Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
nějak nemám co psát… Poslední dobou se mi strašně nechce ventilovat soukromí veřejně, nevím, snad to přejde ![]()
Každopádně se chci zeptat, jestli jste se teď dívaly na dokument Nejtěžší volba na ČT2. Bylo to nádherné. Jsem z toho tak konsternovaná, že jsem musela založit diskusi na BC . Jsou tam všechny odkazy a tak…
Jinak se máme dobře. Chtěla jsem napsat docela, ale ne docela, máme se dobře. Musím se naučit být vděčná i písemně
. Děti jsou až na malé chrchlíky a občas nudle zdravé, manžel má práce dost (někdy až moc, ale díky Bohu za to), máme se rádi, družstvo je sice stále na palici, ale snažím se to (snad úspěšně) vnitřně zpracovávat.
Lamvi, krásný popis prvního přijímání.
Demi, na vás myslím hodně v modlitbách i jinak.
Harpyje, děvčička ať jde klidně i prdelkou, hlavně ať si nevymýšlí jiné blbinky při porodu. A když jsem u toho; máš domluvenou nějakou svou PA? Budeš rodit v Praze, nebo?
Rafuško, Aninka krásná, ty šikovná, pokračujte, pokračujte
![]()
Knofli, asi mám taky tendence připisovat „zvýšené množství“ katastrof větší informovanosti a spol. a podobně jako Chris, bych potřebovala pořešit, ale popravdě eschatologie není moje téma ![]()
Chris, zase jsem zabloudila na web a bez „mazání medu“ musím říct, že si vždycky dobře počtu
.
Lenochodko, hodně Božího požehnání v manželství!
…jsem se vyčerpala ![]()
Ahoj holky!
Sedím tu s Aňulkou na klíně a ťukám jedním prstem. Ráno si Aňulka pošmákla na boskvi ze skleničky. Začala jsem ji krmit v sedačce, na klíně se mi hrozně kroutila. Včera jsem konečně stáhla fotky, tak vám aspoň nějakou vložím.
Maky, drž se. Nevím, co ti jiného napsat. Na dokument Nejtěžší volba jsem se dívala jen chvilku. Co mám Aňulku, tak to nějak nedokážu rozdýchat. ![]()
Harpyje, Demi, myslím na vás. Jak je?
Moc zdravím!
Jsme od minulé soboty hotoví - Honzík HPZ (horečka, průjem, zvracení), včera Petřík půjem, horečka, Daneček naštěstí dobrej (dnes má infuze), tak pomalu spím ve stoje. Zlatá babi…
Dnes jsem šla s Honzíkem a Peťkou k naší děckařce, ať se na ně koukne, jsem z toho na prášky, neboť jsem se dověděla, že Honzík zhubnul tak, že vypadá jak z koncentráku, a jestli to není tím, že jsem na něj moc měkká a nenutím ho jíst. Tak jsem se ohradila, že měkká na kluky nejsem, ale nebudu děcku nutit jídlo, které stejně následně vyzvrací. Myslím, že to chce prostě čas a jídlo dávat po troškách.
Prostě všechno je špatně, sušenky, piškoty, rohlíky nedávejte (v lékárně mi řečeno sušenky dávejte, suché jídlo na průjem) - jediné pokrmy, které H. ještě pozře. Hodně pije, což je klika, jinak bychom museli do špitálu na infekční. Paní doktorka mi nezapomněla připomenout, že by jinak mohl umřít dehydratací… Nevím, jestli je mi patnáct a mám první dítě - nebo šestatřicet a mám tři… a z toho jedno se zvláštním režimem…
No dost už, člověk se jen rozčílí.
Maky: též na tebe myslím. Jsem ráda, že jste v pohodě. Nejtěžší volbu jsem radši vypustila, v obavách, že půjde zas o tendenční dokument na téma: Jak jsem zvolila menší zlo (potrat) před větším (porod postiženého dítěte) a jak jsem udělala dobře… Díky za tu diskuzi, mrknu na ni.
Rafuško: Anička je kouzelná ![]()
Zatím moc zdravím, jdu nutit Honzíka popíjet Kulíška - blicí mísa to jistí
.
Jejda, ta Anička roste! ![]()
Nejtěžší volba: dobré téma, nicméně mi přišlo, že se tam víra přespříliš zdůrazňuje. Takže to většina těch, co to viděli, nutně uzavřela s tím, že ti věřící to mají blbečci jednodušší, oni ani jinak volit nemůžou. ![]()
Krásnou neděli přeju!
No já jsem se v té diskuzi, kterou Maky na BC založila, vyjádřila, že nepotřebuji být věřící, abych nezabila své dítě… Ono se to těžko chápe u lidí, kteří vidí ve věřících jen jakési pomatence, kterým říká pan farář v kostele, jak se mají chovat.
Ale není to tak dávno, kdy jsem četla na BC deníček od Diny - má těžce postiženou čtyřletou dcerku - jak teprve nyní pochopila smysl života i pro dítě, které nemá v současné době valnou šanci na dlouhý a bezbolestný život. Popisovala to hezky, mluvila mi z duše - a není věřící.
Jinak - Daneček se zase hodně zhoršil, nebudu popisovat podrobnosti. Bolí to.
D.
Hlásím, že teď budu nějaký čas off-line. Stěhujeme se.
Přeji všem krásné letní dny.
D.
Zdravím všechny!
Užíváme letní dny plnými doušky a jsme za to rádi!
Tobiášek se nám vrátil z nemocnice, kde tři týdny pobýval po pádu ze stromu a následném roztržení sleziny!Stav je stabilizovaný, tak jsme tomu rádi!
Jezdíme na ambulatní sono a ultrazvuky, ale to už není nic, proti dennímu loučení a pláči v nemocnici
.
Za 14 dní máme vyrazit do Jeseníků, tak doufáme, že bude Tobík schopný, tak dlouhého transportu.
1.7. na ČT2 dávají moc pěkný dokument „Moji milovaní“ o handicapovaných rodičích, kteří se starají o své ratolesti!Kdo budete mít chuť, moc pěkné!
Demi,
stěhování dopadne určitě v pořádku a na Danečka myslím.Až budeš on-line napíši SZ
.
Rafusko,
Anička je
!Neskutečně to utíká.Napiš zase nějaké postřehy, ráda to pročítám!
Harpyje,
jak se daří Tobě?Už se to krátí, viď?
Gerbi,
jak to vypadá u Vás, moc o sobě nevíme?Věřím, že je vše v pořádku.
Knoflice,
s hodnocením „Nejtěžší volby“ souhlasím, ale i přes to, to byl po dlouhé době dokument, který zabolel a zároveň i potěšil.
Ahoj holky!
Aňulka chrupe, já sedím ve vedlejším pokoji. Občas se brzo po usnutí budí, ovzvlášť, když jeden pako soused furt pod oknama do čehosi tluče a druhý přijíždí a odjíždí na motorce, která snad nikdy neměla tlumiče.
Aňulka se přitáhne do sedu a pokaždé vydrží sedět déle. Krásně papká. Příští týden už bude mít jen 3× denně Nutrilon. (Původně 6×, ale když jsme si jí brali domů, tak už jen 5×.) Mám malinký dotaz? Co jí dávat pít při ovocné svačince? Také vodu?
Alice, Jsem moc ráda, že už je Tobiášek doma. Doufám, že brzo bude dobře? Jak jste poznali, že pád skončil tak vážně? (Podle toho, jak jsi to stručně napsala se bojím, že já bych to přehlédla a ignorovala.) Přeju velmi brzké uzdravení, Ať si můžte dosyta užít dovolenou.
Demi, nepřestávám na vás myslet. Doufám, že stěhování proběhlo hladce.
Harpy, také na tebe myslím. Přeju rychlý a co nejméně bolestný porod úplně zdravé holčičky (klidně i chlapečka). ![]()
Užívejte si léta!
Ahoj Rafusko,
když Tobiášek spadl ze stromu, stěžoval si na bolest v bříšku.Zpočátku jsme si mysleli, že si jen nátáhl břišní sval, ale protože říkal, že ho to bolí opravdu hodně a chtělo se mu spát, vyrazili jsme okamžitě.
Nikdy by mne nenapadlo, že bude zranění tak vážné, ale díky Bohu se malý zotavuje rychle.
Minulý týden nám dopadlo ultrazvukové vyšetření dobře, stav se lepší a krev v bříšku se už vstřebala
!
Měj se moc hezky a pohlaď Aničku
!
Alice
Ahoj holky,
Harpyje - myslím na tebe, že se ti blíží termín… Nebo už holčička vykoukla na svět? Nemáte ostatní nějaké zprávy? Modlím se za zdárný průběh porodu, ať jste obě v pořádku! Našemu Bédíkovi se blíží 3. narozeninky, je taky červencový ![]()
Alice - snad už je Tobiášek v pořádku, taky jste si museli prožít své…
Alice - Tedy Tobiášek si chůdě užil - at už se jen zotavuje! a užijete si dovolenou…
Děkuju za modlitby k porodu - určitě zabraly! Naší Klárce bude za pár hodin týden
- narodila se přirozeně koncem pánevním - bylo to docela maso ale je to moje šikovná holčička - míry váhy - 3,5 kila, 53 centimetrů - oblečení, které syn nosil ve dvou měsících jsem většinu ani nezkoušela oblékat a schovala na další miminko
, ponožky dávám velikost číslo 3
je prostě štíhlá, ale dlouhá a nohatá ![]()
Jé, taková krásná zpráva!
Harpyje, gratuluju!
Hrdinka! Taky máme doma Klárku a taky je dlouhá a hubená a byla už od narození. ![]()
Ta zpráva o natržené slezině mě ovšem pěkně vyděsila.
Z těch dětí by člověk pad. Ještěže už je to jakžtakž dobré ![]()
Rafuško, dokud ti malá vodu pije, tak dávej jen vodu. Neboj, časem přijde na to, že existují i „lepší“ věci. ![]()
Demi, snad už jste přestěhovaní a vpohodě. ![]()
My už za sebou máme dovolenou, byli jsme v Českém ráji, měli jsme se moc hezky.
Ahoj holky hlásíme se po odmlce nestíhací.
Alice to jste si s Tadeaškem zkusili, vubec jsem to nepostřehla.Tak at rekonvalescence probíhá dobře a at Vám vyjdou ty Jeseníky.
Harpyje obrovská gratulace k malé princezně, to sis teda zkusila koncem pánevním a takový macíček, ale hlavně že jste v pořádku.
Demi přejem brzké uzdravení klukům a tobě pevné nervy při stěhování.Držte se, moc na Vás myslíme.
Maky taky mám občas splín, k tomu pořadu není co dodat to je v každém z nás jak to vezme, ale jednou to pochopí co udělala.
U nás je setřička na rehabilitaci ta má syna se čtyřma kombinovanýma vadama, není věřící, ale věděla to a bere to jako dar. Je tak silná, až je to neuvěřitelné.Tolik toho prošli a ona děkuje za každý den s malým.Má můj obdiv, nevím jestli bych dokázala být tak silná.
Všem požehnaný týden Barča
U nás nic nového jen se těšíme na dovolenou už za 17 dní, počítám jako malá.
Holky si užívají v bazenu a dneska jsme nechali ostříhat Terezku, strašně si to přála, měla vlasy po zadek a ted mám po ramena tak to rozdýchávám.
Už máme fotky z přijímání tak se urvu a pošlu.
Barča
Ahoj holky!
Už aby sprchlo, v ložnici v patře máme 29°C. Aňulka zatím neusnula. Kope nohama a všelijak se válí po celé postýlce. Jinak je to velká šikulka. Krásně sama usedí, sedá si ještě s pomocí, ale velmi ráda a nejraději by to dělala u přebalování.
V kočáře už musí jezdit buď v leže těsně před spaním nebo v sedě jako parašutista.
(přikurtovaná) Když se drží kraje kočáru, tak se nějak vytočí do kleku a to se velmi bojím že by mi vypadla.
Harpy, moc gratuluju ke Klárce. Nádherné jméno. Moc jsem na vás myslela. Přeju brzké zotavení a Klárce i celé rodině velké Boží požehnání na každý den. ![]()
Lamvinku, moc se těším na fotky. Užívejte si v bazénu (já bych moc ráda, ale tento týden nemůžu) a hlavně si užijte dovolenou.
Knofli, napiš víc o dovolené. My letos vůbec nikam nepojedme, tak ať můžu slintat.
Aňulka moc vodu nechce. Tak 40% má z lahvičky a 60% na lžičce. Ale aspoň něco. I tak mi to příjde moc málo.
Teď už přeju jen ochlazení na 25°C. ![]()
Ahoj děvčata,
tak hlásím, že jsem již on-line, a po akci „kulový blesk“ totálně hin. Ale pomalu se vzpamatováváme všichni, i naši, a zabydlujeme se.
Harpy: ty holka šikovná, tak tys to zvládla i kápéčkem, no tak dobrý… Veliká gratulace k holčičce Klárce (a já jí říkala Janičko…). Přeji mnoho Božího požehnání celé tvé rodině!
Alice: stále na vás myslím a jsem moc ráda, že je Tobísek už dobrý. To je tedy klika, zvládl hodně náročnou zátěž. Mno, Pán Bůh pomáhá svým dětem.
Jinak s Danečkem to v posledním týdnu vypadalo na převoz do Prahy (Motol) na spec.oddělení kliniky. Navrhla nám to naše nefroložka s tím, že se mu zhoršil kreatin (a to tak, jak se jiným pacientům zhorší během roků, a jemu během dnů…). Zítra máme další kontrolu, odběry, moč, tak se uvidí, jaké budou výsledky. Jinak frčíme do Prahy někdy v srpnu. Zatím byl s Prahou Danečkův stav minulý pátek konzultován.
Genetika zatím nepotvrdila vrozenou dispozici, což zaráží všechny doktory, kteří se dosud okolo Danečka motali.
Jinak množství kreatinu udává míru poškození ledvin, čím víc ho je, tím hůř pro pacienta.
Zatím všechny moc zdravím, dětem posílám pohlazení!
Ahoj, D.