Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
693
2.5.11 08:51

Ještě jedna z kostela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
2.5.11 08:52

Šatečky z blízka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
2.5.11 08:55

Lamvinku, doufám, že už Adámek krásně papká, na fotce je moc nádherný.
Hm, a víc jsem v hlavě nepodržela.
Moc na vác myslím, opatrujte se.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
2.5.11 20:32

Ahoj všem,

vůbec se mi nezobrazilo upozornění na nové příspěvky… :?:

Lamvinku: já tohle řešila s Honzíkem, když mu byly 2 měsíce. Ale on nechtěl kojit, prostě nějak začal MM odmítat a přírůstky na váze byly minimální. Kojit jsem nepřestala a nějak se to upravilo. Já jsem si jistá, že u Adámka to přejde stejně jako to přišlo a bude to dobré :hug: Mlíčko už se tvoří? Jestli ti můžu poradit, zkus si občas trochu odstříkat, aby se tvorba podpořila. V noci se budí často? Nepláče?
Jsem moc ráda, že holky jsou tak v pohodě, zlatíčka :hug:

Rafuško: téééda, Anička byla tak sladká… šatečky jí sluší :palec: . U té fotky, kde je křtěná, mi úplně vyhrkly slzy, muselo to být překrásné. Moc se opatrujte!

My jsme měli u nás včera pouť. Byli jsme s Danečkem na mši, kterou vedl otec Lev (Pavel), z řádu kapucínů. Jeho promluva mě ještě dneska straší ze sna. Všechno zde na světě je zlé a špatné. Úpadek duchovna v lidech, morální zlo v lidech se rozmáhá, zlo všude okolo, věřící lidé jsou patrně v jeho očích jen vlažní („když se někam stěhuji, je má první otázka to, zda budu bydlet blízko kostela? nebo "když jdu v Praze nakoupit do Kotvy, musím pak vykonat skutky pokání, abych ze sebe setřásl ten nános…“ apod. - víc mi v hlavě neutkvělo). Ach jo, to je přesně ten způsob, který vyhání lidi z kostelů. Hodně víry, málo lásky.
Hrozně se mi zastesklo po „našem“ kostele v Ostravě a „našem“ o.Víťovi. Bavila jsem se o tom s manželem, shodli jsme se, že Víťa je člověk „civilní“ víry, praktické a reálné, a je dobře, že není tolik odtržený od života. Náš kostel je uprostřed Ostravského sídliště, okolo do noci řinčí hudba a dunění z barů, které jsou kolem dokola, občas parta opilců rozmlátí skleněné flašky o zeď chrámu, nebo taky obhází kuličkama z bláta vnější novou omítku… A Kristův kříž na věži září do daleka.

Moc na vás myslím, a díky za popis vašich Velikonočních prožitků. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
3.5.11 12:56

Rafuško, krása :palec:
Děkujeme za fotky.

Demi, rozumím, že Ti to asi nesedlo, ale pokud jde o jádro toho sdělení, musím se trochu vašeho kněze zastat.
Mám totiž podobnou zkušenost z velkých obchodních center, někdy se těším na nákupy, nebo tam prostě jdeme z nutnosti, že něco potřebujeme koupit. Ale uvnitř to na mne všechno padá, to obrovské množství zboží, ty věci, z valné většiny nepotřebné, to vědomí, že když se to neprodá, tak se to zlikviduje… A k tomu vědomí, že tolik lidí na světě strádá nedostatkem základních věcí. Připadá mi to tam, že to opravdu utiskuje duši. Nekonám tedy žádné skutky pokání, když vyjdu ven, ale rozhodně venku cítím, že Bůh je mi blíž než uvnitř takového „chrámu konzumu“. Úplně vždycky pookřeju, když jedeme domů a já se můžu dívat na nebe, stromy, pole a louky a ne na haldy zbytečných krámů. Tak jestli to třeba nebylo myšleno takto? Nákup v Kotvě jistě není hřích, ale že by mne pobyt tam k Bohu přibližoval, to tedy taky ne :lol: Kromě toho mám sama pocit, že to k hříchu svádí, podporuje to obžerství, nezdrženlivost, marnivost a pýchu. Nechci teď vypadat jako nějaký přísný kazatel, píšu čistě jak to prožívám já sama uvnitř.
A docela by mne zajímalo, co si o tom myslíte?
Je to docela zajímavé téma, možná bych mohla něco k tomu napsat i na blog :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
3.5.11 14:44

no jo, Chris, já myslím, že by to mohlo být dost dobré téma na deníček tady :palec: , co ty na to?

Pokud jde o samotný ten výklad, tak v kontextu celé té nedělní promluvy ke mně spíše promlouval lehký fanatismus, než neslepá víra. Nežijeme ve středověku :think:

Na druhé straně je pravdou, že ten naustálý obrovský nadbytek nabídky různého zboží na jedné straně - hlavně moře jídla - a na druhé straně obrovský nedostatek těch nejzákladnějších věcí v některých částech světa, a konečně i v ČR… co k tomu dodat.

Já myslím, že je na každém, co si z toho vybere. Vím, že když koupím Honzíkovi oblečení s kvalitní značkou (tyto obchody se většinou v OC nacházejí), tak si můžu být téměř jistá, že to po něm pohodlně vynosí i Petřík.
Je to otázka volby a priorit. Je mou prioritou Bůh? Pak mě ten obrovský konzum nechává chladnou, a jen využívám nabídky v tržním prostředí, abych si vybírala zboží dle svého vkusu a peněženky.

Je mou prioritou konzumní způsob života? Pak jsem neskutečně chudá a prázdná. Není to tak dávno, kdy jsem četla jednu z úvah Marka O. Váchy, který ji věnoval přímo pozorování života, „kypícího“ v obchodním centru v Praze… měl zajímavý postřeh: dívky, krásně nalíčené, načesané, oblečené - jak tohle může fungovat v běžném životě? - a v očích nic, stejně jako figuríny v těch luxusních výlohách.

Pokud jde o mě, tak jsem vůči současné nabídce a lákadlům vymezená. Na druhou stranu vím, že do kostela chodí s klidnou duší lidé, kteří jinde než v OC nenakupují, ale ještě to o nich nic špatného nevypovídá. Ani by mě nenapadlo jim doporučovat pokání :-)

Taky jsem přemýšlela o tom, že zatímco část lidí chodí v neděli dopoledne na mši do chrámu, jiná část lidí míří do současných „chrámů konzumu“, jak jsi hodně dobře nazvala.

Pouvažuješ o tom deníčku? Jestli teda tvůj malý trojlístek dovolí :-D ?

Krásný den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
3.5.11 15:36

Jo, ještě mě napadá…

asi mnohem větší duchovní i duševní otřes bych zažila po návštěvě známé ostravské Stodolní ulice v sobotu večer. Proti tomu jsou návštěvy v „ócéčkách“ jen takový lehký čajový dýchánek, dle toho, co jsem tak z různých úst slyšela… :think:
Dobrovolně bych pak činila pokání. :lol:

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
5.5.11 14:40

Ahoj, už sem vám sem parkrát nakukovala :-D Mohla bych se k vám přidat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
makynepřihl.
5.5.11 14:47

Dančí, jistě, nejsme žádný uzavřený klub :-).

Víc dneska nestíhám, pracujuuuu. M

• Citovat
  • Upravit
10848
5.5.11 21:14

ahoj děvčata, v práci finišujem - já už chci konec května :D

Rafuško - Aninku a šatičky, respekive Aninku v šatičkách sem chodím obdivovat. Byl to prp vás jistě výjimečný den.

Dančí vítej! Vojtík vypadá na fotce spokojeně

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
6.5.11 08:47

Ahojte,

já sice oficiálně nepracuju, jak Harpyje, ale kdyby mi za to, co dělám, měli spoluobyvatelé našeho domu platit, tak bych byla v balíku… :zed:

Bohužel pak nemám čas na vás.

Jen jsem chtěla napsat, že minulý týden jsme si pouť užili. Cesta na kole tam super, krásně sluníčko, po mši a opékání špekáčků se zatáhlo a buřina jak blázen. Na chvíli se to vybralo, tak jsme vyrazili, že tomu utečem, no neutekli jsme, hromy blesky, na nejhorší jsme se schovali v lese, mladší to naštěstí zaspali v sedačkách a pláštěnkách, my s Míšou byli promočení, ale zas to bylo "dobrodrůžo, jak říkal Míša :-). Doma jsem je naházela do vany, prádlo do pračky, a pak následovala oslava u švagrů. Ideální konstelace :-). nemusela jsem celý den vařit :-).

Dančí, napiš něco o sobě.

Jo ještě! K tomu co psala Demi a Christabel. mám zkušenost, že v těchto věcech jde většinou o to JAK se to řekne, než CO se řekne…

Omlouvám se za chyby a zmatenost, ale jinak bych nenapsala nic, letííím :mavam: M+3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
6.5.11 12:30

Ahoj, díky za přivítání a pochvalu Vojtíška :)
Co bych o sobě napsala. Bydlíme s manželem v Litomyšli, on teda pochází od Telče ale usadili jsme se tady. Máme 1,5 ročního Vojtíška. A letos o Velikonocích jsem byla pokřtěná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
6.5.11 17:36

Ahoj holky,
tak my stále bojově, malý už papá, ale stále ještě nemáme porodní váhu, stále nám chybí deset deka.
Ale je užasný, no láskou bychom ho všichni snědli.
Zuzanka trošku žárlí, hlavně když malého kojím.No snad si brzy zvykne.
Příští neděli máme křtiny, tak se už moc těším. Sice tchýně stále tvrdí že na křtiny nepůjde, chtěla abychom malého křtili jinde, ne u našeho kněze, ale já to vidím jinak chci, abychom to prožili v naší farnosti.tak uvidíme jestli se překoná.

Vítám mezi námi Dančí s Vojtíškem a gratulujeme ke křtu.

Rafusce také gratulujeme k pokřtění Aničky, fotky jsou nádherné no ta atmosféra, už se taky moc těším.

Víc nestihám, malý usnul, tak musím být chvilku s holkama.

Harpyje držíme palečky at vydržíš nápor v práci.

Maky myslím na vás jak Bětuška? Drž se s domem.
 Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
8.5.11 23:26

Ahoj,

nestíhám, a taky jsem v posledních dnech řešila nějaké ne moc příjemné záležitosti - týkají se (bohužel jak jinak) Danečka - takže mi nezbývalo moc času. A taky prostoru v myšlenkách :oops:

S D. budeme muset znovu do Prahy, asi ještě v květnu. Přesný termín zatím nemáme, ale nejspíš ke konci měsíce.

Vítej Dančí :mavam:

Více ode mě asi až v následujících dnech.

Ahoj všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
11.5.11 21:05

Dančí - tedy to moc gratuluju, křesťanko! Uvěřila jsi teď někdy, nebo ses jen dlouho odhodlávala ke křtu? a muž je věřící či ne?

maky - u nás ted na schůzích družstva ( a hlavně doma nad prací s tím spojenou) vysedává můj muž.

Demi - kurnik :-? Hádám nedobré zprávy…

lamvinku - babička je tedy urputná. Předpokládám (bez urážky, spíš zkušenost) žer se uráží jak malé děcko, že vy, rodiče čtyř dětí. ji neposloucháte :)
A Adánka přijala?
letím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová