Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
693
15.2.10 17:08

Ahoj holky!
Tak už jsme doma. Včera jsme se byli zaučit. Já jsem se trošku bála chystání jídla a příšerně moc jsem se bála koupání. Ale zvládli jsme to. Alespoň si Anička nestěžovala. :-D Po ranním krmení ve 4 jsem ji přebalila, ale byla to síla. Dokonale pokakaná plenka a tak si ublinkla, že měla mokro pod hlavičkou a já nevěděla co dřív. Ale zvládly jsme to. Po půl paté už pěkně chrupala v postýlce.
Alice, moc hezké fotky. Podle fotky to bylo komorní, to mám rači než obr akce.
Demi, a jak se máte? Zdraví všichni. Hodně na vás myslím.
Chris, už je lépe?
Utíkám ještě na poštu. Požehnaný den všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
15.2.10 17:47

Ahoj Rafusko,
láskyplně jsi popsala noc s Aničkou.
Moc Vám vyprošuji Boží lásku a ochranu.Užívejte si ten neopakovatelný čas a mějte se moc krásně.
Těším se na další líčení věcí tak neobyčejně obyčejných! :mavam:

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
15.2.10 22:03

Ahoj holky,
jdu si k vám postěžovat, je mi do pláče, stokrát víme, že je zbytečné diskutovat někde o potratech, stejně jsem se do toho zase pustila, jsem husa a teď to mám.

Jenom pro info
http://liska.bloguje.cz/…-a-smrti.php
až na konci

Ale ani to nečtěte, je to dlouhé a zbytečné, proč nepíšu jenom sem? Poučení pro příště.
To jen pro vás, pak to smažu.

EDIT: Dočetla jsem, Rafuško moc gratuluju, jste holky šikovné. Musí to být náročné takhle zničehonic do toho spadnout, ale zvládáš to skvěle, maminko.

Mi už je dobře, bylo to je jednodenní a naštěstí už funguju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
15.2.10 23:00

chris - jsi dobrá, žes to napsala… já snad k tomu už radši nic. člověku prostě trne.napsala jsi to krásně a srozumitelně i o té mamince…

Rafuško - preju další krásnou noc a piš piš piš - hrozne moc se těším na vase další dny.

Alice - krásný křtiny!

zas mne bolí hlava - ais nejaká těhotenská novina nebo co :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
16.2.10 15:16

Ach jo, Chris, na tyhle diskuze nemám sílu. Já to nemůžu řešit bez emocí, stejně jako ty - ne teď, kdy mám děti, a kdy už člověk ví, co je umělý potrat za příšerný hnus… Nezlob se, ale ten odkaz jsem ani nerozklikla, měla bych zajedovaný celý minimálně jeden den… Jsem šťastná, že jsem si tuhle otázku sama v sobě vyřešila, a to pokládám za podstatné. A jsem šťastná, že na to stejně nahlíží i má rodina. Jiní se ze svého svědomí budou zodpovídat, mě posiluje, že v této otázce jsem zůstala s čistýma rukama.
Když si jen uvědomím, co by za dítě jiné matky daly…škoda mluvit. V jedné knížce jsem četla, že člověk je jediný mezi zvířaty (opět jedno zajímavé srovnání s přírodou), komu se nechce starat o svá mláďata. A je to pravda, bohužel.
Myslím si, že je nutné vychovávat děti k větší zodpovědnosti a úctě k životu, aby došly k poznání, jak je třeba lidský život chránit, protože není samozřejmý. Tohle předat svým dětem beru jako svůj hodně náročný úkol. Snad se mi to podaří.

Rafuško: zajíždíš se moc dobře :palec: Petřík mi také dost ublinkává (někdy je to pěkná šavle :roll: ), ale hodně pomůže, když ho nechám upíjet po troškách a pak odříhnout. Také jsme s tím v začátku bojovali, tak doufám, že už se to upraví samo. U Danečka to byly zase pořádné průjmy a větry až do 4 měsíců.

Harpy: možná krční páteř, ne?

Jinak u nás stabilizovaně, jen mám o Danečka obavy, protože se objevil nový problém - oproti příjmu tekutin má dlouhodobě malý výdej, což se pak projeví na otocích. Už dlouho užívá i silná diuretika, tak mám strach, že bez nich už se snad ani nevymočí. Jsem zvědavá, co nám k tomu řekne nefroložka, zítra jí zkusím zavolat.
Petřík i Daneček mají v moči nález bakterie E.coli, tak přetahujeme předkožku, denně oplachujeme, aby se v těch místech nic neusazovalo, ale je to sisifovská práce. Ještě že jsou oba tak trpěliví.
Danečkovi teď budeme nuceni koupit nový tlakoměr, protože ten, který máme, je k ničemu. Bohužel nám dříve nikdo nedoporučil, jaký typ máme koupit, takže jsme koupili za 600,– zápěsťový. Časem jsme zjistili, že to nebyl dobrý nápad, měří špatně, není vhodný na dětské zápěstí a naměřené hodnoty nejsou moc relevantní. Takže teď sháníme typ Omron 705IT, což je tlakoměr, který má v ordinaci naše nefroložka, a jako jediný má atest na měření u dětí. Bude to stát 5000,–, a to jen proto, že tenhle typ má nástavbu pro výstup na PC a tiskárnu - nám zcela k ničemu. Ale Daneček už si bude muset několikrát denně měřit tlak už napořád, stejně tak hlídat příjem a výdej tekutin, takže mu tenhle tlakoměr koupíme, ať už stojí kolik chce.

Tak jsem se tu vypovídala, zdravím vás všechny!
Jo, a ty fotky ze křtin zkusím vložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
16.2.10 15:21

Křtiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
16.2.10 15:22

Petřík svůj křest celý prospal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
16.2.10 15:23

Tady jsem nezvládla neslzet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maky2
16.2.10 16:00

Tedy Demi, tobě to sluší. A vypadáš tam tak přešťastně :-D , zvedlo mi to náladu a tu mám momentálně na bodu mrazu, viz níž

Chris, ach ach. Taky někdy neodolám, taky vím, jak je to zbytečné, ale ale… jediná snad možnost jak nemlčet, ale zároveň se v tom neutopit,napsat názor, aby to zaznělo a už se k tomu nevracet.

Rafusko, jsi báječná. A neboj, za chvíli už ti to nepřijde. Brzy se sehrajete.

Harpyje, mě hodně bolela hlava od zad. Nemůžeš začít nějak cvičit, protahovat? Nebo na to trpíš i normálně? S tím nemám zkušenosti

Holky, :cert: :cert: :cry: :cry: , nevím jetsli mám něco rozbít, nebo jen brečet. Taková bezmoc. Předseda družstva se nám snaží vnutit pozemek kolem domu v rozměrech, které vůbec nepotřebujeme, nikdy to s námi neprojednal, vůbec tomu nerozumí (osobně jsem konzultovala na katastru, stavebním úřadě, odboru správy majetku,prostě všech dotčených), prostě jde jak beran, vyhrožuje. Momentálně jsme byli domluvení na jednání ve věci na ČT a on včera (dnes některým doručeno) rozeslal vlastníkům v obálce s červeným pruhem, aby to vypadalo hodně důležitě, výzvu, aby se dostavili k podpisu kupní smlouvy a to hned. V podstatě jim vyhrožuje, že musí podepsat, jinak něco (neuvedl co), ale bude to hrůza. Ohání se naprosto nesmyslnými argumenty, které ještě ke všemu sám nenaplňuje (znění jedné vyhlášky, která se navíc netýká nás, ale urbanistů) atp. Už jsem se neudržela a napsala mu, že je lhář, podvodník a nečestný člověk + zdůvodnění proč. Akorát mám strach, jak moc je to schopen hrotit. Chris, že ty soudy nejsou tak hrozné, jak si představuju, když občas vidím nějaké kauzy a to, jak jsou ti soudci lidsky úplně mimo, bojím se, že i u nás by to ztroskotalo na nějaké formalitě. :cry: Fakt jsem úplně v píp. Omlouvám se, ale je to tak čerstvé, že to muselo ven. Do toho jsou děti nějak nachcípané, Míša včera třikrát zvracel…

• Citovat
  • Upravit
17745
16.2.10 16:14

jen v rychlosti

Demi děkuji za pochvalu křestní roušky.Také nejsem tak zručná.Práce rodinné přítelkyně.
Fotografie z Petříkových křtin jsou moc pěkné.Dýchlo z nich pohlazení okamžiku a jako Ty jsem také slzela :lol: .

Chris snad jsi už ve veselejší náladě.Rozklikla a přečetla.Co na to říct.
Dopisuji si s kamarádkou,která porodila mrtvého syna a dala by nevím co,aby se nadechl.Ani se k tomu nechci příliš vyjadřovat.Bolí mě to :-( .

Harpyje bolest hlavy,moje druhé příjmení :lol: .Musím říct,že mě bolí také,ale držím se stranou všech medikamentů a doufám v zlepšení :zed: .

Gerberko co u Tebe nového?Zdravím :mavam: .

Rafusko až situace dovolí,napiš zase nějaké zprávičky z „Andulčina deníčku!“

Maky občas si vzpomenu,jestli jsi už u konce s „uředním šimlem!“

Moc Vás všechny zdravím.

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
17.2.10 16:36

Ahoj holky,

tak včera jsem si byla pro přihlášku do školky, myslela jsem si, že si s ředitelkou promluvím, že to bude jako nějaký rozhovor nebo že půjdu dovnitř se podívat nebo tak něco…místo toho se všechno odehrálo doslova „mezi dveřma“, protože ředitelka seděla za stolečkem ve forhausu (=chodbě), dál nepustila nikoho, téměř beze slova podala přihlášku, řekla ať ji přineseme vyplněnou příští týden ve vyhrazených dnech a hodinách, zapsala si jen do sešitku jméno, bydliště a datum narození a nashledanou. Fakt jsem zírala…jako na druhé straně to chápu - o čem by teď asi se mnou mluvila, když nejdřív musí zjistit, kolik lidí si přišlo pro přihlášku, to je mi jasný…ale stejně jsem to doma obrečela, jsem fakt nepoučitelná kráva, které za 14 dní bude 37 let, ale blbá budu asi nadosmrti :cry: . Omlouvám se, že vám to píšu!!!

U nás tady v té školce se totiž ředitelka změnila - jak Inuška do ní chodil ten poslední rok před školou, tak tady byla taková strašně hodná, milá atakdále, zkrátka paní před důchodem, která tady byla tisíc let…a místo ní je teď tahle jiná nová mladá ředitelka, prý sem přinesla „nový vítr“, tak nevím, jsem z toho hrozně rozpačitá…ale třeba to bude dobrý, nevím…stejně nemám jinou možnost, tak není co řešit, jen je mi to - opět - hrozně líto.

Uvidím, jak to bude ten příští týden, až jí to půjdu odevzdat, jestli se na něco budu moct aspoň zeptat nebo jestli se mnou trochu promluví…já jsem včera vůbec neměla šanci, ona mě pak doslova vypakovala ven. Ta situace vypadá taky tak, že já budu ráda, když mi malého do školky přijme, vždyt víte, kolik je všude dětí a míst ve školkách málo a já mám tu tříletou mateřskou, do práce se prostě vrátit potřebuju.....

No, tak jsem se vykecala, omlouvám se!!!

Rafusko - moc jsem na tebe myslela v pondělí, jak jste zvládli první den doma s Aničkou a moc ráda čtu, že to bylo takové v pohodě, budeš perfektní a šikovná maminka, moc ti to všechno přeju, užívej si to, hrozně rychle to letí a není návratu do miminka!! A máš fajn, že jdete do jara a léta, to se navozíš kočárek na procházkách…já jsem strašně ráda vozila kočárek, každý den nachodila x-kiláků a malý nejspokojenější a já pročištěnou hlavu :-D Moc se těším na další zprávy, myslím na vás, držím palce!!

Demi - ať se podaří nákup nového tlakoměru k vaší a Danečkově spokojenosti!!

Demi, Alice - fotky z vašich křtin jsou nádherné!! Je vidět, jakého nevýslovného štěstí se vám dostalo…

Maky - pevné nervy na ten věčný boj s družstvem, tolik problémů se kolem toho nakupilo, hrůza!!

Harpyje - máš termín skoro přesně na den jako já s Bédíkem, já měla termín 18.7. a narodil se 22.7. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
18.2.10 18:27

Ahoj holky,
Alice moc krásné fotky ze křtin, jen v rodiném kruhu to jste si to museli užít.
Rafusko moc krásné s Aničkou, zabíháš se vydatně, málá tě zaškoluje horem dolem, aspoň vidíš že to zvádáš.
Krásné rozloučení s kolegama v práci, cíttila bych to asi stejně.

Maky pevné nervy s pančelkou, nedej se. U nás jsou naštěstí pančelky rozumné.

Demi ty křtiny úplně záříš, září z tebe světlo, nádhera.S tím tlakoměrem je to fakt, jsou strašně drahé ty kvalitní mohla bych se ti zeptat u našeho pana lékarníka pokud bys chtěla.Jestli by ho nesehnal levněji.Vidět bychom se s Vámi určitě chtěli.Dej termín.Držíme palce s Danečkem, at to s tím močením je lepší.

Chris s těmi potraty asi nic nenaděláme, možná kdyby to viděli na vlastní oči jak to probíhá, možná by s nimi hlo svědomí.Ty názory jsou tak deprimující.

Gerberko to je mi líto, že tě tak odbyla p. ředitelka, možná opravdu až příjdeš s přihláškou to bude lepší.Víš hlavně at má hodnou paní učitelku.
U nás je jedna taková i p. učitelka teda říká se to je tam celkem nová, holky měly taky moc hodnou, tak uvidíme.

Harpyje to s tou hlavou může být i vysoký tlak, tak si dej pozor, není to sranda.Pohlídej si to!!!!
Držím palečky, at ti to brzy přestane a bříško si užíváš plnými doušky.

U nás je marodno holky od úterka marodí terezka ma angínu a Anetka laryngitídu, ta jen skřehotá.Naštěstí Zuzi je zdravá.Takže jsme si venku moc neužili.
V sobotu budem slavit Anetčiny narozeniny, to tak letí už má deset.Mám pocit, že co chodím do práce letí to dvojnásob.

Tak všem požehnaný týden Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
19.2.10 12:17

Ahoj, všechny zdravím!

Maky: soudu by se měla bát spíše druhá strana, ne? Jen jim dejte, co si zaslouží. Proti všem takovým divným praktikám a nefér jednáním, jako vznikly u vás, je třeba se bránit. Napiš, jak to pokračuje.

Lamvi: termín navrhni! My bychom mohli někdy spíše o víkendu, ale vím, že u vás je to s časem problematické, tak to nechám na vás. Moc rádi vás uvidíme.

Gerberko: já myslím, že časem se to ve školce vyjasní a bude to dobrý. U nás zápis probíhá stejně tak, školku jsme si prohlédli a hodně info čerpali z internetu, ale hlavně ze zkušeností jiných maminek, které mají děti v „naší“ školce už déle. Věřím, že s paní ředitelkou to bude o.k., ona sama jistě bude mít zájem komunikovat. Důležitější jsou podle mě učitelky, které jsou s dětmi denně, tam je potřeba budovat komunikaci a zpětnou vazbu.

Všem: ještě když trochu zabrousím ke zmíněným interrupcím, mám jeden návrh:
zkontaktovala jsem se se společností Betlém nenarozeným, která dlouhodobě pomáhá nastávajícím maminkám v (sociální nebo finanční) tísni. Už řadu let působí v Ostravě, nabízí ženám poradnu, bydlení, právní a sociální pomoc, a dětem i maminkám domov. Řekla bych, že zachránili hodně dětí od interrupce a pomohli mnoha ženám vyřešit jejich situaci.
Je mi sympatická jejich myšlenka chránit lidský život a pomáhat maminkám a dětem.
Chcete-li a můžete, prosím, využijte postní nebo velikonoční doby, jsou vděční za jakýkoli příspěvek. Podle mě i takto člověk může dobře vyjádřit svůj postoj k ochraně nenarozených dětí, aniž by se musel přehadovat s těmi, kdo zastávají postoj opačný.

kontakt: nadační fond Betlém nenarozeným, www.nfbetlem.cz, č.účtu: 191289707/0300 nebo 1261409001/5500 (veřejná sbírka NF na činnost OPS Dlaň životu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
22.2.10 12:26

Ahoj holky!
Anička spinká v kočárku a já využívám toho, že mi jede net (od středy večera nejel). Už mám to svoje sluníčko doma týden. Ještě pořád občas brečím štěstím. Anička je fakt zlaťoučká. Už jsme se byli ukázat paní doktorce. byli jsme 2× na chvilku u prarodičů a také včrea na mši. Přišli jsme pozdě asi jen o 7 minut a to je nádhera, na to, že to bylo poprvé. Jen jednou trošku zakníkla, ale jinak spala. Na varhaní hudbu házela hrozné obličeje, zvykne si. :-D

Demi, nádherné fotky z křtin. My je zrovna řešíme. Zcela sobecky bych ráda, aby šla ke křtu Anička už s našim příjmením. cca 4-6 měsíců. Anička naštěstí neublinkává. Takto moc to bylo je 2×. Za to mi s obovským úsměvem cedí čajík koutky rtů. Heřmánkový asi nebude náš oblíbený. :-D

Maky, je mi líto, že že máme takového píp předsetu družstva. Ale dej blbci funkci… A tak to dopadá. Přeju nejpevnější nervy. A děti už jsou zdravé?

Gerberko, tak takový přístup ředitelky by mě mrzel také. Ať bych šla k zápisu s 1. nebo 2. dítkem. Já si moc ráda vše prohlédnu. I v domečku (nerada používám slova kojenecký ústav) jsme si prohlédli, co nás nechali. :-)

Tak jdu vysát. Možná dnes budeme mít návštěvu a zítra odpoldne bude hlídat babička. Já jedu k notáři ještě dořešit dědictví. Už snad naposled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maky2
24.2.10 15:38

Rafusko, to je krásné čtení…

Moc se omlouvám, ale vůbec teď na vás nemám čas, asi víte co řeším, pořád jen čtu a čtu a čtu, vypisuju, hledám. Jako má to pozitivum, nezakrní mi mozek, ale ještě by to chtělo výsledky.

:mavam:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová