Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17745
24.12.09 16:19

Harpyje
Obdivuji Tvou pokoru a sílu.Krásně si dnešek užij.
Gerberka
Psala jsem Ti SZ,snad došla.Měj se moc prima a užij si dnešek s dětma.
Maky
Doufám,že už jsi se vyzdravila jsi pro sváteční den fit :palec: .
Knoflice
Krásné svátky. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maky bez prihl.
25.12.09 14:23

Ahoj holky!
POžehnané boží narození :-) Dneska jsem byla po strááááááášně dlouhé době u přijímání a nemůžu najít vhodnější slovo, než opakovat ono „požehnané“. Dokonce jsem se po dlouhé době, opravdu ze srdce modlila, moc moc Bohu za ten dárek děkuju.

Harpyjko, nešlo samo nevzpomenout na tebe. Teď jsem trochu šmírovala v DBŽ, a moc mě potěšilo, že u dr. to bylo tak „plodné“. Až budeš mít chuť o tom víc napsat, budu ráda, když sem alespoň hodíš odkaz. Tak nějak mě tvůj příspěvek zasáhl, že bych chtěla znát víc :hug: :hug:

Demi, jsem zvědavá, jestli budeš mít novoročka nebo to stihnete ještě letos :-) Ještě že je konec roku, teď tě na vyvolávání nikdo honit nebude, máš klid.

Gerberko, Alice, už jsem skoro fit, jen občas chrchlu (doslova), ale nebolí to. BOhužel začal kašlat i Matoušek, ale zatím zvládáme.

Mějte se všechny krásně. Maky

P.S. Taky vás taky „baví“ jak ČT neustále valí pohádky o čertech? Jako já nejsem žádný konzervativec, ale za prvé mi to moc nesedí dramaturgicky a druhak už je to tedy dost monotoní :roll:

• Citovat
  • Upravit
4047
25.12.09 14:39

Děvčata,

jsem stále vcelku 8-o . V noci na dnešek kontrakce v intervalu 5-10 minut, trvající celkem asi 2,5 hodiny. Postupně se začaly mírnit a interval prodlužovat, až jsem usnula. Ráno jsem nebyla schopná vstát z postele, vylezla jsem až po 10 hod, děti zvládl manžel s babičkou :srdce: .
Po tom včerejšku si myslím, že by to mohlo přijít už naostro dnes v noci.

Maky: vyvolávaný porod nechci. Mám s tím příšernou zkušenost. Jinak účast na mši závidím - já jsem ráda, že jsem si vyslechla Urbi et Orbi a promluvu k.Vlka. Na mši se asi jen tak nedostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
25.12.09 15:12

Demi,

tak za tebe doufám, že už tě miminko nebude dlouho napínat. Osobně jsem tohle nikdy nezažila, vždycky jsem byla OK OK :wink: až do samého konce. Pamatuju se, že s bříškem-Bětou jsem byla ještě jeden den v dětském klubu (s Míšou), cvičila, běhala a druhý den už měla uzlík na klídě, podobně s Matoušem… Tož se drž!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
27.12.09 19:22

Ahoj jesličkandy,
tak konečně trocha klidu a můžu si vás dočíst.
Jsem ráda, že se rozrůstáte.
A že jsme se rozrostli nejen o nové maminky stvrzuje Demi v SMS : „Dnes 27.12. v 5:58 se nám narodil syn Petřík. Váží 4250g a měří 51cm. Je pro nás třetím požehnáním. Zdraví srdečně Demi“
to už asi většina obdržela , tak pro ty ostatní :wink: .
Moc zdravím a všem komu jsem nemohla osobně poslat mailové přání přeju požehnaný vánoční čas a vše nejlepší v novém roce.
 JaneK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
28.12.09 23:28

ahoj, tak my na sebe s Demi telefon nemáme. takže gratuluju tady.

At vám Petříček dělá samou radost, je zdravý a přiměřeně hodný a roste v Boží přízni.
Těším se na popis porodu a tak vůbec.

u nás vše při starém . „už“ týden (přibližně :-) jsem nevidela žádného doktora, tedy takového, který by mi říkal negativní zprávy o našem Adim, takže se cítím lépe :-) ano, pamatuju si co říkali, ale nadruhou stranu neztrácím naději. Podle mne je v současné chvíli miminku fajn (vzhledem k tomu, že mně je neustále šoufl) a navíc jsem si užila pár dní odpočinku a nechala se opečovávat příbuznými - bylo to pěkný :-)

Jo a svátky jsme měli dokonce nad očekávání krásné, těžko se to vysvětluje,ale člověk to požehnání cítil skoro hmatatelně.

janku - ahoj, po dlouhé době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
29.12.09 15:36

Janku, zdar a napiš něco víc, co děti, práce, domeček…
Harpyje, zdar!
A hlavně ještě jednou (poprvé přes SMS) gratuluju Demi k Petříkovi a těším se na fotky čerstvouše :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
29.12.09 21:01

:lol: My to pořešily jak vidím spíše přes SMS a tady to vypadá, že nás narození Petříka nechalo chladnými. Tak to ale rozhodně není :lol:

Demi, ještě jednou zde, gratuluju, mám radost a přeju hodně zdraví celé rodince :kytka:
Už se těším na zprávy o novém Jesličkátku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
30.12.09 09:51

Demi

Také blahopřeji k narození malého Petříka.Je to úžasný okamžik.Hodně Božích milostí,lásky a zdraví.Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
30.12.09 10:59

jen kopíruju co jsem psala vedle.
MILÉ DÁMY, tož dobré zprávy!

tekutina z podkoží miminka zmizela neznámo kam (tedy známo, prostě se normálně vstřebala, tka jak to má být) NT se z nepříjemné hodnoty 3,5 snížilo na 1,3 až 2,0 (podle toho, který dr. to vzal zrovna do ruky). zavěr je, že miminko se dle ultrazvuku vyvíjí zcela fyziologicky ( i když chromozomální vady nelze vyloučit, a predchozí nepříznivý vývoj může něco znamenat a blablabla- však víte). podrobnosti, až si na neco legračního vzpomenu :-)
jupí!
 har.

dr. na genetice hezky mluvila o nasem rozhodnutí miminko si nechat v každém případě- potěšila mne. a založila si nás jako raritu - může se to hodit dalším maminkám, které by se v naší situaci rozhodovali „jinak“, si říkám… :-) (obvykle se totiž prý tento nález zhoršuje, teď by mimčo podle tabulek mělo mít NT tak 5 mm, což by jen dále potvrzovalo, že je nemocné)
proste Díky Bohu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3759
30.12.09 11:31

Harpyje - to jsou výborné zprávy, jsem moc ráda!! :srdce: Ta moje gyndr. dobře věděla, proč se mi vůbec nezmínila o tom NT screeningu nebo že by mi doporučila, abych si ho nechala udělat. Stejně se musí počkat na případná další vyšetření, to není jenom tak. Nebo je všeobecná představa, že když vyjde špatně NT, tak se jde hned na potrat?? Já se v tom fakt nevyznám.....každopádně díkybohu, že je to na tak dobré cestě!!! Drž se!!

Zprávu od Demi jsem dostala taky, moc gratuluju k malému Petříkovi, ať se jim všem dobře daří!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
30.12.09 13:25

Harpyje

** :lol:**Užasné zprávy :lol:
Jen tak dál!!! :potlesk: :palec: :potlesk: :palec: :potlesk: :palec: :potlesk: :palec: :potlesk: :palec: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
makyneprihlasena
30.12.09 15:07

Harpyje, Harpyje, Harpyje :-))))! Ani nevíš, jakou mám radost, dokonce i slzu jsem zamáčkla. Moc mi nejdou velká slova, ale tentokrát si nemůžu pomoct, Bůh je mocný! Teda, já mám takovou radost… :hug: Tak ať už jsou chmury za vámi, ale modlit i děkovat se nepřestávám :palec: . Teď se to asi moc nehodí, ale nemůžu to nenapsat, kolik takových miminek už tu není, protože to všechno vypadalo tak jasně a jasné bylo i řešení…

• Citovat
  • Upravit
268
31.12.09 14:34

Ahoj holky,
konečně trocha času i na vás :oops: stydím se , že nepíšu častěji. No jo to jsem celá já. Ráda si „vás“ přečtu a doufám, že mi odpustíte pokud se jen občas zmátořím k napsání.
Moc se tu změnilo-vizáž stránek, upřímně není dle mého zrovna výhrou (hlavně staré fotky, jsou rozházené). A nevím co a jak rychle vložit..... :zed:
Co u nás ? Stavba je ve fázi dokončené fasády a pořádně se začíná s vntiřkem. Po dokončení elektra, rozvodů pro rekuperaci a vody s topením i plynem, přišlo konečně na řadu provedení vnitřních izolací s parotěsem. Práce fůra :jazyk: Spokojenost v práci, ale vzhledem k úvazku a dojíždění nejsem schopná bez pomoci mojí maminky obstarat vodění do školy/lky a hlídání dítek po obědě . Maminku pozlatit. K tomu se přidává řešení záležitostí kolem stavby a je domácí nesvár s chlopkem na denním pořádku. Na stavbu se taky musí dojíždět, tak to kolikrát přijdeme domů oba nebo jen manžel pozdě. Stihnou se tak sotva úkoly s Matoušem :roll: Cvičení na klavír a flétnu s dětmi flinkám. Ach jo, vím , že se to samo neudělá a že je to přechodná věc, ale… Tak si tu pohodičku- doma celá rodina- snažíme užít teď o svátcích(zas nemocní), aktivity jsou omezené na mimo sportovní. Doufám, že budu mít sílu nějaké to předsevzetí do nového roku v něm je i plnit a nebýt aspoň naštvaná na sebe, že nestíhám to , to a to ..... (tak málo by mi stačilo k úplné spokojenosti :oops: )
k nakounutí domeček na http://www.modrastrecha.cz/…um/rd-domino

Maky spešl :hug: ať dál válčíš se svištěma i Harpyji k povzbuzujícím zprávám s mimi držím palce.
Gerberka myslím i Alice: cítím blízko vaše problémy s klučíkama. Někdy nevím zda je to školou(učitelkou) či našim Matoušem jestli je na školu zralý či je pes zakopán jinde :nevim:

Holčiny zdravím a těším se na počtení v novém roce
A.H.O.J.
 JaneK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
31.12.09 15:05

Tady je takových krásných zpráv, že jsem se musela přihlásit :lol:

Demi Moc gratuluju k Petříkovi!!! Ať vám krásně roste a ať ho bráškové moc nemordují :mrgreen:

Harpyje Huraráááá!!! Jsem na tebe posledních pár dní moc myslela, nebyla jsem na netu, neboť stále putujeme. A ty takhle!!! Mám takovou radost!!! Tak ať už se vše daří bez miminčích šprťouchlat!!! Moc tě obdivuju za tvojí pokoru, nevím, zda bych jí v podobné situaci byla schopna.

Přeju vám všem požehnaný nový rok! Opatrujte se všecky!!!
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová