Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
Maky: jen dejte těm chytrákům co si zaslouží! To je děs, tak dlouho se táhnoucí problémy a náprava žádná… Mám z toho pocit, jako by tam někdo byl docela rád, kdyby se to všechno rozvláčně časem uplácalo do ztracena. Nevzdávejte to!
Harpy: na to EKG bych šla také, ikdyž asi jen proto, abych byla informovaná, pokud by snad miminku něco mělo hrozit a dalo by se mu pomoci. Je to zvláštní, ale nějak jsem přesvědčená, že mu nic zlého nehrozí.
Kde jste ostatní
?
Demi, někteří z nás byli díky pokračující rekonstrukci domova odstřiženi od internetu.
Tříkrálová sbírka - u nás je dost kolečníčků, takže jedenáctiletí jsou staří.
U nás čas křtin záležel pouze na zvyklostech kněze, jednu holku jsme křtili v neděli odpoledne, druhou v sobotu odpoledne a kluka při mši. Teda u něj to bylo pouze vítání do společenství, protože nám ho paní doktorka pokřtila už v nemocnici. ![]()
Maky, už se to tu několikrát naťuklo, vy máte problémy s družstvem vlastníků bytu, ve kterém bydlíte?
Harpyje, ty jsi taky z Ostravy, že jo? Kam tě poslali, do fakultky?
Hezkou neděli. ![]()
Demi, Harpyje, dík za podporu. Je to jak na houpačce.
Knoflice, máme problém se stavebním bytovým drusžtvem, tj. klasickým drusžtvem, kdy družstevník není vlastník, ale jen nájemce drusžtva. Nyní žádáme o převod do vlastností, už jen to je problém, pak vyúčtování revitalizace, momentálně pokus o zbytečný odkup pozemku kolem domu. Problém je ten, že za drusžtevnky rozhoduje de facto představenstvo drusžtva, bytové zákonodárství u nás je děsivé…
Tak než jsem se tu rozkoukala, vzbudil se MAtouš :-/
Ahoj holky!
Tak jsem dnes měla ten nejkrásnější telefon. Volali mi z krajského úřadu, že pro nás mají holčičku. Musela jsem si sednout i opřít se. Ještě teď se klepu, když to píšu. Zítra ráno jdeme na krajský úřad, kde se dozvíme víc. A pak do kojeňáku do Valmezu. Snad se počasí trošku umoudří a zvládneme cestu v pořádku.
Zítra se pokusím napsat víc.
Rafuško
moc gratuluju tobě i mužovi - to je taková krásná zpráva ![]()
jsem napnutá, tak napiš pak jak a co a tak ![]()
V Jesličkách bude další miminko!
Rafuško - to je úžasné; mám hroznou radost. Jak starou? Povídej, přeháněj
.
Rafuško, juch, to je nádherná novinka
! Mám velikou radost! Jakpak maličkou pojmenujete?
Příště písnu víc, doléčuju se opět z „laktační chřipky“…
Tak pořád čekám zprávu o malém „rafušátku“ a stále nic. Tak nás, Rafu, dlouho nenapínej!!!
Lenochodko, Alice, Gerbi: dejte o sobě vědět pár řádků, pokud jste on-line a můžete! Gerberko: tvou SZ stále nosím v hlavě.
Chris: dnes jsem koukla na tvůj blog a přečetla si článek o rozvodech a nemanželských dětech, včetně diskuze. Máš v tom jasno po všech stránkách, a máš hodně velkou pravdu, že pro křesťanského právníka je pomáhat při rozvodech problém. Ale díváš se na to tak, jak bych to brala i já, být na tvém místě a dělat tovu profesi.
Já také ale vím, že bych měla problém (a možná horší) bránit se v tomto smyslu udělat něco pro pomoc a ochranu v případě domásího násilí. Tam je podle mě rozvod manželství řešením na ochranu dětí (zejména), jednak před špatným příkladem rodičů a též jejich fyzického i duševního zdraví. Pro mě, jako pro mámu, by nebylo horší chvíle, než dívat se, jak moje děti pláčou, nebo se mě snaží dokonce za cenu facek bránit před vzteklým tátou… Bohu díky, že to nezažívám, ale kolik by mohlo být jiných svědectví…
Setrvávat v takovém patologicky poznamenaném vztahu je podle mě šílené.
Možná na to mají jiní odlišný názor, ale tohle už je pro mě dosti pádný argument k útěku pryč a zrušení čehokoli, co by mě spojovalo s tyranem.
Dnes je v našem kostele mše za těžce nemocnou kamarádku, maminku 2 dětí (4,5 a 1 rok), která je ve finální fázi rakoviny. Prosíme o zázrak nebo útěchu, prosím, kdo můžete, připojte se okolo 18 hodiny. Děkuji.
Zatím zdravím!
K tomu poslednímu odstavci dodávám, že budeme vděční za každou modlitbu…
Rafusko - to je bombastická zpráva!! moc moc gratuluju k holčičce a přeju hodně božího požehnání! Doufám, že napíšeš další bližší informace o holčičce, jak se jmenuje, kolik je jí let, jak vypadá a hlavně kdy ji asi budete mít u sebe? tak dej vědět!!
Harpyje - jak je malému v bříšku, všechno v pořádku??
Demi - jak je u tebe, jak zvládáš domácnost a péči o malého Petříka?? To se letos narodil do pořádné zimy se vším všudy jen co je pravda. My každý den nachodíme kolik kilometrů zasněženými pláněmi, které máme přímo za rohem a to bydlíme v Brně a je toho tady plno!! Když svítí sluníčko, modrá obloha a jiskří snížek…tak to je potěšení pro duši, to vezmu foťák a fotím tu nádheru okolo, máme tady řeku a to je fakt kouzelné…
My jsme jinak dobří, v polovině února zápis do školky, dám vědět, jak to dopadlo. Byla jsem v práci podepsat daňové přiznání a stále nemůžu uvěřit, že všichni kolegové jsou ke mě tak přátelští a těší se, až se vrátím…nejsem vůbec zvyklá na takové milé a přívětivé lidi kolem sebe, byla jsem úplně dojatá a v naší kanceláři pořád mají vystavené takové oznámení o narození Bédíka, které jsem jim poštou poslala, já tomu opravdu nemůžu uvěřit, že bych se vrátila mezi takové dobré kolegy jako když jsem odcházela.
Demi, s tou SZ vím…, odpovíš, jak budeš mít chvilku času. Moc moc děkuju za tvoje slova a za tvoji podporu, musím si to připomínat každý den, jinak bych se zbláznila ![]()
Rafuško, blahopřeju moc! Takže, jak jsme říkali, příští vánoce už ve třech. ![]()
Víc nevím, co bych napsala, nechce se mi kazit radostnou náladu a já mám teď pocit ![]()
Ahoj holky!
Jsem unavená jako kotě. Bylo toho dnes moc. A dřív jsem fakt nemohla. Nenapínala jsem vás schválně.
Holčička se jmenuje Anička a na 99% se tak bude jmenovat napořád. Narodila se 20.11.2009. Ještě nemá ani 3 měsíce. Vložím fotku, pokud se mi to povede. Je zlaťoučká, ňunali jsme přes hodinu, usnula nám v náručí. Doma bycho jí moc rádi přivítali do 14-dnů. Víc už dnes nedám. Snad o víkendu.
Rafuško, Anička je nádherná holčička. a jak zamilovaně a zaujatě kouká na manžela ![]()
Naše miminko se má hádám fajn, na žádná extra vyšetření nechodím, jen do poradny jednou za 4-5 týdnů, tkaže od minulé zprávy nic nového. do přístí poradny jdu za víc jak týden. dnes jsem mela prvně pocit, že miminko cítím - taková ta „motýlí křídla“ - moc hezký.
Rafusko, holčička je nádherná…nemám slov, jsem strašně dojatá, že se vám to povedlo. Ta léta čekání, to si vůbec nedovedu představit…je to holčička za odměnu, opravdový zázrak, díky bohu! Ať vám to všechno vyjde na stoprocent a užívej si pak každičkého dne s miminkem, příšerně rychle to letí a už se ta krásná doba nevrátí…takže ať žije ANIČKA!!!! Určitě na nás nezapomeň a napiš, jak se vám daří - ve třech. ![]()
Harpyje - gratuluju k pohybům, je to paráda, viď? ![]()