Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17745
16.12.09 22:55

Demi

Ahoj Demi,
tak se musím podělit o tu Rybovu mši vánoční.Jedním slovem KRÁSA.Měla jsem jít s manželem,ale dva dni před akcí měl Kryštůfek špatné spaní /změnila se mu medikace a on na ní vždy reaguje velmi špatně/,tak se muž omluvil,že je utahaný jako kotě a že půjde raději do postele.Zavolala jsem proto kamarádce z ulice a vyrazily.V divadle bylo plno známých tváří a i mezi účinkujícími se jich pár našlo.
Na úvod zazněla vánoční skladba a poté. má zamilovaná „Rybovka“.Na závěr se /jako ostatně každý rok/ zpívala koleda Narodil se Kristus Pán a já jsem jihla.
Musím vyzdvihnout jednu věc a to,jak krásná slova měl před začátkem představení ředitel divadla Petr Michálek.Mluvil o naději,lásce,ale nebylo to takové to prázdné klišé,ale mělo to ducha i pointu.Ocenila jsem,že si s přípravou dal práci a každému z nás při odchodu z divadla popřál krásný advent a poděkoval za účast.Příjemné!
Jinak Verunky škoku uzavřely,kvůli chřipce,takže byla ráda,že prázdniny už začaly,ale né dlouho,protože přes noc dostala teplotu a rozjel se jí hurónský kašel. :roll: Tobiášek vypadal nadějněji,ale zase kašle,tak se ještě kurýruje,aby to zvládl do pátku,kdy má na besídce svůj pastýřský part. :lol:
Kryštůfek se zatím drží,ale Šimonek pokašlává a z toho mám trochu obavy :think: ,protože je to přece jenom malé miminko.Uvidíme.
Letos jsem s pečením nějaká divoženka,protože pořád pokukuji po netu a tuhle se mi líbí a tohle bych ještě mohla upéct a nikdo samo sebou neprotestuje :lol: .Zítra dodělám nepečená a už opravdu končím,doufám :think: :lol: !
Zatím ahoj a opatruj se.
Gerberko
Jak se máš Ty?Dlouho jsem Tě neviděla na emiminu?Snad je všechno v pořádku.Měj se taky moc pěkně a ahoj.A. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
17.12.09 10:49

Ahoj všem,
přemýšlela jsem, co napsat ke 4. přikázání a pak jsem nenapsala nic, protože prostě nedokážu napsat nic neosobního, obecného … Za svoje rodiče Bohu moc děkuji a modlím se za to, abych se svými dětmi jednou měla taky tak hezký vztah.

Letos poprvé po 8 letech si advent (a pečení a přípravu vůbec :lol: ) užívám opravdu naplno… Loni jsme přestavovali, předloni se narodil Vojta a 6 let před tím jsem měla týden před vánoci zápočtový týden, takže jsem se pilně učila. Tak to abyste o mě taky něco věděli.

Děti máme 3, 11, 5 a 2. Sama jsem ze dvou dětí a tak jsem chtěla dětí víc, oba moji rodiče zase těch sourozenců měli hodně a tak jim dvě děti stačily …

Demi, máme se rozhodnout, jestli k vám pojedem na Hradišťan … švagrová byla nadšená, byli loni (a asi i předloni?). A „Mexičani“ jsou všichni zdraví jako řípa. :lol:

Na posílení imunity teď taky frčí rakytník. 8-)

Jsem ráda, že si tady mám co počíst. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maky z mobilu
17.12.09 18:18

jsem hotova,chripka me dostala.upeceno nemam nic,bugr jak nevim kde.drzte palce at se zbrcham!

• Citovat
  • Upravit
10848
17.12.09 22:01

ahoj holky. diskuze ke 4 . přikázání mne hodně zaujala. pročítala jsem pozorně.

Mnohdy kolem sebe vidím situace, kdy děti s rodičema si nerozuměj prostě kvuli souhře nedorozumnění, případně kvuli jednomu špatnému pochopení a pak už se to s nima veze. vzájemná malá důvěra, hledání za slovy toho druhého něco, co tam asi ani není … no vzdycky si říkám, jak bych měla chut delat chytrou a poradit jim :-) Sama mám ale taky máslo na hlave, s jednou svou přibuznou mám defacto pokazde kdyz se vidíme konfikty )není to nastesti ani moje, ani chlopkova maminka, ale blizka je dost) vím, že je to presne o tom - cato mne štvou od ní poznámky, které bych asi u jineho prehlidla u ní ne. obvykle to skončím bud odchodech a nebo oboustranným křikem (taky se mi to nechce scelý vypisovat, je to ale akové chození v kruhu. a přiznávám, že si často říkám, jak by bylo fajn ji prostě škrtnout a už ji v zivote nevidet - a v reálu se skutečně vidíme čím dál tím méně.

mám zprávu o miminku a hodil by se mi kopec modliteb - byla jsem na UTZ, ukazuje se, že NT je hodně rozšířené, hodně mimo normu, a navíc má miminko tekutinu v podkoží - proto vypadá cca o týden starší než je reál - tím otokem. (minule veliksotne presne odpovidalo PM)
Jsem hodně přejetá, uřvaná, promodlila jsem den a získala jsem pokoj, (nevím jak moc trvalý). přehrávám si v hlavě jak je krásný- jak si hraje s ručičkama a nožičkama, protahuje se - pripomíná mi hrozne našeho mrmlu jako novorozenátko v postýlce, tak spokojeně vypadá.

moje dr. je uzansa, uplne respektuje má rozhodnutí, cizí odbornice se chovala taky profesionálně, leč mně se tedy moc netrefila. je holt zvyklá na maminky, které k takovému zjistění chtějí vědět jiné informace než já :-? (že mne k potratu nikde behem svátku nepřijmou je dost nadbytečná informace- ale snažila se fakt zabalit to sdelení do eufemismů)
jsem unavená. navíc jeste stále zvracím (moc ne), případně mi je blbě, tak to mi nedodá…

demi - už se ti to blíží- těším se na krásnou zprávu. (já bych bývala měla termín našeho jarního miminka právě včera)

maky. upečeno tež nemám, binec je tu uplne přísernej - hmm a vubec mi nevadí- dokonce mám pocit, že je tak hroznej, že už by mi i trochu vadit měl :-) drž se.a brzké uzdravení přeju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
17.12.09 22:30

Pardon, tak jsem tak trocha omylem nakoukla…

harpuško - sedím tu bezradná, co mám dělat - otravovat SZ, nebo psát něco, co nepomůže, když modlitba ode mě nehrozí… :-( ani nerozumím, co přesně znamená, co píšeš a jak to bude tedy s miminkem dál. Jenom jsem tak věřila, že to bude u Vás už jenom furt lepší… Tak já na Tebe budu aspoň moc myslet, jo? Drž se. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
17.12.09 22:41

Harpyje

Milá Harpyje, úplně mě Tvůj příspěvek zasáhl.Bůh mne nikdy před tak zásadní zkoušku nepostavil.Budu se za Tebe moc modlit.Vůbec nemůžu psát,protože mě to neskutečně dojímá a to teď nemůžeš potřebovat,nějaké ubulendy.Moc a moc Ti držím pěsti,opatruj se,milá Harpyje!Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
17.12.09 23:04

Harpy: to je teda pecka mezi oči… taky nevím, co si pod těmi výsledky lze konkrétně představit, já - mám strach hlavně o tebe, zvládnout takovou zprávu, to chce sílu. Všechny ty stresy, kterými jsem v tomto těhotenství procházela (mmch na NT screeningu mi doporučili AMC, to prý vzhledem k mému věku :evil: , AMC mi doporučovalli i na té pitomé genetice, abychom zjistili, jestli je Péťa taky postižen nefrotickým syndromem, což je prý celkem pravděpodobné, pak i ta toxoplasmoza… ) ale kamsi odpluly, a já jsem prošla dost dlouhou přípravou na to, abych své dítě nedala. Už jen z té představy je mi blbě.
Holka, snad nebude tak zle. Na dálku hladím bříško a modlím se za tvé miminko i za tebe :hug: . Táhneš toho na zádech dost.

Holky, já snad toho dnes ani víc nenapíšu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
18.12.09 00:19

harpyje modlím se za tebe i za miminko!!! Jsem s modlitbou poslední dobou nějak na štíru, ale modlit se za druhé mi snad ještě aspoň trošku jde. I když se moc neznáme, hodně jsem na tebe poslední dobou myslela. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
18.12.09 09:08

Harpyje, budem se za tebe a miminko modlit. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
18.12.09 12:22

Harpyje - je mi moc líto, jak je s miminkem…kdy se už na tebe konečně usměje štěstí?…co další vyšetření nebo testy, o co vlastně jde? Já jsem na tom NT nebyla u žádného - za In. tohle vyšetření ještě neexistovalo, a za Bed. mi o tom dr. vůbec nic neřekla, že bych mohla jít, tak jsem šla až na ty tripple.

Demi - já jsem si to spletla s termínem, myslela jsem, že máš okolo 10.12., a ty budeš mít snad opravdu jezulátko přímo pod stromeček

Maky - uzdrav se!!

Barča sem už nechodí, nebo má hodně práce, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
18.12.09 12:34

Gerberka

Jak se Ti daří?Už jsem na tebe myslela včera 8-o .Jak prožíváš tenhle čas?U nás je hromada sněhu.Děti si ho bohužel neužívají,jsou marod a manžel si ho „užívá“ hlavně při sjezdu z našeho kopce :lol: .Měj se hezky.A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maky bez prihl.
18.12.09 14:24

Musela jsem vyřídit jeden neodkladný mail, tak nakukuju a…

Harpyje, možná to bude znít blbě, ale nevím proč, já jsem přesvědčená, že to bude dobré. První co mě napadlo, byl pokoj. Jinak na taková „znamení“ moc nedám, ale nedá mi to nenapsat… Teď nevím, jak dál, tak moc bych s tebou chtěla sdílet, alespoň slova, pocity, když už nemůžu tu tíhu a bolest. Snad jen, že se budu modlit, aby to boží dítě, které se má narodit po cestě pohladilo vašeho miminka a pomohlo mu potěšit mámu radostnějšími zprávami. Ať se to nakonec ukáže jako řešitelná situace.

Je mi trochu líp, ale jak nemůžu ležet, moc se to nehýbá.

• Citovat
  • Upravit
17745
18.12.09 14:37

Harpyje

HODNOTY NUCHÁLNÍHO PROJASNĚNÍ (NT)?

Nazdárek, tak se tě pokusím uklidnit. Mně naměřili ve 13 tt hodnotu 2.8. Bylo mi sděleno (na genetice), že s tím zatím nemají moc velké zkušenosti a ze statistik vyplývá, že ta hodnota by se měla pohybovat do cca 2.5 (±). Prodelala jsem kvůli tomu spoustu dalších testů a UTZ a vše vypadalo OK, až na to NT 2.8. Nakonec jsem šla raději i na amnio a tam se konečně ukázalo že je vše OK, Down a vadu srdce vyloučili. Takže – měla jsem o 0.8 víc a vidíš, vše je vpořádku, teď jsem ve 28. týdnu a šťastná. Držím palce, určitě bude všechno OK i u tebe.

Martina

kdybys potřebovala ještě něco, ozvi se

Nedalo mi to a našla jsem nějaký příspěvek od nějaké maminky na emiminu.Snad to pro Tebe bude alespoň trochu povzbuzující.Ahoj A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
18.12.09 18:08

Harpyje :-D - Alice našla velice výstižný příspěvek od jiné maminky - snad ti to dodá sílu!! Díky za něj!! Já jsem to u B. tenkrát konzultovala s dr., jestli jako na to jít mám nebo ne (a nebýt internetu, tak jsem vůůůůůůbec netušila, že nějaké NT vyšetření existuje - a byla jsem možná šťastnější…zlaté časy u I.!!!) a ona říkala, že s tím je málo zkušeností, že kdyby ty hodnoty vyšly nějak špatně, tak se stejně čeká na další vyšetření nebo na ty tripply, podrobné ultrazvuky atd......fakt nevím. Určitě máte jiný názor, já jsem v tomhle hrozný laik, tak se nechám poučit, jak to vlastně s tím NT screeningem je doopravdy…

Ale chci říct, že třeba to ještě není ztraceno a mimi hlavně v pořádku!!!! Všichni věříme, doufáme a držíme palce, jak to jen jde!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
18.12.09 22:09

Harpy: jestli budeš chtít, tak máš u mne P.Marii schovanou. Stačí písnout a pošlu. Drž se, myslím na tebe každou chvíli. A jinak mám podobný pocit, jako Maky, nějak srdcem věřím, že to nebude tak zlé, jak vypadalo napoprvé.

Gerbi: no jo, Štědrý den to jistí… Nikdy jsem si neuměla představit, jaké to je, trávit Vánoce ve špitále - no ale ono to nějak dopadne 8-)

Maky: přeji brzké uzdravení!!! U nás doma jsou teď hitem Echinacea a vitamín C. ALe stejně si myslím, že s tím mrazem už by konečně mohly ty chřipkové potvory ve vzduchu zhynout.

Knofli: přeji ti nádherný zážitek z koncertu, jestli pojedete. Já asi nebudu ani v neděli na mši - ikdyž ještě uvidíme :wink: Mexičani jsou jako řípy :-D

Jinak můj stav po dnešní kontrole je s porodním nálezem - čípek zkrácen na minimum, měkký, hlava naléhá, sice jsem pozvaná na další KO příští středu, ale dr. si myslí, že v tu dobu budu v porodnici. Opět mi na KTG nenaměřili žádné kontrakce, čemuž se také divili, ale to já už neovlivním, že. Však ono nás to nemine…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová