Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4047
30.5.11 14:33

Ahoj,

Dančí: no tak to tedy nevím… do Vatikánu? To asi muselo hodně dlouho trvat, než tvůj kamarád dostal svolení :think: . On v době svého prvního sňatku nebyl pokřtěný? Je to sice blbé, ale pokud jste v kontaktu, mohla bys mi nějaké informace od něj zjistit? Náš kněz manželovi naposledy říkal, že je „všechno čisté“, když jsme dali dohromady všechny písemnosti. Teď už je to u otce arcibiskupa. Tak kdo ví, jak to ještě u nás bude pokračovat… :roll:
Každopádně díky, že ses zmínila.

Gerberko: ty Vinohrady si pamatuji jako starší vilkovou čtvrť, alespoň tam, kde jsme přebývali my. Bylo to v ulici do kopce. Kousek na druhou stranu pak bylo Mendlovo náměstí, kam jsme jezdili pár stanic tramvají nebo chodili pěšky. Teď jsme tudy projížděli, když jsme jeli do Prahy a v Brně vysazovali ještě jednoho pána v nemocnici u sv. Anny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
30.5.11 19:55

Dobrý večer Jesličkám,

Demi - to je výborné, že už jste doma. Jak jsi psala o té mši…ty jsi uzavřela s prvním manželem církevní sňatek? Já myslela, že jenom na úřadě…

S těmi Vinohrady - to bude určitě záměna názvů našich městských částí!!! :-D Jak píšeš o vílkové čtvrti blízko Mendlova náměstí - to budou určitě Pisárky nebo Stránice - směrem do kopce nad areálem výstaviště, jak to popisuješ. Mimochodem - to je moje rodná čtvrtť!! Tam jsem se narodila, chodila do základky a jezdíme tam k našim!! Ty Vinohrady jsou úplně na opačném konci Brna a je to totalitní sídliště!! To nevadí!! Ale byla by to fakt náhoda, kdybyste jezdili vlastně mně „pod nos“ :-D

Barčo - nádherné fotky, klouček je k zulíbání! Výborné, že se daří kojení a prostě, že si to užíváš s miminkem. Ať se Adámkovi brzo ty průdušky zlepší!

Rafusko - dneska začal manžel s brigádou, že? Má z toho dobrý dojem, jde to? Držím palce!

U nás je to tak, že Inuška jde zítra už do školy, rychle ho to zvracení přešlo, díkybohu.

Bédík zítra dobere ten Ospen, ve čtvrtek s ním půjdu na kontrolu, no a od příštího pondělí nás čeká opět jeden z dalších „pokusů“ chození do školky a do práce. Poslední 2 dny ho trápil už trochu průjem z těch antibiotik, a to od začátku dávám lactobacily. Dneska jsem mu koupila ještě vitamíny. Ty homeopatika na nosní mandli už mu nenasadím…nějak tomu už nevěřím. Musela bych se jedině poradit s nějakým odborníkem. Zřejmě to zkusíme nějak „překlepat“ do prázdnin, potom bude nějakou dobu mimo kolektiv a od září uvidíme, taky bude o roček starší, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
31.5.11 13:59

Tedy tedy.

Chtěla jsem jen bleskově, že jsem byla mimo, protože jsme byli na krátké dovče, pak schůzování s domem a nekonec dojeli na týden naši a že zas letím, páč chci děti překvapit, že z MŠ půjdem rovnou do bazénu a zatím pár příspěvků prolétnu a tolik podnětů!

Lamvinku, asi pozdě, ale budu na vás myslet. Nedovedu si to představit, snad se to brzy zklidní. přijde mi, že už strašně dlouho máš takové stresy :-/. Myslela sjem, že po příchodu malého se to obrátí… Drž se!

Demi, uff. Podobnou jistotou, jak onen kněz, také nevládnu, takže nevím, co k tomu říct. Možná to těm lidem pomáhá, bohužel tím zraňují ostatní kolem sebe. o něco víc bohužel, když takhle od boku střílí kněz. V podobných případech si vždycky vzpomenu na děsně nepříjemnou situaci v kostele, kde bydlí mí rodiče. Je to malý kostelík na kraji velkoměsta, kde komunita bohužel připomíná (alespoň zvenčí; jsme tam jednou za 1/2) spíš gheto. Co si pamatuju byl tam vždy stařičký kněz, ale takový boží člověk, upřímný, zajímavá kázání. Po něm nastoupil mladší, taktéž poměrně zajímavý člověk, ale s takovými divnými „výstřelky“. Najednou se tam začalo sloužit víc latinských mší (v pořádku), pak se přijímání podávalo jen v kleku, a to ještě formou, že se nešlo v řadě k oltáři (což mám moc ráda, a chápu to jako takový symbol cesty ke Kristu), ale vždy skupina (dle řazení lavic) se odebrala ke kněžišti, zaklekla a čekala. Jednou jsem si dovolila nastavit dlaň a vyslechla jsem si minipřednášku, že když už chci na ruku, tak ať je dávám pořádně. Absolutně jsem to nepochopila, protože jsem byla duchem mimo. Jednak jsme to nečekala, pak už jsem byla vnitřně připravená k přijímání a konečně mě to tak vykolejilo, že jsem „ohluchla“. No a teď naposledy chyběl obětní stůl a kněz sloužil něco jako současnou mši obrácen k lidu zády u starého barokního oltáře:-/. Vrcholem byla scénka, kdy matka plačícího dítěte byla vykázána, „protože my máme právo v klidu prožít mši“. Brrr. Omlouvám se, asi jsem to potřebovala konečně po 3/4 roce vyventilovat. Ale zpět k tobě. Nemám s podobnou úředničinou zkušenosti, ale je nějaký přibližný termín, kdy biskup rozhodne, můžeš to nějak urgovat? Asi bych to po nějakém čase zkusila potlačit, s ohledem na současný stav (domácnost se třemi dětmi). Jinak nějak nechápu v čem je problém, protože jsem podle tvého dosavadního líčení měla pocit, že (upřímným) křtem manžela, je cesta otevřená.

Gerberko, chůdě moje. Nechcete si dát nějakou předčasnou dovolenou, aby malý trochu utužil imunitu? Třeba ho ten kolotoč nemoc (ATB) - MŠ oslabuje. Asi to nebude jednoduché, ale třeba to v práci vezmou líp, než když pořád chybíš…

Chris, doufám, že u vás po karambolu všechno OK. Ony jsou děti naštěstí poměrně nerozbitné :hug: .

Ještě jsem toho tolik chtěla, ale musím letět balit plavecké pomůcky a budit Matouše. :mavam: M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
31.5.11 17:17

Ahoj Maky,

fajn, že jste si užili ty Beskydy.

Úplně nejlepší pro toho malého by teoreticky bylo, kdybych ho mohla už úplně odhlásit až do konce června a nastoupil by až od září s aspoň trochu „čistým“ zdravotním štítem.....JENOMŽE tahle ideální varianta je naprosto neuskutečnitelná - psala jsem tu několikrát, že ačkoliv obě bábiny máme ve stejném městě, tak jsou nepoužitelné co se týká celodenního hlídání - moje máti hlídat nechce, má svoje jiné zájmy a tchýňka je vytížená pečením lidem na svatby apod., takže tohle prostě padá.

Nezbývá nám, než to nějak „přetlouct“ do těch prázdnin - co říkám prázdnín…ten malý je dokonce nahlášený, že bude chodit ještě v červenci - školka má zavřeno ten týden, jak jsou státní svátky, ale od 11. do 22.7. ještě jedou - a to Béďa prostě chodit taky bude muset, protože - opět se opakuji - nemáme žádné hlídání.

S dovolenou - krásná představa…ale x-let zůstáváme jenom u té představy :-D . Máme přesně vypočítáno, že do konce prázdnin od toho 22.7. zbývá 6 týdnů - a to máme přesně rozdělené s manželem, kdy bude s kluky on a kdy já - společná dovolená tudíž u nás nepřipadá vůbec v úvahu…Moje dovolená je klasických 5 týdnů - a to už 2 dny mám vybrané, jak byl nemocný v dubnu. Ať děláš, co chceš, tak prostě celé prázdniny jednou dovolenou nepokryješ a tudíž je potřeba se střídat s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
31.5.11 18:03

Jo, Maky, ještě jsem chtěla říct, že já jsem na tom ještě úplně v pohodě, co se týká braní si ošetřovaček a doléčování malého - minulý měsíc byl doma ještě týden a půl po dobrání atb. a tentokrát dneska dobral Ospen a bude doma ještě 5 dnů…oproti jiným maminkám, které jsou tak zoufalé, že nemají vůbec žádné střídání ani hlídání, protože jsou nuceny dát dítě do školky, i když třeba bere antibiotika!!! To jsem se opravdu dočetla i jsem to kolikrát slyšela kolem sebe.....takže mně vstávají hrůzou vlasy na hlavě, když já Bédíka přepoctivě vyléčím, přeléčím a zotavím, dám do školky a tam je třeba x-dětí, které byly šupnuty do školky a ještě třeba berou atb..... :-x

I když - chápu, že se např. maminky samoživitelky dostávají do úplně zoufalých situací, co se týká nemocí dětí a práce - chápu to. Jenomže jak to řešit - toť otázka???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
31.5.11 18:30

ahoj děvčata, večer pořádně dočtu, te'd jsem právě odevzdala práci - Hurá - a mám pět minut než se mi vrátěj děti z vycházky s babičkou.

maky - vře to ve mně, když čtu ten zážitek - a zato mužeme poděkovat B16 ( i když jooooo, dělá i dobrý věci)

Gerberko a Demi- já vám to „vysvětlím“ jo? :mrgreen: jako nebrňák :)

Demiin Penzionek je v ulici Vinohrady- v té čtvrti těsně pod Starým Brnem
a Gerberka mluví o čtvrti Vinohrady, která je fakt jinde a vypadá určitě jinak než ta DEmiina ulice.
:mavam:

EDIT: k církevním sńatkům vím jen tolik, že o uznání „neplatnosti manželství od počátku“ (například omyl v osobě) - se žádá do Vatikánu
Ale když jde o původní sňatek nepokřtěných tam je to jinak, nemůže na ně jako nekřesťany platit církevní právo, takže když uvěří tak se na ně vztahují privilegia (pavlovské, petrovské nikdy nevím, které je které :) ) a tam se formálně vzato nemusí žádat skoro o nic - je to prostě pravidlo, takže se to musí jen formálně vyřešit, zapsat atd. a možná Demi to je váš případ - to netuším.
Ale jinak ani v tom Vatikánu to netrvá dlouho, do roka je to většinou hotové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
31.5.11 19:19

Ahoj Harpy -

moc děkuju, žes uvedla na pravou míru ty Vinohrady!!! Představ si, že mě tohle blesklo hlavou včera, jak už jsem ležela v posteli - že Demi určitě myslí ULICI Vinohrady a já zase ČTVRŤ Vinohrady!!!Chcihi!! Jojo - jednou jsme tou ulicí šli na prochajdu, je to taková protáhlá dlouhá ulice do kopce (směrem od města), jsou tam starší vilky a končí až v Bohunicích (teď nově u univerzitního kampusu). Fakt mě to blesklo taky!

Prosím tě - ty tak dobře znáš Brno?? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
31.5.11 22:47

Ahoj,

moc všechny zdravím!

Gerbi: no jasně, ULICE Vinohrady - i já jsem si vzpomněla. Je to takové poněkud matoucí - Praha i Brno mají čtvrť Vinohrady, a Brno ještě k tomu i ulici… :-) . Ale je to tam velice pěkné, penzion se jmenoval Pohoda (nevím, jestli ještě vůbec existuje) a přesně vystihoval tamnější atmosféru. Brno mám velice ráda.

S těmi dětmi ve školkách - shodou okolností jedna moje kamarádka nastupuje po prázdninách do práce po 6 letech RD a rovnou jí tam řekli, že ji nehodlají nijak kvůli dětem „privilegovat“, jinými slovy „nebudou jí trpět nějaké OČR a jiné vymoženosti, a že prý má rodinu, tak ať vypomůže, když je dítě nemocné…“. Chris, není tohle na regulérní žalobu? Kamarádka mi to dnes s pláčem volala, i celkově prý s ní jednali jako s onucí :roll: .
Já nastupuju až za rok a 7 měsíců, ale mám 3 děti a z toho jedno, které bude asi vyžadovat dld péči, no, nevím, jak se na tohle budou u mě v práci tvářit. Tak si to radši ještě nepřipouštím.

