Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
574
13.1.10 14:08

Demi, to jako že máš zánět nebo je to „normální“ projev laktace, to tedy 8-o , chudino, tak ať se to brzy srovná.

Rafu, to jste měli na Štědrý den rušno, alespoň jste se nenudili čekáním. Tatínek byl určitě taky spokojený, takže pohoda.

Chris, poslední dobou pořád musím uvažovat, jak to budu zvládat s prací, až bude mít Matouš tři je to ještě daleko, ale prostě hlavě neporuíš, takže docela často vzpomenu i na tebe. Jsi fakt dobrá. Osobně se do práce nebojím, pořád se tak nějak udržuju v oboru, ale spíš, jak budu umět vypnout a nemyslet na děti, jak stihnu ten kolotoč vyzvedávání :roll: Ty máš babičky nebo paní na hlídání? Vím, že už jsi to asi psala, ale jsem nějaká vygumovaná.

Harpušo, jak je?

Musím, Matouš nějak bojkotuje spaní :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
13.1.10 18:43

Holky,

ráda bych napsala něco příjemnějšího, ale ode dneška máme opět Danečka ve špitále. Ráno se probudil nateklý, že sotva viděl. Je tam s ním babička, já zůstávám doma s Péťou a Honzíkem.

Jestli můžete, pošlete prosím modlitbu za Danečka.

D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
13.1.10 19:00

Demi, pošlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
13.1.10 20:11

Ach Demi, tak to je opravdu špatná zpráva.
Snad to nebude nic vážného a budete mít Danečka brzy doma. Úplně se mi sevřelo srdce :cry:

Maky, kombinace mateřské s prací je sice náročná na management :lol: , ale mně maximálně vyhovuje, naopak se trápím, když do práce nemůžu chodit (i když hodně lidí to asi odsuzuje a možná to znamená, že mám špatně seřazené hodnoty, ale je to prostě tak). Jsem moc ráda, že můžu trochu pracovat i na RD.
Helenka chodí do školky a Pavlíčka mi hlídá paní, která dříve hlídala Helenku. Je to vlastně už členka rodiny, teta, s nikým se nestřídá a obě děti ji znají odmalička, taková placená babička:)
Chodí teď 4× týdně na pět hodin, něco ještě udělám z domova, když děti spí. Neberu teď moc případů, hlavně ne ty, kde se musí jezdit k soudům.
Je fakt, že si nedovedu představit chodit teď na celý úvazek a často si říkám, že to musí být kolikrát dilema. Když je třeba Helence trochu špatně, že sice není nemocná, ale není OK, takový hraniční případ, tak můžu zavolat do kanceláře, že dnes zůstanu doma, nemusím řešit žádný paragraf a tak.
Takže zrovna v mém povolání, kde si můžu množství práce a čas organizovat do velké míry sama, to jde.
Ale také asi přijdou problémy, třeba bude nějaké důležité jednání, kde musím být, děti zničehonic onemocní, někdy se to obtížně odvolává a řeší… Ale to nejsou žádné problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
14.1.10 19:51

Ahoj holky my se hlásíme po dlouhé pauze z práce, nějak hodně nestíhám v práci kolegyně byla na operaci tak jsem to zase táhla skoro sama.

DEMI holka posílám modlitby co to jde, moc mě to mrzí s Danečkem, už jsem doufala, že jste za vodou.Držíme palce at to chlapík brzy zvládne, at ho máš doma.
Petulka je nádherné miminko uplně se tetelím jak ho vidím.

Chris koukám, že už taky pěkně jedeš s prací.S tou babičkou to máš super vyřešené.
Všechny zdravím a budu se snažit zase brzy kouknout.
Barča
U nás celkem nic nového holky rostou, stále bojujem ve škole.Ted užíváme sněhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
15.1.10 00:10

ahoj holky .

demi. modlitby samozrejme přidávám. az budes mitchvilku napis zase …

Rafusko - no tka nakonec to byly krásné vánoční svátky -zvlášt když sivezmeš, ze štědrým večerem vlastně teprve začínají.

my byli ted delsi dobu pryč. nakonec jsme díky snehove kalamitě dorazili domu az dnes, jela jsem rovnou do poradny , dostala konečně prukazku, v 15. tynu, je to co říct :-) a miminko se opet tvařilo zcela zdravě a moc mu to slušelo. ještě vám znovu díky za modlitby.
jdu dohajan

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
15.1.10 10:10

Ahoj všem,

tak Daneček je podle posledních zpráv ještě stále mírně oteklý, ale prohánějí mu močové cesty diuretiky (zatím to na infuze není :-) ), aby se odvodnil. Dál se uvidí podle toho, jak dopadne včerejší 24 hod sběr moči, co ukáže.

Harpy: skvělé zprávy, mám radost!

Lamvi: je fajn, že píšeš, ikdyž času není. Moc vzpomínám na vás všechny, holky už asi hodně vyrostly, že?

Chris: práce doma při RD je dobré řešení, zvláště když můžeš vykonávat svou profesi. Svého času jsem si myslela, že mě může dokonale naplnit život s dětmi a pro děti, zvláště dokud jsou malé, ale teď už si umím představit, že bych se časem poohlédla po nějakém přivýdělku. Ale zatím nevím, co bych mohla doma dělat, a zároveň neošidit děti. Tak uvidím, co život přinese za možnosti.

Maky: prosím tě, ten váš „domovní“ problém nemá konce, se mi zdá… Ono kde není dobrá vůle a féroví lidé, tak to je neštěstí. A rýsuje se už nějaké světlo na konci tunelu nebo se stále točíte na místě?

Rafuško: o Vánocích jsem na tebe vzpomněla, jak to u vás probíhá i s taťkou. Nakonec to dopadlo hezky, to je dobře.

Vlastně si uvědomuji, že jsme se tu ani nepodělily o zážitky z Vánoc? Holky, tak pište! Jsem zvědavá, jak to u ostatních probíhalo, jak jste Vánoce prožily i duchovně, jaké byly dárečky, co děti.
Já letos zvládla jen jednu jedinou adventní mši - alespoň, že Honzík s manželem se dostali do chrámu častěji. Celý advent jsme po večerní modlitbě lepili Honzíkovi žluté hvězdičky na papírovou lucernu - vždy za něco, co se mu ten den povedlo. Za to období jsme jich nalepili 14, bylo to takové docela milé a hodnotné pro nás všechny.
Vánoce byly krásné, vlastně celý advent, vlastně Vánoce mi začaly loni koncem dubna… :wink: Jsem za to hrozně vděčná. Takže Vánoce trochu chaotické, ale bohaté na zážitky a očekávání.
Z porodnice jsem se vrátila na Silvestra dopoledne - přelom roku jsem prospala, ale vnímala jsem barevné ohňostroje. Jinak pro mě byl ten den vyjímečný samotným návratem domů s Petříkem v peřince :srdce:

Příští týden ve středu má manžel se svým společenstvím katechmenů mši svatou, na kterou mě pozval. Mají si s sebou přivést někoho, kdo jim ukázal cestu k víře (no, nevím, jestli jsem zrovna já ta správná osoba - já, duchovní zmatkář). Budou vyzváni (u oltáře i se svým doprovázejícím blízkým) vyjádřit přede všemi oficiální vstup do katechumenátu a pokračovat v přípravě na křest. Manžel to všechno pojímá velmi zodpovědně, a taky jako velice intimní věc. Dokonce nechce, aby to věděla rodina, přátelé - ale oni to stejně vědí…

Zatím všechny zdravím a těším se na vaše vánoční vyprávění! Alespoň chvilku budu moci myslet i na něco jiného než na hodnoty bílkovin, krevní obraz a otoky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
15.1.10 12:17

Ahoj Jesličky,

Demi - moc myslím na Danečka a posílám modlitbu, aby se jeho stav zlepšil! Zrovna jsem na něho myslela a ptala se Tě, jak pokračuje léčba a ty napíšeš takovou smutnou zprávu…to mě mrzí. Držím palce, abys ho měla co nejdřív opět doma u sebe, ještě že tam může být s ním v nemocnici babička!

S tou prací a dětmi…tak já do toho tenkrát skočila rovnýma nohama po mateřské s Jindříškem - od 1.9. na plný úvazek, tj. některé dny až do 17 hodin a Jindříšek na celý den do školky. Ráno jsem vodila vždycky já a odpoledne jsme se střídali s manželem a mou mamkou - ona byla jediná z celé rodiny, která byla ochotná občas pro Jindříška jít, dovést ho k nám domů a počkat, než se vrátím - bohudíky za to, jiné holky nemají ani takovou pomoc!! Bylo to jako skočit někam do propasti - prostě naprosto bez zkušeností a s každodenním strachem či nejistotou, jak zrovna ten konkrétní den dopadne - jestli se bude plakat, jestli nebude nemocný, jestli nebude kašlat, jestli nepovalíme k doktorce atd.....

Jak psala Chris, že když je Helenka tak nějak „na hranici“ - čili stav, kdy není úplně zdravá a řeší dilema, jestli jít nebo nejít do práce - tak tohle já řešila tak, že když malý neměl teplotu, tak prostě do školky šel - a to býval ve školce mezi prvníma hned v 6.45 hodin. Chápu, že se tohle třeba moc „nelíbí“ maminkám, které děti dávají jenom na dopoledne a jsou ještě doma a nemusí nutně dítě do školky dát (a když se jim dítě ráno „nezdá“, tak klidně zůstanou doma), ale já to vidím z pohledu té pracující maminky - že jsem opravdu do práce jít musela, v práci tohle nikoho nezajímalo. Prostě se nedalo nic dělat - a v průběhu dne se vidělo, jestli to nic nebylo nebo mi zavolali ze školky, abych si pro něj přišla. Naštěstí mi v práci nedělali nikdy problémy se zůstáváním na očr - znám případy, kdy zaměstnavatel zakázal ženám zůstávat na očr doma s dítětem :-x .

Když vidím, kolik je holek, které po mateřské vůbec nemůžou najít žádnou práci (nehledě na jejich obor nebo školu), tak bohudíky za to, že já do práce můžu! Teď mě čeká s Bédíkem ten stejný režim v práci a ve školce, kolikrát si říkám, že už nějaké zkušenosti mám, ale halt je to zas jiné dítě, tak uvidíme. To, že se můžu vrátit na místo, které mi drželi podle zákoníku práce a nevyhodili mě či neudělali nějaké „fígle“, jak se mě zbavit, je pro mě naprosto směrodatné.

Totiž vidím další věc - ty roky v té školce - ač se to ze začátku zdá zhola nemožné - tak utečou jako voda…no, a potom už je to předškolák a prvňáček a už nepotřebuje tolik péče jako když byl malý, už je čím dál samostatnější, i když člověk to pořád tak „hlídá“, to hlídá i desetileťáka :-D …zvládá se všechno čím dál snáze a líp…najednou zmizí takové to vypiplávání, a člověk halt do práce chodit potřebuje - nejenom kvůli penězům, i kvůli jiným lidem. Já svoje povolání chápu jako službu ostatním a v tomto duchu jsem do práce chodila.

Maky - ten kolotoč vyzvedávání.....všechno je o domluvě. Jak jsem já říkala - my jsme měli naprosto propracovaný systém vodění a vyzvedávání, jinak to fakt nejde :-D - a navíc ty, když máš děti 3 tak blízko věkově u sebe. A tobě drží v práci místo - máš se kam vrátit?? Nebo budeš shánět něco jiného??

Harpyje - člověče, ty jsi mi udělala takovou radost!! Už jsi v 15. týdnu a mimi vypadá dobře!! Díkybohu za to, fakt zázrak!! Opět ve mě vzrostla nedůvěra v ten NT screening či co.

Lamvi - ty ses tu neukázala drahně let, díky aspoň za tak krátkou zprávu. Jak je holkám?

Rafuško - to jsem ráda, že jsi měla nakonec hezké vánoce!

Naposled modlitbičkou zdravím Demi pro Danečka!!!

Gerbi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
15.1.10 17:20

Demi, byla jsem zvědavá na nové zprávy, doufám, že to bude mít stále pozitivní charakter.

Gerberko, ono v těch školkách je to obvykle tak, že nejvíc tam chrchlají právě děti maminek, které do práce nechodí :wink:

Christabel, máš můj obdiv. :palec:

Naše vánoce? No, co napsat … Nic zvláštního se nedělo, tak taky dobře. 28. byla mše za děti a rodiny a hned po ní jsme obnovovali manželské sliby. Jsme se na sebe s mužem culili jak telata, ale co, takhle se culily všichni a nejstaší pár je spolu 44 let a nejmladší 3. :-D

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
15.1.10 18:05

Ahoj holky tak zase na chvíli,
Demi to je nádhera s manželem, že tě chce vzít jako toho kdo ho přivedl k víře je to úžasné. Řekni Pavlovi, že mu držíme palce.

Gerberko tak to jsi tedA MĚLA PĚKNEJ SKOK ROVNOU DO PRÁCE.
Já začala chodit když měla Zuzi půl roku na dopoledne a předloni na plno, teda tak nějak jako ty víc než plno.
Včera jsme byli s manželem oba v práci, tak musela Anetka přijet za mnou do práce na úkoly.
Dneska jsem se byla ptát na Terezku ve škole, třídnice jsou sice v pondělí, ale dvě školy bych objet nestihla.
No chtěla jsem říct že p. učitelka Terezku strašně chválila, jak dře, že vidí jak makáme.Moc mě to potěšilo a hlavně povzbudilo v našem mučení.
To s Anetkou to nebude tak slavné, skoro se děsím.
Dneska jsme byli na fakultce s jejíma migrénama dostala nějaké nové léky tak uvidím jak to bude snášet.

Jinak vánoce jsme prožili tak nějak rychle,mám pocit že to strašně uteklo, holky byly s manželem na půlnoční.
Na první svátek byl manžel v práci a my doma.
Na druhý svátek jsme jeli k mé mamce a odpoledne přijel švagr a tchýně ho vyhodila protože trávil svátky se svou přítelkyní kterou tchýně nesnáší.
Takže to bylo moc smutné, hučela jsem do ní, tak nakonec se švagr za dva dny vrátil, ale už to nebylo ono.
No vidím že jsem se už vykecala.
Harpy to je moc dobře že jste s miminkem v pořádku, gratulujem k průkazu.Vidím že ti to utíká.

Knofli tak to jste si užili, obnovení slibů je krásné, ale u nás to nebylo už dlouho.
Všem požehnaný víkend.
My se chystáme s manželem na ples.
už se moc těším že někam spolu vyrazíme.
 Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
15.1.10 18:20

lamvinku, ač to asi vyzní blbě, tak tebe si pamatuju, protože tvoje holka šla k prvnímu sv.přijímání stejný rok jako ta moje a dávala jsi do deníčku fotky. :mrgreen:

A teda koukám, tady je to samá pracující maminka 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
15.1.10 19:23

No vidíš Knofli a letos připravujem druhou slečnu na přijímání, letí to.
 Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
18.1.10 09:35

Ahojky,

tak včera jsme byli navštívit babičku a Danečka ve špitále, už jsme to bez něj nějak nemohla vydržet. Daník je živé stříbro, vůbec mu nevadí trávit dětství v nemocnici. Denodenně mu sbírají moč - no, co sbírají, tchyně chudák sbírá. Dává pozor, aby neuniklo nic mimo sáček a sběrnou nádobu, jinak by mohly být výsledky zkreslené. Dobře vím, jak je to stresující záležitost. Jsem už vycepovaná tak, že když malému odteče mimo pár kapek, tak chci celý sběr vylít a začít znovu - kolikrát mi to manžel vymluvil, že každá laboratoř počítá s odchylkou…
A jedna ze sester ve špitále v klidu vylila do WC 1,6 dl, ikdyž dobře věděla, že sbíráme. Chudák tchyně, v noci nespí, aby Danečkovi nic nevyteklo ze sáčku (má jej nalepený na genitálku) a ono hned skoro 2 deci zmizí v odpadu… Když mi to řekla, byla jsem na mrtvici.

Jinak ale nic nového nevíme, tak snad dnes už budou nějaké výsledky.

Moc díky těm, kdo jste napsaly o vašich Vánocích. Přiznávám bez mučení, že už se těším na ty další.

Dnes opět hustě sněží, s kočárkem se jezdí blbě, ikdyž má „zimní výbavu“, chodníky se neudržují, takže se bojím vzít Petříka do šátku, abych někde nespadla. Naštěstí manžel vozí ráno do školky Honzíka autem, tak mi odpadla ranní cesta.

Tak vás všechny moc zdravím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
18.1.10 16:04

Ahojte!
Na HOnzíka myslím, na Harpyjino miminko taky, ale strašně nestíhám, pořád něco někam píšu, zjišťuji jednak věci k revitalizaci domu a pochybením drusžtva, pak taky už sháním co a jak kolem případného vzniku sdružení vlastníků jednotek, je toho opravdu hodně. Občas propadám malomyslnosti, ale pak si říkám, že se nějak musíme vymanit, že to jinka nejde. BOhužel co tak zjišťuji i jinde, policie se moc o bytové právo a nehospodárné nakládání nezajímá. Teprve teď chápu, co znamená slovo korupce. Nic, Bětuška už se probudila, musím letět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
19.1.10 13:23

Ahoj, jen hlásím, že Daneček už je od včerejška doma :dance: . Srovnali ho do přijatelného normálu (tedy - co je to u nás normál, že…), sice jsme byli večer utahaní k smrti (nechtěl jít večer spát s babičkou, jen se mnou, stejný názor měl i Petřík, a tak jsem jednoho kojila, druhému zpívala - oba nakonec usnuli okolo 22,30 hod a pak bylo třeba stihnout všechno, co se odložilo na později…).

Jdu uklízet, D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová