Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9262
1.12.09 16:39

Ahoj nerada vtrhávám, ale na Harpyjčino upozornění vkládám něco o neštovicích aneb co se osvědčilo nám snad nevadí že to vložím tak jak jsem to psala jinam.

Vrony Takže pokud je těhule měla tož dobrý. Pokud ne – odpočítej tři dny od objevení neštovic – to byli andílci nakažliví jinak dobré. :wink:
Na neštovice – Tanno herbal lotio (pokud mají větší ďubance a svědí to – pomůže to – i když to normální pudr taky, ale ten se hůř nanáší, míň odsvěďuje a děsně dělá binec protože se otírá o všechno). Pokud se udělají spíš obr mapy (nebo chceš dětem krom natírání udělat i koupel – která teda holkám dělala Móc dobře – tak Hypermangan a slabě růůůžovou vodu a v tom očáchat – můžeš i vlasy, obličej jen fakt jen slabě růžovou a jen umýt a ven, žádné dlouhé máchání. No noc Fenistil (nám teda líp účinkoval Dithiaden) od horečky klasika Nurofen, Panadol a pod…) Za deset dní by se měl i ten největší pupínek ztratit – když zaschne poslední už nejsou infekční.
Doktorce – zavolat chodit nemusíte.
Pokud by jim to někde mokvalo (i když plenky už nenosí tož je to jednodušší) tak Imazol 2× až 3× denně, Pythiol na noc.
Jsou i homeopatika, ale to už si nevzpomenu. Držte se. A maj to aspoň oba naráz? :wink:

Tak co nejrychlejší zaschnutí přeji. (A toho Dithiadenu na noc se neboj - vyspané dítě = menší horečky - alespoň u nás tedy tohle platí. Sofii jsem v roku a dvou měsících dávala 1/4 tbl. a Vikince 1/2tbl. :mavam: Jinak Sofince, která vypadala šíleně jsem nakonec nepatlala pudrem vůbec a dělala tak třikrát denně ty koupele v hypermanganu - osušit jen přiložením né třením. Když jsem jí patlala pudrem tak si to spíš škrábala asi jak jsem jí na to šáhla tak to začalo trošku víc svědit. Jo a nebát se rozškrábání S. si rozškrábla celé velké fleky a jizvičky nemá. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
1.12.09 16:48

a abys věděla že v tom nejsi sama, vydržte http://vrublata.rajce.idnes.cz/Kveten_09/
jo a horečky bývají tak tři dny (teda většinou) tak snad bude brzy to nejhorší za váma
POKUD by se dostaly do očí prokapávat Opthalmoseptonexem
v puse se s nimi dost dobře nedá dělat nic ale většinou se rychle hojí.
Hlídat případný kašel - jako nejzávažnější komplikace se u dětiček uvádí zápal plic, či z horeček zánět mozkových blan - takže pokud se ti cokoliv nebude zdát okamžitě volat či jet k Dr. :-?

jdu děti chtějí malovat a to jako opravdu samy neee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
1.12.09 18:13

ahoj,
chtela jsem neco dodat, ale nemam co, IVA fakt napsala vse.
http://www.lekarna.cz/…lotio-100ml/
Zuzka to mela uplne vsude, na zadecku jeden vedle druheho- na to pomohla koupel v hypermanganu, krasne se to zatahlo. Na noc jsem oboum davala Fenistil, nicmene Dithiaden je lepsi,silnejsi.Ale deti to moc nesvedilo.
Koupat se muze, ale spis sprchovat nez macet. ;)
Nejnakazlivejsi jsou deti 1 den pred vysevem nestovicek a pak 3-5 dnu po vysevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
1.12.09 18:31

Holky díky za rady. už tu dvě hodiny tancuju s Matoušem v šátku, chudinka, má je fakt veliké a všechny puchýřovaté, hlavičku má jak ježek. S těmi komplikacemi sjem si to nikdy ani neuvědomila, chjo. Zatím nekašlou, a horečku má jen Matouš (nejmladší) a snad ne vysokou, zatím zabírá paralen (na noc). Fenistil nemáme, ale máme Zodac, jde koupit bez předpisu, to je asi podobné, ne? Dala jsem taky zatím jen na noc. Přijde mi, že je to svědí tak nárazově :think: . Běta je docela dobrá, taky toho má dost, ale spíš drobnější. Vypadáme asi tak podobně jako holky od IvaV. Snad zítra skončí to nejhorší.
Jinak jak jsem psala, že tancuju, tak doslova. Narazila jsem na klasiku, ale docela mě to, asi i v kontextu s těmi všemi internetovými událostmi (Demi, Ksenije), dostalo. Vložím odkazy, snad nerostáhnu moc diskusi.
Zde profláknutá věc, ale originál Cohen má úplně jinou atmosféru než ona Shrekovsk varianta:
http://www.youtube.com/watch?…
pro neangličtinářky, přebásnění :-) zde:
http://www.supermusic.sk/skupina.php?…
A tady Hegerová, hmmm:
Omylem jsem našla toto a Matoušovi se to velice líbí, vzhledem k tomu, že „zpíval“ i na REM, tak asi bude na tenory :lol:
konec hudebního okénka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
1.12.09 18:38

zodac a Fenistil bych řekla že je to samé. Dithiaden je silnější (ale na předpis). Nejsi z Ostravy? Máme Tanno, Dithiaden i hypermangan na víc. A býváme vzhůru dlouho tak klidně by muž cestou z práce?? :wink:

PS: Na to uklidnění by ta koupel s hypermang. nebyla fakt marná. I na tu hlavičku - Sofík taky měla hlavu plnou. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
1.12.09 18:49

Ahojky…
Přišla jsem si pro radu, jak vést děti – jak jim vysvětlovat, kdo je pán Bůh a Ježíšek a tak vše kolem… naučit je modlit… Jako nemyslím, tím odříkat otčenáš, ale aby věděli co modlitba znamená.. aby to prostě nebylo jen jít povinně do kostela(tam teda i tak moc nechodíme) a tím to hasne. Ale aby si vytvořili nějaký vztah… chápete, ne?
Třeba synovec má 10let, šel už i příjmání, ale na něm je vidět, že vůbec netuší o co jde.. a i to chování má děsné… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
1.12.09 19:57
IvaV píše:
zodac a Fenistil bych řekla že je to samé. Dithiaden je silnější (ale na předpis). Nejsi z Ostravy? Máme Tanno, Dithiaden i hypermangan na víc. A býváme vzhůru dlouho tak klidně by muž cestou z práce?? :wink:PS: Na to uklidnění by ta koupel s hypermang. nebyla fakt marná. I na tu hlavičku - Sofík taky měla hlavu plnou. :-?

Ivo, dík!
Já jsem teď komplet osprchovala, byli hodně zpocení, tak je to svědilo a namazala pro změnu Tannem. Kupodivu Běta ani moc neřvala, asi jí byla sympatičtější lahvička, či co to mrmlala :roll: . Hypermangan bude muset koupit muž zítra. Jsme z okolí Uh. Hradiště, takže bohužel od Ostravy daleko, ale dík za nabídku. Kdyby dnešní noc byla nějaká moc divoká, tak si zajdu k dr. pro ten dithiaden. Ten internet je na tohle skvělý…
Dajmo, nemám teď moc čas, ale když si starší hrají a tatínek krmí Mata, tak pár slov. „Nejhorší“ je wink:, že nejvíc se učí nápodobou nás dospělých. :roll: Třeba já sjem nedávno byla ostře dotazována ohledně nechození k přijímání. Ad modlitba. POdle mě je důležitá pravidelnost, modlíme se všichni vždycky před spaním, poděkujem za den, za to že jsme, že máme jeden druhého, hodně i za to, že máme všechno, že jsme zdraví, děkujeme za „úspěchy“ dětí každý den, vždycky něco najdu, co se jim podařilo, čím potěšily mě nebo sebe, poprosíme za to co bychom chtěli (ale už jsme si i vysvětlovali, že neznamená, že nám Bůh musí vždycky vyhovět - uvedla jsem pro ilustraci příběh ze svého života - že kolikrát neznáme jeho záměry, že to co chápeme jako hrozné příkoří v jednu chvíli se může změnit na obdarování v jiné), v kostele vysvětluju průběžně „co se děje“… tak děti už se bijou, musím končit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
1.12.09 20:05

poděkujem za den, za to že jsme, že máme jeden druhého, hodně i za to, že máme všechno, že jsme zdraví, děkujeme za „úspěchy“ dětí každý den, vždycky něco najdu, co se jim podařilo, čím potěšily mě nebo sebe,

.......hmm tak teď kdyby mi někdo poradil jak to dělat a při tom se nemodlit. Je to totiž skvělý nápad shrnout den a najít něco dobrého. :wink:

No nic už tu nebudu zasahovat. Přeji dobrou noc. :mavam:

Maky - kdybys ještě něco nevěděla - klidně piš SZ. I když asi o moc víc než jsem napsala vědět už nebudu. :wink: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
1.12.09 21:52

Maky

Děkuji za Tvůj příspěvek.Se zalíbením jsem si ho přečetla.Snažíme se každý den najít si čas na večerní modlitbu a přiznám se,že mě velmi mrzí,když to z nějakého důvodu nedopadne.Na začátku modlitby přečte syn příběh z dětské bible a protože je druhák je to i motivační ve čtení,protože se cítí důležitě :think: .Stejně jako vy,ale praktikujeme to,aby se každý z dětí vyjádřil k uplynulému dni a poděkoval za vše,co se mu ten den podařilo a na čem by se mělo ještě zapracovat.Děti vždy vzpomenou na spolužáky.Tobiáš vždy začne vyjmenovávat celou rodinu a musím uznat,že se nám potom modlitba protáhne o několik minut déle,jelikož manžel je ze sedmi sourozenců a já ze tří :lol: .Dobrou noc.Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
1.12.09 21:58

Ahoj, taky vtrhávám díky Harpyjině výzvě.
DOplnila bych ty homeo, je to :

Antimonium tartaricum 9C - dle chytré knihy spíše při hojení, ke konci, proti vzniknutí jizev, ale homeopatka pravila, že jsou dobrá i na průběh, že při podávání bývá mírnější, přímo je na neštovice doporučovala.
Dvakrát denně 3 kuličky

Kniha radí na svědivé puchýřky naplněné tekutinou, svědění se zlepšuje teplem Rhus toxicodendron 15CH, 4× denně kuličky.

Tak babo raď - asi bych zkusila jeden den nasadit ty Rus, pokud se svědění teplem zlepšuje, pokud ne nebo by nepomohly třeba do večera, tak bych šla do Antimonia.

Držte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
1.12.09 23:17

Holky, nevíte co je toto za „vodvaz“: longevitycal.com - má to jako být legrace nebo co?
(viz spodní lišta této stránky - Kalkulačka smrti) :think: Mně se na to teda zrovna moc koukat nechce.

Ad neštovice: tak koukám, že synovi tu vakcínu NeoVac (či jak se nazývá) přece asi jen koupím. Nevíte, jakou s ním mají jiné mamky zkušenost?

Maky: hudební okénko si poslechnu, až budu mít chviličku. Jsem zvědavá, díky za odkazy!
Tak ať už je brzy líp - ještě že to s těmi neštovicemi nevyšlo na Vánoce…

Alice: jé, tak čtyřlístek… A krásné miminko, mmm, za pár dnů bude i u nás :srdce: Žabomyší boje jsou u nás na denním programu od 16 do 20,30 hod - to se nejstarší vrací ze školky a pak až do večerky :roll: . Bývám i docela zpocená, ale mám na pomoc babičku (tchyni) - ovšem i ta si občas tajně vezme neurol :-D

Lenochodko: ty jo, takže nějaká umělecká profese… to je nádhera, to jsi dostala skutečně požehnanou hřivnu. A co konkrétně? Maluješ, nebo sochy…? Omlouvám se za svůj ryze laický (=diletantský) dotaz, tvůj obor je jistě mnohem širší. Je to dar umět vnímat a tvořit krásu.

Dajmo: podle mě je nejlepší cestou k víře dětí vlastní dobrý příklad rodičů a vzájemná komunikace. Společná modlitba, mše, dětská katecheze, obrázky, knížky pro děti o Pánu Ježíši, apod. Ideální je, když dítě vidí ten příklad v obou rodičích, že jdou společnou cestou, pak je následuje. Ovšem asi dost rizikové období je puberta, kdy si začnou razit svou cestu, a vše, co dělají rodiče, jim začne připadat marné a trapné… :roll:
Myslím si, že je pro děti hrozně důležité víru prožívat i ve společenství jiných dětí, v neposlední řadě mít i trochu kliku na kněze, který mladým rozumí. U nás hodně pomáhají s věcma ohledně víry i babičky. Moje mamka naučila staršího syna modlitby, tchyně dětem koupila brožurku Otče náš, kde je pěkně popsána celá modlitba i s obrázky, aby to dětem bylo co nejsrozumitelněji podáno. V modlitbách se střídáme, chodíme na nedělní mše - v „našem“ kostele jsou úžasné i s katechezí pro děti.
Večerní modlitba je už poměrně ustálený rituál, kluci se modlí každý svým způsobem :-), ale spolu. Děkujeme za prožitý den (vzpomínáme, co jsme v něm nového poznali) a prosíme za ochranu pro nás a naše blízké a potřebné.
Víc mě nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
2.12.09 00:10

Demi No, ještě jsem se úplně nespecializovala(i když bych už měla :roll: ). Ale dělám hodně focení, taky v temné komoře, a experimentální fotografii. Taky maluju a kreslím. Jsem za ten dar strašně moc vděčná. Neprobudil se ve mně vlastně až do mých 25, tak to teď doháním. Moc chci taky tvořit s náboženskou tématikou. Někdy se nechám unést a pak jsem překvapená, co z toho vyleze - tuhle jsem si takhle nakreslila Pannu Marii s Ježíškem. Ty jsi mi vlastně znovu připomněla, že to nesmím brát jako samozřejmost, díky. :srdce:
Alice Čtyři děti jsou můj sen. Uvidíme, co nám Pán Bůh nadělí…

Jinak moc děkuju za tipy, jak vychovávat děti k modlitbě. Já jsem ve víře vůbec vychovávaná nebyla a teď o tom hodně přemýšlím. Jsem moc vděčná za tu moji cestu k Bohu a myslím si, že hledat Boha v pozdějším věku(a nalézt) je něco úžasného, ale svým potenciálním dětem bych Ho chtěla přiblížit od samého začátku. Tak uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
2.12.09 09:03

Lenochodka

Moc Tě zdravím,
já jsem také konvertovala.Manžel je z tradiční katolické rodiny,jak už jsem napsala :palec: .Pro mne je velký vzor manželovo mamka,která je zároveň i mou křestní kmotrou.Ten klidný a pevný přístup k dětem obdivuji a doufám,že se mi daří si z toho vzít co nejvíc.Jinak nejde,než souhlasit s Demi.Největší vzor ve víře jsou pro děti rodiče.Jak přistupují k sobě,k Bohu..Naše rodina byla postavena před velkou zkoušku v podobě narození syna,kterému byl ve třech letech diagnostikován autismus.Znám mnoho rodin,ve které se taková zpráva neustála a především muži od rodin odcházeli,ale pro nás to byl upevňovací moment.Netvrdím,že je to procházka růžovým sadem,to rozhodně ne!Ale přiznávám,že pohled na ledasco se nám přirozeně změnil.Starší děti brášku milují i respektují se všemi „zvláštnostmi“,které toto postižení mají.Pro nás s manželem je to škola a to doslova,protože jsme se seznámili na pedagogické škole,kde jsme studovali obor zabývající se těmito i jinými handicapy.Měj se moc pěkné a ahoj Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
2.12.09 09:09

Demi

Ahoj Demi,
uklidňuje mě pocit,že „puncké války“ neprobíhají pouze na našem kolbišti.Zároveň si uvědomuji,že živelnost dětí je známkou toho,že jsou zdraví a v pohodě.V červenci jsme s mužem absolvovali exercicie na Velehradě a musím říct,že jsme si tam všichni přitakávali a nasmáli se,co ty naše ratolesti dovedou.Děti je radost i starost,ale nepochybně převažuje to krásné.Ahoj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
2.12.09 11:36
Pomlenka píše:
Ahoj, taky vtrhávám díky Harpyjině výzvě.
DOplnila bych ty homeo, je to :

Antimonium tartaricum 9C - dle chytré knihy spíše při hojení, ke konci, proti vzniknutí jizev, ale homeopatka pravila, že jsou dobrá i na průběh, že při podávání bývá mírnější, přímo je na neštovice doporučovala.
Dvakrát denně 3 kuličky

Kniha radí na svědivé puchýřky naplněné tekutinou, svědění se zlepšuje teplem Rhus toxicodendron 15CH, 4× denně kuličky.

Tak babo raď - asi bych zkusila jeden den nasadit ty Rus, pokud se svědění teplem zlepšuje, pokud ne nebo by nepomohly třeba do večera, tak bych šla do Antimonia.

Držte se.

Pomlenko, díky i tobě. Ale už to snad nebudem potřebovat. Resp. Běta už je dost lepší, Matoušek ještě bojuje, ale on by stejně asi nezvládl ty kuličky cucat, takže nic.
Poslala jsem nějaké peníze Kseniji, Harpyje psala, že by potřebovala tak 8-10tis., zatím na účtu není nic, tak kdo byste měl chuť na adventní obdarování, možná by bylo fajn tu…
Demi, nabídla jsem nějaké oblečky i Kseniji, pokud bys něco potřebovala ty a víš konkrétně co, napiš mi, ať ti to příp. odložím, ju? Počítám, že víc věcí od nás by bylo spíš vám, vzhledem k datu narození, takže se nestyď a řekni si.
Jdu dovařit polévku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová