Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4047
11.1.11 18:09

Monjie: to přijde, až zapadneš mezi nás… :wink: Napiš, co jsi dělala před mateřskou? Co tě baví, co máš ráda?

Já dnes poslouchala půlhodinový brífink LOK k hromadným výpovědím lékařů… Nemohla jsem si to nechat ujít. Ale krom emotivního projevu dr.Koubka (?) jsem se nic moc nedověděla… Pořád člověk slyší „chceme přidat“, exodus a exitus, a kde zůstal pacient, jeho problémy, jeho bolesti, jeho nedostatky? Zatím mě nikdo z doktorů nepřesvědčil, že si nezaslouží výplatu (je fakt, že průměrná mzda lékařů je u nás 30 tisíc?), kterou dostává. Ale toť jen můj názor, který klidně změním, pokud se mi dostane jiných informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
11.1.11 18:55

dr.Koubek?:) ten z kardiolog z Homolky, ten to asi nebude:)

pred materskou jsem valela sunky jako kancelarska krysa a o vikendech chodila k hospicovym pacientum na domaci peci:), chodim stale ale uz jen u jedne klientky.

Jinak koukam, ze Nemocnice na Homolce uz ma take firemni skolku:) kdybychom zustali v Praze a nestehovali se za Ostravu, asi zmenim flek:) a pujdu zpet do zdravotnictvi

to je zvlastni takhle o sebe psat:) :lol: brali jsme se s manzelem v rimskokatolickem kostele, on tech chodi na tridentske mse, dcera je take krtena v tridentskem ritu.

co me bavi? to davno nedelam, napr. nemuzu chodit zpivat do zadneho sboru jelikoz nemam hlidani, do opery a divadla jak by smet, co jsem skakala padakem tak to je take tamtam uz jsem o 30kg starsi:D, neuplatnila jsem se v oboru po stredni skole, jelikoz na ZUS berou malo a jako solista jsem nemela sanci. Jeste me napadlo ze rada chodim do solne jeskyne:)

a take jsem nenapsala ze jsem mela par vystavnich potkanu, bohuzel jsme vcera nechali posledni dve holky uspat:( nadory:( mrtvice

Příspěvek upraven 11.01.11 v 22:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
11.1.11 19:26

Ahoj holky koukám jak se to rozjelo.

Vítám Monji.

Chris koukám, že sdílíme stejné pocity, ty obavy kdyby náhodou to už přišlo, počítám týdny a urychlit to nejde.Pořád mám strach a nevím z čeho, ještě že chodím do práce a nemyslím na to stále.Jinak bych zblbla. Jinak taky krom jména a postýlky toho moc nemáme, ale už se těším že se trochu vyřádím na nákupech pro mimi.Dneska nám přišel stolař vyměřovat na skřín pro miminko, vzdala jsem se pracovního stolu a udělala místo miminku.

Monje já jsem vdaná už skoro 13 let, máme tři dcery 12.5 Terezka, 11 Anetka a 5.5 let Zuzanka a ted čekáme mimi v dubnu.Pracuju ve zdravotnictví a jsem z Ostravy.

Rafusko přidávám modlitbu za práci pro manžela, v dnešní době je to těžké, tak držíme palce.

Demi myslíme na Vás, dej vědět každou novinku.

Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
11.1.11 22:09

Monjie: máme společný zájem - hudba a zpěv. ZUŠ jsem dělala po celou základní školu, pak jsem směřovala na konzervatoř, ovšem neměla jsem ten správný posudek a na pololetní vysvědčení se mi skvěla trojka z Občanské výchovy (nevěděla jsem odpověď na otázku soudružky ředitelky, v čem se realizuje rovnost dvou bratrských národů Čechů a Slováků… :-D ). Ale vůbec nelituju. Vystudovala jsem obory, které mě velice zajímají, asi víc, než profi zpěv :wink: . Hudbu hrozně ráda poslouchám, mám své favority (Chopin, Čajkovskij, Beethoven, samozřejmě Mozart - znáš Laudate Dominum?, ale taky Dvořák, Smetana, něco z Janáčka - hlavně jeho skladby pro sborový zpěv, Bach, …).

Dr. kardiologa z Homolky neznám, ale já měla na mysli dr. Kubka z LOK. Trochu jsem mu nechtíc pozměnila příjmení - na to jsem expert, žel…

Pracuješ pro hospic? V Ostravě je hospic sv.Lukáše, postavený před pár lety + mobilní hospicová jednotka. Práce v tomto oboru je neskutečně smysluplná :potlesk:

Chci se zeptat, co je to trident? S tímto pojmem jsem se už setkala (Tridentský koncil? Nebo jsem zas něco popletla?), ale co znamená v praxi?

Lamvinku: tak se chystáš… Co ta autosedačka? Petřík z ní pomaličku vyrůstá. Taky mám doma hromady oblečků, nemám to komu dát. A mám taky polohovací lehátko Chicco - perfektní věc na položení, pohupování a krmení miminka. Petřík už z něj vyrostl, ale takových 7-8 měsíců jej hojně využíval. Pokud bys měla o lehátko zájem, pošlu fotečku.

Jinak u nás stále vše při starém, já jsem oproštěná od svých obav, nějak to dopadne. Danečkův nefrolog mi říkal, že bílkoviny (určité množství) v moči máme všichni, ale tělo je schopno to zvládat a nahrazovat. Je možné, že u Petříka šlo jen o výkyv - věřím tomu stále víc.

Alice: u nás to moc na zoubky nevypadá. Spíš na všeobecný růst :think: - možná si malý začíná uvědomovat stále více souvislostí okolo sebe, rozeznává vlastní potřeby, zkouší, co si může dovolit, leccos umí velice dobře dát najevo… Jo, kdeže je to zlaťoučké miminko, které poslušně usnulo, když jsem jej večer jen položila do kolébky, a spalo v kuse 7 hodin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
makynepřihl.
13.1.11 14:11

Ahojte,

já zas řeším hádejte co (družstvo), což mi zabere skoro celý volný čas. Jen občas nakukuju do nějaké diskuse na odreagování. Tenhle rok asi bude rozhodující, bu´d se nám povede trhnout nebo setrváme tam kde jsme a já budu muset napřít své síly jinam a nechat to plavat, jinak bych se z toho zbláznila. Už teď mě ale strašně štve, jaký je to žrout času :twisted:

Demi, a Petříka už nikdo nikde nevyšetřoval nebo jak to uzavřeli, asi jsem se v tom ztratila, jak čtu rychle. S doktory jsem taky rozpačitá. Kdyby začali voláním po reformách, tak to ještě nějak pochňápu, ale takto :-? . Neříkám, že to mají lehké, ale nedovedu si představit, že by jim ministr mohl v současné době, kdy se všem platy snižují, ustoupit. Navíc opravdu nemají tak málo. Ano, je to s přesčasy, ale většina firem dnes přesčasy neplatí vůbec…

Chris, Lamvi, nikdy jsem takové obavy a postrkování času nezažila. Vždycky jsem byla bytostně přesvědčená, že všechno dobře dopadne, takže vůbec nevím, jak vás povzbudit. Každopádně se modlím pravidelně za Demi a Chris, tak přidám ještě tebe, Lamvi :-)

Monjie, tridentský ritus? Jsem teď v poměrně velké farnosti a o „starou mši“ jsem ještě nezakopla. Co k tomu muže vede? Líbí se mu ta forma nebo je celkově protidruhovatikánský? Jestli to není moc osobní, tak by mě to zajímalo. Jetsli jsem správně pochopila jste z Prahy? Já tam mám rodinu a občas, když dojedeme a jdem na mši do kostela v jedné okrajové části Prahy, tak mám najednou pocit takového gheta. Docela se toho bojím. Na jednu stranu mám pocit, že církvi moc moc ;-) nesluší, na druhou tahle atomizace má v tomhle konkrétním případě za následek jakési „opevňování“ . Prostě touha po pevném bodu vede k hledání jasných odpovědí, které asi druhý vatikán moc nenabízí…To jsem se rozepsala. Snad tě to neurazí.

Ještě jsem chtěla na něco reagovat, ale už mi nejde rozbalit další stránka, takže nevím, ke komu to bylo :roll: .
Mějte se krásně, myslím na Vás opravdu často, jen nějak nezvládám souvisle psát. M

• Citovat
  • Upravit
729
13.1.11 20:19

Ahoj holky, tak my stále bojujem s Anetkou, pokud můžu poprosit o modlitbu za ni.
Včera jsme byli píchát dutny a čistit, dneska taky a zítra taky.
Má tám rozśáhlý zánět, byli jsme i na RTG, bere další atb na další 2 týdny, už nevím jak ji pomoci. Je to ale naše statečné sluníčko, zvládá to řekla bych lépe než já.
Ve škole to p. učitelka nechápe, že je nemocná stále a myslím, že nám to dá na vysvědčení najevo, no ale hlavně at se nám uzdraví.
Zitra mám taky poradnu, tak doufám, že bude vše ok, nějak mi často tvrdne bříško.

Maky hodně śpěchu na družstvu.

Zítra se chystáme s manželem na mši za uzdravení rodiny, je to večer v Ostravě, tak už se těším.

Demi tu sedačku asi potřebovat nebudem, pravděbodobně budeme mít kočárek i se sedačkou a to ostatní ti dám ještě vědět.

Požehnaný večer všem Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
17.1.11 21:29

Ahoj, omlouvám se, že vám sem lezu. Jen jsem se chtěla zeptat zda je tu někdo kdo chodí vždy 2.pondělí v měsíci na Havelnici v Praze. Na chvály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
18.1.11 21:11

ahoj holky - zdravím v novém roce a doufám, že bude hodně dobrých zpráv.

měla bych si dát závazek, že sem zajdu častěji…

lamvinku, že by Petříček ? :) bábinku snad ta nepříjemná nálada brzy přejde, musí to být na hlavu.

Monije - vítej! - krásná dcerka . stěhování už je naplánované nebo jen ve výhledu? v které části P. bydlíte?
ty jsi v domácí hospicové péči? to je tak skvělá věc! jsem ráda, že existuje, využívala ji rodina manželova kolegy - manželka , matka dvou malých dětí, umírala na rakovinu- zdá se, že jim lidé z hospicové péče hodně pomohli…

tvuj muž chodí na trident k jezuitům na Karlák?

Demi- já byla na Boží -hod na mšk a zpívali Rybovu latinskou vánoční mši 8-o 8-o to byl pro mne neuvěřitelný zážitek, škoda, že mi nejde najít někde na netu,skvost! Speciálně u Kyrie nám šel mráz po zádech z tý nádhery.

nějak nechápu, že Honzík a Zuzanka uz jdou k zápisu do školy 8-o

já mám jeste stále dost často stachy o Klárku - vím, že je to pitomost a měla bych více důvěřovat Bohu, že je to jeho dítě a je to prostě zdravá, ale stále se mi ten strach vrací - důvod není, vyvíjí se krásně, v půlroce se přetáčí. má 7 kg a je to takové stastné dítě.

no alespon jsem udelala dobré rozhodnutí a omezila jsem práci, nechala jsem si jen malinko spíš pro potěšení a vyklouznutí ze stereotypu.

Demi - posudek na ZŠ mne pobavil :D , mne tuhle zarazila otázka proč jsem si vybrala svého času po základní škole zrovna gympl - no proč asi, jinam mi soudruzi nedali posudek, že :D

Keny, ahoj, my máme chvály občas u nás ve farnosti, takže jinam nechodím- ty tam chodíš? jestli jsou isnpirativní, poděl se!

Gerberko - mi zas připadala těhotenství vcelku podobná a mám „páreček “:)

maky- to družstvo je šílený- přála bych vám moc aby se to rozseklo.

Rafuško- Anička je krásná, napíšu ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
21.1.11 10:58

Je to spíš o zpívání chválů ale mezitím je vždycky nějaké slovo. Vede to většinou otec Vojtěch Kodet a Kateřina Lachmanová. Já je zatím stihla párkrát ale moc se mi líbí.
Harpyje a v jaké farnosti je máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
21.1.11 14:58

ahoj Keny, klidně se k nám přidej jestli tedy chceš,
modlitby chval jsou pro mne velice milý počin, víc to lidem připomene živého Boha v nich samých, když jsou zapikolovaný ve svých problémech a přestanou dobře vidět :)

u nás se teprve rozjíždí, kontakt v SZ

Demi, už jste byli s Petříkem na té kontrole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
21.1.11 15:18

:-D Ahoj všem,

tak já tady žiju v domnění, že do vás střelilo, jako do hejna vrabců, a ona tady zatím bují diskuze. A já jsem mimo 8-o .

Maky: prosím tě, ty nekonečné spory na družstvu už jsou docela šílené, a konce nevidět? Vždyť se to táhne… na čem to vězí, nebo asi spíše na kom, že? Ach jo, snad už to letos rozetnete, vždyť už je to na palici.

Lamvi: tak to Anetku hodně sklátilo… myslím na ni i na tebe. Vždycky se těším, že s příchodem jara zmizí všechny viry a breberky. A takhle je to každý rok.

Harpy: Rybovku v latině? O tom tedy já slyším poprvé… to musela být mňamka. Já bych z takového zážitku žila asi týden. To mi připomíná, jak jsem svého času byla hotová z Mozarta a jeho duchovní hudby.

O Klárku veškerý strach odsuň co nejdál od sebe. Je zdravá, a ty jsi šťastná máma.

Jinak v únoru budu s Danečkem pár dnů v Motole. Čeká nás předtransplantační vyšetření, tak pevně doufám, že zůstaneme zdraví, abychom to absolovovali. A pak už jen čekat na telefon.

Trident: tak už jsem doma. Takovou mši vedou ve vesnici, kam chodí sloužit do chrámu můj švagr. Mše (bohoslužba oběti)je vedena čelem k hlavnímu oltáři a zády k lidem.

Včera transplantovali synka mé indické kamarádky z nemocnice. Podařila se dvojí transplantace - ledviny a játra. Stále na to musím myslet. Znamená to naději i pro nás…

Petříka stále nemáme zhodnoceného - dnes jsem teprve vezla novou močku ke kontrole a výsledek ještě neznám (teď se mi začaly trochu chvět ruce..). Do dnešní noci byl 5.den v horečkách, 40st., od úterka bere ATB (má anginu). Moc jsem se za poslední dny nevyspala :nevim: - před Petříkem takhle ležel v horečkách Honzík. Dnes k nám přijede tchyně, aby trochu pomohla. Moje mamka už je taky docela vyřízená, je u ní riziko opakování tromboz, ikdyž se léčí, ale tohle je hrozně nevyzpytatelné.

No, musím končit, Petřík se právě probudil, tak konec pauzy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
21.1.11 23:20

Demi, našla jsem to- i na youtubu. je ot mše od Ryby ale ne Česká mše vánoční, ale Missa in nativitate Domini in nocte- jiným jménem také Missa pastoralis in C dur

tady první půlka
http://www.youtube.com/watch?…
Gloria (2:30 min) absolutně nechápu jak jde naučit tak, aby ty hlasy šly dohromady.

a tady druhá půlka
u Sanctus (hned na začátku) mi málem slezly nehty- to se prsotě musí slyšet naživo (díky Bohu, že náš varhaník chlastá , bo jinak by se dirigent neodhodlal ho vyšachovat a přizvat nástroje, a tohle bysme nezažili)

asi budeme muset sehnat hlídání a zajít si s mužem na nějaký koncert, ta živá hudba, to je něco.

a dík, máš pravdu, ty obavy bych zahnat měla , snad se už přestanou vracet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
22.1.11 17:23

Ahojte!

Su pořád nemocná, měla jsem náběh na angínu, chtěla jsem to zvládnout bez ATB, ale asi to nepůjde…
Když jste u té muziky, tak já jsem se sborem absolvovala Carminu buranu s orchestrem a z toho tedy člověk rezonoval ještě hodinu po, neskutečný zážitek. Asi to znáte, ale stát v tom sboru, to je… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
22.1.11 21:53

Holky,

vy mě tady válcujete. Já na to kouknu, jen co děcka usnou.

Zatím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
22.1.11 23:46

Děvčata,

no, jsem tedy kulantně řečeno konsternovaná (přesněji řečeno naprosto hotová), křeč v dolní čelisti, zatajený dech, celková slabost, zježené chloupky už vymizely… to je ovšem něco tak nádherného (Ryba) a neskutečně fantastického (Carmina - jak tuhle věc může vytvořit jeden člověk???).

Miluju baroko. Vztah k novodobější hudbě už nemám tak všeobecný, ale pokud mě něco chytne, tak už nepustí.

Pokud budete mít čas, poslechněte si tohle, to je zase moje mňamka: http://www.youtube.com/watch?…

Moc zdravím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová