to tak někdy u dětí bývá :nevim: . Pokud B. nekašle, nebolí ho bříško, tak bude určitě zase v pořádku. Nebyl teď v poslední době přeočkovaný? Někdy může být reakce i s několika týdenním zpožděním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
13.6.11 15:12

Demi - Bédík žádné očkování neabsolvoval, vůbec nic takového. Trochu pokašlává, jakoby mu něco pořád „odlíhá“. Dr. nám dala ten aerius a ještě mu dávám sirup Vincentka. Už x-týdnů poctivě bere echinaceu.....

Všichni mi říkají, že do doby, než bude mít pryč tu mandli, tak bude takhle pořád na hromadě, jenomže já se té operace hrozně bojím :cry: .....stejně je na to objednaný až na 20. září…

Kdybych nebyla vzhůru, nesahala na něho a následně nezměřila - tak možná by šel dneska normálně do školky a hotovo. Teď přes den má okolo 37 C, to mi připadá takové normální, rozhodně žádná horečka. On něco takového měl někdy na začátku března - bylo to v noci ze soboty na neděli, taky horký, ale já to nechala tak být, v neděli byl sice unavenější, ale normální, v pondělí šel do školky, ale stejně tam byl jen do čtvrtka - takže se stejně jenom oddálil pobyt doma.....

Ve středu to rozhodneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
13.6.11 15:14

Jo, a dr. mi dneska říkala, že on prý od pohledu vypadá, že má zvětšenou tu nosní mandli - prý propadlé tvářičky, otevřenou pusu a bledulka… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
14.6.11 10:44

Tedy, mně ta druhá zpráva od Demi uplně utekla!!!Přečetla jsem si na mobilu o Petříčkovi a říkala si, že, až budu mít zapnutý PC, odpovím. Pak jsem na to nějak zapomněla a najednou na další straně čtu gratulace ke svatbě, tak jsem se vrátila a… Holt jsem fakt nesystematická. Takže blahopřeju. Byl to fofr. Jsem zvědavá, jaké šaty si nakonec vybereš. My měli taky jen maličkou svatbu. Tehdy mi to nepřišlo, ale když jsem pak viděla svatby přátel a známých, tak naše byla vyloženě nekoordinovaná :wink: . Šaty jsem si nechala šít. Dlouhé úzké pouzdrové (něco jako Pippa Middleton :-D ) v barvě holubičí šedi. Pak jsem si je nechala zkrátit těsně pod kolena a ted je nosím v neděli do kostela, mám ráda tu symboliku (a taky mě těší, že se do nich pořád vejdu :oops:, brali jsme se před 11roky ).

Chris, tvůj blog se mi poslední dobou stává společníkem na večer, čtu na mužově mobilu. Poslední diskuse byla fakt výživná. Docela tě obdivuju, že dokážeš zachovat klid. Sice nejsem žádné klubko emocí, ale když se „spravedlivě“ rozhořčím 8-) , tak občas nevím, kdy mám končit. Taky bych chtěla mít tvůj přístup ke sdělování nepříjemností. Já bych měla obavy, co zas najdu, až stránky otevřu. Zas na druhou stranu, člověk na sobě v tomhle směru může hodně pracovat. Třeba ty spory s družstvem mě strašně moc naučily, hodně jsem se toho o sobě dozvěděla.

Gerberko, vůbec si to nedovedu přestavit. U nás je to myslím v normě. Semtam něco, ale většinou ok. Musí to být na hlavu. Drž se.

Lamvinku, tobě :hug: .

Musím končit. Dneska jsme se nezvládli vypravit na procházku, jsem nějaká unavená a odpoledne mám nabitý program, tak se mi nechtělo, ale už musím jít něco dělat, abychom alespoň obedvali :roll: .M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
14.6.11 12:19

Tak Bédík měl v noci zase 39 horečky, něco jsme srazili Nurofenem, ale teď dopoledne měl opět 38 C, tak jsme radši jeli k dr.....DALŠÍ angína, opět antibiotika - tenktokrát je má po 14 dnech od dobrání toho penicilinu na tu předešlou angínu, má Augmentin DUO - naštěstí jen jedno balení…ale halt zas je na antibiotikách. Takže do školky to nehrozí…Už se z toho asi zblázním, protože vůhec nevím, jak z toho nekončícího kolotoče ven…Dr. mele jenom o tom, že „ta mandle musí pryč“, nic jiného. Zítra jdeme ještě na výtěr z krku a z nosu

Maky - a jak bývali nemocní Míša a Bětka ve školce?? Celkem to šlo? Já tohle vůbec neznám od Inušky - ten býval taky nemocný, to ano, ale cca jednou za 2 měsíce a potom člověk vždy měl aspoň pocit, že nějakou dobu je zdravý. Kdežto ten malý je na hromadě už půl roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
14.6.11 12:20

Tak Bédík měl v noci zase 39 horečky, něco jsme srazili Nurofenem, ale teď dopoledne měl opět 38 C, tak jsme radši jeli k dr.....DALŠÍ angína, opět antibiotika - tenktokrát je má po 14 dnech od dobrání toho penicilinu na tu předešlou angínu, má Augmentin DUO - naštěstí jen jedno balení…ale halt zas je na antibiotikách. Takže do školky to nehrozí…Už se z toho asi zblázním, protože vůhec nevím, jak z toho nekončícího kolotoče ven…Dr. mele jenom o tom, že „ta mandle musí pryč“, nic jiného. Zítra jdeme ještě na výtěr z krku a z nosu

Maky - a jak bývali nemocní Míša a Bětka ve školce?? Celkem to šlo? Já tohle vůbec neznám od Inušky - ten býval taky nemocný, to ano, ale cca jednou za 2 měsíce a potom člověk vždy měl aspoň pocit, že nějakou dobu je zdravý. Kdežto ten malý je na hromadě už půl roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
14.6.11 13:05

Gerberko, Míša s Bětkou byli naposledy nemocní někdy v zimě. Přes jaro léto mají většinou max. rýmu, minulou zimu měli ATB (snad podruhé v životě?, měli protrahované kašle, na které nic jiného nezabralo). U Matouše doufám, že už se trochu zocelil v rodině, příp. od bacilů, které dovlekli sourozenci :think: . Nezbývá než doufat. S mandlí nevím. Jsem v tomhle směru k dr. dost „neveřící“. Kdysi jsme byli s Míšou na ORL měl velkou rýmu a stěžoval si na bolest ucha. Dr. ho viděl poprvé v životě a hned nám vypisoval termín na operaci 8-o . To jsem odmítla, o to víc mě překvapilo, když jsme přišli k pediatrovi (teď už máme jiného) a ten mi vynadal, že jsem si dovolila odstranění odmítnou! přitom Míšu znal a věděl, že je nemocný max. jednou dvakrát ročně, ucho mu poprvé a naposledy píchali v 15 měsících (a to na tom měl jetšě sám podíl, to nebudu rozebírat) a nikdy žádné známky zvětšené mandle neměl. Doteď si v pohodě žije se svou „zvětšenou“ mandlí. Ona ta mandle tam nevyrostla jen tak, svou funkci má, některé děti pak místo rým trpí na prudušky. Ovšem samozřejmě, pokud jeví známky dlouhodobě zvětšené mandle (dýchá pusou - děti mají takový divný výraz, chrápe, má časté záněty středouší, zaléhá mu v uších, špatně slyší…) a nezabírá mu na to Aerius (jak se to píše?, kamarádka má dceru, která má zvětšenou mandli a dr. ji předepisuje Aerius s tím že je to pro ni menší zlo než operace, postupně problémy ustupují, jak roste) je asi operace nasnadě. Chtěla jsem tě jen upozornit, že doporučení lékařů bohužel vždy není motivováno prospěchem pacienta :-? . Když má malý takhle velkou nemocnost, nemohl by dostat lázně, např. v Luhačovicích (respirační chodoby), třeba by vás to z toho kolečka nemocí vytrhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
14.6.11 13:52

Ahoj holky!
Aňulka chrupe a to doslova. Má rýmu a kašle, asi je to fakt od zubů. Rostou jí spodní 5-ky. V sobotu tu byl den pro rodinu, a já a Ańulka jsme si to moc užily. Manžel ležel doma, kašlal, smrkal a stěžoval si na křeče v nohou. 3× byla Aňulka ve skákacím hradě a absolutně jsem ji z tama nemohla dostat. Dostala balónek a jela na poníkovi Lucince. Jen jsem si nevzala foťák a musím doufat, že mi švagrová nějaké fotky pošle.

Demi, jsem moc ráda za svatbu i Petříka. Moc vám to přeju. Užijte si to a moc prosím o foto.

Gerberko, moc jsem doufala, že už Bédíkovi nic nebude, ale ty nemoci se ho neskutečně drží! :evil: Vyndání mandle není všespasitelné, ale asi by moc pomohlo. Jen ten podzim mi na to příjde moc pozdě. Ať je brzo líp.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
14.6.11 18:25

Maky,

tohle všechno já dávno vím.....doporučení lékařů atd., taky mám pocit, že na ORL nic jiného říct neumějí, než že mandli vytrhnout atd.

Té mandli se zuby nehty bráním a tím, že jsme objednaní až na září, tak doufám a modlím se, že se mu to přes léto spraví natolik, že na zákrok jít nebude muset.

Takový průběh nemocnosti jako má teď Bédík já neznám od Inušky - ten býval nemocný tak, jak ty popisuješ Míšu s Bětkou - maximálně 1× za 2 měsíce, ale rozhodně to nebylo takhle z nemoci do nemoci jako u Bédíka. Proto jsem z toho zoufalá a nevím, jak z toho kolotoče ven.

Prosím tě, ten Aerius se může brát dlouhodobě??? Já jsem si vzpoměla, že když Inuškovi zjistili zvětšenou mandli v 5 letech, tak že mu ten aerius pomohl - ale u něho mandli nikdo neměřil, jak je veliká, jenom že je zvětšená a zákrok tenkrát nikdo neřešil. O to víc jsem byla překvapená, že nyní dr. jediné co poradila, bylo vytrhnutí mandle…

Já jsem si na to vzpoměla a vyškemrala jsem ten aerius u naší dr. už včera, takže teď ho budu Bédíkovi dávat a třeba mu to taky pomůže. Je to nějak protialergické, ale i na splasknutí otoku sliznic, takže by mu to mohlo pomoct. Jenom nevím, jak moc se to může dlouhodobě?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihl.maky
14.6.11 20:42

oni to dlouhodobe uzivali.nevim v jakem davkovani a v jakych intervalech,ale urcite vzdy v sezone,kdy ji zacala nemocnost.kdyztak ji muzu napsat(ted js u muze na mobilu,tak asi zitra),co mi rekne.m

• Citovat
  • Upravit
10848
14.6.11 23:27

Gerberko - teda :-? poradit absolutně nemám co, spíš tady od vás získávám nové vědomosti.
je mi to tak líto… nešlo by to s vaší dr. probrat na férovku? proč ty nechceš a proč ona ano? (no s naší dr. by to teda nešlo v žádném případě, urazila by se jak malý fracek, nic by mi nevysvětlila a jen si opakovala to svý, be argumentů, doufám, že nemáš podobnou…)

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová