Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10848
18.12.09 22:17

ahoj holky, moc vám děkuji za podporu, jste milé. samotná šíře NT mne popravdě příliš neděsí - moje dr. naměřila 3,5- vím že je to dost, ale taky vím, že opravdu tech zkusenosti neni moc, a sam o sobe to muze byt zcela náhodny nalez. dorazil mne ale UTZ na NT screeningu- tam jina dr. namerila NT 3,6 ale hlavne našla tu tekutinu v podkoží po tělíčku miminka - což považuju za větší problem- nastěstí - nebo naneštěstí - jsem laik, a neznám moc podrobností- i dr. ve zpráve tu šíři NT uvádí jen číslo a víc to nekomentuje, ale o te tekutine v podkoží se zminuje v záverech + o tom se mnou mluvila a na základě toho dopročuila te nkaryotyp a mluvila o postižení miminka.
no objednala jsme s ena pondeli k doktorovi, že si s ním promluvím - potřebuju se prostě vyptat nekoho, kdo na mne bude mít čas a odpoví mi na otázky.

papa dobrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
20.12.09 10:54

Moje maminka říká, že nás dneska v těhotenství honí z jednoho vyšetření na druhé a akorát nás straší, člověk pořád čeká na nějaký výsledek a ať se to snaží poručit do rukou Božích seč chce, tak se nervozitě neubrání. Že ony měly víc klid a taky to nějak dopadlo. Taky už mě několikrát napadlo, jak bylo bez internetu líp, člověk měl k dispozici jednu „moudrou“ knížku a nějaký časopis a byl zcela odkázaný na to, co se mu lékař uráčil říci. Blažená nevědomost. 8-)

Nevím co je NT, jen vím, že UTZ měření není přesné, záleží na různých úhlech a blabla … Jedna dcerka se zdála být bez ledviny, druhá měla mít každou nožku jinou, rozuměj jednu zakrnělou a naopak u syna nebylo nikdy dr. podezřelé, že má prázdný žaludek …

Myslím, že každá z nás by mohla přidat nějakou svoji vlastní zkušenost, co? :wink:

U nás dneska bude odpoledne živý Betlém, muzikálové představení místních ochotníků (nejstarší dcera je kuchař 8-) ) Je to venku, tož to pěkně zkosnem. Ale už se těším.

Hezkou neděli vám přeju. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenochod na cestach
20.12.09 14:07

Preju vam vsem pozehnane vanoce!
Vcera jsme zapocali nase vanocni putovani a domu se dostanu az v pulce ledna, tak vam chci poprat vse dobre, protoze se na net uz mozna nedostanu.
Demi At se vse zadari tak, jak ma a oba jste s miminke v poradku! :srdce:
Harpyje Budu na tebe moc myslet. :srdce:

Vsem ostatnim hodne pokoje a zdrava ditka!!!

:mavam: Lenochodka

• Citovat
  • Upravit
17745
20.12.09 15:59

Všem

Všem přeji pokojné svátky,plné radosti,zdraví a Boží lásky.Opatrujte se a Novém roce jen to nejlepší Vám i Vašim rodinám vyprošuji.Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
20.12.09 19:37

Alice, dík za přání, tobě též :-)
Lenochodko, dobře doputujte. Docela symbolické, tak ať jsou svátky pokojné.
Demi, o ambulantní porodu jsi asi neuvažovala, že. Ale třeba tě vytřídí z porodnice brzy, mě nakonec propouštěli třetí den, neb potřebovali uvolnit místo.
Harpyje, zítra máš toho genetika, že? Moc na tebe i miminka myslím, ať ti všechno pěkně vysvětlí, ujasní a můžeš si zbytek těhotenství užít v pokoji.
Knoflice, já tedy na jednu stranu děkuji za internet, že si mohu pohlídat, jestli do nás dr. zbytečně necpou sajrajtíky, příp.se ujistit, že nejsem sama divná, na druhou stranu máš pravdu, že někdy nevědět, je jednodušší. Ovšem v případě těhotenství nemít net, ani ybch nevěděla, že vyšetření nejsou povinná, že mohu ledacos odmítnout apod.
Jinak už jsem lepší, chrchlu tedy pořád jako tuberák, ale už to nebolí. Trochu začínají kašlat děti, ale snad to bude ok. A musím se pochlubit, byla sjem dneska po 3/4 roce u svátosti smíření. Bylo to úplně jiné, než to u mě bývá, ale moc příjemné, a řekla bych i dost přínosné. Škoda jen, že ten kněz, který vypadal, že bych si s ním rozuměla i s jako příp. duchovním rádcem není odsud :-( .
Požehnanou neděli.
 M+3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
21.12.09 11:04

Ahojky,

tak jsem si noc ze soboty na neděli odbyla v porodnici - asi generálka před příchodem Péti na svět… V sobotu večer jsem dostala silné kontrakce, opakovaly se v intervalu 5-10 minut a docela jsem měla co udýchávat :wink: . No nakonec to nedopadlo - manžel chudák seděl na parkovišti před nemocnicí skoro 3 hodiny v autě, protože ho vyexpedovali ven po té, co mi řekli, že to na akutní porod není.
Péťa podle posledního UTZ váží 3,8kg, čemuž se docela směju, protože přesně tolik vážil na utz Daneček 5 hodin před porodem. Skutečnost pak byla o 700g větší :-D .
Maky: Ambulantní porod bych si střihla, kdyby porodnice nebyla 25 km daleko, takhle (ještě při stavu cest) nemám odvahu.

Harpy: Myslím na tebe :hug:

Knofli: souhlasím, že dříve to měly holky snazší v tom, že méně informací znamenalo méně stresu. Ono je to taková dvousečná zbraň. Jsem spíše pro větší informovanost, pokud se můžu spolehnout na zdroj. Mmch taď mě v porodnici potěšilo, že se tam nikdo nepozastavoval nad tím, že jsem odmítla triple testy.

Zase písnu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
21.12.09 12:52

Demi - zatím je to dramatické! :-D. Jsem zvědavá, kdy Peťulka vykoukne na svět, tys měla tak veliké děti, čtyřkilové?

Maky - výborně, že už je ti líp!

Knofli - naprosto s tebou souhlasím, jak jsi to napsala. Já tolikrát vzpomínám na dobu, kdy jsem čekala a měla prvního syna (r. 2000) - žádný internet ani v práci ani doma, četla jsem si jenom knížku o porodu a péči o mimi a spoléhala se na to, co mi řekne doktorka. Ale žádné vyhledávání informací a zbytečné stresování jsem neměla. S B. jsem měla net v práci (doma ještě ne), tak člověku to samozřejmě nedá a semtam něco nekde přečte a pak jsem se jenom stresovala, proč jsem si nenechala nakonec udělat takové vyšetření a proč mi dr. neudělala to a ono atakdále.....Zlatá doba s prvním synem!! přesně jak ty píšeš - byla jsem v takové „blažené nevědomosti“, ale to není jako v negativním, spíš že jsem byla daleko klidnější!! Je to opravdu dvousečná zbraň - je pravda, že některé informace je dobré mít, ale zase - všeho moc je příliš, no…člověk tomu nesmí tak podlehnout. Ale opravdu moc vzpomínám na dobu bez toho internetu, naštěstí nejsem zas takový závislák a mám pouze svoje oblíbené stránky na které chodím a hotovo, žádné nákupy apodobně, jak to ted frčí, u mě nehrozí, já tomu přes ten internet halt nevěřím a spousta lidí si něco objedná a pak čeká a zboží ani nedorazí a peníze v čudu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
22.12.09 15:27

Kopíruju sem zprávu, kterou už jsem napsala vedle do DBŽ:

Ahoj holky, mám pro vás zprávy od Harpyje - asi na ně všechny čekáte.
Harpyje už nemá sílu ani čas sem psát, dneska odjíždí.

Byla u genetika, ten byl profesionální a milý, ale zprávy nejsou bohužel přiznivé.
Miminko má pravděpodobně nemocné srdíčko a jen malou šanci, že se narodí zdravé, vlastně že se vůbec narodí :cry:
Harpyje děkuje moc za všechna povzbuzení a modlitby, váhala, zda takové zprávy vůbec psát…

Já dodávám, že i malá šance je pořád ještě naděje :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
22.12.09 16:34

Christabel, díky za zprávy, i když jsou tak smutné…celý den nakukuju, jak to vypadá…ach jo…doufala jsem v lepší zprávy…Nedovedu si představit, že bych schytala tolik ran jako Harpyje, proto jen doufám a prosím za ni, aby si i tomhle smutku mohla zachovat radost z miminka, i když by jeho narození mělo znamenat zároveň rozloučení s ním :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
22.12.09 20:04

Ach, to ne. Taky jsem doufala v lepší zprávy… Je mi to tak líto, Harpy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
22.12.09 20:46

Myslím na Tebe,Harpyje.
Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
23.12.09 21:25

ahoj všem.

nahlížím co Demi a těším se na zprávu o miminku - snad nebude ještě větší než Daneček :-)

jsem klidná holky, je to osvobozující pocit dostat se z toho kruhu bolesti a stresu - výčitek, že to mimču nijak nepomáhá a navíc ho mé pocity matou.
Možnost spolehnout se na Boha je úžasná. Těším se z toho, že letošní vánoce prožiju jako těhotná a to je vše (každý den má svoje trápení, tak ho nebudu předjímat).

Požehnané Vánoce všem! Těším se, že budete vyprávět.

har. + mrmla + Adi t.č. 13 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
24.12.09 00:42

zdravím vás křesť. maminky
Demi,
nakukuji hlavně kvůlivá Tobě,jestli už:-) i když už na emimino jinak nechodím.
Tak jen chci napsat, že na vaši rodinu myslím, na Tebe, na kluky, Danečka, mrňouse, co se chystá ven, nejen na modlitbě, i když jsem tu s váma moc dlouho nepobyla, zůstalas mi v srdíčku.

Harpyje,
chtěla bych mít tvoji důvěru v Boha. Vím, že někde uvnitř mně je, ale ta každodennost ji ubíjí. Mám radost, že máš tu jistotu v Kristu, že on má vše ve svých rukou. Myslím na tebe a musím poděkovat za povzbuzení.

Všem vám požehnané svátky.

Janka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
24.12.09 11:59

Nakukuju, jestli nebudeme mít nakonec jezulátko od Demi.…přímo pod stromečkem, tak zatím asi nic…moc držím palce, ať všechno vyjde!!

Harpyje - myslím na tebe, ať se vše v dobré obrátí a mimi je v pořádku…

Všem krásné požehnané svátky vánoční a v novém kulatém roce 2010 všechno nejlepší, hodně zdravíčka, štěstí a boží přítomnost…

Mě bude čekat asi zlomový rok, protože se budu vracet do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
24.12.09 13:18

Všem krásný Štědrý den a hojné Boží požehnání nejen ve vánočním období, ale také do nového roku!

Ještě jsme v celku, po včerejší kontrole dr. upozornil, že by to mohlo být koncem tohoto týdne. Kéž by, nechci vyvolávaný porod! Hubnu, ikdyž docela dobře jím, Petříkovi se daří dobře, tak jsem zvědavá, trochu nás všechny napíná. Ale i tak prožívám krásné Vánoce.

Harpy: dnes se mi o tobě zdálo. Prožívala jsem s tebou všechnu tvou bolest, strach, ale i naději a smíření. Asi jsem ze spaní i plakala. Stále na tebe myslím.

Janko: díky za zprávu. Těší mě, že jsi nezapomněla a děkuji za tvé modlitby. Každá prosba k Bohu je velice potřebná.

Gerbi: krásné Vánoce i tobě a klukům! Děkuji za přání i fotky, také jsem ti poslala pohled k Vánocům, snad někdy dojde. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová