Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
tak manžel byl na kontrole, odsáli mu zase 50 ml z kolene, no snad už se to nevrátí, vytáhli stehy a rehabilitaci může začít za 14 dní, pokud to znovu neoteče.
Holkám už začíná být lépe, já měla dneska pracovní maraton, už se těším do postele.
Chris jojo já si taky vychutnává sem tam nějaký nový obleček pro mimi, kočárek už mám vybraný a zaplacenou zálohu, měla bych jet vyzvednout, pokud bude počasí ok tak snad v sobotu.
Všem krásný večer Barča
AHoj všem,
takže u nás se ještě kolotoč viroz nezastavil, nyní leží s horečkou Honzík… Včera měl poslední lekci v lyžařské škole, kterou statečně odjezdil, a pak se složil. Manžel ho odnesl do auta, doma jsme ho uložili a spal skoro celý včerejší den. Horečky, bolest ucha (?) - což mě zneklidňuje, z ucha mu nic nevytéká ani nereaguje bolestivě na dotek, tak snad by to nemusel být zánět
. Cestou na hory na tu lyžařskou školu, se jim v autobuse 2× pozvracel a usnul v převlékárně… Ale byl hrozně statečný, co se po něm chtělo, to provedl, malý hrdina… V pondělí s ním budu opět muset k Dr., už jsme tam dlouho nebyli… celý týden
.
Maky: já se ve stavu „zdravá“ udržuju kůrou Wobenzymu. V tomto období jsem byla vždycky hotová s nemocemi, ale už dlouho neví, co je to kašel. Moc doporučuju.
Knoflíčku: tak předpokládám, že o.Víťa už je asi doma, ne? Zítra se chystáme na mši (bez Hozíka
), tak doufám, že tam bude. A jak se jinak vede tobě? Tak nějak jsem zaregistrovala, že už pracuješ?
Lamvi: doufám, že manžel už je zase o něco lepší…? A ty ses konečně vyspala…
Těhule: to nakupování vám pekelně závidím… ![]()
Zatím všem požehnanou neděli!
Krásnou neděli!
U nás se taky děti střídají v nemocování, Venda přinesla ze školy chřipku a už ji má Vojta, ale u něj je to teda mnohem drsnější ![]()
Demi, to byl krátký zájezd, od pondělka do středy. Líbí se mi, co pro ty chlapy dělá. ![]()
Honzík teda hrdina je ![]()
Ahoj všem,
tak Honzík má přeci jen zánět středního ucha, a hned oboustranný. V jednom ale probíhá hůř, takže v neděli odpoledne jsme byli na pohotovosti ORL ve fakultní nemocnici. Ouško se muselo píchnout, ale Honzík to zvládl statečně a se zdvořilostí
. Jsem na něj čím dál víc hrdá.
Víc napsat nestihnu, odeberu se na lože…
Mmch, přečetla jsem si úplný začátek této naší jesličkovské diskuze a znovu si prošla i své první příspěvky… až mě mrazí, co všechno se u nás za ty necelé 2 roky událo.
Pozítří opět vezu ke kontrole Petříkovu moč…
Demi - chudák Honzík, zánět středního ucha je opravdu hodně nepříjemný, jak je Honzíkovi dnes?
lamvinku - jaký kočárek budeš kupovat? poděl se - je to takový hezký zařizovat tu výbavičku ![]()
ty jsi ještě v práci? myslela jsme že už máš být na mateřské…
doufám, že manžel už bude v pořádku a bude moci začít s rehabilitací.
U nás fajn, s prací je to ted dobré, mám toho málo a navíc mi ted začal zaměstnavatel poskytovat jeden den v týdnu hlídání dětí (slečna už tu jednou byla), tak se mužu alespon v klidu připravit do práce a nehonit to po nocích.
Navíc mrmlovi snad už konečně skončilo vzteklé období dvouletáka - na to fakt nerada vzpomínám, denně mne těma vztekama vytáčel - ale ted se rozmluvil, a je daleko klidnější a hlavně je s ním strašná sranda.
K se nám plazí po celém bytě a „objevuje“ - to je takový fajn věk ![]()
zdravotně, no, krevní testy mám uplně v pořádku,což je bezva, protože se tak nepotvrdilo podezření o rakovi- nemusím mít všechno ![]()
ještě jdu za týden na sono, ale hádám, že nic dramatického se nenajde, to by bylo v krvi vidět. Asi jsem už halt stará matka - u obou dětí jsem zhruba v jejich pů roce se zdravím na hromadě.
Ostatní členové rodiny jsou zdraví, snad jim to vydrží.
Jinak myslím hodně na severní Afriku, musí to gtam být děs a hrůza.
Kdyby si tak Pán chtěl k sobě vzít Kaddáfího, zmetka jednoho, vůbec bych se nezlobila
No asi mu dává čas, aby se zachránil pro věčnost.
Jsme štastná země, že tu není válka…
pa har.
har.
Ahoj,
Harpy: Honzík dnes odjel k babičce na doléčení, ještě má mírně zvýšenou teplotu (večer), ucho pobolívá, ale už ne tolik, co před pár dny. Když si jen vzpomenu, že s tím odjezdil tu lyžařskou trasu
… Ale jinak je už lepší.
Jsem moc ráda, že tvé vyšetření dopadlo dobře - opět máme za co Bohu děkovat. Věřím, že i ten UTZ bude v pořádku.
Zítra jedeme s Danečkem opět na kontrolu a vezu i Petříkovu moč. Doufám, že se mi podaří nabrat dostatečný vzorek.
ad Severní Afrika: taky je mi trochu úzko z těch zpráv. Asi Evropu čeká veliká vlna migrace, ze které mám trochu obavy. Hlavně z toho nedobrého, co bohužel souvisí s Islámem.
Dnes jsem poprvé reagovala na jeden článek (blog) na iDnes.cz. Téma - jak jinak - katolická církev, rozežraný, hamižný spolek tmářů v honosných zlacených Vatikánských chrámech… Tak mi to prostě nedalo (proč já tyhle bláboly vlastně čtu…?). Souhlasné mručení s leitmotivem „Proč mše a jiné přihlouplé náboženské obřady probíhají v takových palácích, proč se cosi jako Eucharistie uchovává ve zlatých monstrancích, a bla bla bla… bla.“ jsem narušila svým příspěvkem. Doporučovala jsem autorovi, aby se přijel podívat do našeho nového chrámu, na který jsme se dlouhá léta skládali, jaký je jednoduchý, vkusný, a že do kostela nechodím proto, abych koukala na obrazy, ale abych prožila svou víru.
Zda na to následovala nějaká reakce, nevím, ani po tom nebudu pátrat. Bylo by mi asi zle, a po tom netoužím.
Tak zatím všechny zdravím!
Demi píše:
Dnes jsem poprvé reagovala na jeden článek (blog) na iDnes.cz. Téma - jak jinak - katolická církev, rozežraný, hamižný spolek tmářů v honosných zlacených Vatikánských chrámech… Tak mi to prostě nedalo (proč já tyhle bláboly vlastně čtu…?). Souhlasné mručení s leitmotivem „Proč mše a jiné přihlouplé náboženské obřady probíhají v takových palácích, proč se cosi jako Eucharistie uchovává ve zlatých monstrancích, a bla bla bla… bla.“ jsem narušila svým příspěvkem. Doporučovala jsem autorovi, aby se přijel podívat do našeho nového chrámu, na který jsme se dlouhá léta skládali, jaký je jednoduchý, vkusný, a že do kostela nechodím proto, abych koukala na obrazy, ale abych prožila svou víru.
Zda na to následovala nějaká reakce, nevím, ani po tom nebudu pátrat. Bylo by mi asi zle, a po tom netoužím.Tak zatím všechny zdravím!
Zdravím všechny!
Demi,
podobně vskutku „výživný“ pocit jsem měla poté, co nějací zlodějíčkové vykradli hrobku biskupa Koukla v Litoměřicích.
Hlášky diskutujících, že nechápou, proč se do hrobu dávají „služebníkům Božím“ nějaké zlaté věci, když mají celý život setrvat v chudobě, tedy na to nemají nárok a ONI to musí jako daňový poplatníci platit
!
Musím říct, že po těchto reakcích jsem viděla rudě
!
Odepsala jsem té paní, která byla tímto zhýralým plýtváním nejvíce „pobouřena“, že věci, které byly panu biskupovi odcizeny jsou jen pozlacené, tedy z jejího jí neubylo a prsten spolu pektorálem jaksi k jeho úřadu patřily.
No smutná jsem z toho byla moc, vždyť se jednalo o zhanobení lidských ostatků a oni řešili „zlato“
!
Příspěvek upraven 25.02.11 v 13:00
Ahoj holky,
tak my se hlásíme konečně všichni zdraví, holky jsou už ve škole a školce, ve škole je hned znát že chyběly, ty známky podle toho vypadají.Doufám, že se udrží zdravé.
Manžela jsem v útery zase vezla na punkci, zase tam měl 40 ml, no a včera večer jsem mu to převazovala a má to zase nateklé, tak nevím, jestli tam má zase volat, dostal i nějaké tabletky, ale moc to efekt nemá, byl to prý dost rozsáhlý výkon.
Já na mateřskou nastupuju za 14 dní, ale pokud to půjde budu ještě v práci, manžel stále na nemocenské, tak je třeba vyrovnat rozpočet.
Kočárek máme TAKO Jumper Phantasy máme ho v modré barvě, manžel i když ho se mnou nevybíral, tak se mu moc líbí.Už básnil o procházkách.
Holkám jsme ho neukázaly, jsou to malé drbny, všude by to vykecaly.
Zítra mě čeká poradna, tak se už těším, že uvidím mimi na ultrazvuku.
Chci si zajít koupit kojící podprsenky a věci do porodnice, taky pomalu nakupovat, at se pak nehoním.
Výbavičku už mám vypranou, jen pár drobností dožehlit.
A dokoupit pár látkových plen a matrace do postýlky, ty jsme po holkách vyhodili.
Ještě pak si chceme koupit kolébku takovou co se dá vozit a houpat, s hudbou.
No prostě si to chceme užít.
Demi moc na vás myslíme, at má Petulka moč vpořádku. Když jsou už lékaři zpět, dali vám už termín? At se Honzíček brzy uzdraví.
Harpy jsi silná holka, musíš být zdravá. Jinak si taky připadám jak chcípák, věčně unavená, čím starší tím hůř, oproti tchýni už patřím do starého železa, ta je stále nabitá energii, ráno vstanu jak matonožka a ona už má třeba napečeno.Nechápu kde tu energii bere.
No trochu jsem se rozepsala, tak už končím.
Všem požehnaný den Barča
lamvinek píše:
máme ho v modré barvě, manžel i když ho se mnou nevybíral, tak se mu moc líbí.Už básnil o procházkách.
Holkám jsme ho neukázaly, jsou to malé drbny, všude by to vykecaly.
Hele Lamvi, já si většinu času stojím na vedení, ale vy čekáte chlapečka? Mužovi přeju, ať už brzy skáče přes kaluže
(či teď přes ledovku
)
Harpyje, to máš dobré v práci, slečna na hlídání. Já se onehdá nesměle zeptala babi s dědou, jestli by půl roku nehlídali Matouše, až budu muset chodit do práce, aby nenastupoval na zimu, ale asi neee
No, nějak se s tím poperem.
Demi, co přednáška?
Ty už jsi mi jednou takhle volala (jako tchýňce), tak jsem ráda, že tentokrát to bylo za příznivější konstelace. K těm článkům už se snad ani nedá nic říct. Občas mě to taky vytočí, ale většinou přispívám jen tam, kde si myslím, že to má alespoň minišanci uspět. I když, na druhou stranu, nikdy nevíme, kdo to čte, třeba deset lidí bude řvát a jeden pochopí…
Musím, rodina si mě víc než žádá ![]()
Maky chlapeček není jistý, ale modrá se nám prostě líbí, měli jsme modrý i u všech holek, nebudem rušit tradici, ale tatínek si je jistý, prý to bude kluk a mi je to jedno, hlavně at je mimi zdravé.
Barča
lamvinek píše:
Maky chlapeček není jistý, ale modrá se nám prostě líbí, měli jsme modrý i u všech holek, nebudem rušit tradici, ale tatínek si je jistý, prý to bude kluk a mi je to jedno, hlavně at je mimi zdravé.
Barča
Jasné
, já jsem se lekla, že už jsem zas něco zaspala ![]()
lamvinku- ten kočárek neznám, ale je určitě krásnej- jen si to užívejte , když je to asi naposledy
já si na K. taky koupila lepší kočárek- O. jsem odvozila v takovém střepu, ale ted jezdím s velmi pohodlným a navíc hezkým kočárkem ![]()
už se na ty dva chlapečky fakt těším !
S manželem - kurnik, co to koleno ještě chce? Dr. maj zkušenost, že se to takhle plní tekutinou? muže to být ještě dobré, že prostě znovu odsajou a nakonec už to neoteče??? jen se ptám, nic o tom nevím. S tou prací je to blbé, dost myslím na lidi , co nemají zaměstnání - nemocenská neni o nic lepší ![]()
Na nový kočárek se taky těším, to bych ale neměla být líná jít ho vybírat. Když ono je jich tolik, že se ztrácím v nabídce.
Pavlíčka jsem odvozila v růžovém po Helence, úplně jsme ho zrušili, tak si teď chci dopřát nějaký modrý nebo zelený ![]()
Demi, myslím na vás a doufám, že výsledky budou OK ![]()
Ahoj všem,
jsem tady se zprávami.
Petříček - poslední výsledky z moče jsou v pořádku, další kontrola bude stačit za 2-3 měsíce!!! ![]()
14.3. nastupujeme do Motola na Danečkovo předtransplantační vyšetření. Budeme tam asi týden. Tentokrát tam s Danečkem budu já, Petřík a Honzík budou doma s babičkama. Na jednu stranu je mi to neskutečně líto, ale ten týden uteče… A pak už bychom měli být zařazení na Waiting list.
Jinak syn mé indické kamarádky je nyní po druhé transplantaci ledvin. Bojuje statečně, ani nevím, kolkátá transplantace u něj to je…
Lamvi: Jak se daří manželovi? Už se koleno přeléčilo?
Těhujesličky: prožívám to všechno s vámi
a taky vzpomínám, jak jsme před 2 lety prodali náš kočárek - a pak jsem za pár dnů objevila dvě čárky na testu
. Petřík měl kočárek úplně jiný, než D a H, jiný typ i tvar, a dodnes si ho nemůžu vynachválit. Hodně mi posloužil i nosící šátek.
Zatím zdraví Demi.
Jupí, Demi, mám radost z Petříka ![]()
A týden v Motole uteče určitě, a zase budete mít jednu nepříjemnost z krku.