K těm laktobacilům Jindříškovi klidně přidávej nějaké mléčné kysané pokrmy. Ale věřím, že už je mu teď mnohem líp.

Maky: tvůj popis těch zážitků s oním knězem mi příjde jako popis zkušenosti se sektou… Trvá to tak doposud? A vykázání mámy s dítětem ze mše - to je hanebné, hnusné. Na to se nic jiného nedá říct. Není to chování podle učení Krista, ale prachobyčejný zlý fanatismus.

Pokud jde o mě, tak vůbec nevím, jak dlouho může trvat rozhodování otce arcibiskupa… nevím, jestli můžeme sami nějak „zatlačit“ - oni ví, že máme 3 děti, myslím, že otec Víťa popsal to, co o nás ví, možná i o Danečkovi, a jeho doporučení je součástí naší žádosti. Asi to bude chtít trpělivost.

Ty jsi byla v Beskydech? Někde poblíž?

Harpy: prosím tě, co je B16??? 8-o

Díky za sdělení ohledně církevního práva a církevních sňatků. Naposled mi manžel řekl, že z požadavků arcibiskupství vyplynulo, aby dodal písemné potvrzení své 1 manželky, že už o toto manželství ona nestojí… :lol: Ale nakonec tohle naštěstí nebude nutné. Fakt naštěstí, protože pro mě je naprosto absurdní představa, že by můj muž po x-letech šel za svou první manželkou, aby mu cosi takového potvrdila. Je to v podstatě obyčejná formalita, mně je to jasné, ale všechno se ve mě vzpouzí, protože to hodně zasahuje do osobní roviny.

Lamvinku: super!!! V týdnu pošlu ty věcičky, jak jsme se domluvily!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
1.6.11 00:31

Demi - s tím knězem ,m kromě toho, že s lidmi, kteří znají Boží vůli, hlavně týkající se životů jiných lidí :cert: mám taky zkušenosti a lezou mi na nervy - tak mne napadá, jestli tento kněz spíš špatně nevyhodnotil kdo jsi.

Možná je v nemocnici zvyklý na lidi, kteří jsou jen formálně věřící a na bohoslužbu zajdou třeba po letech bud z nudy nebo z potřeby Boží pomoci- že se s tebou baví jak s „pokřtěnou nevěřící“ (ne, že by to byla omluva tedy :roll: ) škoda slov

Gerberko - proto jsem psala do uvozovek „vysvětlím“, bo já Brno skoro vůbec neznám (centrum, nádraží a tím to asi tak končí), jen mne před pár dny zaujalo jak se bavíte zjevně každá o jiném místě, tak jsem si zagůglila a virtuálně se prošla Brnem :) -aaa- zapomněla vám to sem napsat.
S dětma věřím, že tentokrát už se podaří a budou zdraví :srdce:

Demi - u vás se neříká papeži B16? :) zvláště v psané formě?
narážela jsem na jeho rozhodnutí ohledně Lefébristů, a vůbec větší toleranci k tridentské mši- jistě že každá mince má dvě strany, a dá se to pochopit, ale přesně proto pak dochází k zážitkům jaký měla maky - a to u maky je to fuk, bo ta to zkousne. ale jsou i jiní, „maličcí“, které může taková zkušenost odradit od Krista.
s „požehnáním“ od bývalé ženy tvého muže- no taky by se mi ježily vlasy z té představy.
Věřím, že formality budou co nevidět dořešeny - jde jen o to, aby to na biskupství orazítkovali, ne? :) Tak se máte na co těšit…

Tu je bouřka a jaká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
1.6.11 00:54

Ahoj holky,

světe div se, já tu ještě straším…to se mi teda dlouho nestalo, abych takhle nemohla usnout :zed: .

Demi - té kamarádky je mi upřímně líto!! To je právě jedna z obrovských výhod, kterou díkybohu mám - že pracuju v samosprávě, nikoliv v soukromé firmě, že tam prostě postupují podle zákona a když jsou ošetřovačky, tak maminu hned nehodlají vykopnout. Stejně jsem tam teď jedno dopoledne byla - i když jsem doma, takže ono je to o lidech - aby prostě byli zodpovědní k práci, k úkolům atd.

A tobě pořád drží místo, tam kde jsi pracovala před Honzíkem? Třeba se s nimi nějak rozumně domluvíš. Říkám - ono je to o LIDECH

Holky, já jsem si teď dala do vyhledávače složení všech látek v těch homeokapkách, jak jsem je dávala chvilku Bédíkovi - jak jsem psala na zmenšení té nosní mandle - a jsem úplně zděšená, co v nich všechno je.....upřímně řečeno, kdybych tohle věděla, vůbec bych mu to nedávala :-( . Já vím, že léky se dělají i z jedů, ale že to obsahuje i extrakt z pavouka křižáka - to se mi opravdu udělalo zle!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
1.6.11 07:55

Ad mše/farnost. Ono to tam tak trvá právě teď, cca dva tři roky. Nástup byl postupný, ale výsledky jsou :cert: . Je to fakt smutné. Je to okrajová čtvrť, kde se teď hodně stavilo, spousta developerských projektů, spousta mladých rodin, jenže ty by byly profackovány zřejmě už mezi dveřmi. Já jsem v podstatě hodně tolerantní vůči projevům tridentských, pokud to mají jako součást své spirituality, mají to nějak odžité a něco jim to dává, pokud tím ale zároveň nekastují ostatní. (Proto jsem se i kdysi ptala Dančí, nebo kdo to tu psal, snad se nepletu, co jejího muže přitahuje na starých mších, že bych do toho chtěla proniknout.)Bohužel tady to evidentně nevychází.Ještě jsem si vzpomněla správně, tak ta fara je zároveň děkanství a pan děkan snad je i činný u církevního soudu (kdysi cosi zmiňováno v ohláškách), to jsem si říkala potěš koště, toho potkat v nějaké osobní věci :roll: . Ovšem obávám se, že tak jak naznačila Harpyje, pokud bych někam psala, že se mi takové chování nezdá, určitě by se mi dostalo odpovědi, že je to v lepším případě nestandardní, ale to je asi tak všechno.

Ad Vinohrady. To je dobrá sranda. Koneckonců i v Praze není jen čtvrť, ale i třída ;-)

Ad zaměstnání/OČR. No, ještě se asi budou dít věci. Jsme v takové přelomové době. Hlídací babičky definitivně končí, neb s posunutím doby odchodu do důchodu je tahle aktivita už zcela mimo a částečné úvazky, příp. typ školek jak jsou známé ze západu (malé skupinky dětí s více hlídačkami, kam mohou děti i nedoléčené, protože je o ně postaráno) neexistují.

Musím končit, Matouš se mě dožaduje… M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
1.6.11 08:25

Dobré ráno, čtu vás, ale většinou s Milánkem, takže nepíšu :-D

Gerberko, ono na ta homeopatika jsou různé názory, já sama to nedávám, nemám vůči tomu důvěru, i když hodně častu čtu chválu, že pomohly…
Ale to složení, to mne tedy překvapuje 8-o

Demi, chování zaměstnavatele Tvé kamarádky - žalobu nelze podávat předem. Samozřejmě až jí v praxi zam. něco podobného udělá, tak to může začít řešit, kromě soudů také stížností na úřad práce nebo inspektorát práce.
Bohužel, pokud ji budou chtít propustit, tak si možná nějaký důvod najdou, ale rozhodně to nevzdávat předem. Až bude mít konkrétní poznatky, jak se zam. chová, tak by to neměla nechat jen tak.

Rafuško, doufám, že se manžel v práci chytne a z bridády bude třeba i stálé zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
1.6.11 13:57

Ahoj,

my dnes máme za sebou kontrolu Danečka u našeho dr. (mmch on je :palec: , ještě že ho máme), vytahování stehů (neobešlo se bez Danečkových protestů, když to řeknu kulantně…), vypadá všechno dobře, vše se dobře hojí a rekonvalescence probíhá v pohodě. Co v pohodě není vůbec, to je opět případ odchodu k Otci malého synečka mé kamarádky… Samotnou mě udivuje, jak blbě to zvládám. Vyřizovala jsem její vzkazy našemu dr. a sestřičce, mluvila o nich hrozně hezky, a dr. mi říkal, že byl také na pohřbu. Dověděla jsem se, že se pro malého pohlo nebem i zemí. Dělalo se maximum. Ještě tak před měsícem to s ním vypadalo velmi nadějně, už ani nepotřeboval dia, a nakonec takový zvrat… Radši jsem nechtěla vědět podrobnosti, řekla jsem jim, že to pro mě byl (a stále je) šok, občas ještě brečím, a když jsem dneska viděla malého postel, na které vždycky na dia ležel, podlomily se mi nohy.
Ani jsem nevěděla, že mi tak přirostl s srdci, on i jeho rodiče.
Tak se jen tak chabě utěšuju tím, že tam někde v nebeských dálinách má Daneček kamaráda a přímluvce. Nikdy na něho nezapomenu, to se nedá.

Harpy: jo takhle se to má s B16 (já měla asociaci s B12 - no s vitamíny to má ale fakt pramálo společného :think: ).
S Tridentskou mší a tímto způsobem vyznání víry osobně nemám problém. Můj švagr tohle praktikuje a má své důvody. Mně osobně by tohle stačilo jen občas - pro krátký návrat k fundamentu - a ráda bych znovu pak spěchala „k nám“. Každého oslovuje něco jiného - jak jsem tady před časem psala svou zkušenost s tou pouťovou mší a řeholníkem, který ji tehdy vedl a jeho promluvou, tak to bylo přesně ono - o tom, co jeho slova v kom zanechají - povzbuzení nebo nechuť. Prý jsou 2 druhy kněží: jedni miláčci Páně, jako byl apoštol Jan, a druzí drsňáci jako apoštol Pavel. Já tedy nevím, ale zdá se mi, že i apoštol Pavel měl velmi vyvinutý cit pro slabosti věřících spolubratrů, a dost pokory na to, aby sám sebe nestavěl na piedestal.

Jinak současného papeže jsem zpočátku také zrovna moc… prostě nebyla to má „krevní skupina“, ale časem jsem se o něm dověděla dost informací, četla jsem jeho životopis, hovořila jsem o něm s mnoha rozumnými lidmi, a pochopila jsem (v kostce), že má skutečnou, vysokou úroveň víry a lásky. V životě toho prožil hodně a nebylo to vždycky idylické. Je jiný, než JP2., ale podle mě je taktéž milující. Problém je možná v tom, že B16 to tolik neumí dávat najevo, na rozdíl od Jana Pavla II., je podle mě mnohem víc plachý a uzavřený. Možná více oslovuje duchovní intelektuály a vzdělané, než široké masy. Každopádně nemá lehkou pozici, každý ho srovnává s předchůdcem.

Maky: tak to se spoustě mladým rodinám v té okrajové čtvrti města asi cesta k víře moc neotevře… :-? . Je to veliká škoda. Myslím si, že takový přístup kněze dokáže znechutit i leckterého skalního, natož hledajícího. Možná, že na psanou stížnost by nikdo z představených asi moc nereagoval, ale možná ano. Chování k matce s neklidným dítětem bylo opravdu nestandardní, a chtělo by to požadovat omluvu. Podle mě bylo v zřetelném rozporu s Kristovým: nechte maličké přijít ke mně. Nevím, jak by onen pan farář přežil jedinou nedělní mši v našem kostele - asi s nějakým trvalým následkem na cévách, protože polovinu kostela (rodiny s dětmi) by asi nevyhodil.

Gerberko: kamarádka nepracuje v samosprávě ale v justici. Je to tak, jak píše Chris - když někoho chtějí vyhodit, důvod si najdou. Však jí to tak i přímo šéfka řekla: půjdu po vás a při sebemenším problému si můžete hledat jiné zaměstnání. Jak by v takové atmosféře někdo mohl pracovat a odvádět kvalitní výkon?

U mě bude situace taková, že pokud by mě po uplynutí zákonné lhůty propustili, určitě to nebudu brát jako důvod ke zhroucení. Koneckonců jsem už prožila horší okamžiky a řešila horší problémy. Vím, že jedna vlaštovička jaro nedělá, a jedno zaměstnání není nenahraditelné. Matka po RD má velmi těžkou pozici při návratu do práce - už proto, že na několik let vypadla z pracovního prostředí, ztratila kontakt s novými informacemi, obvykle nemá moc prostoru a peněz k dalšímu vzdělávání v průběhu RD, a chvíli trvá, než se zase „zaběhá“. Nechávám to v Božích rukách - alespoň po dobu, kdy víc nemůžu dělat.

ad homeopatika: dává se do nich opravdu hodně různých složek, i z toxických rostlin, i neorganické prvky (křemík,…) nebo třeba včelí jed. Jde o ředění - všechny tyto složky jsou vysoce naředěny, tak, aby v organismu působily jako impuls pro jeho vlastní (obrany)schopnost. Mmch, když pacientovi selhává srdce, také se mu podává nitrožilně atropin, což je v klasických podmínkách prudký jed, ale v takovéto mimořádné situaci slouží jako lék.
Pokud jde o léčivou sílu homeopatik, tak tu, jako všechny alternativy, klasikové zpochybňují, zatracují, nepřijímají - asi proto je tak zajímavá. Funguje na principu léčit podobné (nemoci) podobným (lékem), čili když trpím premenstruačním syndromem a užívám homeopatikum Belladona, na krátko to vypadá, že se mé obtíže zhoršily, aby pak nastalo zlepšení nebo úplné vyzdravení.

Ono i v obyčejných klasických lécích je jedů… když jen vzpomenu na ty hromady kortikoidů, co užíval Daneček, a těch vedlejších účinků, hnus. Ale co by člověk neudělal, aby nějak nemocnému pomohl. Takže když existuje lék, co má přinést nějaký užitek, tak zvláště u těžké nemoci mají léky tolik vedlejších účinků, že by se jeden :poblion: . Ale není prostě na vybranou.

Na druhou stranu - těžké nemoci, zvláště u dětí (Daneček) bych rozhodně radši svěřila do rukou klasické medicíny, než 10 profesorům homeopatie.

Chris: tak jsem to taky myslela, že by případě nastalých problémů by člověk neměl mlčet. Ikdyž vím, že valný efekt by to asi nepřineslo, ale už bychom si měli přestat nechávat všechno líbit. I šéfové jsou nahraditelní.

Jejda, koukám, kolik jsem toho napsala - a vím, že jsem nenapsala všechno, co jsem měla v úmyslu… no, už radši končím.

Všechny moc zdravím a dětem krásný dnešní svátek!!! :srdce: My jdeme na zmrzlinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
1.6.11 15:14

Ahoj holky,

taky všem našim dětičkám - malým i velkým - přeju krásný dnešní svátek!! Tady to teda vypadá na nějakou šílenou bouřku…

Demi - ano, je to tak jak píšeš o těch homeopatikách, já je ani nezatracuju, ani jim nijak přehnaně nevěřím, mám na ně „nijaký“ názor, nevyznám se v tom tak, jako jiní. Ale já jsem si fakt dala tu práci, že jsem si poctivě zadávala do vyhledávače všechny ty účinné látky (vím, že jsou xxxx-násobně naředěné a všechno) a fakt se mi udělalo zle, když jsem narazila na výtažek z pavouka křižáka - já totiž trpím šílenou nepřekonatelnou arachnofogií či jak se to říká - odporem z pavouků, možná je to tím, no… :-?

Ano, s těmi léky je to, jak píšeš - taky miliony vedlejších účinků a všechno…

Jestli se můžu zeptat - a kde ty jsi pracovala předtím?? Však uvidíš, jak to dopadne…, ale je možné, že pokud jsou lidé rozumní, tak se dohodnout lze - fakt je to hlavně v LIDECH - však já jsem se vracela už 2× a zjistila jsem, že to tak je.

To je dobré s tou Danečkovou kontrolou!!

Ještě jsem si vzpoměla - jak píšeš o chlapečkovi tvojí indické kamarádky…tak dost podobné pocity mám já, když si vzpomenu na jednu řádovou sestru - misionářku, která se mi v Itálii strašně moc věnovala, když jsem tam jezdila na ty brigády, pořád jsme si spolu potom dopisovali, ona mě moc moc naučila - o víře, o životě, o schopnosti nechat všechno v božích rukách. Působila jako misionářka v Africe v Kamerunu - těch zážitků co mi navyprávěla!!! Moc jsem ji obdivovala, byla to velice silná statečná sestra…

Po x-letech mi potom napsali, že zemřela..... Taky to bylo pro mě hrozně těžké - i když uznávám, je to jiné jako když zemře dítě…ale i tak se mnou ta zpráva hodně pohnula. Já to dělám tak, že když se modlím, tak si ji představuju a mluvím k ní, jako by byla vedle mě, řeknu jí všechny moje starosti a prosím ji, aby mi ukázala, co mám dělat, modlím se, aby se za nás přimluvila u panny Marie…A v den výročí jejího úmrtí zajdu do kostela se za ni pomodlit apod. Prostě ji mám pořád „u sebe“. :srdce:

Ještě jsem chtěla napsat - i když ono se to velice těžce popisuje - že jsem prožila jeden z důkazů stálé boží přítomnosti a ochrany.....manželovi se asi před měsícem stala nehoda u nás v domě - propadl se dírou pro budoucí schodiště z 1. patra dolů do přízemí, naštěstí ten pád utlumil polystyren, kterým ta díra je zakrytá - na několik sekund ho to podrželo, pak to prasklo a on se zřítil dolů…mně se srdce zastavilo, když jsem ho našla, ale byl při vědomí, nic se mu nestalo, nic zlomeného, všechno v pořádku, jen namožené rameno.....Prostě stáli při něm všichni ochránci-andělé.....měl prostě ohromné štěstí a hlavně velikou boží ochranu…

Tak to jsem ti jenom chtěla říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
1.6.11 22:32

koukám, jsem to zas (jak je u mne zvykem) napsala zkratkovitě+, půlku přeskákala a nedá se to pochopit :)

tridentská mše mi nevadí vůbec , když je pěkná liturgie, je mi fuk jestli tradiční nebo moderní.
A zároveň - na rozdíl od mého muže - je mi fuk jestli je hezká nebo špatná liturgie, pokud je mše i bez toho plná Krista.

JPII byl jistě svatý muž, o tom žádná, ale přes všechny výhrady, které mám k B16, je mi právě B16 sympatičtější. (možná i pro tu introverzi a distanc, kterou si udržuje) Můj vztah k němu se zatím vyvíjel od naprostého zděšení (Pane Bože co jsi mi to udělal, z kandidátů snad nejšílenější volba :mrgreen: ) přes příjemná překvapení v prvním období jeho papežství po jistou rezervovanost , kterou už si asi ponechám. Ale ono to všechno je podružné - jediné důležité je, že je to Kristův muž, a lásky a empatie má v sobě jistě víc než dost.
Ovlivnili mne ale jiní teologové než je on, a jiná už asi nebudu.

Je fakt, že moje sestra chodí ve svém farnosti na bohoslužby, kde skutečně nejsou děti. Kněz, velice respektovaný člověk dává slušně, nicméně rovněž dost jasně najevo, že rušící děti na bohoslužbu NE a celé město to respektuje (mší svatých je tam dost v jiných farnostech) .
Ta makyina zkušenost nebyla ani o tridentu ani o nepřítomnosti dětí na bohoslužbě, ale o tom, že ten kněz je poněkud divný patron a dělá víc škody než užitku :cert: ( a v posledních letech se díky papežově přijetí cítí být na koni :nevim: )
nechtěla bych být papež, baby na internetu by mne rozebíraly… :mrgreen:

Gerberko - jo, ty prázdniny jsou pro mnoho rodičů v háji. škoda, že ta tvoje maminka se víc nezajímá. Tchyňka předpokládám má právě přes léto nejvíc narváno, co?
to je užasný, že je muž v pořádku - moje maminka vzpomíná, že když čekala mne natírala okapy, ujela jí noha a proletěla mezi žebříkem a zdí asi ze čtyř metrů - no On mne měl rád prostě už od počátku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová