Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
574
8.3.11 17:17

Za chvíli musím pádit cvičit, tak jen bleskově.

Demi, jestli si dobře vzpomínám, tak manželův křest zároveň znamená tvou otevřenou cestu ke svátostem? Jestli ano, tak tahle Velká noc bude zvlášť slavná :potlesk: :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
8.3.11 17:24

Ahoj holky,
tak Anetku už mám doma, zlepšuje se to, ale bříško ji pobolívá stále, tak doufám, že se to brzy upraví.
Má přísnou dietu, tak ji musím hlídat.

Demi tak křest, to je nádhera, jaký kus cesty jste od toho setkání na Hostýně urazili.
Moc si to užijte, ať to Pavel krásně prožije.
Domeček bude zabydlen už o Velikonocích, nový začátek konečně k lepšímu?
Budem na vás myslet.

Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
12.3.11 23:48

Ahoj holky!

Gerberko - neee, já jsem mladice :mrgreen: ale jaksi se cítím použitě- fakt jak stařešina.

Rafuško - zážitek z bazénu krásný, snad se vám poštěstí chodit častěji :) se šamponama to mám stejný, nosila jsem raděši jen malinko šamponu v lahvičce od nějakýho hotelovýho šamponu - nebyla toho taková škoda :mrgreen:

maky- na popeleční středu jsem byla na mši - pobavilo mne, že tam bylo dost kamarádek- maminek malých dětí samotných bez dětí :)- asi všichni manželé usoudili, že ženy potřebují vyrazit mezi lidi :)
a mám stejné předsevzetí ohledně zpovědi - chci se dokopat - snad to dám :)

Demi nechodíš ani na duchovní rozhovor s knězem? Třeba by to bylo pro tebe také fajn :hug:

Na křest manžela se musíš moc těšit, bude to krásný zážitek a doufejme, že velice brzy poté se dočkáte telefonu od koordinátora!

lamvinku, jsem ráda, že už je Anetka doma- Taky nechápu, jak se přihodí zánět slinivky. chůdě malé.

Příspěvek upraven 10.06.13 v 21:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
16.3.11 18:09

Ahoj holky,

promiňte, jestli nebudu reagovat úplně na všechny…prosím vás, nemáte zkušenosti s pozitivním výtěrem z nosu na streptokoka pneumoniu?? Bédík je od minulého týdne opět nemocný, dostal Sumetrolim sirup, dávám mu ještě Prospan a dobrovolně jsem mu nechala udělat výtěr z krku a z nosu - v krku to má dobrý, ale v nose má tu bakterii. Doktorka nám dala Pamycon do nosu, v pondělí už jde do školky a v úterý na kontrolní výtěr z nosu. Já se v tomhle vůbec nevyznám - myslíte, že bych měla spíš radší zajít ještě na ORL?? Pokud něco budete vědět, prosím, napište mi - třeba máte nějakou zkušenost.

DEMI - už je s Danečkem v té nemocnici??? Myslím na ni často, jak to zvládají, říkala, že v polovině března tam jdou…Tak o velikonocích bude mít křest manžel, to je nádhera, opravdu, moc gratuluju!!

RAFUSKO - jak je u vás? Co manžel a práce?? Už se něco rýsuje - doufám pevně, že ano!! To plavání s Aničkou je určitě super zážítek, jen tak dál!!

LAMVI - taky jsem zírala nad tím zánětem slinivky u Anetky, kde mohla něco takového chytit? Z jídla? V práci to už máš myslím „za pár“, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
18.3.11 19:51

Ahoj Gerberko,
ten Pamycon by měl zabrat, je to antibiotikum lokální.

Anetka je už dobrá výsledky jsou v pořádku, ale stále ji bolí bříško, mám obavu, že je to ze školy.
Možná i ta slinivka ze stresu, v úterý jsme byli s Ani u psycholožky, poslal nás tam neurolog, kvůli těm migrénám, ale pravděpodobně to vše souvisí se školou, paní psycholožka byla moc milá a hodná.
Pak na závěr jsme tam byly samy, tak říkala, že Ani ze sebe vydává maximum, ale lepší už to nebude spíš horší, že bude čtyřkařka, pětkařka, že hold nemá nadání, že na tu zátěž co má ji prý hlava bolí dost málo.
Domluvili jsme se na relaxačních cvičeních, budu tam s Ani chodit a kontaktovat pedagogickou poradnu, aby Anetku vzali dříve, a zvážit přechod na praktickou školu, aby se Anetka tolik nepřetěžovala.
Tak jsem to obrečela, ale na prvním místě je at je Anetka v pohodě. Tak se za to modlím, at se správně rozhodnem.

Všem požehnaný víkend Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
18.3.11 21:18

Ahoj holky! Čtu vás, ale vůbec nemám sílu psát. Všechno se sype a kazí, je toho fakt moc. Manžel stále nemá práci, už mi to moc vadí, mám pocit, že se vůbec nesnaží.
Ještě, že máme Aňulku, musím se krotit, abych jí neumačkala. Je to největší štěstí.
Opatrujte se, myslím na vás.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
19.3.11 16:44

Ahoj holky,
Chris jak se daří? Máš to už za pár.
Já mám dneska takové křeče, že si říkám, jestli se to už neblíží, ale mám ještě 5 týdnů do termínu.
V pondělí mám poradnu tak jsem zvědavá, jestli už je nějaký posun.

Rafusko, myslíme na vás, at se to brzy v dobré obrátí.

Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
19.3.11 21:13

Ahoj holky, taky na vás myslím…

Rafuško, vydrž, určitě bude líp :srdce:

Barčo, jen ať miminko ještě počká. Ale já měla pět týdnů před termínem úplně stejné pocity.
S Anetkou je to těžké rozhodování, přeju, ať se rozhodnete správně. Neměli byste si vyžádat ještě stanovisko dalšího odborníka před takovým vážným krokem? Přece jen z té praktické školy bude mít asi menší možnosti, kam dál :?: I když já se v tom systému moc neorientuji.

U nás už přípravy vrcholí, byla jsem už na monitoru, budu se muset domluvit v nemocnici, kdy mi naplánují císař, komunikace s lékaři v nemocnici zatím nic moc :roll:
No, snad to nějak ustojím :think:

Kočárek už máme objednaný i zaplacený, je to Easy Walker, byl v akci, tak se těším, tentokrát klučičí barvy (Pavlíčka jsem odvozila v růžovém, nestihli jsme vyměnit :lol:)
Potřebnosti do porodnice už jsem koupila, dokončuju pracovní povinnosti a jsem nervozní, ale to je asi normální.
Ještě vyprat oblečky a trochu dát do pořádku domácnost, v poslední době to tady vypadá jak po výbuchu a já bych uprostřed toho nejraději spala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
19.3.11 22:52

Ahoj Chris,
s tou Anetkou je to složité, na PPP jsme byli už několikrát a vždy to říkají stejně, jen na té vesnické škole ty známky tak nebyly, ted nosí převážně čtyřky, čekáme ještě na poradnu v Ostravě tam jsme ještě nebyli, tak uvidíme, je mi jí líto, když vidím jak se dřeme a výsledek žádný. A ty její zdravotní problémy, no nevím jak se rozhodnout, modlím se za to.

Já už mám taky tašku do porodnice sbalenou, věcičky vyprané a jen to v té práci doladit, to mi nějak nejde, mám už malou výdrž a práce čím dál více.
Manžel stále na nemocenské, takže musím vydržet co to půjde.

Kdy máš termín ty?
Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
21.3.11 00:16

Všechny vás moc zdravím!

Jsme z Prahy doma od pátku, svištěli jsme sanitkou v pondělí tam a v pátek zpátky, cesta ubíhala jedna radost.
Pobyt byl v pohodě. Absolvovali jsme potřebná vyšetření - jedno však D. proplakal a prokřičel (ještě dnes je mi z toho na nic - protahovali mu močové cesty a naplňovali močový měchýř ke zjištění reziduí po jejich následném vyprázdnění… a už chápu, proč jsme toto ve Vítkovicích před 2 lety absolvovali v narkoze… D. tak bolestně křičel a bránil se, musela jsem ho držet i se sestrou, snažila jsem se ho utěšovat, ale bylo mi hrozně do breku. Vím, že je to vyšetření důležité, ale… strašně to zdusává důstojnost dítěte… prostě jsem to málem obrečela taky). Personál vlídný a pohodový, jeden den nás měla v péči opět naše stará známá sestra z loňska, ale když zjistila, že se o Danečka komplexně starám vlastně jen já, nijak si nás nevšímala.

Ze všech vyšetření nám chybí dokončit šetření genetické. V případě, že se genetická podmíněnost u D. nepotvrdí, čeká nás nefrotomie (jedna jedvina se odoperuje po zjištění tohoto výsledku ještě v Ostravě a druhá pak při transplantaci). Tato varianta je pro nás horší, i co se týče další prognozy (riziko návratnosti nemoci je v tomto případě 30% - já se ale utěšuju, že 70% šance nenávratu je mnohem vyšší, což?).

No, vkládám všechno do Božích rukou, tam se toho vejde… :andel: D. se má dobře, je v pohodě. Za poslední půlrok vůbec nebyl nemocný (dá-li se to tak nazvat), prostě nechytaly se ho žádné virozy, ikdyž P. a H. byli pořád na hromadě…

Gerberko: ještě jednou díky za SMS. Ten streptokok není nic hrozného. Běžné nachlazení. Léčit se ale musí, protože jinak rád hledná cestu dál do těla, nejblíž jsou mu ouška. Držte se!

Lamvinku, Chris: už to máte docela za pár, a já pořád nevím, jaká máte vybraná jména - jestli to tedy není tajné… Petřík u Lamvinka zůstává?

Lamvi: Anetku asi ta současná škola musí hodně trápit, i na dušičce. S některýma učitelkama je to fakt těžké, některé nejsou schopné pochopit, že před sebou nemají ve třídě unifikované stádo, ale individuality, z nichž každá se projevuje jinak. Chápu, že by byly nejradši, kdyby všechny děti byly stejné, mluvily stejně, uměly stejně, podávaly stejné výkony - ó jé, jak by jim to usnadnilo práci… Mám pocit, že na kantory mají ty vaše holky víc smůly než štěstí.
Anetka se svými schopnostmi je prostě taková jaká je. Pokud dokončí klasickou základní školu, je fakt, že bude mít více příležitostí na další školní uplatnění, než z praktické školy, a také je třeba brát v potaz rozdíl mezi kolektivem dětí na zééšce (složen z intelektově vyspělejších žáků) a prostředím a dětmi v praktické škole. Co by tvoji dcerku mohlo více motivovat k učení - známé prostředí, ve kterém se po dětech chce víc, nebo prostředí hodně odlišné, ve kterém na děti nejsou kladené takové nároky? Dítě v klasické ZŠ, které nestíhá, nosí obvykle známky 3,4,5 ze stěžejních předmětů. Stejné dítě v praktické škole v těchto předmětech, za stejnou látku - jen asi dosti povrchně, nebo pomaleji probíranou - už nosí jedničky.
Měla jsem na ZŠ kamarádku, která do páté třídy školu tak nějak šolichala, taky z písemek věčně pětky nebo čtyřky, v šesté třídě ji přemístili do Zvláštní školy, a najednou nosila jen jedničky. Ovšem nevěděla, co je to rovnice o dvou neznámých, kolik má Země kontinentů, co je to perlorodka, nebo jak se jmenují dvě největší České řeky. Takže její znalosti v osmé třídě zvláštní školy se snad rovnaly znalostem dětí páté třídy základní školy.

Na tvém místě bych se hodně zajímala o to, jaká látka a jakým tempem se probírá na praktické škole a jaké zde mají děti další možnosti učení. Rozhodnutí je to hodně zásadní.

Na druhou stranu - máš chvíli do porodu, tak teď se zkus soustředit na miminko… to ostatní se už časem vyvrbí. A nezapomeň, že na nic (opravdu na nic!!!) nejsi sama. Pusť do všech starostí Boha, vždyť on tvé děti zná - troufám si tvrdit - líp, než všechny paní učitelky na celém světě.

Moc se opatruj a pozdrav Anetku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
21.3.11 09:55

Já věděla, že jsem něco zapomněla…

Rafuško: je mi to moc líto. Napíšu ti SMS.

D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
makynepřihl.
21.3.11 14:14

Proč mně nechodí upozornění na mail!!! :pocitac:
Teď už letím oblékat Matouše a pak do MŠ, tak snad večer nebo zítra dočtu a napíšu. Zatím jen, že žijem…venku je kráááásně…

• Citovat
  • Upravit
10848
21.3.11 14:30

Lamvinku - s Anetkou je to tedy těžké rozhodování - ovšem pokud myslíš, že tak jako tak by dál do škol nešla, příapdně na učiliště bez maturity, tak by ta praktická škola přece jen byla řešení - to bych se nebála.
Může ji to podle mne spíš limitovat sociálně, ale o tom kdo dělal jakou školu, a jestli to byla zš nebo praktická, to lidiúděti zajímá pár let, a pak už je to každému šumák. sílu krozhodování přeju :hug:

Rafuško - rozumím ti, ani nevíš jak moc. a to jsi opravdu dobrá žena a pokorná. (já už bych doma mlátila věcma) Sice vím, že pro dlouhdoobě nezaměstnané je opravdu těžké najít si práci, jsou demotivovaní, nic je nebaví, ale pro vás je to prostě příšerná situace. Opravdu moc věřím, že se muž dokope, napne síly na pohovory a shán ění práce a nějakou získá :hug:
Anička je opravdu sladká.

Demi - tak jsme to setkání nezvládly, ale ještě neumíráme, tak třeba někdy příště. Tak ráda bych letos někam na Moravu na dovolenou, možná bychom v rámci nějakého výletu mohli zvládnout návětěvu některé z vás - ale je to hrozně nejisté…

Gerberko- ke krku nemám vůbec žádnou radu, ale napiš jak jste dopadli?

chris- lehnout si doprostřed bince je to nejlepší co můžeš udělat - už se ti to krátí, zkus vydržet při psychickém zdraví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
21.3.11 17:34

Barčo, termín mám někdy kolem 5.-6. dubna, ale asi mne nenechají tak dlouho, vzhledem k třetímu SC, i když vše bude záležet hlavně na aktuálním nálezu.
Nemyslím, že by se zrovna u mne něco chystalo s předstihem, tak uvidíme, možná to jistí Apríl :lol:
Jméno máme, ale napíšu ho až pak 8-)

Demi, jsem ráda, že máte Prahu za sebou, ale líčení těch vyšetření, to trhá srdce.
Manželovi už se to blíží, úplně se mi vybavilo, jak se to loni zdálo daleko, příprava dlouhá a vida, už je to tady.
Mmch, mi připadá, že od mého křtu je to mnohem více, než dva roky :think:

Maky, došel Ti můj mail? Psala jsem ho už před pár dny.

Všechny moc zdravím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
21.3.11 18:02

Ahoj holky,
díky moc za podporu, já prostě nevím jak s Anetkou dál, vzhledem k tomu, že se její zdravotní stav od září dost zhoršil, není den bez bolestí bříška.
Dneska jsem se byla poptat na té poradně, byla tam moc milá p. psycholožka, ikdyž k ní nespadáme, tak se nás ujala, že by vůle Boží?
Ta která nás má mít podle školy, řekla, že nená na nás čas. :cry:
Ta druhá, nás hned objednala na pondělí ráno, a v poledne mi ještě volala, at vezmu sebou i Terezku, at to mám jedním vrzem.
Tak jsem zvědavá.
Dneska jsem byla u psycholožky s Ani na relaxaci, bylo to super, nemohla jsem se vzpamatovat ani já.
v pátek mám e kontrolu ohledně migrén na neurologii, máme toho ted hodně

Dneska jsem byla na poradně, málem jsem skončila v nemocnici, nějak mi vyskočil tlak, ale pak se to zlepšilo, tak mám za týden kontrolu a pak se uvidí.
Jméno stále přemýšlíme ted Adámek nebo Jiříček, nějak se nemůžem rozhodnout.

Demi moc jsem na vás myslela, říkala jsem si že jste asi v Praze, když tak dlouho nepíšeš.
Budem držet palečky, at je to ta lepší varianta.

Jinak mi leží od pátku Zuzanka v horečkách, dnes jsme už byli u dr., tak máme zase atb, ale vůbec jsem se tentokrát nebránila, se Zuzi jsem dnes probděla noc, a jsem už tak unavená. V moči nám opět vyšly amylázy zvýšené, tentokrát u Zuzi, tak zítra zase kontrola, tak jsem zvědavá.

Všem krásný týden Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová