Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky!
Tak jsme dnes byli za Aničkou. Dokonce na nás asi 20 min. počkali s krmením, to už jsem udělala já. Anička to přežila ve zdraví.
Pak jsme se užívali. Manžel jí ani nechtěl vrátit. ![]()
Demi, Alice, jsem moc ráda, že se vám křtiny tak vydařily. Já to jen čtu a brečím. Nás to také bude čekat, ale asi ještě chvíli počkáme. Za 3 měsíce můžeme požádat o zrušitelné osvojení (je u dětí mladších 6 měsíců). Pak bude mít Anička naše příjmení a také bude teplo. Tehdy bych ráda křtila. Po dalších 6 měsících můžeme požádat o nezrušitelné osvojení. (to pro Maky
)
Harpyje, ať tu nemoc brzo zaženeš. Často na tebe a to maličké myslím.
Janek (-u), Jak jste dopadli s Matouškem? Pochopila jsem správně, že je na malotřídní škole? Netuším, jakou mámt možnost jiné školy, ale toto mi příjde velmi nešťastné. Brácha sice chodil do „normální“ školy, ale v první třídě měli učitelku chvíli po škole. byla na ně mírná a on na ni kašlal. Ve 2. až 4. měli starší autoritativní učitelku a ten ji poslouchal jako hodiny. Nedovolil si nic, co neměl. Ona byla fakt přirozená autorita. Ale to už je moc let zpět. Brácha je mladší o rok a půl od mě.
Požehnaný konec týdne. Já se asi ozvu až ten příští.
ahoj, jen na skok,
Rafuško - už jen čtyři dny
ale stejně je mi jasný, že už ted jste s Aničkou jak nejvíc můžete.
Byla jsem na rutinní kontrole u své dr. - Adi V. i nadále prosperuje, žádný hydrops není vidět, ani žádná viditelná vada srdce či jiného orgánu
Vypadal na výsost spokojeně, jednu ruku za hlavou, druhou - hmmm, na pohlaví mne vůbec nějak nenapadlo se zeptat ![]()
Už za dva týdny jdeme na EchoKG a orgánový UTZ - nějak to utíká.
Ty popisy křtů jsou úžasny!
har.
Harpy: jsem úplně přehlédla tvůj předposlední příspěvek
Jsem tak ráda, že miminku se daří dobře, to je paráda
Přeji ať už jen hezky roste a dává o sobě vědět! Kdy máš vlastně termín?
Nečetly jste některá dnešní MF dnes - s magazínem? Je v něm docela výživný článek o nevěrách - monogamie vs. polygamie, a hlavně mě pobavila část věnovaná katolickému pojetí manželství a sexu.
Chris: to je normálně na další zajímavý článek do tvého blogu - diskuze by byla jistě rovněž dojemná…
Nejdřív jsem uvažovala, že panu Vereckému (autorovi reportáže) napíšu, aby se probral z mrákot a zjistil si objektivnější informace. Asi by žasl, že i členové katolické církve se nezříkají sexu jako zdroje radosti… a že jsou v této oblasti možná i více srovnaní sami se sebou, s vlastní přirozeností i s Božím řádem. Ale to by on asi nepochopil, ve svém zúženém přehledu je schopen přijmout jen to, co mu jeho ateistické představy a mrákoty dovolí…
jo maky - tohle nemám ze své práce, ale je to ze dvou teologických fakult z letošního zkouškového - oba zkoušející od vidění znám- víš co, škoda si něco vymýšlet, když studenti jsou takovou nevyčerpatelnou studnicí srandy . poděl se se svými ![]()
Demi, termín mám 16. července
o nevěrách nevim, zda se mi chce číst- stejně to bude snůška nesmyslů jako obvykle ![]()
Ahoj holky koukám kolik novinek.
Prvně RAFUSKO úžasné s Aničkou slzím do klávesnice, je to nádhera.Užívej si to jak tu píšou holky ať to utíká pomalu, malá je nádherná.
Demi tak vy už máte křtiny za sebou, to je krásné, že jste si to užili.
Maky soucítím s tebou, škola to je boj, my to zažíváme taky často, Terezka přišla domů s vysvědčením dvěma dvojkama a paní učitelka jí řekla at si užije poslední krásné vysvědčení, že další už hezká nebudou. Držíme palce s poradnou, ale v té naší nás vždy zdeptali.
Harpyje gratuluji k motýlím křídlům, ten pocit mám také v paměti.At miminko roste.
já stale v práci, ale těším se na dovolenou, holky mají příští týden jarní prázdniny a já dovču, tak budem spolu.
Maxíku jak je u Vás?
Chris obdivuju jak všechno stíháš.Jak rostou Helenka a Pavlík?
Gerberko tak Bedříšek už půjde do školky, my jsme se Zuzi taky zapsáni měla by nastoupit od září.Jak se daří Jindříškovi ve škole?
Všem požehnaný zbytek týdne.
Barča
Rafuško - ještě jsem zapomněla - jak jste na tom s tím topením? sehnal muž dřevo? nebo jak vubec topíte?
Ahoj holky,
tak máme středeční návštěvu u psycholožky za sebou. Matouš byl pohodový, spoustu věcí věděl jak je popsat (své pocity, přání …). Probrali jsme vše i pančelku a bylo nám řečeno, že pokud by se mluvilo o něčem tak velmi lehké formě poruchy pozornosti-ne úplně vyzrálá nervová soustava (a hyperaktivní dítě prý vypadá jinak). PPP by viděla až před prázdninami v druhé části roku-až bude i ruka víc vypsaná dá se víc hodnotit případná dysgrafie/což si ale pořád myslím já a nakonec i psycholožka, že nebude neb na leváka píše vkusně. V pondělí jsem domluvená s pančelkou, že bych s ní ráda mluvila-ráda bych jí řekla co nám bylo řečeno(i to , že klidně půjdu ještě za jiným psychologem-ADHD správně ale diagnostikuje dětský psychiatr) a do té doby než se cíleněji takto někdo vysloví ať ho klidně za takto diagnostikovaného považuje a změní přístup právě s ohledem na ADHD (ne ve zámkování to bez diagnozy asi nemůže,ale směrem k motivaci, zlepšení výkonu a vůbec pocitu ze školy).
Držte mi palce, je ve mně malá dušička ona je příšerný metr. Jak řekl Matouš psycholožce radši 5 než se nechat seřvat.
Dotázek - může si učitelka dovolit trhat listy ze sešitu?
Dnes měl předehrávky z klavíru a super to uměl.
Moc na vás všechny myslím. Čtení o křtinách báječné-přeju vám to. Vtípky taky slušné ![]()
Harpyji i Rafušce přání Boží milosti.
AHOJ JaneK
PS:nevíc štve , že mají ve třídě 4počítače na nichž každou přestávku můžou a taky hrajou hry ![]()
Ahoj holky!
Tak jsem dnes byla naposled v práci. Dostala jsem obrovskou kytku od majitele, popřát mi přišel i řiditel a všichni, se kterými dělám (Až na jednu zapšklou hydru). Jen s nejvyšším vypětím, jsem před nimi nebrečela. Dostala jsem z dílny pár maličkostí a peníze. Musela jsem si sednout. Myslela jsem, že tak dá každý 20 Kč a oni 50 - 100. To si ani nezasloužíme. V ústraní jsem pak brečela fest. Ale peníze se mají točit a tak má Anička, osušku, podložku (nepročurající) do postýlky, Nutrilon, krém na zadeček, olej po koupání a kartáč na vlásky. Ještě, až přijede manžel, tak jdeme koupit matraci do postýlky. Včera ji manžel sestavoval asi hodinu. Máme oba pocit, že máme 2× boční šoupací díl a žádný spodní rošt. Postýlku jsme dostali, protože se majitelé stěhovali a ona byla stará a nepotřebná.
Harpyje, u Aničky bycho byli rádi denně, ale není to možné. Je dost shánění, oba v práci a ještě divadlo. Tak jsme s ní byli jen dvakrát. Ale od neděle už napořád. Dřevo máme. Brali jsme dřevo jako by z patra, kde byl starý kurník a když nebylo, tak se tam šel manžel podívat z venku a našel meruňku. byl to dost velký strom. Mrtvice ho udolala. Teď nás hřeje. I když už týden ne. Nechápeme, jak se to stalo, ale v kamnech se nám rozlomila a vypadla horní šamotová vložka. Hned v pátek jsme to objednali. manžel tam včera volal a řekli mu, že začátkem příštího týdne. Od včerejška přemýšlí, jak to alespoň provizorně zprovoznit, aby tu bylo teplo. Jo a nevím, jestli jsem psala, že jsou kamna na chodbě. V místnostech jsou Wavky na plyn. Jen budeme muset víc topit. Testování topení proběhne zítra.
Jane-ku, vypadá to, že problém je v učitelce. Myslím si, že by tak měla učit nejméně na 2. stupni. Přeju pevné nervy a úspěšný pohovor s pančelkou.
Rafusko - no jste činorodí - přece jen toho musíte tolik zařídit - na co jiní mají spoustu měsíců
s tou postýlkou - vsechno je možný, hlavně aby se ten díl vešel a dal se použít jako ten spodní díl.
V práci to asi bylo dojemný - já bych asi brečela i před nima ![]()
na šamotku by měla platit záruka - snad bude brzy nová!
sledujete zprávy? že by skutečně už byl ten nový arcibiskup pražský??? ![]()
Ahoj holky!
Rafuško, od kolegů je to milé, věřím, že jsi byla dojatá. Přeju, ať se s Aničkou hezky rychle sehrajete a ať si mateřskou, na kterou jsi tak dlouho čekala, pěkně užiješ!
Maky, ano diskuse o problému křesťanský advokát x rozvody proběhla v rámci diskuse pod článkem o férových mužích, ale ještě se k tomu časem chci vrátit jako k samostatnému tématu. Jsem ráda, pokud tomu některá věnujete čas, kterého máme všechny málo, názory k věci mne samozřejmě zajímají.
Křtiny máte krásné, my jak máme většinu rodiny ateistickou a křty beze mše, tak to není tak duchovní záležitost… no to je vyjádření, křest že není duchovní záležitost
, ale asi víte, jak to myslím, prostě to proběhne více civilně než když jsou v rodině všichni věřící a křtiny jsou i se mší.
Demi, článek jsem nečetla, musím se poohlédnout, zda tuhle MF máme nebo ne. Jsem na ten článek zvědavá, určitě bude i někde na netu k nalezení.
Barčo, obdivu teda netřeba, protože já se pořád flákám, to spíš já obdivuju vás, trojmatky a některé už pracující ![]()
Dětičky nám dělají radost, ale Pavlíček je tak roztěkané batole, to se s klidnou Helenkou nedá srovnat. I hlídací teta, která to s dětmi vážně umí, dokáže je 100% zaujmout a tak, říká, že u ničeho nevydrží, učit se nechce (no zabučet jako kravička a nějaké koko už umí, ale s H. v jeho věku se to nedá srovnat
)
Mluvení nic (kromě papa a mama, ale rozumí…), nočník nic (nechce se mi teď v zimě začínat, sedět na něm stejně nemíní), zkrátka je to takový můj truhlíček, ale tak veselý, radostný, usměvavý, dobrosrdečný ![]()
Jinak dnešní den jsem strávila ležením, protože jsem pro změnu nad ránem zvracela a bylo mi zle, nevím od čeho, celý den jsem byla malátná a motavá, ale myslím, že to byla jen nějaká jednodenní záležitost.
Přeju krásný víkend a těším se se všemi na Aničku ![]()
Holky mě asi klepne, Teď jsem napsala komentář jak Brno a celé o někam zmizelo
, tak jen co si pamatju
![]()
Demi, článek sjem četla jen v letu. Už začátek mě odradil, protože takové bláboly o intimním soužití v katolickém manželství, to už jeden musí mít hodně zavřené oči, aby si nenašel nějaké podklady na dostupných serverech, příp. zavolat nějakému knězi. K polygamii jako takové, no, pokud to někaomu vyhovuje, ať ji praktikuje, pro mě je to úplně mimo, co mě ovšem nebaví jsou argumenty typu, všechno je normální, zvířátka to taky tak dělají ![]()
Chris, myslela jsem , že si diskusi pozorně pročtu, abych mohla i reagovta, ale děti dneska nějak bojkotují odpočinek, takže uvidíme ![]()
Harpyje, měla jsem napsaný „výborný“ příspevek na téma zkoušky na teologii, ale už nějak nemohu najít slova. Snad jen, že popravdě musím přiznat, že i já ybch svého času byla schopna stvořit nejednu perlu. Třeba pokud by se mě někdo zeptal při přijímačkách na Zvěřinu
Ovšem nejúžasnější perly padaly na tom semináři na pajdě, to jsme se spolužáky odcházeli vysmátí jak lečo z každé dvouhodinovky ![]()
A když už jsme u toho čtení. Neměla jste některá v ruce Halíkovo Stromu zbývá naděje? Půjčil mi to kamarád a i když u toho většinou večer usínám, tak je to fakt zajímavé. Ústředním tématem je zlo a utrpení v životě v souvislosti s Boží existencí, takže veskrze obtížně sdělitelné věci a třebaže tedy není v textu zas nic tak světoborného, ve smyslu, že by člověk našel apologetický výklad dobroty BOha a zároveň přítomnosti zla ve světe, jsou tam zajímavé kontexty.
Příspěvek upraven 14.02.10 v 13:59
já jen v cuku letu,
Alice: fotky moc pěkné
, kmotra Petra jsme měli taky. Psala jsem komentík k jedné z fotek, ale nevím, kde se má jako zobrazit… Obdivovala jsem Šimůnkovu křestní roušku. To já tak šikovná nejsem…
Maky: tuhle knížku od Halíka si budu muset sehnat. Hladovím po duchovní literatuře. Po Vánocích jsem přečetla Tančící skály od Marka Váchy, a jsem ještě teď unešená. Autor je vědec, píše v té knížce o evoluci, původu života na Zemi, přírodě (od buňky až po člověka), vztahu člověka k Bohu, hříchu… Je to taková útlá knížečka, ale výživná.
ad článek v MF Dnes: je to poslední čtvrteční číslo s magazínem. Právě v něm je uvedený článek. Taky žasnu, jak v podstatě vedu divný život - jakási monogamie, když v celé přírodě (až na labutě a jeden druh opic) je polygamie tak přirozená…
Kdysi jsem viděla krásný historický film Anna a král, hlavní roli hrála Jodie Foster, anglickou učitelku na dvoře krále v Siamu. Král měl x manželek, xx konkubín a asi milion dětí, ovšem zamiloval se pouze do paní učitelky. A na závěr filmu jí prozradil, že už chápe, čím to, že evropští muži volí jedinou manželku na celý život, a jsou ji celý život schopní milovat.
Jaký kontrast k normálnostem přírody…
Chris: už je líp? Ještě jednou se omlouvám za vyrušení, nevěděla jsem, že ležíš. Snad se ti po mém telefonátu nepřitížilo…
Po neděli bych ti poslala naskenovanou smlouvu, jestli mohu. A moc děkuji za tvou ochotu.
Lamvi: užij si krááásnou dovolenou se svým trojlístkem ,který tímto moc zdravím! Tak mě napadlo, že bychom se mohli i s rodinkama někdy vidět, ne?
JaneK: budu na tebe moc myslet, jen to paní učitelce osvětli
. A neboj se jí, děláš dobře, že dáš najevo, co považuješ za nepřijatelný přístup. Ona je profesionál, má si umět poradit se všemi dětmi, a když na to nestačí, ať si zvolí jiné zaměstnání.