Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3761
19.5.11 07:59

Ahoj Jesličkám,

Demi - moc jsem na vás myslela v den operace, výborné, že to tak dopadlo. Netuším, jaký bude další postup, ale stále doufám, že jen příznivý!! Na indickou kamarádku si pamatuju dobře - bylo to někdy v lednu, jak jsi o ní psala…, chodila jsem se každý den za ni modlit do kostela, kam chodím přes poledne.

Chris - nic si z toho převrhnutí košíku nedělej, to se prostě stane. Mně Bédík spadl z přebalovacího pultu - pravda, bylo mu už 10 měsíců, ale halt byl to „jen“ okamžik nepozornosti a už byl dole…taky jsem myslela, že hned pojedeme na pohotovost atd., ale pak jsme ho jen pozorovali a neměl žádné příznaky něčeho špatného, tak jsme nejeli a byl dobrý. Chápu, jaký to pro tebe byl šok, já si to tenkrát vyčítala hrozně dlouho, jenomže - to by člověk musel být robot nebo nějaký stroj, který nikdy není unavený, nikam se neohlídne apod…

Maky - ať vám hezky vyjdou ty Beskydy a doufám, že kotník už nebolí

Rafusko - doufám, že k prodeji toho domu nedojde!! :cry: Opravdu se nenajde aspoň nějaká brigáda pro manžela, je to tak beznadějné s tou prací??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
19.5.11 14:12

Ahoj v Jesličkách,

ještě jednou díky, že na nás s D. myslíte :mavam: , a taky za modlitby. Snad už máme to nejhorší za sebou. Daneček má, pravda, bolesti, ale dostává analgetika, tak po nich obvykle usne a bolesti přejdou. Jen jsem dnes nezvládla pohled na to, jak mu dialýza z bříška odsála asi 2 deci krve, které mu tam asi po operaci ještě zůstaly. Prostě jsem se rozbrečela, i před sestřičkou, která mi s tím dneska pomáhala. Ale myslím, že jsou tu na to zvyklí :-) , no.

Gerberko: moc děkuju. Modlitby jsou neskutečně účinné - to může potvrdit ten, kdo je potřebuje a poznal jejich účinek.
Honzík je taky „na hraně“ na odstranění nosní mandle, protože pořád polyká na sucho a na ORL o tom lékařka mluvila. Zatím to necháváme být a uvidíme, jak to bude časem.

Chris: úplně tě chápu… ještě že se nic Milánkovi nestalo. Nejmenší sourozenec to má mezi staršími vždycky trochu náročné - to znám dobře. Oni ještě moc nechápou, jak se mají chovat, aby miminku neublížili, a co to je být opatrný. Ale anděl strážný miminko neopustí :hug:

Dančí: díky :mavam: :-)

Zítra zase písnu, jak je u nás! Snad už to bude den ode dne lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
19.5.11 19:24

Demi, drž se. Přeju hlavně ať je malýmu líp a líp. Budu na vás myslet a modlit se za vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
20.5.11 07:34

Krásný den Jesličkám,

Demi - díky za zprávy, myslím na vás. Jsi statečná, jak vše zvládáš. Já jsem ve věci nemocí, vyšetření atd. úplný zoufalec - umím jen mlčky přihlížet, polykat slzy a všechno je mi neskutečně líto a neumím se ozvat - ale takhle je člověk „naformátovaný“ už v dětství a nic s tím celý život nenadělá…Tak hlavně že operace dopadla dobře - kdy asi půjdete domů? To se asi ještě nedá říct, že? nebo už víte?

S tou nosní mandlí - já mám koupené homeopatikum Lymphomyosot, které by měly napomoci zmenšení a vůbec na ty lymfatické uzliny, tak mu je zkusím dávat, četla jsem na ně jenom chválu, že mandle se pak tak zmenšila, že odstranění nebylo potřeba. Nepřestávám žasnout, jak Inuška před lety zázrakem přečkal veškerá tady ta školková a dětsko-nemocniční úskalí - on mandličku tady zvětšenou měl, zjistili až v 5 letech, ale jen do 1/3 zadních nosních dírek a pomohl mu Aerius a hotovo. Béďa ji má zvětšenou do 1/2, že prý už je to hodně, uvidíme.

Danči - děkujeme, že na nás myslíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
21.5.11 14:15

Ahoj,

moc všechny zdravím a moc děkuji za modlitby i za podporu. Daneček se drží, dneska jsme udělali už pár kroků, ale rychle se ještě unavil. Nespěchám na něj, sestřičky říkaly, že má na chůzi ještě čas.

Zítra máme dovoleno jít na odpolední mši tady do Prostoru ticha. Je to taková ekumenická místnost, scházejí se tu k pobožnostem věřící různých denominací, a zítra je právě mše katolická. Už jsem na dr. vyprosila, aby na ni mohl i Daneček - při příjmu jsem tady sestřičku vyvedla z míry, že jsem nechtěla v dotazníku jen tak přejít kolonku Duchovní služby… Zítra Daneček dostane roušku na pusu, naložím ho na vozík a snad se tam nějak dostaneme. Je tady spousta schodišť, tak třeba mi někdo pomůže :roll:

Gerberko: o statečnosti bych moc nemluvila… jsem roztřesená každou chvíli, brečela jsem i při ultrazvuku, kde byly vidět naposledy obě D. ledviny pohromadě a dr. mi říkali, jaká je to škoda, už proto, že se D. narodil naprosto zdravý… no co člověk už s tím nadělá. Stejně jako každou chvíli tady člověk slyší, že máme být rádi, že žijeme tady a teď, a ne před 40 lety, protože „to už by Daneček dávno nebyl…“, apod.
Ani Daník mi to moc neulehčoval: „maminko a bude mě to bolet?“ „já tě nemůžu pohladit, protože mám zalepené ručičky…“ (měl v nich zavedené kanyly). To jsou takové hodně silné kapky.

Jsou tady mámy mnohem statečnější, protože se dovedou ovládat. To mně nejde. Když jsme odvezli Danečka na sál, tak jsem jen tak z bezmoci třískla rukou do zdi. Manžel mě upozornil, že jsou tady všude kamery 8-)

Domů ještě nevím, kdy nás pustí - někdy příští týden. Vždycky, když jedeme přes Brno, tak si říkám, kde tam bydlíš? Znám to na Vinohradech a okolo Mendlova nám., Špilberku, centrum, ale ty bydlíš asi někde mimo centrum, že?

My jsme taky užívali Aerius, s ním máme taky hodně dobré zkušenosti právě u Honzíka. S tím homeopatikem jsi mě zaujala, sama na homeopatii nemám nějak ucelený názor. Používala jsem ale perfektní homeopatický krém na rány (Traumel), když kluci spadli a poranili se, hodně jim to urychlovalo hojení.

Dančí: taky moc děkuji.

Všem přeji krásný víkend!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
21.5.11 18:01

Ahoj Jesličky,

ahoj Demi - když jsi popisovala, kde to znáš v Brně, tak jsem poskočila, jak jsi napsala, že to znáš na Vinohradech! Tak já bydlím v Maloměřicích - je to vlastně pod tím vinohradským kopcem a na Vinohradech v tom sídlišti bydlí tchýňka :-D . Opravdu bydlím kousek od Vinohrad - prostě tím směrem, Vinohrady jsou už okrajové sídliště Brna a Maloměřice - to všechno je stará zástavba, nízké domky, sem nedolehla ta paneláková výstavba.

Budu na vás zítra moc myslet, abys zvládla s Danečkem mši, URČITĚ ti někdo pomůže s vozikem!! Dobří a ochotní lidé ještě žijí!!

S těmi homeopatiky - jsem v tom úplný laik a normálně je vůbec neužívám. Ale zjistila jsem, že JEDINÉ, co existuje vyloženě na zmenšení nosní mandle, jsou ty homeopatické kapky Lymphomyosot. No, uvidíme, Béďa je bere teprve od včerejška, tak to je brzo na závěry, chce to nejmíjň měsíc - a na kontrolu na ORL jdeme přesně za měsíc ještě před prázdninama. Jako nechápu, že v tak pokročilé medicíně v době všech možných a neuvěřitelných zákroků doposud ještě nepřišli na NĚCO, co by pomohlo malým děckám zmenšit „obyčejnou“ nosní mandli, no… - nějaký sprej nebo podobně.

Honzík už bude příští rok školáček, viď? :wink:

Tak požehnanou neděli všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
21.5.11 21:18

Demi - ještě jsem chtěla napsat, že malý je objednaný na tu nosní mandličku až na 20.9., tj. za 4 měsíce, to se může ještě různě změnit…si tak říkám, no…

Já jsem váhala s tím homeopatikem....., ale pak jsem si vzpoměla, že starší synek se asi před 2 lety pořád nemohl zbavit kašle za nachlazení, byl týden doma, bral nějaký sirup, pak šel do školy a za 3 dny to měl znovu, tak jsme šli do lékárny a byla tam šikovná lékárnice, která měla homeopatický kurz a nabídla mi homeopatika - pulsatillu a sulfur iodatum - už nevím, kolikrát denně - ale jemu to fakt tak ohromně pomohlo, že fakt snad druhý třetí den byl dobrý…tak to nějak definitivně rozhodlo, že to zkusím u toho Bédíka. Já teda ty kapky ochutnala a jsou pěkně hnusný :jazyk: , takže má pak vždycky slíbený bonbonek :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
24.5.11 12:23

Ahoj holky,

tak Bédík byl minulý týden a včerejšek ve školce a ode dneška marodí s otřesnou hnisavou angínou, má čepy na tom čípku vzadu, prostě děs.....dostal atb. Ospen, dr. mu dělala výtěr z krku, výsledky budou v pátek…v práci už mě opravdu „milují“, ale co nadělám…zítra naštěstí manžel může chvilku pohlídat, tak si tam skočím něco dodělat.

Mám silný pocit, že jsem to pohnohila těmi homeopatickými kapkami, jak jsem tady na ně pěla chválu, že jsem mu je začala dávat na zmenšení nosní mandle. U antibiotik se ty homeopatika prý nesmějí, a já teda těžce váhám, jestli mu je potom budu dávat znovu, už asi ne - a na podzim je jasné trhání té mandle.....

Lamví - jak si užíváš mimi? Je to moc náročné? Držím palce!

Maky - ještě si to užij doma, vidíš, jak my zápasíme s nemocema ve školce. Tchýňka, která by teoreticky mohla na chvilku pohlídat, tak nemůže, protože peče na 2 svatby a nemá čas, tak to musíme zvládnout sami. ALE MY SE NEDÁME!!!!!! UŽ JSEM SE ROZHODLA, ŽE TOHLE NÁS TEDA ZLOMIT NEMÚŽE!!!!

Harpy - jak se máš?? Ses potom už neobjevila od toho minulého týdne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
24.5.11 17:21

Gerberko ahoj!!
moc ráda o tobě slyším.
I když tedy s Bédíkem - a ted ta poslední zpráva o angíně :-? .
No řeknu ti, pocitově, jako máma bych se děsila jakéhokoli zákroku a také bych se mu chtěla vyhnout… Ale kdyby mělo to vyndání mandle pomoct od těch problémů :think: tak by to byla výhra.
to se asi muselo zhoršit v poslední době, protože dříve přeci Bédík tak nemocný nebyl, a teď už pár měsíců se to pořád vrací.
No nepomůžu, neporadím, ale myslím na vás.

Demi - :-? člověk je prostě bezmocný, speciálně když jde o děti.Na tvoji indickou kamarádku myslím často a i za ni přidám modlitbu.
Na otázku „maminko a bude mne to bolet?“ se kurnik, prostě nedá odpovědět. :-(

Dančí - co Vojtík? Ten je v takovém věku kdy přibývají nové dovednosti rychlostí blesku- povídej jak se máte. (i když zrovna náš mrmla v tomhle věku uměl tak macximálně ječet ě0 hodin denně, já do toho byla těhotná, bleeee :lol: )

Některá jste po mně chtěla vědět kde dělám- napsala bych SZ, ale zapomněla jsem kdo :think: nebylas to ty, Knoflice? Jak se vůbec máte?

lamvinku- jka Adámek a kojení? a vůbec jak je u vás?

U nás děcka dobrý- začínají bitky o hračky, což je trochu o nervy, ale zase už je to znak toho, že se Klára umí bránit a taky prosadit svou vůli, tak vlastně docela sranda.

ALE: čtu úžasnou knihu - Bůh vždycky zatřese stavbou - je to vlastně rozhovor Karla Flosse se Sylvou Fisherovou (nemyslím, že by ta jména byla zrovna moc známá) - nevím jak to shrnou aby to neznělo jako fráze. Karel Floss se tam vyjadřuje k mnoha důležitým věcem, které se udály za jeho života (50 léta, rušení klášterů, charta, 89 rok, volba papeže, koncil)- mluví o tom tak zajímavě, „normálně“, civilně, opravdově - on když uprostřed nějaké věty řekne „miluju Ježíše“ tak to nezní jako fráze- prostě víte, že je to holá pravda.

ÁÁ, dorazil mrmla, že mi musí udělat křížek na čelo 8-o a že mu mám jít upéct dort - „ten s marcipánem, ten zelený, víš“ :mrgreen: to zas bude. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
24.5.11 20:49

Ahoj holky!
Dnes jen hodně stručně, přetéká mi koš s prádlem.
Vypadá to, že by manžel mohl mít brigádu. Dohodil mu to jeden z „mlaďochů“ z divadla. Dnes byl na pracáku a tam mu doporučili krátký kurz. Název jsem zapomněla, ale je to asi na 5 dnů, kde ho rozeberou a poradí co, jak a kde dělat. Blbé je, že se to kryje s nástupem na brigádu. Tak oba nevíme…
Jinak nic nového, bojujeme a modlíme se.
Opatrujte se. Na všechny moc myslím.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
24.5.11 23:57

Rafuško - to je úžasná zpráva .
tyhle kurzy, „jak psát životopis a jak uspět při hledání zaměstnání“ to bude asi on ne? to se na úřadech nabízí snad opakovaně, tak na to může jít i později.
Doufám, že to manželovi vyjde… už opravdu moc !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
25.5.11 18:06

Rafusko, v téhle záplavě neveselých zpráv konečně jedna nadějná! Kéž se najde i stálá práce :hug:

harpyje, jj, já jsem ta zvědavá :-)

Demi, jen se nám tu vypiš z té bolesti, :hug: často na tebe myslím, máš škytavku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
25.5.11 23:16

Ahoj všechny,

jsem moc zvědavá, jestli už se nám ten pobyt tady krátí… Člověk už pomalu počítá hodiny. I Daník se už začíná pěkně nudit, protože je mu to tu dlouhé, a ani tu není kam s ním vyrazit. Máme vycházky, a tak jdeme okolo nemocnice, do automatu na nápoje, do zdejšího obchodu… ale už ho to moc nebaví. Zítra se vrací náš dr. z nemocenské, tak uvidíme, co nám řekne. Moc ráda už bych byla na víkend doma - ale tady chtějí vědět, jak Daník bude snášet postupné navyšování dilyz.dávek do bříška - zatím to jde. Chceme se dostat na množství, se kterým jsme tady přijeli - 650ml po 1 hod na celkem 14 hodin - a dneska jsme na 550 ml na 11 hodin.

Gerbi: hnisavá angína :-? … Já jsem taky slyšela, že ATB a homeopatika se nemají kombinovat, ale i to, že je to jedno. Tchyně se léčí z viroz zásadně homeopatiky (ale dostává je přímo „na míru“ od lékaře homeopata) a je zdravá, ikdyž na krční nemoci hodně trpěla. Bédíkovi přeji brzké uzdravení - je to trápení, já vím…
Jinak já mám velice dobré zkušenosti s Wobenzymem, na všechny tyhle virozní neduhy jsem už asi rok úplně zapomněla. Zkus Bédíkovi uvařit šalvějový čaj, pěkně pohladí bolavé mandle.

Ty Vinohrady u vás v Brně máme s manželem prošlé - bydleli jsme tam vždycky v penzionu Pohoda. Je to tam moc pěkné. Jezdili jsme tam hrozně rádi, v době, kdy jsme ještě neměli děti, a byl čas na cestování. Brno mám velice ráda.

Harpy: to musí být hodně zajímavá knížka. Nečetla jsi třeba náhodou Chatrč? Nemůžu ale vzpomenout autora.

Rafuško: s brigádou manžela :palec:

Knofli: jejda nemám škytavku :-D ale moc děkuju!

Všem krásný den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
26.5.11 12:27

Ahoj :mavam: tak se jdu na vás zase mrknout :)
Harpyje, no Vojtíšek je pěkný éro, už docela hezky mluví, ale rozumět mu teda moc není. Je to s ním hrozná sranda :)
Já jsem teďka četla knížku Co bůh šeptá maminkám a moc se mi to líbilo, jsou tam krátký povídky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
26.5.11 13:48

Demi - to je výborné s Danečkem, třeba budete už o víkendu doma!

Opravdu myslíš Vinohrady - to sídliště?? že to tam tak dobře znáš? Pro mě je to moderní totalitní sídliště, ve kterém se vůbec nevyznám, protože ty baráky mi připadají úplně stejný, jenom vím, kde vystoupit z trolejbusu a dojít ke tchýni, jinak je to nejnovější brněnské sídliště, tím, že je na kopci, tak tam pořád fouká vítr a je tam málo zeleně…Zeptám se tchýňky, kde je tam ten penzion Pohoda, to by mě zajímalo, kde to tam tak asi v tom bludišti je…V Brně jsou daleko hezčí lokality!! :lol: Ale chápu, Brno je halt veliký… 8-)

My právě bydlíme pod tím vinohradským kopcem - u řeky a je to stará brněnská zástavba - romantika!!

Rafusko - s brigádou manžela držím palce!! Určitě to vyjde a hned to bude veselejší!!

Aby toho nebylo málo, tak Inuška ode dneška hrozně zvrací, tak nešel do školy a jenom leží a od rána asi 7× zvracel, už nemá co…asi nějaká viroza.

Bédíkovi ty homeopatika už nedám ani náhodou, už na to kašlu, abych mu furt něco ládovala. Maximálně se zeptám dr., jestli něco je dražšího třeba na recept na imunitu, že klidně připlatím, ale něco na posílení imunity, jinak už žádný homeopatika už mu nedám a s tou mandlí prostě počkám - buď to půjde ven nebo ne, objednaní už jsme stejně na září…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová