Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17745
31.12.09 16:00

Janek

Ahoj Janku,
především Tě moc zdravím.Na fotky s vaším domkem jsem zavolala i muže.Před dvěma roky jsme nabyli přesvědčení,že budeme stavět,ale ceny parcel u nás nás hodili do reality a začali hledat domek,který by nebyl ruina a zároveň se jeho cena neblížila závratným výšinám.Věřím,že náhoda neexistuje a vše je v rukou božích.Na konci roku 2007 se nám na náš inzerát ozval pán,že prodává dům v jedné z nejhezčích lokalit u nás za peníz pro nás neuvěřitelně levný.Čekali jsme nějakého zakopaného psa a ten také přišel.Dům byl odstřižený od elektřiny,plynu i vody,byl na něj exekuční příkaz pro nezaplacenou daň z nemovitosti,zástavní právo pro věřitelskou společnost 8-o .Zdálo se,že to bude nepřekonatelný problém jak pro banku poskytující hypotéku,tak pro právníka vše stihnout v nejkratší možné době,aby nám prodávající dům rezervoval.
Opomněla jsem dodat,že ač byl domek v zuboženém stavu,cítila jsem se přesně jako Ondřej Vetchý ve filmu Šílená léta pod psa,kdy kouká na dům,který mu předseda poskytuje a při tom zní píseň Karla Gott Znám rozpraukový dom…
Byla jsem pohlazena jak prostředím,polohou tak stavením samotným.
Kamarád právník spolu s mužem uskutečnili všechny náležitosti a 31.12.2007 byl domek náš.
Práce se tu udělalo neuvěřitelně mnoho :jazyk: ,ale také jí tu je ještě fůra před námi,ale bereme to jako celoživotní záležitost a radujeme se z každých dveří či obkladů. :lol:
Proč to píšu.Vážím si každého,kdo do tak zásadních věcí jde spolu s dětmi a má ještě smysl pro humor,jelikož mě už mockrát při zkrášlování našeho rodinného hnízda přešel :mrgreen: .
Dnes jen už vzpomínáme jak jsme tu dělali do půlnoci,celý modrý zimou a druhý den do práce.Ale je to stále živé a vážíme si každé vyštukované místnosti. :dance: Uf,uf. 8-o .
Měj se moc hezky.Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
31.12.09 17:16

Přeji vám požehnaný rok 2010
Děkuji že vás mohu číst :srdce:

• Citovat
  • Upravit
17745
31.12.09 18:32

Tobě taky,Sophinko.Tobě tvému muži i tvým šesti ratolestem :palec: .Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
31.12.09 19:37

Holčinky,

všechny moc a moc zdravím! Dnes nás pustili domů, snad budu moci brzy poslat fotku z porodního sálu po narození Péti. I s nějakým tím slovním popisem :lol:

Ale jinak Harpyje…!!! :dance: to je skvělá zpráva. Až se mi vehnaly slzy do očí. Vidím to jako Maky - Bůh je mocný. Já na tebe a děťátko tolik myslela, taky jsem v koutku duše doufala, že se stane dokonalý zázrak - a on se stal… Tak se modlím i nadále, aby Bůh žehnal tvému dítěti i tobě.

Janečku: vítej, děvče, moc zdravím! Tak příští Vánoce už v novém domečku, což?

Všem ostatním požehnaný vstup do nového roku a Jesličky ať se množí! :wink:

Více ode mě příště - co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
1.1.10 09:58

Ahoj Demi,
vítám Tě z porodnice doma :kytka: !Co porod?Personál?Byli na Tebe hodní? :palec:
To je nádhera mít po všem a být mezi svými,viď?Užívej Péťu a měj se slovy Františka z Kouzelné školky FANFÁROVĚ.Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
1.1.10 11:55

Krásný novoroční pozdrav do Jesliček!!

Demi - moc ráda tě vidím, vítej zpátky z porodnice! Pak napiš, jak to vše probíhalo, určitě to bylo v pohodě a užila sis příchod třetího mimi na svět! Kojení se ti daří taky dobře?

Harpyje - držím palce, aby se rozptýlily všechny zbývající obavy a mohla ses těšit z rostoucího mimi v bříšku!

Janku - stavba postupuje dobře, jen tak dál!

Alice - moc ti rozumím s tím domkem. My bydlíme ve starém domečku, přistěhovala jsem se vlastně za manželem (on je o 17 let starší než já, je to takový kutil, samorost, dobrák, šikula, na co sáhne, tak to spraví; prostě zlaté srdce i ruce :srdce: ) - no, a domeček prostě pořád zvelebujeme a spravujeme. V kostce řečeno - manžel se naprosto sám pustil do nástavby 1. patro, tzv. „hodit na štok“, jde to pomalu, ale přece, už máme hotovou skoro celou hrubou stavbu, na jaře se pustí do schodiště atakdále…

V životě bych nevěřila, že si tady tak zvyknu (naši mají vilu, ale tady jsme halt sami, což je velká výhoda, že…). I když na dvorku máme stále míchačku, písek a stavební binec :-), tak já tam mám v létě afrikány, je tam strašně příjemně, kousek za domem máme řeku, kde se dá chodit na x-kilometrové procházky až za Brno, přitom do centra to mám 13 minut jízdy tramvají a ta jezdí každých 5 minut - prostě ideál. Ale opakuju - byla jsem sama překvapena, jak moc jsem si tady zvykla a už bych - i přes tu práci - nechtěla jít pryč. A když vidím, jak manžela to vyloženě baví ta práce na domku, tak mě to těší taky a starám se v domácnosti o všechno ostatní.

Já mám takový strach z toho zápisu do školky :cry: , jestli mi Bédíka vezmou…moje jediná naděje je, že ve školce probíhá rekonstrukce a snad otevřou 3. třídu (aspoň tak to pořád inzerují), tak snad budeme mít šanci… :cry:, je to v polovině února.

Všechno dobré a hodně božího požehnání do nového roku 2010!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
1.1.10 15:51

Požehnaný celý nový rok! Dnes jsme byli na mši a docela se nás tam sešlo. Já tedy se vstáváním moc problém neměla, zalehla sjem už v půl desáté. Byli jsme se s dětmi projít, poprskali prskavky, zastavili se u manželových rodičů, přišli tam na chvíli i švagrová s švagrem, fajn to bylo a byla sjem docela ráda, že na žádnou juchandu nemusím…ale třeba to byla taková psychologická znouze cnost :-D **
Demi**, a jak oslavoval Petřík? Snad je to hodné miminko a moc tě neprohání. těším se na podrobnosti!

Janku, hmmmm…dovedu si předtavit, že toho máš až až, ale ono se to uklidní. Výhled nového baráčku (v dobrém)závidím. Líbilo by se mi to čím dál víc. Ale nejsem si jistá, jestli bych byla schopna žít na vesnici. Naše městečko mi vyhovuje, víceméně všechno co potřebuju mám u nosu. Neumím moc plánovat a představa, že pro všechno jezdím autem, i s dětmi do domu dětí…ale zas na druhou stranu, zahrádka, klid. Hlavně teď v zimě je strašně protivné, že když chcem jít ven, musím všechny nabalit, vypravit, zpocená jsem až někde :roll: Takhle bych je vyprovodila na zahradu a mohla lecos udělat i doma…No, třeba se to nějak vyvine. A kdo vám kontroluje kvalitu stavby? Máte stavební dozor? mě se nízkoenergetické dřevostavby moc líbí, ale ta kvalita provedení je asi zásadní, co?
Níc, Matouš už mi tu odpojuje net, radši to pošlu. Všechny ostatní zdravím! Kde je Lamvinek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
4.1.10 16:19

Děvčata zdravím, a posílám stručný popis zážitků z třetího porodu.

Petřík se narodil v neděli 27.12.2009 v 5:58 v porodnici Ostrava-Vítkovice. S potěšením jsem zjistila, že porodnice prošla rekonstrukcí, takže je z ní moderní zařízení, ve které jsou maminky klientkami, nikoli pacientkami… Bohužel leccos se zrekonstruovat nepodařilo, a tak jsem se opět setkala s idiotskými reakcemi, typu: „ale to vás nemůže přece bolet, mamčo…“ a „takhle vás nevyšetřím“… Jak já jsem zvysoka kašlala na jakési vyšetření, to pochopí asi každá, které někdo strkal ruku k děloze během kontrakcí v závěrečném kole porodu, a nevytáhl ji, ani když jsem o to já (i naštvaný manžel) prosila. Pak jsme jen slyšeli, jak paní PA (do té doby milá a usměvavá) volá lékaře, aby se přišel podívat, protože „paní reaguje nepřiměřeně…“ Přišel mladý usměvavý dr., když přišla kontrakce a vyšetřil mě sám, ani jsem nemukla :-)). Vůbec to nebolelo.
V tu dobu se měnily služby, a k naší radosti mě nakonec odrodila naše známá PA, která byla už u porodu Honzíka. A šlo to krásně.

Pobyt na šestinedělí jsem si odbyla na nadstandardu, a dobře jsem udělala - vzhledem k zažívacím potížím jsem měla k dispozici vlastní sociální zázemí a klid. Petřík byl zlaťoučký.

No, závěr je takový, že podle mé zkušenosti jsou lékaři - muži lepší porodníci než lékařky a staré porodní babky. Myslím si, že jejich přístup k matce je víc založený na úctě k ní a respektu k bolesti. Nezažila jsem, že by kterýkoli lékař, se kterým jsem se setkala v porodnici ve Vítkovicích nebo F-M, měl potřebu mě přesvědčovat, že mě to nemůže bolet, nebo že by některý z nich vyšetřoval tak, že bych u toho brečela bolestí. Tuto zkušenost mám pouze s lékařkami a nyní s touto PA. Moc jsem litovala, že jsme nedojeli do Frýdku-Místku.

Ale nakonec jsem šťastná trojnásobná maminka, děti brášku doma hladí a pusinkují, Honzík se teď cítí jako veliký kluk - nyní je nestarší brácha :-). Petříčka přijal se vší vážností a je pyšný, když mu říkáme, že musí na miminko dávat pozor, aby se mu něco nestalo.
Takže začátek máme za sebou, ovšem dlouhá cesta je před námi. Tak snad nás bude i nadále provázet Boží láska a požehnání.

Demi
Fotky vložím do naší galérky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
4.1.10 17:42

Demi - jeste jednou moc gratuluju - az na zazitek s PA (je neuveritelny, ze tyhle kreatury jeste pořád nevymřeli, či dávno nejsou vedeny na pracáku :cert: )
to ypadá na celkem pohodový porod .-) Ted se cítíš dobře? doufám, že nejrůznejší poporodní trable te míjejí…

Gerberko - jeste tobe díky za modlitby- i vsem ostatním , na které jsem snad zapomnela - uvedomím si občas nejaká rizika, to jo, ale většinou jsem v klidu a těším se na miminko…

s domkama vás obdivuju - ais jsme s mužem příliš pohodlní, prostě si to neumím představit, dávat dohromady bud objekt v hodne spatným stavu, nebo vube stavet nový - bysme se snad imrvere hádali :-) navíc by muj chlopek musel zřejme nejdřív změnit práci, bo už roky pracuje cca 6 dní v týdnu, i na dovolenou jezdíme tak, aby mohl některé dny pracovat - jedocela manuálně šikovnej a má i technick ývzdělání, lecos by i uměl, ale naposledy vyrobil neco do domácnosti snad ještě za studií - od te doby nebyl prostě čas. (lustr se u nás věší v prumeru čtyři roky, zaviratelny dveře aky tak- méně akutní věci počkaj asi na O. až doroste :-)

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
5.1.10 14:28

Demi, tak porod asi standardní, že, ale hlavně, že nakonec to bylo fajn pro tebe i Petříka. Jinak též nechápu, proč má někdo potřebu druhému tvrdit co může nebo nemůže cítit :roll: . A asi jsem slepá, lae fotky nikde nemůžu najít, tedy včera jsem nemohla, zkusím ještě teď, ale kdyžtak prosím hoď konkrétní link, protože v tomhle novém systému mám hokej. **
Harpyje**, my se domečku asi taky nedočkáma, hlavně z těch důvodů, že se bojím, že bychom stavbu s M. psychicky neustáli. Jsem děsná perfekcionalistka, štvou mě lidi, kteří dělají blbě svou práci, nemají žádnou stavovskou čest a těch je bohužel mezi řemeslníkama hodně (většina) :cry: . Navíc jak už jsem naznačovala, u mě by to muselo být v klidné lokalitě našeho města, abych neměla všude daleko a zároveň tam byla ta pozitiva domu, zahrada a klid…

Nic, jdu hledat, jak se važí lasagne a kde bych zjistila průměrnou teplotu v lednu a únoru (spory s družstvem stále pokračují :evil: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
5.1.10 14:41

Demi,
přesně to co jsi prožila s vyšetřováním v průběhu kontrakcí jsem zažila s PA.Poté dorazil lékař a téměř bezbolestně vyšetřil.Hlavně,že už jsi doma,ve svém.
Maky,
to s řemeslníky mám taktéž,takže občas trpím jako pes. 8-o S tím družstvem není co závidět. :roll:
 Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
5.1.10 16:37

Jojo, Alice, já bych si klidně i připlatila, ale bohužel…Jen taková blbost, vždycky říkám, řekněte mi kdy to bude, nechci abyste spěchal, řekněte mi reálný termín, abych mohla zařídit další věci…a co myslíš…jasně, naslibují a prdlajs 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
5.1.10 17:47

Maky

Jak říkáš v termínech jsou jako hvězdáři.Mrknou do nebe a podle konstalace se rozhodnou.Máme švágra zedníka,výborně pracuje,pečlivost mu nedělá problém,ale dorazí si kdy chce. :roll: No na odstřel příbuzný,nepříbuzný. :zed: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
5.1.10 22:37

Holky,

já nepřišla na to, jak vkládat fotky do galérie, v novém systému. Zkušenější poraďte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
6.1.10 15:50

Demi, to kdybych věděla…, ale můžeš vložit alepospoň jendu dvě, přímo do diskuse, přes procházet pod oknem příspěvku.
Jinak nestíhám, řeším nečinnost družtva při převodu bytu do OV, zároveň sbíráme podklady pro další postup ve věci revitalizace, ach jo, ale kdyby nic horšího, hlavně, že jsme zdraví a nic nám nechybí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová