Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Demi - teda to je bezvadný s Petříčkem!
s Honzíkem, jsou pov oleny návštěvy, že bychom se mohli vidět? uvažuju, možná i vy dva byste mohli vyjít někam mimo oddělení? můžeme se zkusit dohodnout, co by šlo a co ne… v nejhorším to nevyjde… ale moc bych se těšila.
Kamarádčin chlapeček
doufejme, že tato transplantace dobře dopadne …
Ahoj Jesličky!!
tak se po nějaké době zase hlásím z už skoro před-jarního Brna - no, doufejme, dneska je konečně po tom mrazivém týdnu trochu nad nulou, právě jsme se vrátili z krmení kačenek
.
Bédík byl minulý týden od úterka doma, páč nás poslali domů s rýmou (samozřejmě byl bez teploty, bez kašle) - fakt jsem myslela, že se picnu, oni to ve školce začali dost „filtrovat“, ale už jsem se musela ozvat - přímo jeho učitelce, která Bédíka má, je to velice fajn pí učitelka, takže jsem se musela informovat, jak to s těmi dětmi teď budou dělat, ona nato, že prostě jsou tam tak nezodpovědné mladé matky, které jim frknou klidně dítě s teplotou a hotovo, tak proto tak teď zakročují a že to není namířeno vůči mně, úplně se mi omlouvala (v lednu jsme takhle byli vylifrovaní s kašlem). Hlídání nemáme vůbec žádné - takže jsem si vzala úterý a středa očr a čtvrtek a pátek Bédíka hlídal manžel mezi nočníma směnama, že si nešel lehnout. Teď v pondělí opět nastupuje, samozřejmě mu od úterka vůbec nic nebylo a není, jedině se utěšuju, že aspoň nemusel ráno do toho mrazu (chodíme na 6.45), snad už bude tepleji.
Maky - chci ti napsat, že nejsi sama v situaci, že budeš mít problémy s hlídáním, naši prarodiče z obou stran se k hlídání vůbec nemají, nepočítala jsem s tím ani v době, kdy jsem nastupovala do práce po Inuškovi, natož po Bédíkovi, a to jsem u obou na plný úvazek. U nás je jedna jediná záchrana, a sice že manžel dělá na ty 12tihodinové směny (vždy 4 směny za sebou a potom 4 dny volna) - takže to tak nějak kombinujeme, že se vystřídáme (zejména o prázdninách). Navíc já už jsem taková, že na celodenní hlídání bych Béďu nikomu než manželovi nesvěřila (už jsem si na to asi musela zvyknout). Říkám - jestli se vám to podaří vymyslet, abyste se střídali s manželem, tak ty začátky tvého nástupu do práce ustojíte, neboj…opravdu nejsi sama, já jsem v té stejné situaci. A navíc nás pošlou domů ze školky s úplně obyčejnou rýmou a to jsem byla svědkem, že mamina s mimčem v náručí tam frkla předškoláka, který byl úplně „na umření“ - je to halt o té zodpovědnosti každé z nás!!! Já jsem přezodpovědná, která udělá vždycky úplně všechno, co jí kdo řekne, a neumím se ozvat, jenomže bohužel na to doplácím…
Lamvi a Chris - moc ráda čtu o vašich přípravách na mimčo
, já jsem se na Bédíka těšíla šíleně moc, strašně jsem se těšila na ty procházky a jsem ráda, že jsem si to podruhé super užila - přímo vychutnala - a to porodem počínaje!! Ale teď mě to už tak teda „nechytá“…jako moc ráda se na mimčo podívám i na kočárky, ale už tu touhu po mimču nějak nemám. Je pravda, že mám štěstí v té práci, že do ní chodím ráda, práce mě baví (doufám, že mi to vydrží
) a mám dobrého kolegu, který tam za mě udělá nejnutnější, když tam nejsem a ani vedoucí se na mě nedívá nějak zle, když jsem doma na očr., je to fakt v dnešní době výhra.
Demi - moc na vás budu myslet v polovině toho března, ať předtransplatační vyšetření Danečka dopadne co nejlíp!! A Peťulka je úplně zdravý, žádný strach!!! Ať se Honzíkovi co nejlépe vyléči to ouško!! Určitě zorganizujte setkání s Harpyjí, budu držet palce, ať se uvidíte!!
Harpyje - výborné, že ty vyšetření máš v pořádku a nic ti nenašli!! Prosím tě, jak moc jsi „stará“ matka?? To mě pobavilo. Mně bude příští úterý 38, Bédíka jsem měla v 34 letech - ty seš starší než já??
S tím zdravím - tak já beru od září Preventan, piju tu čerstvou šťávu z grepů a ještě si dávám Echinaceu - tuhle kombinaci moc doporučuju a udržuje to při zdraví mě, protože kdybych já „vypadla“, tak by to bylo fakt blbý…většina věcí v domácnosti stojí a padá se mnou, ale tak to máme asi všechny.
Nevíte, co Rafuska?
Všem požehnanou poslední únorovou neděli!!
Ahoj,
vzácný okamžik, kdy nemám doma ani jedno dítě
. Honzík u babi, před chvíli pro něj odjel manžel s Daníkem a Petříčka vzala ven moje mamka. Je to takové divné - to ticho… ale za chvíli opět začne náš obvyklý rambajs.
Harpy: moc ráda bych se s tebou setkala. Nevím, jestli nás pustí ven, mimo nemocnici. Tajně doufám, že pokud bude D bez komplikací a bude venku hezky, tak to někoho napadne, nebo se sama zkusím zeptat. Ale to asi nebudu moci ovlivnit. Ani nebudu autem, protože do Motola se dopravíme sanitkou. Ale fakt bych se ráda s tebou viděla, třeba to nějak vyjde.
Gerbi: držte se i nadále ve zdraví. Však už brzy snad konečně dorazí jaro a bude po rýmách. Ve školce už to trochu přehánějí, v naší školce děti věčně kašlou a smrkají, a nikdo to neřeší. Já ale většinou Honzíka také doma nechávám, když se nachladí, protože mu to rádo sedá na průdušky. Rýmu doma rychleji vyléčí. S hlídáním je to u vás kámen úrazu, to chápu.
Všem krásný zbytek víkendu!
Ahoj holky!
Dneska uspával tatínek a mám pocit, že to byl rekord. Dnes jsme byli odpoledne na divadelní zkoušce. Za týden by měla být premiéra. Ale asi nebude. Vedení se bojí, že hra není dostatečně nazkoušená. Já jsem se těšila, že se podíváme, ale Aňulka řvala jak tur, tak jsem uklidňovala na chodbě. Manžel vždy mezi výstupy zašel, to se uklidnila, ale pak odešel a na novo. Uklidnila se až tak 15 minut před koncem. Cítila jsem se hrozně špatně, že malou nedokážu uklidnit.
Jsou dny a hlavně noci, kdy vyžaduje tatínka. Ale jinak byla velice zlatá a hodně toho ušla sama. Moc chce chodit a minulý týden to fakt nešlo. Mráz a šíleně nepříjemný vítr!!
Jinak u nás vše při starém. Manžel stále nemá práci a kvůli divadlu momentálně nehledá. Asi budu muset já. Minulou jsme mu totiž našla já. Jen nevím, kde na to vezmu čas. Aňulka mě moc sedět u pc nenechá…
Demi, jsem velice ráda, že je Petřík tak zdravý!!!
Honzík je hrdina, když byl nemocný a ještě toho tolik zvládl. Přeju brzké úplné uzdravení. Nejenom v půlce března budu na vás myslet.
Maky, Gerberko, také to budu mít jednou s hlídáním složité. Mám jen jednu babičku, která má 6 vnoučat. Já jen jedno dítě, takže jsem ráda, že na mě občas nějaké hlídání zbyde. K dr. se objednávám zásadně na návštěvě, abych se mohla domluvit s babičkou. Moc na vás myslím a doufám, že vám bude hlídání chybět co nejméně.
Lamvinku, Chris, moc vám přípravy na miminko přeju a malinko závidím. Užívejte si to. Pokud nebudu moc otravná, prosím o foto kočárku. Pohladtě, prosím, za mně bříško. Já jsem vždy bříško těhulce pohladit chtěla, ale šíleně jsem se styděla. Virtuálně to snad zvládnu. ![]()
Holky, opatrujte se. Na středu mám v plánu malinkou akci s Aňulkou, pokud se povede, neodpustím si to a pochlubím se.
R.
HOlahoj!
Mě se dneska chce tak strašně spát, že to snad ani není možné :-/
. Matouš má teď nějaké divoké sny, buď vyvolává nebo pláče a nebo chce pít nebo něco jiného. Bětuška pravidelně straší kol. půl šesté… Tedy abych jí nekřivdila, většinou je hodná a ještě si zaleze, pustí si CD nebo si hraje v pokojíčku, ale já už stejně spím jen na půl oka, kdyby ji něco napadlo. Na druhou stranu máme s mužem období, že se večer nemůžem dostat do postele dřív než půl dvanácté, což mi tedy na odpočinek nestačí. Mám to ale problémy, že jo
Bohužel jsem potom víc podrážděná, což už tedy hezké není, ale ono se to zas utřepe.
Demi, gratulace Petříčkovi k výsledkům
. Doufám, že už jste si všechny strachy vybrali do foroty a teď už to bude jen o naději.
Harpyje, fíha, až o rakovině se uvažovalo,
, tak ještěže všechno v normě.
Gerberko, díky za sdílení s hlídáním. Já si nerada stěžuju, protože lepší něco než nic a když opravdu potřebuju, tak babi na hodinku dvě pohlídá, ale nesmí to být často a dlouho. Teď máme jet s B. na vyšetření do Brna (musí být oba rodiče, jinak by hlídal muž), tak proběhla akce kam udat Matyho (Míšu si berem s sebou) a naštěstí to klaplo. Kdyby ne, jel by taky, ale asi by to bylo psycho, protože B. čekají odběry krve atd., což ona určitě děsně ořve, plus bude chtít jen a pouze mě. Kdyby tam byl ještě Matouš, tak bude chtít být taky jen se mnou (je teď děsný mamináč), což už vidím dr. jak se ksichtí, navíc nejsem chobotnice, abych zvládla držet a soušasně utěšovat Bětuli a ještě tulit MAtouše.:roll: Trochu se bojím, jak se utřepe Míšův nástup do školy s mým nástupem do práce a Matoušovým do MŠ, ale nějak to prostě bude. Uvažovala jsem o částečném úvazku, ale nevím, jestli by mi ho dali, jestli bych reálně stíhala, protože bych chodila na míň hodin za míň peněz, ale práce stejně
. Navíc co vím, tak šéf by mi pak ubral osobko (logické že, budu stíhat práci za miň hodin, tak mi ještě ubere peněz na nenárokových složkách, grrr) a to bych tam už nemusela chodit vůbec
Ale vidím, že to zvládnout nějak jde (viz ty), tak uvidíme.
Chris, kočárek na Matyho jsem měla/mám od Teutonie (kupováno v Německu přes net) a můžu vřele doporučit
. Jsou lehké dobře ovladatelné, na extra terény ne, ale ušlapaná lesní cesta klidně, a třebaže na to nevypadá, uveze Bětku i Matyho najednou.
Rafuško, mno popravdě, kdyby mi manžel hrál divadlo místo shánění práce, asi bych ho něčím klepla. Naštěstí je můj muž podobný typ jak já, takže by k tomu dojít nemohlo
. Ale ty víš co máš doma, určitě je poklad zas v něčem jiném ![]()
Notebook hlásí vybité baterky, tak končím. ![]()
Ahoj holky,
Demi gratulujem k skvělým výsledkům Petříčka, přejem at už je jen dobré před vámi.
Maky budem držet palečky at to v Brně zvládnete, at náte výsledky vpořádku.
Já jsem měla poradnu v pátek, vše ok, mimi roste, jen mi dost poklesl krevní obraz tak jsem fásla železo, tak jsem štěstím bez sebe, zácpu mám i bez něj. No ale je to nutné, kleslo mi to dost. Začala se mi pouštět i krev z nosu a koutky mám jak klaun.
Tak jsem si ještě přidala béčko, tak uvidím.
Mám nějaký splín, naplácala, vždycky čtu co nemám, začetla jsem se do deníčků prázdná naruč a pak mám myšky v hlavě.
Teď jsem v práci tak blbnu na netu. Anetka mi dneska zase dostala silnou migrénu, dokonce se pozvracela ve škole a učitelka ji poslala normálně na autobus.
Myslela jsem že mě omyje, doma zvracela ještě nekolikrát, ted je s tatínkem, tak doufám, že bude líp. Budu muset zajít za učitelkou, měla mi zavolat a ne ji nechat cvičit a pak poslat na autobus. ![]()
O víkendu jsem byla s holkama na maškarním plese, moc jsme si to užily. Tatínek nás čekal doma. Ve středu jde zase na punkci, koleno ma zase jako balon.
já byla dneska zase se zubem čistit kanálky, tak jsem si užila. Mám tam stále zánět, tak jsem tam dostala atb, tak doufám, že už to bude dobré.
Rafusko tak manžel je herec, at mu to představení vyjde a pak at se zadaří s tou prací.
Všem požehnaný týden Barča
Ahoj holky,
moc nepíšu, protože bych jen fňukala
![]()
Už mne to zmáhá, miminko je hodně živé, šije sebou dost a já jsem z toho taková utahaná a líná. A to ještě pár týdnů zbývá.
Maky, poslala jsem Ti mail, snad dojde.
Díky za tip na kočárek, moc jsme zatím nepokročili, asi čekám, až mi tady přistane nějaký uprostřed obýváku a nebudu to muset řešit
![]()
Barčo, málo železa mám na konci každého těhotenství a po porodu, už jsem si ho naordinovala sama.
Ty smutné deníčky - taky je čtu, ale pak toho vždycky lituju, akorát mi to zvyšuje nervozitu a stres, které si v závěru „užívám“ bohatě i bez toho ![]()
Ať má muž koleno brzy v pořádku!
Jinak se u nás mihly nějaké střevní bacily u Helenky, ale snad jen krátká záležitost.
Doufám, že to nezakřiknu, ale děti jsou teď celkem hodné, vyhrají si spolu, tak snad jim to vydrží ![]()
Ostatní zdravím, čtu vás a sleduju ![]()
Ahoj holky!
Tak jsme, já a Aňulka, byly dneska poprvé v bazénu. Minulý týden jsem byla sondovat co a jak. Slibovali, že mi na počkání napustí bazének pro Aňulku, i s kočárem pomohou (Zvýšené přízemí bez výtahu). Raději jsem s sebou měla babičku a sestřenici. S kočárem pomohla sestřenice a bazének nám napuštěn nebyl. Plavčík se toulal bůhvíkde a recepční si neporadila s hadicí. Takže jsme byly v normálním bazénu. Sice Aňulka trošku drkotala zubama, ale když jí zfialověl ret, šla ven z vody do teplého ručníku. Kačenku nepustila z ruky, ale byla moc šikovná. Začala krásně kopat nožkama i radostně výskat! Bylo to krásné.
Jediný kaz bylo, že jsem ve sprše zapomněla její i můj sprchový gel a už ho pak nenašla. Komusi se hodil. Kartu do sportcentra jsem měla ještě hodně nabitou (už asi 3. rok), plenky jsem dostala, takže jsem jen platila nový sprchový gel. Ach jo.
Fotila jsem, ale byl zamlžená čočka, takže se nepochlubím. Aňulka měla plenku do vody (větší), takže jsem jí raději sicrovala plevečkama. Velice jí to slušelo. Moc se těším, až půjdeme zas.
Holky, moc na vás myslím. Opatrujte se.
R.
AHoj všem,
u nás už klid - děti spí, manžel chudák, po večerech montuje naše kuchyňské linky v novém domě (jedna moje a druhá pro babičku), vždycky přichází zdrchaný. Ale většinou se mu daří, ikdyž občas hudruje na značku IKEA… Na to, že jsme u nich kupovali 2 komplet kuchyně, jim ani nestálo za to dát nám slevu na dopravě, ale hlavně montáž, kterou si dělá zákazník sám, je někdy dost na palici - dostanete sáček šroubků k vestavnému spotřebiči, a poraď si se zabudováním, jak umíš. Čekali jsme aspoň podrobnější návody, které by nám usnadnily práci, no nic…
Rafuš: jsem moc ráda, že jste si tak hezky užily bazén. Jsou to úžasné chvilky s vodou - už se moc těším na léto a na bazén. Daník ještě letos asi nebude moci, ale snad tatínek vezme plavat aspoň Honzíka. Ten je ve vodě hrozně rád.
Maky: kdy jedete do Brna? Já myslím, že to bude s Bětkou dobré. D. také neroste, za celý rok vyrostl 2 cm, ale u něj to souvisí s jeho chorobou. Po transplantaci by se to mělo zase nastartovat. Ikdyž žádný Samson z něj asi nebude… Užívá ob den Rocaltrol na posílení růstu. Zatím se obejdeme bez růstových hormonů.
Chris, Lamvi: nedostatek železa jsem měla v těhotenství s Honzíkem a Danečkem. Užívala jsem Sorbifer Durules. Ale u Petříka nebylo potřeba, dopovala jsem se všech 9 měsíců Gravimilkem, je dost bohatý na Fe.
Splínovaté deníčky a hrůzostrašné příběhy doporučuju nečíst - už kvůli krevnímu tlaku. To radši ten maškarní bál
![]()
Dobrou noc!
D.
Ahoj holky,
prosím o modlitbu Anetku mám od včerejška v nemocnici na infuzích se zánětem slinivky.
Moc díky Barča
Leží na fakultce, dneska je jí už lépe, říkala že bříško už tolik nebolí, za chvíli za ní jdu.
Moc díky za modlitby.Barča
Lamvi
, z čeho takové děcko dostane zánět slinivky?
. Ať je jí brzy líp, moc na vás myslím a připojuji modlitbu.
Blíží se nám půst. Každý rok přemýšlím, jak smysluplně uchopit, ale nějak to nikdy nevyjde. Musím se alespoň dokopat k pořádné individuální zpovědi. Máme velice sympatického nového děkana, tak překonám svůj ostych a lenost a „objednám se“
, je potřeba si pořádně uklidit…
Ahoj,
Lamvi: jak je Anetce? Už je na tom lépe?
Maky: zapomněla jsem ti odpovědět ohledně přednášky, jak ses tuhle ptala! Dopadla tak, že manžel o té tématice ještě následující 3 dny mluvil, jak ho zaujala. Muselo to být hrozně zajímavé. Církve za totalitního československého režimu.
Hluboká duchovní očista je dobrý záměr pro následující dobu postní! Snad se i já někdy dočkám takového daru…
Jinak se musím lehce pochlubit, ikdyž tak trochu cizím peřím! Manžel mě pozval na svůj křest, který bude mít za úsvitu Vzkříšení, v noci po Bílé sobotě. Prý ve 4 hodiny ráno… Snad budu moci u toho být - s ohledem na Danečka. Protože v té době už budeme čekat na telefon koordinátora (však víte), asi budu muset poprosit ještě někoho dalšího, kdo by byl pojízdný a mohl na obřad jet se mnou. Kdyby náhodou telefon zazněl (ikdyž pravděpodobnost v té době bude ještě asi dost malá), tak ať se dostanu rychle domů. Autem je to tak 15 minut cesty, což není zas taková krize.
V sobotu jsme byli kupovat kříž do našeho nového domu. Nakonec jsme koupili malou dřevěnou plastiku křížové cesty a k tomu malý kříž. Křížová cesta má uprostřed Pána Ježíše vzkříšeného, a zalíbila se nám na první pohled. Hlavně co by symbol naděje v našem životě. Křížek pak umístíme na zeď pod ni. Dům začne žít…
Dá-li Pán Bůh, stěhovat se budeme okolo Velikonoc. Bude pak chybět dodělat ještě oplocení (důležité, když máme 3 malé děti
), pak nějaká ta terasa, a jinak už mám slíbenou mini přístabu k domu - zimní zahradu
.
Všechny moc zdravím! Doufám, že se vám daří dobře. Kéž vstup do postní doby nebude znamenat nudu odříkání, ale radost z darování
.