Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3650
14.4.10 00:15

Maky doufám, že se k učitelskému povolání vrátíš, napsala jsi to krásně :palec:

Demi, tak ve školce jsi to zvládla s přehledem, já bych to asi nedokázala, určitě bych ztrácela nervy :oops:

Pokud jde o tu šikanu, tak nevím, zda spoléhat na to, že na maloměstě to bude lepší. Souhlasím s tím, že to vězí spíš v přístupu učitelů, jinak menší nebo soukromá škola podle mne nic nezaručí, ačkoliv je fakt, že je tam na všechny více vidět a není to tak anonymní, tedy lze problémy řešit asi efektivněji.
Nějaké vlastní zkušenosti moc nemám, děti jsou ještě malé a já jsem se v mládí setkala jen s náznaky šikany, asi nikdy s otevřenou šikanou a už si to příliš nepamatuji.
Už je pozdě, strávila jsem večer účtováním, hoří mi jeden termín, tak jsem už odpadlá a radši končím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
14.4.10 10:48

Demi - nad tím se musím víc zamyslet ( … nastavit druhou)
Ta Americká tragédie je bichle, ale dobrá (si myslím já).

Maky - proč jsi přestala učit? Jestli to není moc osobní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
14.4.10 15:50

Tak já opět bojuji se spojivkama, mám je do ruda (ale rudě naštěstí nevidím :wink: :-)) ), tak snad to za pár dnů přejde.

Maky: já nevím proč, ale mám tě nějak zapamatovanou jako novinářku. A koukám, že jsi učitelka - tak se omlouvám za špatnou paměť.
Jinak naprosto věřím tomu, co píšeš. Já jsem se na ZŠ i SŠ setkala s tím, že ti, kdo napadali jiné děti (ať už nadávkama nebo fyzicky), tak to byli ti bezva žáci, udatní, chytří, tak jen ať to ukážou těm motovidlům. A že ty druhé děti jsou ostatními (ale i učiteli) neustále sráženy kvůli každé hlouposti - no jo, život není žádná legrace, že ano, jen ať se to sami učí…
No, já jsem nikdy nebyla žádná školní hvězda, moji rodiče se nikde nijak neangažovali, Pionýr mě nebavil (byla to trochu ztráta času), zato ten jeden rok povolené výuky náboženství jsem si užívala.
Měli jsme ve třídách i děti z dětského domova a Romy, s učením si rozhodně hlavu nelámali, ale jeden z nich byl ohromně talentovaný - krásně kreslil a nebyl to žádný „trapič“ učitelů. Spíš hodně uzavřený. Tyhle děti se s námi ostatními ani moc nekamarádily, tvořily jakousi uzavřenou komunitu, do které pustily jen málokoho. Možná věděly proč. Kam je dnes vítr rozvál vůbec nevíme, ale asi to bylo tak nějak podle jakéhosi vzorce - dítě - žádná rodičovská péče a láska - dětství mimo rodinu - dospívání bez odpovědnosti (veškeré materiální potřeby zajišťoval stát) - první vztah, pátý vztah - dítě - děti - málo možnosti zaměstnání a sebeuplatnění vzhledem k obvykle nízkému vzdělání - neschopnost předat svým dětem lásku se vším všudy - krachy vztahů - kriminalita…

Velmi si cením díla Salesiánů, kteří s těmito dětmi hodně pracují a pomáhají jim i jejich rodinám.

Ale odbočila jsem.

Jdu si léčit oči… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
14.4.10 16:26

Demi, ty máš paměť jako slon! Pravda, pravda, dělala jsem svého času novinařinu. Pak ještě něco dalšího, a pak to, co dělám teď (resp. co zas budu dělat po RD)

Chris, já mám peďárnu jen střední, VŠ už jiného směru (s pedagogickým minimem, tedy), ale divila by ses jaký problém je sehnat místo na škole. Vždycky mě „baví“, když učitelé vyhrožují, že si najdou práci jinde, protože alespoň tady u nás se toho každý drží jak „h… košile“ (citace mého tchána :-) ). Dokonce bych řekla, že to má právě ty neblahé následky, kdy ten člověk by jinde práci nesehnal, tak učí. Zas říkám, není to tak všude, ale upřímně mě vyděsilo, jak vypadala ta fakultní škola :-( A i těď co slyším reference na místí ZŠ :roll: . Mě točí i takové „maličkosti“, že se děti přetěžují domácími úkoly. Aby prvňák chodil každý den s úkoly z několika předmětů a ještě k tomu čtení 8-o . V tom svém učitelském „mezidobí“ jsem mimojiné učila 1/2 roku třetí třídu, jako zástup za mateřskou, a DÚ jsem téměř nedávala. Max. individuální úkoly, když jsem věděla, že zrovna tohle dítě něco potřebuje. Ale u nás nejsme zvyklí pracovat s individualitou… Nechci vidět za necelé dva roky nástup nejstaršího do ZŠ (mimochodem, Demi, zatím jsem na začátku rozhodovacího procesu :-), příští rok budu mít „teprve“ předškoláka), to budu mít hlavu jak pátrací balon.

Děti už jsou v plné polní…musím končit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
15.4.10 14:14

Ahoj,

můžu poprosit o vaši modlitbu?
Daneček se nám podstatně zhoršil, poslední výsledky sběrů moče jsou dost hrozné (včera mi volali z nefrologické ambulance), přes veškerou léčbu a pitný režim. Zítra s ním máme jet na mimořádnou kontrolu na nefrologii. V posledních dnech i trochu otékal, tak mám obavu, aby si jej v nemocnici nenechali na infuze. Vyloženě mě děsí, na jaké houpačce se pohybujeme - jednou je líp, pak zase blbě, trochu nahoru a pak sešup dolů,… a tak pořád dokola.

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
15.4.10 14:40

Milá Demi,
věřím, že Danečkův stav nebude natolik špatný, aby musel být hospitalizovaný.
Modlitba spolu s přímluvou za vzestupnou tendenci Danečkova zdraví je samozřejmostí!
Myslím na Vás.
 Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
16.4.10 12:30

Ahoj holky!
Aňulka je naočkovaná. Dnes. Dostala hexu a Prevenar. Také ji setřička zvážila, takže skoro v 5-ti měsících (20.) má 6900g. Jsem zvědavá na reakci. U doktorky sice brečela, ale ještě na odchodu se stihla i usmát. Je to opravdu zlatíčko.
Na víkend přijede návštěva ze Slovenska a v neděli slavíme 60tiny tety a strýce. V sobotu dopoledne bychom rádi na hřbitov. Je to rok, co odešla babička. Bude to náročné.

Demi, moc na Danečka i tebe myslíme a přidáváme motlitbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
16.4.10 13:45

Demi, pomodlíme se za Danečka i za tebe. Ozvi se pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
19.4.10 17:06

Demi,
budu se za vas za vsechny modlit. :srdce:

Jinak vam vsem ostatnim - ctu vas celkem pravidelne, jen nemam cas moc reagovat. Snad se to brzy zmeni a zavitam pravidelneji, je mi u vas moc dobre. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
19.4.10 21:06

Ahoj všem,

děkuji za Vaše modlitby, že na nás myslíte :hug:

S Danečkem je to asi tak, že ani jeho nefroložka moc neví, jak se vše vyvine, ale mluvila o tom, že bude velmi zvažovat nasazení dalších léků, které mají dost drastické vedlejší účinky. V konečném důsledku je to asi tak, že sice pomůžeme ledvinám, ale uškodíme srdci, kostem, játrům,…, takže říkala, že to prokonzultuje se svými známými nefrology (asi) z Prahy. Dnes a zítra jsme měli dělat nové (kontrolní) 24 hodinové sběry moči, ale u Danečka se v noci na dnešek rozjela laryngitida, takže jsem sběry odložila na příští týden. Jen tak jsem mu zkusila několikrát během dne cvičně zkontrolovat moč, a bílkoviny tam bylo jen nepatrně. Nejvíc toho bývá v ranní moči (je koncentrovaná), a během dne pak klesá. Krevní tlak má moc dobrý, takže jsme s paní doktorkou domluvené, že vše ještě jednou zvážíme podle těch kontrolních sběrů příští týden.

Přiznám se, že jsem se nechala ráda ukolébat příznivým dosavadním vývojem, kdy Danečkovi bílkovina klesala, obnovil se mu tělesný růst, i ostatní hodnoty se pomaličku lepšily - a pak zase sešup - je to hodně náročné na psychiku. Takže bojujeme dál.

Lenochodko: to je prima, že jsi někde mezi námi :mavam:

Knofli: mám k tobě prosbičku, posílám SZ.

Pěkný večer!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
19.4.10 21:38

Demi, jak to všechno zvládáš? Tři děti a z toho jedno nemocné… :cry: . Když jsem si přečetla poslední příspěvek, fakt jsem si říkala, kde bereš čas. Že to musí být náročné psychicky, o tom nepochybuju. Drž se. A napiš i o miminkovi :wink:

Lenochodko, :kytka: (nějak jsem nemohla zvolit vhodnější smajlík :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
19.4.10 22:29

Maky: mám tady na pomoc babičku, takže zas tak dobrá nejsem :lol: . A jednu fotku Petříčka posílám. Nebo dvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
19.4.10 22:30

A ještě jedna rovněž ze včerejška…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
19.4.10 22:31

A trojlístek je komplet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
20.4.10 12:34

Demi - kluci jsou krasni. Petrik je uz takovej chlap velkej - vzdyt se skoro vcera narodil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová