Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3761
12.4.11 18:15

LAMVI - to je teda pořádná náhoda!!! :-D :-D Já jsem psala ten komentář, myslím tady na tebe, jestli už nejseš v porodnici a ty si píšeš vesele na druhém konci!!! Tak seš ještě doma, odpočívej a ať máš všechno v pořádku!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
12.4.11 18:44

Gerberko, děkuju za modlitbu :srdce:

S tím Prevenarem, zkus si to najít někde na netu, ale uši jsou podle mne právě ta indikace.
Helenka do školky chodí, s ní je jiný problém, protože má astma, na podzim jí ho diagnostikovali a s léky se to učíme zvládat, ale neberu to nijak dramaticky, jsem ráda, že máme to dýchátko, předtím hrozilo, že po každé rýmě skončíme s dušností v nemocnici.
Pavlíček chodil od dvou a čtvrt roku trošku do jesliček, tak asi 2× týdně na dopoledne, takže trochu v kolektivu byl. Ale právě že tam ani moc nechodil, protože byl pořád nemocný (nevím, jak moc to ty jesličky ovlivnily, ale ono by nás to možná stejně neminulo, první záněty uší měl když tam ještě nechodil a první zápal plic už v devíti měsících :cry:).
Měla jsem už hrůzu z každé malé rýmy, už jsem nás viděla pokaždé zase na ORL. A nechci to zakřiknout, ale od toho ledna se to významně zlepšilo, dávám to jednoznačně do spojitosti s tím očkováním. Hodně mi to ulevilo na konci těhotenství a teď s miminkem.
Taky jsem tu měla neustále výstavu léků, už jsem si dělala legraci, že bych si mohla otevřít lékárnu. U něj to bylo ještě komplikované tím, že rýma nešla vůbec odsávat.

Jinak se stydím, protože se přiznám, že půst jde tentokrát zcela mimo mně, nějak to v šestinedělí nedávám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
12.4.11 20:21

Christabel, to jsi přece chráněná :hug:

Taky mám celkem přehled, máme tři děti a každé se „specializuje“ na něco jiného :zed:

Gerberko, mají 12, 7 a 3. Za svůj život, profesní kariéru, to je jedno, jsem poprvé na OČR a tohle je moje druhé zaměstnání, pokud nepočítám stálou brigádu při studiu vysoké (já jsem to vzala netradičně, dítě, vysoká, dítě, promoce, dítě) - s Boží pomocí jde všecko, bez ní nic. Poslal mi lidi, kteří hodně pomáhali. :wink:

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
13.4.11 12:06

Ahoj všem,

dneska byla ráno kosa, že jsem dětem zase vytahovala ze skříně zimní bundy :roll: . A prý má být ještě kolem nuly - acho jo, už se tak těším na jaro…
1.května je u nás pouť, kluci se už nemůžou dočkat, každou chvíli se ptají, kdy už bude květen, Honzík pořád obrací kalendář, a on je pořád duben :-)). Tak doufám už ve sluníčko.

Lamvi: já tě tak chápu… taky jsem už ty poslední dny s Petříkem v bříšku byla jak na trní… Ale ono už to uteče.
Ať si ve čtvrtek Anetka užije! Kéž už by se to obracelo v dobré…

Chris: Milánek je tak sladký :huban: :hug: Moc se opatruj a neřeš půst v šestinedělí. Tebe se to vůbec netýká. A moc na vás myslím!!!

Gerberko: máš ode mě SZ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
14.4.11 14:58

Ahoj všem.

já nevím, jak začít. V poslední době už začínám pochybovat o všem, i o sobě. Souvisí to s mým posledním problémem s Gerberkou.

Snažila jsem se jí vysvětlit, o co mi šlo a zjistit, o co šlo jí. Psala jsem jí to v soukromé zprávě. Podle toho, co mi odepsala, mi přišlo, že celá záležitost má mnohem hlubší kořeny - v ní samotné, a poslední problém je jen vrcholkem ledovce. Nebudu to rozpitvávat.
Nedověděla jsem se nic a celá má korespondence s ní mi přišla jako o pověstném voze a koze.

No, co nadělám.

Co však mě hluboce zarazilo, je to, co mi napsala v posledním svém mailu: že já tady můžu vlastně za to, že odešly jiné holky - tedy z Jesliček… Moje názory prostě nejsou někomu pohodlné a vadí. Asi zároveň tady vadím i já a Gerberka to pochopila.

Je tady ještě někdo, kdo její pohled na věc sdílí? Prosím, klidně mi to napište veřejně. Přeje si někdo, abych odsud odešla a nekazila vám soudržnost?

Za své názory se nestydím, jsou moje. Nikomu je nevnucuji. Ovšem jsem přesvědčená o tom, že své názory říkat mám. Stejně jako kdokoli jiný, i Gerberka. Můžeme polemizovat, můžeme se pohádat, ale nemusíme naslouchat zlu a konat podle něj.

Je mi to líto, tohle jsem nečekala.

Moc všechny zdravím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
14.4.11 15:27

No uf, to jsem nečekala, že to bude tak vážné.
Já jsem nováček, spíš šmírák než stálá přispěvatelka, takže tomu nevím „ruk nuh“. Za mě ale můžu říct, že jsi nenapsala nic, co by mi vadilo, nějak se mě dotklo apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
14.4.11 16:08

8-o
Holky, to bude asi nějaké nedorozumění, ne?
Já nevím, kdo odešel z Jesliček? Co sem píšu (to to letí, jsou to už čtyři roky, H. bylo přesně půl roku, pamatuju si to), tak jsme tady víceméně stálá skupinka, ne?
Demi, já myslím, že to je opravdu nějaké nedorozumění… netuším, v čem by mělo být co problematické, já to vnímám tak, že máte s jedním dítětem veliký zdravotní problém a perete se s tím, jak nejlépe umíte, s pomocí Boží :srdce:
Nevím, já jsem nezaznamenala dosud žádné problémy v komunikaci. Tolik z mého pohledu - vůbec netuším, oč jde.

Ad půst: vím, že jej nemusím dodržovat, ale přesto si říkám, že bych nemusela denně svačit čokoládu :oops:
Já jsem na ní totiž závislá, vadí mi to a chtěla bych se té závislosti moc zbavit, ale tohle není zrovna vhodná doba, asi ještě chvíli počkám, možná v létě to půjde snáz :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
15.4.11 19:45

Ahoj Demi, to nemyslíš vážně, v žádném případě si nemyslím, že tady někomu vadíš a že by kvůli tobě někdo odešel.

Nevím jaký problém má Gerberka, ale myslím, že to není určitě tebou.

Chris já taky půst nějak nezvládám, vzhledem k těhu a mým chutím to nedávám a jinak vyčerpáním taky.

Jsem dneska po kontrole, zatím beze změn mimi má už kolem 3,5 kg a zatím se mu nechce ven.
Plánováno vyvolávání mám v úterý po Velikonocích.
Tak uvidíme doufám a modlím se, že to příjde samo a dřív.

Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
16.4.11 10:39

děvčata, ráda slyším/čtu zprávy od vás obou - toto je prostě nedorozumění pramenící z toho, že každá jsme jiná a zvlášt v písemné podobě to musí občas zaskřípat.Stále doufám, že se to (časem?)mezi váma srovná.

lamvinku - a kdy máš termín???? úterý po Velikonocích je ještě daleko :) V2řím, že miminko se rozhodne pro narození dříve!!!

pa

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
16.4.11 14:19

Ahoj holky,

takže nejsem mezi váma žádný totalitní element…? :-D Já myslím, že pokud by některá z vás měla cokoli proti čemukoli, co píšu, nebo měla pocit, že si přivlastňuju nějaké nároky, že by o tom statečně nemlčela :-D - anebo v horším případě volala Amnesty International… :-D

No, a abych to celé ukončila - už nebudu usilovat o žádné vysvětlování, jednak proto, že jsem se navysvětlovala dost, jednak proto, že by to k ničemu nevedlo (kdo ví, třeba bych se postupně dověděla, že můžu i za současnou vládní krizi, či co…) a jednak proto, že mám už jiné starosti - nebo radosti?

Dnes už stěhujeme do nového domku babičku (manželovu maminku), která s námi bude bydlet. Měli jsme to takto naplánováno delší dobu, a postupně jsme upravovali i své představy ohledně domu. Výsledkem je dům - no vlastně domeček, abych byla přesná - od RD Rýmařov. Máme tam každá svou kuchyň, babička plus pokoj a sociální zázemí, my máme kuchyň zároveň s obývacím pokojem. V patře mají děti svůj pokoj (nechali jsme spojit 2 pokoje, které jsou částečně oddělené přepážkou a tvoří část pro spaní s šatnou, a část pro aktivity), je tam i naše ložnice a sociální zařízení.

Vzhledem k tomu, že se u Honzíka projevují - asi - jakési hudební vlohy, řešíme, kam mu umístit klavír… Už se nikam nevejde :-)), tak asi budeme muset kousek k domu přistavět :-))

Babička dnes opouští byt, ve kterém 40 let žila, ale po smrti tchána by tam zůstala sama, já s manželem jsme zase chtěli, aby rodina byla pohromadě, tak jsme to nakonec pořešili takto. Na dětech vidím, jak jsou šťastné, když mají kolem sebe babičky a dědu. Takhle jsem vyrůstala i já. Nemohla jsem sice nikam jezdit k babičce na prázdniny, ale pobíhala jsem mezi nima, a tak jsem trávila volný čas.

Jak budete trávit Velikonoce? Trochu hýčkám myšlenku, že bychom mohli na Zelený čtvrtek připravit doma rodinnou večeři s jehněčí pečení, chlebem a vínem. Pokud to vyjde, sejdeme se všichni u stolu, jako na Štědrý den.
Manžel mi říkal, že jejich společenství křtem neskončí - dověděli se od o.Víti, že konec bude až v červnu, aby se dodržel 2-letý cyklus příprav… :nevim:

Lamvinku: pořád na tebe myslím. Jsem si jistá, že bude všechno v pořádku :hug: a bez komplikací. Hladím na dálku bříško s pokladem!

Chris: čokoládu si dopřej! I za mě :lol:

Knofli: uvažovala jsem, že bych se pustila co nejdříve do velikonočního úklidu, jak doporučoval váš kněz, ale za 2 dny bych zjistila, že můžu začít znova :nevim: . Tak aspoň uklízím nenápadně po částech.
S pečením beránka už by letos kluci snad mohli pomáhat, vždycky se do všeho hrnou, hlavně Daneček :wink:

V pondělí brzy ráno jedeme s Danečkem na kontrolu, a měly by se znovu dělat odběry na genetické testy. To bude zase zkumavek :roll: . Ani nevím, jestli se mám modlit za to, aby genetika vyšla pozitivní (dobrá zpráva pro Danečka, špatná pro jeho sourozence) nebo negativní (předchozí závorku prohodit). Ono to nějak dopadne, snažím se nelekat už dopředu.

Přeji všem krásnou Květnou neděli!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
16.4.11 20:36

Ahoj holky!
Konečně mě pustil manžel k PC. Jsem moc ráda, že je to jaro. Chodíme ve 4 na procházky (já, Aňulka, manžel a pes). Aňulku sice ještě víc než 1/2 neseme, ale je to velmi příjemné.
Dnes jsme toho hodně stihnuli. Byl u nás malý jarmark, tak jsme se byli podívat, byli jsme na hřbitově (zítra to budou 2 roky, co nemám babičku), byli jsme na krátké návštěvě u babiččiny sestry, byli jsme já i manžel u zpovědi. Po hodně dlouhé době. Mě se moc ulevilo, málem jsme ve zpovědnici brečela. Manžel mě velice překvapil, nečekala jsem, že půjde.
Už mám pro Aňulku křestní roušku (musím dovyšívat) a svíčku. Látku na šatečky koupím asi v po a snad za 2-3 večery ušiju.

Demi, mě by ani nenapadlo si myslet, že z jesliček někdo odešel kvůli tobě. Jsem ráda, že tu jsi. Moc vám přeju nový domeček. také jsem vyrůstala s prarodiči v patře domu a bylo to moc fajn. Vřele doporučuju.

Lamvinku, to maličké vás napíná, přeju vám, ať to do velikonoc „stihnete“.

Harpy, co záda? Doufám, že už velký krok k lepšímu, ale raději už dobré.

Chris, nějak nevím, jestli jsem ti chválila Milánka, jak je na fotce hezký a sladký. Nádherné miminko.

Krásnou květnou neděli.
R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
18.4.11 14:50

Ahoj všem,

moc zdravím!

Dnes máme za sebou vyšetření s Danečkem, včetně všech odběrů. Malý to zvládl bez pláče :hug: , což se mi docela ulevilo. Já se při tom vždycky třesu… ale vypadá to, že už si zvykl.

Vzorky je genetickému vyšetření se posílají až do Michiganu na univerzitu, a bude se jimi zabývat tým profesora Helebrandta (prý špičkový odborník z Německa). S naším nefrologem jsme prošli několik stran dotazníků a informovaných souhlasů v angličtině, které jsem musela podepsat (česky :-) ) a také fakturu za celý výzkum - je zcela zdarma, hrazený z nějakého grantu univerzity. Prý bychom se jinak pěkně prohli…

První výsledky ale budou za 3-6 měsíců :roll: , takže do té doby jsme na domácí dialýze, bez možnosti transplantace. Ale jak jsem pochopila, ani celý tento složitý výzkum nemůže s určitostí zcela potvrdit ani vyvrátit, jestli je D. negenetický, protože se může stát, že se (třeba za rok) objeví nějaký nový gen, který spouští tuto chorobu, a nyní je ještě neznámý. Takže my se snažíme potvrdit genetickou pozitivitu na geny dosud známé. Ty nejznámější nám zatím vycházejí jako negativní.

Já se jen můžu modlit, aby do doby, než se tohle uzavře, D. neonemocněl peritonitidou, která by hodně zkomplikovala celý dosavadní celkem úspěšný průběh léčby… :roll:

V dotazníku jsme narazili na místo: o prognoze onemocnění vyvolané genem XYZ (přesný název si napamatuji) promluví s rodiči jejich lékař… Tady jsem se zarazila, a dověděla jsem se, že děti s tímto genem (s touto mutací) mají prognozu života do 5 let, a proto je vhodnější, když to rodičům šetrně sdělí lékař, který je dobře zná… No, udělalo se mi mdlo… Nicméně mě dr. ubezpečil, že D. se to s vysokou pravděpodobností netýká… ale stejně…

Takže teď budeme čekat a doufat v Boží pomoc.

Rafuško: Díky :hug: … Jinak závidím zpověď…taky bych to tak do hloubky někdy chtěla prožít. Tedy snad se dočkám.
Rouška musí být krásná, to jsi holka šikovná :potlesk: . Já jsem - no radši ani nebudu veřejně psát, jak to dopadlo s naší rouškou u Petříka… Pak pošli fotku Aničky v křestních šatech, jsem moc zvědavá!

Všechny se moc opatrujte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
18.4.11 16:52
:mavam: :mavam:

lamvinku, ted jsem koukala, že máš termín až 29.4. - termín se nějak posunul? a nebo proč chtějí vyvolávat před termínem??? 8-o 8-o Doufám, že nic vážného…

demi - o michiganské uni jsem zrovna říkala před pár dny studentům u zkoušky, že to je top :) tedy pro můj obor, ale zjevně i pro genetiku! doufejme, že výsledky budou brzy, aby se Daneček zase vrátil na čekací listinu pro transplantaci.

Knoflice- co děti? zdrávy?

Rafuško - jsi fakt šikovná - já zvládám tak maximálně obroubit látkové plenky :D a i ty vypadaj opravdu hrozně.
o šatičky bych se nepokoušela ani omylem. ani o křestní roušku, to by byl debakl :roll:

mmch - půst jo? hmm, šestinedělka nejsem, nemocná taky ne, ale půst od jídla jsem tedy nedržela ani omylem, od sexu a internetu taky ani omylem, hmmm :think: moc jsem tomu postu letos nedala :roll:
No, za rok to napravím - snad. jsem slibotechna.

na tento týden si neděláme velké plány, zítra jedeme někam do centra koupit mrmlovi hluboký talíř - dostal od prarodičů ted ke třetím narozeninám, a já ho hned druhý den rozmlátila :roll: (fakt mi jen vypad z ruky :) ) pak trochu zasázet kytiček a bylinek a ve čtvrtek půjdu s dětma sama na obřady- muž je do večera v práci. no a pak odjedeme k babičce - hlavně mimo špičku, přece jen o Velikonocích člověk neví, koho na silnicích potká. Vracet se budeme naopak dřív, zase abychom se vyhnuli neděli večer a pondělku, kdy to bude maso.

Příspěvek upraven 18.04.11 v 20:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
18.4.11 17:19

Holky zdar!
Tak mně zas nechodí ty upozorněnky. Nějak nechápu systém, chvíli chodí, chvíli ne, no to je jedno.

Mám chvilku, děti mají povolenu 1/2hodinu pohádek.

Demi, ještě k tvému dotazu. Dost těžko se na to odpovídá, když nevím, co jste si s Gerberkou napsaly. K odcházení kvůli tvé osobě musím říct, že nevím o nikom, kdo by odešel kvůli tobě. Na druhou stranu je mi líto Gerberky, protože jsem absolutně nepochopila tvou reakci na její psaní. Vzhledem k tomu, že to byla konverzace mezi vámi, tak jsem se do toho nepletla, teď se ptáš, tak za sebe můžu říct, že podle mě Gerberka chtěla vyjádřit respekt, který k tobě cítí, co všechno je na tebe naloženo a že jí někdy přijde nepatřičné stěžovat si na „vlastně prkotiny“, ve srovnání s tím, co řešíš ty. Tak jsem to četla já, vlastně doteď nevím, jaks to četla ty. Ale v kontextu výše napsaného mi tvá slova o tom, aby už nikdy o Danečkovi nepsala, přišla tvrdá. Co jste si řekly přes SZ, nevím… Každopádně doufám, že se to zas nějak utřepe a nepřestanete sem chodit ani ty ani Gerberka. Zas tak moc nás tu není… Kolem netové komunikace by se toho dalo napsat mraky, částečně ta úskalí holky vypsaly. Nechtěla bych, aby se tady z toho stal sboreček „hodných“, co si jen přikyvují a poplácávají se po ramenou, na druhou stranu se i já kolikrát kontroluju, protože být „držkatá“ ve skutečnosti a v psané projevu je, bohužel, jiné kafe. Už se do toho zamotávám. Napsala jsem a smazala několik odstavců…nevím jaké resumé z toho udělat, protože ani žádné není. Neanalyzuju tu ničí konverzací dlouhodobě, z poslední „události“ mám pocit nepochopení a z něho plynoucí zkratové reakce, viz výše. Ale možná, že jsem mimo já…

U nás jde do tuhého kolem domu, pro změnu jsem otravovala Chris mailem :oops: , uvidíme, jestli uvidíme. Kdyby můj muž nebyl tak proklatě bytový (chápej ne do domu) a já tak městská, tak už bychom byli v domě na dědině. Nutnost řešit problémy s x-dalšími lidmi mě ubíjí. Ach jo.

Muž se vrátil z práce, musím končit.M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
18.4.11 19:29

maky, za sebe myslím, žes vystihla jádro pudla. Já mám na paměti slova Demi o tom, že nechce, abychom psaly, že ona má těžší úděl než my, nějak tak, holt já tak hezky nepíšu. Tomu rozumím. Já si umím postěžovat na trápení s klukem, ale běda, kdyby mě někdo chtěl litovat!
Na druhou stranu to asi bude taky tak, že Gerberce přišlo to „nepiš už o Danečkovi“ tvrdší, než to bylo Demi myšleno.
Tak jsem napsala svůj názor na věc.

harpyje, ty učíš na výšce? No páni. A co, že jsem tak zvědavá? A dík za optání, kluk už kašle líp, je doma s babi, já jsem se opět zapojila do pracovního procesu. Starosti mi ale nadělala mladší dcerka, protože to vypadá na alergii. Ach jo. Snad to zažehnáme.

My máme roušky ušité a vyšité profesionálkou. :-)

Demi, RD Rýmařov si chválí, ať se vám tam dobře bydlí :palec: Dvougenarační bydlení má svoje pozitiva i negativa, to už tak je. Já kolikrát ubekávám jak musím slevovat a přizpůsobovat se, ale nebýt té babi, tak jsem do práce nemohla. Takže něco za něco :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová