Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
rafusko poslala jsem ti SZ a myslíme na vás v modlitbách.
Demi držíme palečky, at se to u Petulky zlepší.
Gerberko no u nás vysvědčení nic moc, Terezka 5 trojek, a Anetka 4 trojky a jedna čtyřka.
Co dodat, bojuju, ale mám pocit, že Anetka to vzdala.
Jsme objednáni k psycholožce a do poradny pedagogické.
No myslím, že podporu v p. učitelce nemá, spíš ji zhazuje, ale odejít nechce, chtěla jsem požádat o přesun do jiné třídy, ale Anetka si strašně špatně zvyká, a to jak ted byla měsíc nemocná s dutinama, na to bohužel nikdo nebral ohled.
Zdravím Limy s Týnkem.
Prosím holky o modlitbu pro švagrovou, před týdnem jí zjistili rakovinu čípku, 10.2. jde na operaci kompletní. Tak doufám, že to bude dobré.
Jinak u nás nic nového, mimi kopká, holky se učí a menželovi se to krátí, ve čtvrtek jde na tu operaci s kolenem.
Barča
Ahoj Demi, Maky a spol.,
děkuji všem za přivítání!
Demi,snad máš pravdu a Týnek, už půjde do školy s pevnější imunitou.Jinak mi mluvíš z duše se školkami.Chtěla jsem dát Týnka od září do MŠ na dopoledne, ale rozmyslela jsem se kvůli tomu, že vše chytí a spíše by tam nebyl než byl.Tak to zkusíme od 4 let.Také se již snad řádně domluví.
Zde videa Týnka:
http://www.youtube.com/watch?…
Pracovala jsem 6 let v MŠ ( tak vím jak to chodí ) a než jsem šla na mateřskou tak jsem si prošla kurzem asistent pedagoga a 3 roky pracovala v ZŠ.První dva roky jsem měla na starost neslyšícího klienta v 8,9 třídě. A jeden rok prvnáka s aspergrovým syndromem.
I v Praze je problém s VŠE sehnat práci, pokud Ti je 40 let.Sice máš praxi, ale jsi pro ně stařešina
a když jsi mladý tak zase chtějí praxi a tak Ti zaměstnavatelé vlastně ani nevědí co chtějí.Mě to tak přijde.A navíc můj manžel není typ na vedoucí pozice.Umí spoustu skvělých věcí, ale komunikace je oříšek.Ale jednu výhodu to má, že než si najde práci mohu kamkoliv zajít, poněvadž o Týnka se postará se vším všudy ![]()
Přeji Petříkovi, ať se co nejříve uzdraví.
Vlastně všem marůdkům!
Maky,
ano, studovala jsem v Dejvicích.Ale já měla dálkové studium 5 let.Při práci jsem si dodělávala maturitu.A maturovala jsem v roce 2004.
Vzpomínám si. jak Harpyje do mě hustila matematiku a já né a né to pochopit
Jo, to byly časy…Asi 2 roky nato jsem 1 rok studovala ( opět dálkově ) ve sv.Jánu pod Skalou, ale pak jsem otěhotněla a šla na rizikové. A vracet se už nechci.
HA to jsem nikdy nebrala a ani jsem to neznala. ![]()
Ahoj holky!
Velice vám všem děkuju za podporu a nabídky pomoci. Kdyby nebylo Harpušky, já bych si netroufla poprosit o pomoc. Já se stydím, kudy chodím. je to pořád horší a horší. Celý včerejšek jsem přemýšlela, co vám napsat. Nechtěla jsem ze sebe dělat uplakanou chudinku, co má jako rukojmí malou dceru.
Pokud se neurazíte, raději to napíšu jako SZ. Vážně se stydím…
Demi, Lamvinku, posílám vám SZ.
Ještě jednou děkuju, opatrujte se.
R.
Ahoj, vítám mezi námi Limy a nakukovatelky ![]()
V pátek jsme byli na UZ ve 30.tt, všechno vypadá OK, mimi má 1,6 kg - to jsem nečekala, je koncem pánevním, prý zatím, no já myslím, že už natrvalo, ale neřeším, protože to už v tomto případě nehraje roli.
Já jsem už taková uskuhraná, nějak se mi už nic nechce, kupodivu ![]()
V poslední době si vybavuju závěr druhého těhotenství, který jsem opravdu psychicky nezvládla, a tak mne trochu děsí, že by se to opakovalo, ale snad to tentokrát bude lepší. Už proto, že dle dr. nebudou v tomto případě čekat až na termín, neřku-li nějaké přenášení, takže si to možná o pár dnů nebo týden zkrátím.
Jinak s tou pomocí, že si máme říci, když je potřeba, to je pravda, ať už materiální, nebo jiná.
Já si taky na všech stranách stýskám kvůlivá tomu sterilizačnímu rozhodnutí - ačkoliv už jsem v podstatě rozhodnutá, ale zase mi dr. teď říkal, že by to odložil pro klid duše na později, kdyby s miminkem nebylo něco v pořádku, a udělal následně laparoskopicky. Ale představa další narkozy mne teda vůbec neláká ![]()
Moc všechny zdravím!
Metříky přidávám ![]()
Ahoj hChris tak jste taky koncem pánevním, my taky a mám pocit, že se to taky nezmění. Tak uvidíme jak poroste, pak se uvidí.
Mimi už je šikulka 1.6 kg.Já jsem ted 28. týden, tak já zatím plna energie, v práci stihám, ale taky nevím jak dlouho.
Přeju at vše zvládneš.
Barča
Barčo, on dr. říkal obvyklé „zatím, to ještě nic neznamená“ - ale já vím svoje, s H. to bylo úplně to samé. S ní jsem teda aspoň cvičila nějaké ty kočičí hřbety a tak, ale teď už je to jedno.
Lamvinek,p.učitelka moc empatií tedy moc v sobě nemá
To je otázka změny školy.Prospěje nebo spíš uškodí ? Asi bych si na papír napsala pro a proti. A také jestli by člověk nešláp do horšího ? Máte to těžké.Moc na vás i švagrovou budu myslet.
Rafuško, není se za co stydět, i když si umím představit jak je to nepříjemné.O potřebu pomoci si umět říci je také umění.Když budeš chtít, napiš SZ nebo se domluvím s Harpyjí ? Co by šlo, třebas bychom mohli také nějak přispět s pomocí.
Christabel a Lamvinek, na miminka myslím.
Týnek,stále nespí, poněvadž chrupal do 19.30h.Už jsme párkrát zkoušeli jestli by vydržel celý den nespat ( jako dnes ) a nevydrží, ach jo.Je od mimi velký spáč…Ráno dokáže spát do 9h.,po obědě 3-4h.a večer zas.Asi po tatínkovi, ten usne kdekoliv…
Tak zítra všem pěkný den!
Moc zdravím!
Rafuško: každý občas padne na ústa, to není nic, co by bylo k stydění. Navíc, my se tady přece známe, věříme si, tak trochu jako rodina, a je normální, že když má některá z nás problém, snažíme se pomoci. Kdykoli napiš. A ber to tak, že chceme pomoci taky Aničce. Věř mi, že existují mnohem horší problémy…
Jinak moc držím palce a přidávám modlitbu, aby se vám konečně zadařilo v hledání práce.
Maky:**** no to já jsem stará drbna, že si všechno pamatuju, ale spíš je to má profi paměť ještě z práce. Ale už to není, co bejvávalo… Tobě už to doma taky pěkně roste, což?
Není to tak dávno, co jsem uvažovala, jestli mi je 36 nebo 37 (platí možnost B, jak jsem se dopočítala…), někdy se mi pletou rodná čísla dětí, data jejich narození… no nic, čím dál lepší.
Pokud jde o Petříka, tak naše nefroDr. je toho názoru, že máme „špatnou rodinnou anamnézu“, a tudíž se to u Petříka může zvrtnout do té hnusné diagnozy… A pak by následovala dost razantní léčba - mnohem razantnější než u Danečka, ale to by ještě dr. konzultovala s FN Praha, protože Petřík je ještě o rok mladší, než se začínalo s léčbou imunosupresivy a kortikoidy u Danečka. Já tak nějak doufám, že to ustojíme, ať už je to jak chce…
Pláče mi postýlka, víc nestihnu!
D.
Ahoj, chtěla jsem něco napsat, ale Matouš dneska nějak špatně spí (v noci) a těď už zas bečí v postýlce, doufám, že nebude nemocný, já se z nemoci sotva vyhrabala.
Tak jen, že jsem napsala SZ Rafusce a pádim. M
Zdravím všechny!
Jsme teď v jednom kole, tak moc nestíhám.
Rafusko,
je mi moc líto vaší situace
.Jakmile bude zase možnost něco poslat, ráda vypomůžu.
Sami jsme se nyní dostali do nepříjemné situace, kdy pán, co nám prodal dům, nezaplatil prodejní daň a FÚ, to teď chce po nás, jelikož jsme ze zákona ručiteli
.
„Smilovali“ se nad námi a dali nám 40.000,– na splátky a do konce srpna musíme po 5.000,– tuto sumu zaplatit.
Mě už nic moc nerozhází, ale pána dáme k soudu, protože jsme si do smlouvy dali, díkybohu klauzuli, že jakmile daň neuhradí, smíme požadovat 150.000,–Kč smluvní pokuty.Tu po něm nechceme, ale zaplatit daň jistě!!!
Demi,
s Peťulkou moc držím pěsti, ať vše dopadne k vašemu prospěchu
!
Limy,
také Tě srdečně vítám
!
Mám také SPgŠ a dělala jsem před posledním otěhotněním taktéž pedagogického asistenta dvěma vozíčkářkám.
Videa na youtube jsou
!
Vysvědčení dopadla dobře - vyznamenání. ![]()
Mějte se všechny moc krásně a opatrujte se! ![]()
Ahoj holky!
Už jsem jak zaseknutá deska. A asi ještě dlouho budu.
Moc vám všem děkuju za pomoc. Raději vám píšu SZ. Netroufám si to rozebírat tak „veřejně“.
Jsem neskutečně šťastná, že mám Aňulku. Dnes jsme spolu myly nádobí a já dostala takových pusinek, že už mě nemohla ničím naštvat. Občas si připadám jako dost špatná máma, materiálně by se určitě mohla mít líp. Moc doufám, že si bude pamatovat, až bude velká, jak jsem spolu blbnuly, jak ji mám moc ráda.
Také mi udělala obrovskou radost, že konečně jí kaše. Takže jí je co 3. den dávám. Musím ji sice trochu maskovat přesnídávkou, ale za výsledek mi to stojí.
Pořád se nemůžeme dostat k očkování. (Nemá 4. Hexu). Trošku kašle (Po probuzení), malinko má rýmu a teď už hojící se, ale stále ještě dost opruzený zadeček. Snad to v únoru zvládneme.
Manžel minulý týden sestavil kuchyňku, co dostala v létě. takže teď pijeme kafíčko o sto šest! Vložím foto.
Ke všem vysvědčením gratuluju. Ať už je na nich cokoliv. Za každou známkou je hodně práce a ta se musí ocenit.
Marůdkům přeju rychlé uzdravení.
Opatrujte se.
R.
Limy - ahoj ![]()
Rafuško - Anička je tedy opravdu kouzelná, z kuchynky byla jistě nadšená.
A dětem je materiální zabezpečení šumák - víc to určitě mrzí jí než tebe -a ty dospělé problémy si ona zas neuvědomuje, takže se nepovažuj za špatnou mámu.
jsme ráda, že se svěříš se svými problémy, at je to tu tak, jak je psáno: „poznají nás po lásce - křesťany“
Demi na tebe stále myslím, a na Petříčka, Danečka , Honzíka.
musím běžet, zas jindy.
připravuji se do práce, a mám toho ještě dost.
Ahoj!
Tak pokračuju…
Limy: koukla jsem na videa. Z bobátka vyrostl skutečně pěkný klučina
Ten vás ještě překvapí!
Moc přeji tvému muži, aby brzy našel práci… je to děs, že někdy fakt uchazeč o práci neví, jestli je správně velký, nebo malý, jestli má odpovídající koníčky, jestli by neměl být raději žena a naopak muž, jestli by neměl říct á místo bé… Když je někdo uzavřenější povaha a postrádá tu správnou (správnou?) dávku dravosti (drzosti?), tak to má obvykle mnohem těžší, ikdyž může nabídnout mnohem víc, než vtip a šarm… Myslím na vás! A myslím, že bude líp!
Maky: taky v tom starém známém kolotoči nemocí, koukám… Ať žije smogový leden.
Alice: týjo, tak proti takovým výtečníkům je fakt potřeba hrubá záplata. Dobře jste udělali, že jste chlapíka zažalovali! Však vrátí jen to, o co se bezdůvodně obohatil.
Lamvi, Chris: tak obě stejně
. Petřík pamatuju byl také dlouho KP, ale nakonec udělal veletoč, cca 2 měsíce před porodem. Možná i míň. Moc se obě opatrujte, myslím taky na vás! A pomaličku se začínám těšit na nová miminka v Jesličkách!
Chris: ohledně sterilizace, kterou zmiňuješ, jsem se chtěla zeptat, jestli to nepřináší do budoucna nějaká rizika? Utlumí se tím činnost vaječníků? Nedojde k nějakým hormonálním výkyvům (předčasný přechod, apod.)? Zajímám se o to, kdo ví, co přinese budoucnost mně…
Rafuško: super, že Anička jí kaše… Pamatuju si, jak jsi psala v létě, že jí do nich dáváš ovoce (borůvky) a jak jí to chutnalo… Petřík taky rád s přesnídávkou nebo s banánem.
Já myslím, že Anička má skvělou maminku, lepší by si přát nemohla
!
Všechny zdravím!
D.
Ahoj všem,
Alice,díky za pochvalu ( videa ).No, vidíš, jak máme k sobě blízko ( myslím školu a kurs ).
A určitě ať Vám Pán zaplatí co má. Jen to bude asi na delší čas ? Každopádně dejte vědět, jak jstre dopadly.
K vyznamenání veliká gratulace ![]()
Rafuško, jsi super máma, žádnou jinou myšlenku si nepřipouštěj.Je přirození, že rodiče dělají chyby. Ale i rodiče dělaj íco můžou.
Aňulka s kuchynkou, foto super!
Týnek, nikdy kaše nechtěl.Měl ji snad 2×.
K očkování, bych si starost nedělala, času dost.
My jezdíme do Motola poněvadž máme spešl očko kalendář a stále nemáme po základním očko.V únoru máme naplánovanou obrnu, ale tím, že je chřipkové období, tak nevím jestli to nemám odvolat.Uvidíme.
Harpyje, ![]()
s prací to zas nepřeháněj ![]()
Snad se brzy sejdeme.Máme to k sobě taááák strašně daleko ![]()
Demi,
díky za pochvalu!
Myslím na vás v modlitbě!
Týnek, začal opakovat každé slovíčko, které se mu líbí.Asi nám začne konečně povídat, to se dozvíme věcí
Byly jsme dnes s Týnkem u slečny Jitky kadeřnice, zvládly to na jedničku ! I sám seděl na židličce! Byl zlatíčko ! Poté jsme jely do knihovny a Týnek byl slyšet přes celou knihovnu. měly tam akvárko tak stále vykřikoval síba - ryba,rak aj.slovíčka. Jsem ho tam napomínala, že musí být tišeji, a jedna paní říkala ať ho nechám v jeho nadšení, tak jsme byla překvapená, že lidi dokáží být i příjemný…Odpoledne nespal tak doufám, že brzy vytuhne…
Myslíme na vás všechny, marůdky, mimi atd.
Ahoj holky!
Tak dneska je to rok, co jsem viděla Aňulku poprvé. Pusinkuji ji a slzím u fotek. A příští víkend oslavíme dovezeniny.
Opatrujte se, já musím, už zase rabuje. ![]()
R.