Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lamvi, to toho teda máte naloženo ![]()
Tak snad se to postupně všechno vyřeší, obdivuju Tvůj klid, já teď vyšiluji i z úplných maličkostí.
Jména máte vybraná krásná jména, také patřila mezi moje favority, Adámka ale máme celkem čersvě v rodině, tak jsem se nechtěla opakovat.
Chris,
zdání klame, klidná moc nejsem, spíš už odevzdaně unavená a vyčerpaná.
Momentálně v ambulanci a už jsem grogy, dneska mi objednal p doktor 4 lidi navíc a to jsem autem, nevím jak to dám, spát se mi chce a hlavně myšleknama u Zuzi, jen to dneska za mě neměl kdo vzít, naštěstí již jen do konce března a pak, už bude o jedno méně.
Napiš pak kdy ti to naplánovali.
Barča
Ahoj,
uff, Lamvi, to je fakt síla - ale zase bude dobře. Snad to u Zuzanky proběhne v nějaké obstojné rychlosti a brzy se zotaví… Ohledně Anetky se budu modlit, abyste našli dobré řešení pro ni i pro vás všechny. A taky nezapomenu na miminko.
Harpy: no já myslím, že v Praze jsme nebyli naposledy… ![]()
Chris: no to ti to nějak uteklo… A ano, všem nám čas nějak zrychluje - člověk někdy žasne a nestíhá vnímat. Jsem moc zvědavá, jestli Hospodin vyslyšel mou prosbu, a splní mi přání vidět křest mého muže… Nechávám to v Jeho laskavých rukou.
Rafuško: pereš se se vším moc statečně. Na rozdíl od Harpy bych byla na antidepresivech…
Zdraví všechny Demi.
Ahoj Jesličky!
Tak s Bédíkem to vypadá tak, že dobral poctivě ten pamycon, vtahoval to pěkně nosem, jak to nejvíc šlo, dneska ráno jsme šli k dr. na kontrolní stěr z toho nosíku (výsledky budou asi v pátek - Harpy - v KRKU neměl nic, zjistili mu streptokoka v nosíku
) a od včerejška chodí normálně do školky…ale holky to je hrozný boj. Jak si on teď zvyknul, že od ledna bývá ve školce tak nějak na střídačku (čili třeba 2 týdny ano, pak 4 dny ne, pak zase týden a půl ano, pak zase ne atd.), tak je absolutně nemožné, aby si zvyknul zase ráno chodit do školky, tak jak byl už zvyknutý krásně před vánoci i na začátku ledna. To je brečení a slibování a všeho možného, to svět neviděl, ale nemám jinou možnost - jdu do práce, do školky jít musí, pokud je zdravý…dneska to bylo dokonce tak strašně, aby se ode mě odpoutal, že jsem potom z práce volala do školky, jestli tam nebrečí, protože pro mě bylo úplně nepředstavitelné, jak tam dnešek přežije - a kupodivu mi řekli, že vůbec nebrečí, nic. Už k tomu mě „přemluvil“, že pro něho chodím nejenom čtvrtek a pátek, kdy mám krátké dny v práci, ale dokonce i úterky, kdy mám do 15.30, to stíhám tak v 15.50 tam být a on je přešťastný, že jsem pro něho přišla já - jemu nevadí bývat tam po svačince.
Jinak na výsledky toho stěru jsem fakt zvědavá, protože od prosince měl ten pamycon už POTŘETÍ
- tak nevím, jestli mu to zabere, no holt, pokud ne, tak už půjdeme na ORL. Ale celkově by měl být přeléčený tím sumetrolimem
Demi - taky mi bylo moc líto Danečka, jak jsi popisovala to vyšetření, které podstoupil - ale to nemohli proboha dělat opět v narkoze jako předtím? já vím, že ta narkoza je pro tělíčko zátěž, ale takové utrpení, no chudinka…jsem moc ráda, že jste to tak dobře v Praze zvládli. A přeju příjemné stěhování do domečku!!
Lamvi - ať je Zuzanka brzy zdravá! No myslím, že už si oddechneš, až budeš před porodem doma, viď? Já tenkrát s Bédíkem taky chodila až do posledního „dechu“ do práce, ale byla jsem potom už upřímně ráda, že jsem si pomalu vybírala dovolenou, člověk ten odpočinek prostě potřebuje, to je marný…hlavně že už máš všechno nachystané. A to už je jisté, že to bude chlapeček???? Že ta jména máte Adámek nebo Jiříček. A co na holčičku??? ![]()
No a s Anetkou…já totiž úplně přesně netuším, co je to ta „praktická“ škola - jmenovala se tak dříve „zvláštní“ škola?? Fakt netuším, ale je to velice těžké rozhodnutí.....určitě na vážnou debatu s psycholožkou. Jak jsem bydlela u rodičů, tak dvě holky z vedlejšího domu chodily do zvláštní školy, byly to hrozné upřímné, hodné a tiché holky, měly blízký vztah ke zvířatům (měly dokonce chovatelskou stanici vlčáků - byly perfektně vycvičení), nevím ani, jestli se něčím vyučily, jedna pracovala jako pokojská a druhá jako pomocná síla v kuchyni…ale byly to milé holky
, jedná má s přítelem syna, druhá už nevím.
Chris - držím palce, aby tvůj třetí císařský řez byl bez problémů a všechno jsi zvládla ty i mimi!!
Rafusko - to mě tak mrzí s tím neúspěšným hledáním práce…moc držím palce, aby se to obrátilo k dobrému a s nastávajícím jarem se práce manželovi naskytla!! Opravdu neptřebuješ něco poslat??
Maky - tak co je novýho?? Psalas, že se objevíš…
Ahoj holky,
dnes po obědě nastupuju do nemocnice a zítra by to mělo přijít!
Je to trochu narychlo, počítala jsem až s příštím týdnem, ale tady nechtějí čekat. Nechce se mi tomu vůbec věřit.
Tak budu referovat.
Kdyby něco, Harpyje ví všechno ![]()
Ahojte!
Chris, tedy, není to nějak brzy?! Doufám, že miminko bude dopečené i tak.
Gerberko, holka, na tebe myslím, čím dál častěji, jak to zvládáte s prací a tak. Čím víc se mi to blíží, tím víc to řeším. Manžel bývá dost dlouho v práci a ty Po a ST do pěti, to je masakr, plus zrovna v tuhle dobu nějak nejezdí autobusy. Za svobodna jsem jezdila s kolegou. Jenže on se vždycky chtěl domlouvat z hodiny na hodinu, podle toho, jak mu to přes den šlo, tehdy mi to nevadilo, ale teď bych přece jen chtěla být doma co nejdřív :-/. Kupovat auto se nám nechce, tak budem nějak střídat to jedno, ale ale. Nemoci mě straší tuplem, protože teď jsem prostě na dva tři dny stáhla v začátku, teď tedy fakt nevím… prázdniny ani nevzpomínám. Za dva roky už snad bude v důchodu moje mamka, tak alespoň ty prázdniny budou ok (bydlí 300km od nás, pravidelné hlídání nejde). Zrovna dneska je Míša doma, ráno měl teplotu. Už vypadá docela ok, ale pořád tu teplotu má. Takhle budu víc doma než v práci :-/.
Pak jsem ted měla období, kdy jsem si připadala jako nemožná matka. děti jsou nějaké uřvané. Matouš tedy úplně ukázkový vzdor, včetně válení se v obchodě po zemi u pokladny
. Míša takový držkatý až agresivní. Ale u něj to je jednoznačně z atmosféry v MŠ. přijde mi, že jejich učitelka absolutně rezignovala na řešení konfliktů mezi dětmi. Hodně dětí je tam fyzicky agresivních. Z domova tu reakci, řekneš mi něco, jednu ti ubalím, nezná, ale velice rychle se přizpůsobil. On nemá problém, že by na to fyzicky neměl, ale protože doma mu to netoleruju a v MŠ to dělat může, tak u něj logicky vzniká (doma) přetlak kam s nahromaděnou agresí. Je mi ho líto, přestože mě to hrozně točí, jak se chová. No a já pak nedávám, že občas chodíme jak kolotočáři. Matouš se vzteká, Míša nadává a Bětka bečí
. nejvíc mě točí, že neumím hodit za hlavu, jak každý řeší, že jsou tři. Kdyby to dělal každý sám, nebo byli jen dva, tak prostě zlobí. Ale že jsou tři, tak je to proto, že jsou tři, protože tři jsou moc a tři už nejde zvládnout
. Rozumově vím, že se na každého mám vyprdnout, ale nějak mi to nejde, což mi tedy štve ze všeho nejvíc, že mám potřebu reagovat, jak vyžaduje okolí, tj. nadávat jim, že zlobí. No nic. jsem si postěžovala a musím letět.
Myslím na vás, hlavně na Demi a Lamvinka (nezávidím, vůbec nevím, jak bych řešila), budu se modlit.
M
P.S. V pátek mám domluvenu sv. smíření na faře, tak na mě myslete.
Ahoj Jesličky,
holky omlouvám se, že budu mluvit jenom o sobě - Bédík byl 2 dny ve školce a ode dneška má zánět stř. ucha, v noci ouško bolelo, ale bez teploty, ráno vypadal normálně, ale přesto jsme šli k dr., říkala jsem si - lepší zbytečně než něco zanedbat. Jeli jsme na ORL, dr. ho prohlídla a říká, že má zánět stř. ucha, zatím to nebylo na píchnutí, dostal kapky, pak prokapávat nos, v pátek na kontrolu, kdyby se zhoršil, tak přijít kdykoliv.
Zatím nemám očr, vyřešili jsme to tak, že zbytek dneška a zítra odhlídá manžel (zítra si bere dovolenou), v pátek si beru dovolenou já, že s ním půjdu na tu kontrolu a od pondělka uvidíme. Snad se mu to nezhorší, já s tímhle vůbec nemám zkušenost. Taky jsem jí říkala o tom streptokokovi pneumonia, že měl v nosíku a to úplně mávla rukou a vyjmenovala mi asi 4 názvy potvor bakterií, které jsou prý běžně u školkových dětí…Inuška na tohle vůbec netrpíval - ten vždycky průdušky nebo angína, rýmy ani ucho nikdy.
Myslím na vás, prosím, držte nám palce…
Rafusko - tak jsme domluveni, prosím o trpělivost, děkuju
Maky - jestli se můžu zeptat - a do jaké práce se budeš vracet, co budeš dělat? Manžel pracuje taky na úřadě jako já, že má pondělky a středy do 17h?
Já ti teď můžu posloužit jako názorný příklad toho, jak ty nemoci a volna řešíme…
Ahoj
já v rychlosti mezi koupáním dětí…
Chris: budu myslet na vás oba a očekávat zprávu! Těším se!
Maky: snad Míšu umravní ta církevní ZŠ, přece jen tam bude určitě poněkud jiné prostředí i způsobilost učitelů. To jsou teda výrazy… No, uklidním Tě - Honzík zase rád cituje oblíbeného Káťu a Škubánka: „máš vztek, že jsi studená jako psí čumák“… Zvláštní - nikdy mi nepřipadalo, že by se v pohádkách pro děti vyskytovaly nějaké nevhodné výrazy, a teď mám pocit, že jsem se spletla, že jsou ve všech! No nyní jsem už ale skončila s vysvětlováním po dobrém a rovnou po nějaké takové větičce od Honzíka následuje plácanec na zadek.
Kdy nastupuješ do práce?
Gerberko: liskla bych si přes pusu, že kdybychom jeli na pohotovost s Honzíkem ihned (jako Ty s Béďou), když ho v noci zabolelo to ouško, snad bychom se vyhnuli píchání ouška. Mohly se mu ihned nasadit ATB a mohl to mít líp zvládnuté, jako Ty s Bédíkem…
ach jo, co jsem to za mámu… Ale příště už budu vědět, že ikdyž už si dítě na bolest ouška nebude stěžovat, nemám to brát moc na zřetel.
Hezký večer ![]()
Demi - on teď Honzík měl zánět ouška? Už ani nevím, snad už je zdravý. Nic si nevyčítej - u Bédi to možná postupovalo pomaleji než obvykle, probudil se o půlnoci, že ho bolí ouško, spát nešlo, tak jsme až do 2 h do rána přemýšleli, jestli na pohotovost nebo ne, ale protože „nehořel“, čili neměl horečku, tak jsme to zkusili zvládnout do rána, ráno vypadal normálně, ale pořád říkal, že ouško bolí, tak jsme jeli.....ale taky jsme nejeli hned na pohotovost.
Milánek váží 3470 a je moc krásný!
Díky za podporu
jupí!
Gratuluju christabel a těším se na podrobnsoti a fotky aaaaa…
![]()
Také se připojujeme ke gratulaci Chris!!! Mám radost, Milánkovi přeji do života hodně Boží lásky a tobě brzké zotavení!
Mám slzy v očích a raduji se z miminka
![]()
Chris, gratulujeme k Milánkovi, at jste brzy doma a OK.
Přejeme hodně štěstí, zdraví a Božího požehnání.
Barča a spol.
![]()
Moc gratuluju Chris ke zdravému kloučkovi Milánkovi!! Nevíte, jestli všechno probělo v pořádku?? Snad ano!!
Přeju chlapečkovi ze srdce hodně božího požehnání, stálou ochrannou ruku anděla strážného, hodně zdravíčka, vždy úsměv na tvářičce a ať přináší všem hodně radosti!! ![]()
Milánkovi hlavně zdraví, štěstí, Boží požehnání, spokojenost a vždy důvod k úsměvu. Moc gratuluju a až to půjde, moc prosím o foto.
R.
porod proběhl v pořádku
žádné zdržení nebo tak, kterého se dr. před porodem děsili. takže snad dobré - a snad nám chris napíše více až přijdou domů, což by mohlo být už v úterý.
Milánek po chvilkovém váhání začal pěkně jíst a už i přibral - je to šikulka- Nějak mne jeho narození dojímá
je to prostě nádhera.
Byla jsem na přednášce o rodině a střetu generací a došla mi dnes opět jedna věc - když si vezmeme, kolik lidí žije osamoceně a nemají žádné dítě, nebo žijí v manželství ale nemohou mít vlastní děti, nebo se jim přes veškerou snahu podaří otěhotněj jednou maximálně dvakrát… tak mi vychází, že abychom se jako společnost jen „prostě reprodukovali“ (tj, aby nás neubývalo, nevymírali jsme) musel by každý pár, který fyzicky může, mít tři děti- ne méně. Dvě děti pro prostou reprodukci jednoduše nestačí…
( což je pochopitelně utopie, česká společnost se tak chovat nezačne, to je jasné, a taky to není řádná tragedie - naše společnost v současné podobě prostě „vyhyne“, ale nahradí nás jiní, kteří to vidí jinak
)