Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
574
14.10.09 14:09

Lamvi, neblázni. Máš strašně šikovné a hodné holky. Z Terezky (byla to ona, co se s námi chodila modlit, že?) jsem byla úplně unešená, jak je milá. Mě právě naopak točí, jak se pořád hodnotí jaká je kdo matka podle „výkonu“ jejích potomků. Jak říkám, my jsme zatím z obliga, protože obě starší brzy mluvily, hodně se ptají, hodně si pamatují, ale to tedy určitě není naše zásluha. Snažím se jim věnovat, ale spíš to vychází tak mimoděk. Naopka, když někdy čtu, co všechno matky s dětmi dělají, tak si připadám jak krkavčí matka. Ale zrovna dneska jsem se o tom s několika maminkami v dětském klubu bavila, že ty děti z vícečetných rodin mají k dispozici zas jiné přednosti než plně se věnujícího rodiče, a to bandu sourozenců. POřád nějak nechápu, kam to chodíte, že místo aby vám pomohli vás takhle drtí. Navíc udělat z děcka „blbce“ na základě jenoho IQ testu 8O 8O 8O. Ale jo, dovedu si to představit…to klima u nás pořád ještě panuje.

Jsem poslední dobou nějaká skeptická k české společnosti. Jak máme ty problémy s drusžtvem setkávám se s lidmi co jim tzv. není nic svaté, což jsem doposavad nemusela a špatně se mi to rozdýchává, zvlášť, když člověk vidí tu absenci svědomí, prostě účel světí prostředky :(

Harpyje, jsem ráda, že máte nějaké závěry, byť takhle svým způsobem smutné. Na genetiku budete ještě docházet na „sledování“ nebo už je to konečná a jen se prostě budete snažit? Ovlivnit se to předpokládám nedá… Tož budem se modlit, seč nám naše malé síly dovolí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
17.10.09 23:33

Ahoj všem,

dnes jsme se vrátili z týdenního pobytu u našich, kde jsme byli s HOnzíkem… Musel se doléčit z virozy a teplot, Danečka jsme nechali doma s tchyní a spojili to s odstavováním. Když jsem byla doma, nešlo to, neb dítě-závislák ječelo na celý barák. Tchyně mi řekla, že je to pro něj větší trápení (vidět mě a nemoci se přitulit k prsu), než kdybych odjela na pár dnů pryč. Tak jsem sbalila sebe i Honzíka a vydala se k našim. Zatím to po našem návratu vypadá dobře, až na to, že jsem dost rozdýchávala Danečkův odstup, než pochopil, že jsem to já a jsem zase doma. S něčím podobným jsem i počítala, ale stejně to mírně bolelo… Jsem vděčná, že jsem ho mohla kojit po dobu, co jsme byli v nemocnici, neuvěřitelně to pomohlo asi nám oběma, když jsme se mohli k sobě přitulit - malej se vždycky po všech těch traumatech nádherně upokojil a většinou usnul. Tož tak.

Jinak naše miminko nás napíná - po dnešní kontrole to zase vypadá na chlapečka - dr, mi ukazoval na utz „pytlík“, takže se kloní spíše k třetímu synovi. Mně je to už naprosto jedno, těším se, až budu mít miminko v náručí. Pro holčičku jsme měli vybráno jméno Markétka - a chlapeček asi bude Péťa. ASI.

Maky: vyšetření na endokr. nás s D, čeká také - také neroste. Za letošní rok nevyrostl ani centimetr, ikdyž ono to spíše může souviset s tou jeho nemocí a masívními ztrátami bílkovin skrz ledviny. Já věřím, že Bety bude dobrá a že to všechno dožene. U holek to prý není nic vyjímečného, že někdy začnou v růstu stávkovat, a pak vše doženou, hlavně v pubertě.

Harpy: to je zpráva naprd, s prominutím… Nenabídli vám také naprogramování pohlaví dítěte pomocí IVF? Nám totiž ano - zdravé dítě naše nebo dítě našich dětí nám může zaručeně poskytnout jen IVF… Tak jsme poděkovali, s tím, že takhle nic řešit nebudeme. Paní dr. nás moc nechápala, ale nevadí.
Budu se moc modlit - ono obvykle to, co je v rukou člověka, má mnoho proti , zvláště v medicíně.

Rafuško: jak nejsou děti? V kojeneckých ústavech je dětí tolik, že by člověk plakal… Je mi smutno z toho, jak legislativa podporuje spíše nezodpovědné takyrodiče než ty, kdo mohou dítě přijmout a milovat… A to je jen kousek celého problému… Co pěstounství, nebyla by to pro vás také nějaká možnost?
Zahrádku také nemáme zazimovanou - letos nasněžilo nějak brzy…
Přeji tvému manželovi, aby mu nová práce skutečně vyšla!

Lamvi: to je snad nějaký omyl s těmi testy… jaký byl důvod nechat holky testovat? A s tak nesmyslným výsledkem… Pokud vím, tak inteligence u lidí je tak hrozně složitý celek mnoha dalších kategorií, že nezahrnuje jen schopnost umět doplnit jakési číselné řady nebo porovnat pojmy, či co, ale mnohem cennější složky, jako je například kreativita, schopnost sociálního kontaktu, komunikace, schopnost vyjadřování, empatie… Znám osobně jednoho génia, který chodí jako největší špindíra, za svůj život nedotáhl nic moc nikam, ale má geniální matematický mozek. Ovšem co s tím, když to neumí využít - takový člověk je odsouzen k samotě, bez schopnosti žít v hodnotném vztahu - svoji bohatou hřivnu neproměnil. Otázka je, do jaké míry si za svůj faktický stav může sám, ale podle mě není schopen žít normální, spokojený, možná trochu prostý život, jako každý druhý člověk… Je sám.
A o holky se neboj, mají na to, aby si vybraly své místo v životě!

Všem ahoj!
Demi (30tt+1)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
18.10.09 14:08

Demi, ahoj!

Říkala jsem si, kde asi jste. Je to fajn, že máš možnost takového delšího hlídání. Určitě to prospělo i tobě a Honzíkovi. Příští prázdniny máme naplánováno, že MaB stráví svůj první týden bez nás s babi a dědou v Praze na chatě. Už se těší, letos proběhl první testovací víkend, kdy my byli v Praze u rodičů a oni těch 20km od nás na chatě, abychom mohli případně dorazit a byli úplně v pohodě, vůbec se jim nestýskalo, byli nadšení a Míša mluví o prázdninách u babičky každou chvíli. Říkám jim malí nevděčníci :lol: , ale jsem ráda, že jsou s babi a dědou spokojení, amam si pamatuju, jak prázdniny u babičky na chatě byly moje nejkrásnější.

Ad endokrinologie. V pondělí si mám volat, tak jsem trochu nervozní, ale doufám, že s boží pomocí bude všechno v pořádku. Moc moc jsem na vás při těch vyšetření myslela,protože to byla vlastně banalita (odběr krve a rentgen) a Běta z toho byla úplně hotová a vy jste toho už zažili tolik :cry: . Doufám, že už to bude klidnější a že vás nemoc nechá užít si miminko. Už se to tedy nachyluje. A Markétka by byla dobrá volba :D 8) , ale jestli tam bude ten pindík, tak i Petříka beru :wink: Hloupé řeči samo :roll: Držte se! M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
19.10.09 00:40

Ahoj,

Barčo - neber si to, už jsme o tom myslím mluvily - IQ je jen číslo, co z člověka bude je jiná věc - navíc strašně záleží na tom, kdo a jak testuje. Myslím, že jsem ti už říkala o té mojí bývalé žačce, co jí v 7. třídě naměřili intelekt v pásmu středně těžké mentální retardace - problém byl, že děvčica by nebýt matiky měla vyznamenání (my to odhadovali na dolní hranici průměru + vůli se učit a dobré prostředí doma) - pak z ní vylezlo, jak byla vystresovaná a zasekla se… S tím, co píšeš, můžou holky dobře fungovat. To nejdůležitější pro začlenění tu sepsala Demi.
BTW, k přeřazení na ZvŠ tě nemůžou nutit, ani kdyby děvušky propadaly; pokud byste s manželem nesouhlasili, nejede přes to vlak…

Jak to má teď Zuzanka s imunitou - zlepšilo se to?

Ten metřík tam mám, aby mi připomínal, že musíme vyřešit novou postel pro Haňu :wink: - chlopek je teď pořád pryč, nějak nemá čas a chuť to řešit - no a prasátko by asi taky uvítalo nějaké méně náročné řešení, než jsem původně chtěla.

Demi - ani nevím, jestli se k odstavení gratuluje :lol: ; každopádně jsem ráda, že je dobře, Daneček je doma a miminko zdravé. Na endokrinologii držím palec.

Maky - tož ať si to nevděčníci užijí a vy taky :wink: (ovšem do prázdnin daleko). Jsem zvědavá na ty vaše výsledky; Haňa se takhle růstově zasekla v prvním roce života, ale to bylo jen pár měsíců.

My se už snad konečně vyhrabáváme z nemocí (drží už to jen mě), zítra si vzal chlopek volno, tak oběhám pár doktorů. Ještě z restů bych se potřebovala vyhrabat… :roll:

Janku - kde jsi? Jak je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
22.10.09 14:23

Nazdárek,

koukám, že se nám diskuze propadá, tak honem píšu, abychom neskončily někde hluboko :wink:

Včera jsem mluvila s jednou spolupacientkou z nemocnice, kde jsem ležela s Danečkem v létě - má holčičku stejně starou, s cystickou fibrozou. Ženská strašně silná, ale zároveň velmi křehká bytost, perou se s tím, jak můžou, malá začala dobře reagovat na léky, ale… ty prachy…
Představte si, že na onu variantu nemoci, kterou dítě trpí, jsou nutné léky s doplatkem 800 Kč na 5 dnů užívání. Kamarádka mi říkala, že jen za koupi inhalátoru se vyčerpali z úspor a vzhledem k tomu, že mají ještě starsího syna, školou povinného (však si dovedete předstvit, že i on má nějaké potřeby), a také slevy na platbách za bydlení jim nikdo neposkytne, jídlo mají tak asi akorát - žádné přebytky, oblečení jak se dá… Prostě nemají peníze, a nepomůže jim ani jakýsi ten úchvatný 5000 limit na léky a rok (naplní jej během 1 měsíce). Pomoc přišla tam, odkud bych to alespoň já v životě nečekala - pan docent, který prováděl Danečkovi tu renální biopsii a měl nás v péči, než se vrátila naše nefroložka, jim ty léky sám osobně nějakou dobu hradil ze své kapsy. Když si vzpomenu, jak s ním tehdy v létě v nemocnici jednali - křik, nadávky na diletantskou léčbu, neschopnost, nemorálnost - prostě zoufalí, vystresovaní rodiče, kteří nebyli ochotni naslouchat a spolupracovat - báli se, což se při tak hrůzné diagnoze u malýho dítěte nelze divit… Prostě docent je formát, dokonce jim do budoucna zařídil úhradu léčiv z nějakého nemocničního sociálního fondu, kam přispívají různí sponzoři.
Kamarádka mi přiznala, že mu děkovala v slzách, protože pro ně udělal mnohem víc, než musel jako lékař i jako člověk.
A tak nějak mi přichází na mysl podobenství o laskavém Samaritánovi… možná přesně tak to Ježíš myslel, když o něm vyprávěl - konejte dobro všude, kde je potřeba, a z lásky, ne z pouhé víry, a protože se to líbí Bohu, a se samozřejmostí.

Jaké ponaučení z toho plyne, alespoň pro mě? Neukvapovat se v názorech na člověka, a snažit se být velkorysá, ikdyž je to někdy příšerně obtížné. Nikdy jeden neví, komu bude snad i samou vděčností líbat ruce.

Tak mě napadá, nečetla jste některá nedávnou víkendovou přílohu v MF Dnes ? - byl tam článek o Matce Tereze. Zajímavý pohled na její dílo (nemocnice v Kalkatě) z určité „druhé strany“ - autor je hodnotí jako činnost jakéhosi předpotopního hospice, kde pro pacienty nejsou ochotní pořídit ani mixér k rozmělnění potravy, neboť novinky, ani technické ani lékařské nebo léčebné, zde nejsou vítány… Hmm…

Také jsem v tomtéž periodiku nedávno četla reportáž z návštěvy společenství Čistých srdcí (lidé, kteří se zavázali dodržet sexuální čistotu do uzavření manželství) - popsáno samozřejmě s výsměchem, jak jinak, že… Svědectví lidí, kteří do tohoto společenství dobrovolně vstoupili, byla podána tak, že jsem také občas váhala, jestli jsou, chudáci, duševně a osobnostně zdraví… Nevidím nic špatného nebo nepochopitelného na tom, když se člověk vědomě a svobodně rozhodne nežít před sňatkem sexuálně. Má to totiž podle mě veliký význam, což oceňuji tím víc, čím jsem starší. Ani nemusím kvůli tomu vstupovat do nějaké komunity a požadovat u nich podporu, rozhřešení, když už se halt stalo, anebo hlasitě řešit tak intimní záležitost svou nebo ostatních členů, ke které nám dal koneckonců svobodu Bůh sám. Tohle by si měl zvážit každý člověk sám v sobě, a také být za to i zodpovědný sám vůči sobě. Existuje 6.přikázání, a to mi stačí. Ikdyž v mém případě… no, ach oouvej… Však Ty, Bože, sám víš nejlépe…

Maky: i já jsem si říkala, co že je s tebou. Myslela jsem, že jste se už nadobro utopili v těch nekončících půtkách ohledně vašeho bytového spolku, a říkala jsem si, jak to jednoho musí vyčerpávat… Jak jste nakonec dopadli s Bety? Už jsou nějaké výsledky?

Lamvi: o Jiříčkovi jsem se tady už zmínila. Jeho dg je na dětském oddělení ve FN dobře všem známá, už ho tam mají jako za svého 8O a také se radují z jeho příznivého vývoje. Když si vzpomenu, jak to s ním bylo nahnuté… Jinak si tam velice chválí jeho maminku - sama je dost nemocná a spolupracuje perfektně.

JaneK: ale fakt už - kde jsi???

Jinak Daneček se pořád stabilně drží, pomalu mu ubírají na kortikoidech, což jsem ráda, takže do konce roku by měl být s Prednisonem na nule. Jsou na něm už vidět ony vedlejší projevy: začal nám zarůstat chloupkama, má i jemný knírek :roll: , ale zhoustly mu vlásky, řasy a obočí má temné - nemůžu si pomoci, je to prostě kluk k zulíbání - a tak je oba s Honzíkem líbám furt :wink:

PS: Honzík už se učí množiny, neustále ho cosi žene poznávat jakési matematické úkoly, dr. na logopedii už s ním ani moc neřeší řeč samotnou, ale zadává mu počítání, seřazování předmětů do množin, určování pořadí čísel - tak jsem na něj pyšná, na chlapa!

Moc zdraví Demi (31tt) - pardon, trochu jsem se rozepsala, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
22.10.09 16:26

Holky, zdar!
Musím balit, odjíždíme zítra na krátkou dovču do Beskyd.
Demi, zajímavý komentář, bohužel nemám čas rozebírat, i když bych chtěla, snad se k tomu ještě dostanu. Achooooj. Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
22.10.09 17:15

Ahoj holky, moc díky za povzbuzení s holkama mám slzy v očích moc díky.Do poradny nás poslala škola, na kontrolu po roce tedy po dvou, protože mají ADHD a to prý musí na kontroly.
No u nás marodno, jsem na paragrafu.
Zuzinka dostala v pondělí čtyřicítky a nemohli jsme to srAZIT MĚLA JSEM STRACH ŽE skončíme ve špitále.Ale díky bohu zustali jsme doma.teploty už klesly, ale nehnala mi byla jak v agonii, jak placek, paní dr. byla taky pěkně vylekaná, řádí prý u nás Meningokok tak jsme měli nahnáno obě, Anetka je taky marod, ale je lepší než Zuzi je taky větší, no Zuzi má ATB už po 3 týdnech znovu.Nějak se nám zase hroutí imunita.Ještě že nechodí do té školky.Zítra jdem na odběry a na imunologii.
Tak jsem zvědava.

Demi moc na Vás často myslíme.Jak to zvládáš, pohlad chlapíky a miminko.Moc na Vás vzpomínají i holky.

Maky at se mate fajn na dovolené.

Maxíku jak rostou děti?
Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
22.10.09 20:54

Ahoj holky, já jsem tady taky :)

Nakukuju, čtu, věřím spolu s vámi v dobré výsledky vyšetření a uzdravení marodů.

Barčo , no nevím, jak moc jsou takové testy u dětí průkazné, mi přijde nastavení těchto IQ testů dost scestné, protože to je pořád to samé - když si předem uděláš :,-(u třeba pěti testů, tak v šestém dosáhneš mnohem lepších výsledků, zato když vůbec nevíš, o co jde, tak jsi v tom ztracená. Alespoň na mne dělají IQ testy tento dojem.

Demi , dlouhý koment mne velmi oslovil, díky za něj.
Mi je taky líto, když se na někoho utrhnu, protože hned vzápětí mi dojde, že jsem nemusela být tak ostrá… ale rodiče v takové situaci, kdy se dozvědí o hrozné diagnóze, to je určitě omluvitelné, že reagují nepřiměřeně, lékaři jsou na to určitě zvyklí.
Ten pan doktor se zachoval krásně, jen víc takových lidí - ale mrzí mne, jak špatně je nastavený systém doplatků - co by ti lidé dělali, kdyby se příspěvek vyřídit nepodařilo? Holčička by neměla léky???

Článek o Matce Tereze jsem četla, byla jsem z něj poněkud rozpačitá, nevím, co si o tom myslet. Ono se to lehce napíše, že měla špatný přístup, ale uprostřed té nejšílenější indické bídy není asi snadné sehnat moderní přístroje a lékařské vybavení. Možná by si to měli jít podobní kritici zkusit, jaké to je, bojovat tam dennodenně s chudobou a zoufalstvím.

O Čistých srdcích jsem nečetla… ale také si myslím, že netřeba se takovému rozhodnutí posmívat. Pro mne už to není aktuální, ale s odstupem vidím, že předmanželská čistota není nic nerozumného, že to má mnohé do sebe, ovšem v mém případě se k tomu raději nebudu vyjadřovat :oops: Pro mne štěstí, že už to nemusím řešit :oops:

Přeju, ať si Maky dobře užije dovolenou, holky u Lamvinků se uzdraví a těším se na další vaše zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
26.10.09 19:20

holky ahoj,
všechny vás zdravím
Lamvinku- na IQ testy bych se pěkně vykašlala, to že má někdo IQ 180 neznamená, že je dobrý člověk a naopak. Zkrátka tím chci říct, vyměňte doktory, protože to co Vám teď předvádějí snad ani není normální. A kromě toho existuje spousta studií, že jeden IQ test nic neřeší, člověk může být unavený, nemusí mít náladu nebo má trému a vůbec je tam hrozně moc proměnnejch, existuje dokonce spousta různých IQ testů (některý druhy jsem si vyzkoušela i sama na sobě pokaždé s absolutně jiným výsledkem :wink: ) takže bych opravdu nezoufala, pozdravuj děti a mějte se moooc krásně

Demi- jsem ráda, že je Daníkovi líp a že jste si s Honzíkem udělaly „prázdniny“, miminko, že je v pořádku a Ty, že se snad taky cítiš dobře na duši i na těle

Harpy-myslím na Tebe

Jo k té matce Tereze, já to teda nečetla, ale zato jsem viděla nedávno v TV ten film teď nevím jestli se jmenoval Hranice zlomu nebo Bod zlomu, bylo to o ženské s tzv. vyšší společnosti, která se zamilovala do chlápka, který organizoval humanitární pomoc pro různé státy nejdříve byl v Africe, kde ukazovaly nejen ty standartní obrázky vyhladovělých lidí, které sužují různé nemoci, ale i to, že ještě navíc tam dost často řádí lokální občanské války, které decimují všechny bez rozdílu, že je tam problém s vodou, léky, jídlem, prostě se vším, co my tady považujeme za normální, jaký problém je třeba sehnat nový píst do něčeho co vytahuje vodu ze studný, nebo co tu studnu hloubí, takže dost pochybuju o tom, že by matka Tereza sehnala mixér, nebo nějaké „nadstandartní“ lékařské vybavení jen tak lusknutím prstu, jak už jste tady některá psala, ať si to tam Ti pisálkové jedou zkusít sami a předvedou všem co v tom žijí dnes a denně několik let, jak se to teda vlástně má dělat.
Tak já se zatím loučím AHOJ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
26.10.09 20:10

Ahoj holky, my hlásime stale marodno, Zuznka od soboty zase teplotuje,
nechápu to asi atb nezbraly, nebo nevím.Anetka je trošku lepší a ode dneška už teplotuje i Terezka.
Zuzi mě dost děsí, ty stálé teploty už více než týden.
Zítra jdeme zase na kontrolu, doufám, že s ní něco paní dr. udělá, protože je strašně unavená a zesláblá a protivná to se nedivím.Tělíčko stale bojuje.Myslete na nás.

Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
26.10.09 22:21

Ahoj Jesličkandy!
Hlásím se po dlouhé odmlce. Omlouvám se , ale to všechno ta práce+stavba+rodinka.
Nástup jste odhadly vzorně k 1.9. na 5,6hod/den do Centra pro rodinu na projekt Anima cz podporující sladění rodinného a profesního života jako manažerka. VaFi říká mamíí ty ši mažaželka :lol: pro ostravandy - přijďte kouknout na den otevřených dveří 24.11.09. Jeto supr práce , lidi, navíc se tam setkávám s lidičkama z už dříve navštěvovaného kurzu (loni na podzim). Ale práce je vydatně mnoho, kvantum na studium a rovnou po hlavě do toho- no evropský projekt pro představu, takže hafo zpráv, formulářů..... , a z mé strany kvantum dotazů :roll: mužetě též juknuť na www.prorodiny.cz vpravym slupcu.
Stavba stojí, zvenku už to vypadá skoro hotové-střecha+krytina, ´komín, okapy, střešní i normoš okna, teď dodělávají fasádu (no dřevostavba to má naopak) , ale vnitřek ještě vykuchaný- zhruba elektrika, rekuperace, odpady, čeká se na vodu a pak izolace, parotěs+osb a konečně :,-(roše ..... fúra roboty doufam, že se poštěstí a pošlu fotky
Matouš začal 1.tř.-jediný levák, ale už se ddost spravil, umí si už sám přečíst tiskací písmenka , tak nosí 1111 ze slabikování a čtení. Jen pančelka jen metr a on je navíc kluk zabraný do svého světa. Doufám, že to nepožene do poradny. Tady je jich v 1.roč. 8 a mají dvojtřídku se 4.roč.=celkem 12 ve třídě , Kaja s VaFim chodí jen každé pondělí do školky- čekáme až budou Vafimu 13.11. 3 roky a mi skončí RD.
Je to záhul jezdit do Ovy a zpět, přijdu dom a jsu utahaná jako kotě, pak nastoupí úlohy, klavír, flétna, a pomalu se jde spat....... hodně mi pomáhala mamka, ráno vodila do školy, měla Kajku a VaFiho doma…
No teď to horší- minulý týden v pondělí jsme byli v NIvnici na pohřbu mamčiného bráchy (spadl z 3metrového žebřa) a hned od úterka leží moje maminka s trombozou v třísle ve vítkovickém Agelu. Chodím za ní každý den já odpol. a taťka dopo.. Že je to nemocnice se supr vaskulárním centrem, jsme dost zklamaní z přístupu :-( :-( místo aby jí v akutním stavu hrozícího odtržení tzv. fresh trombu podali ihned po přijetí lék na ředění krve, čekají nepochopitelně 5 hodin do obvyklého času podávání léků všem pacientům na odd., mast na povrchově se zvětšující bolestivé místo jí dají až na naši žádost po 2 dnech, naposled v sobotu v noci jí vylítl tlak na 200 měla bolesti u srdce a po sestřičce žádala doktora- sestra jí ho nezavolala, že to prý v takovém stavu není potřeba....... zítra jí čekají dvě vyšetření, tak se modlíme aby vše dopadlo OK. Taťka je rozladěný( a z mamči na měkko), že se k němu i k ní kolegové nechovají tak , jak bývávalo zvykem mezi kolegy lékaři si vycházet vstříc. A to si lidi myslí jo, to máte dobré, vy jste doktoři..... Mamča navíc před papežovou návštěvou spadla a narazila si levé rameno, tak, že se jí částečně utrhl sval z ramenního kloubu. Dost jí to bolí při pohybu a dle UTZ jí nejspíš bude čekat operace. To ale doufám bude až doléčí tu trombozu a vrátí se snad koncem týdne ze špitálu. Do toho 13.list. máme k řešení obědy, děti i vodění do školy…
No koukám, že když se ozvu stojí to zato, že ?
Všechny zdravím, myslím na vás , ať vše zvládáte, máte se rádi a máte rádi JEHO !
A.H.O.J. JaneK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
29.10.09 21:45

Janku, ahooooj! Často na tebe myslím, jak to zvládáš. Nikdy bych nevěřila, že to můžu říct, ale vůbec se do práce netěším. Ne že bych nechtěla mezi lidi, ale spíš, že mám blbý pocit, jak to budu zvládat s dětmi a vůbec. Mám velkou radost, že se ti v práci líbí, vypadá to krásně, tak ať to takové i je. Ostatní věci už tak veselé nejsou…ufff ať se mamince brzy uleví. Dívám se na ČT 2 na diskusi o Gottwaldovi, zajímavé a též se musím věnovat muži, ostatní tedy jen zdravím! Ma3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
30.10.09 00:27

Tož jsem šoupla pár fotek.
Dobrou
JaneK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
30.10.09 19:42

Ahoj Holky!
Tak mám 3 dny nového synovečka. Jmenuje se Ondrášek, měří 50 cm a váží 3800. Moc ráda bych ho viděla, ale ještě trochu bojuju s rýmou a tak ještě musím počkat.
Jinak se nic nového neděje. Jen manžel je naustále naštvaný, že mu to či ono nevychází, ale konkrétně nemluví. Naposled jsem v práci dostala stravenky za srpen koncem září. Chodila jsem za ně nakupovat a už jsem si musela říct o peníze na jídlo a bylo mi to vyčteno. Asi budu držet trvalý půst, abych neotravovala.
JaneK, jsem ráda, že se ti práce líbí. Až se to utřepe, bude to ještě lepší. Jsi skvělá, že zvládáš rodinu, stavbu i novou a náročnou práci. Klobouk dolů!!
Lamvinku, co holčičky? Snad už se vás teploty nedrží a je líp. myslím na vás. Brzo vyzdravte!!
Demi, jak u vás? Netrpělivě čekám na jakékoliv zprávy. Pěstounskou péči nechci, protože bych se o dítě musela dělit s rodiči a já ho chci mít jen pro sebe. Možná to zvládnu akceptovat u dalšího dítětě. Moc ráda bych měla alespoň 2 děti. Když jsme netušili, že bude problém mít děti, tak jsme uvažovali, že bychom rádi 3 - 4 děti.
Pokojné dny všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
30.10.09 23:10

AHoj všem,

hlásím se až dnes, sotva se ještě držím pohromadě. Ještě cca měsíc a půl „to go baby“ a já už teď chodím jako revmatická šedesátka. I má tchyně se pohybuje lépe než já - třísla bolí, pánev měkne, bříško už asi pomalinku klesá - no příští sobotu už mě čeká první poslech srdíčka a pak už to půjde šupem.

Maky: doufám, že sis svou dovolenou užila s dětmi co nejlépe a hlavně sis pokud možno odpočala.

JaneK: Hurá, že ses ozvala!!! Je mi jasné, že pracující matka 3 dětí je na tom časově určitě hodně blbě (ještě že tě ta práce tolik baví, to je hodně pozitivní)… ale to je prkotina proti tomu, s čím bojuje tvá maminka. Znám to dobře, moje mamka v roce 2000 prodělala oboustrannou embolii plic, právě před rokem do toho málem spadla znova (utržený tromb z třísla putoval oběhem). Ležela ve FM, hned od začátku jí na:,–(ili léky pro ředění krve, ale i tak si tam poležela do poloviny prosince. Podle mě to je normální postup léčby, tak mě udivuje, že ve Vítkovicích (?) se k tomu stavějí tak laxně. Modlím se, abych tam nemusela rodit, první zkušenost mi bohatě stačila a už nikdy více. Doufám, že stihneme dojet do FM. Přeji mamince brzké zlepšení zdravotního stavu a hodně Boží pomoci.
Do galérky mrknu.

Rafuško: co to čtu? 8O Tak nějak prosakují nějaké nové problémy s manželem? Vypadá to, že se vyhrotily zřejmě potíže v práci nebo s prací. Tak trochu to, podle mě (moc se omlouvám), dozrává na manželskou poradnu. Takhle se přece nedá dlouhodobě normálně v manželství fungovat, navíc do něj přivést děti.
Pokud jde o to miminko - neslyšela jsi o brněnském CENAPu? Psala jsem si odtamtud s dr. Lázničkovou, když mě stresovali s toxoplasmozou na počátku těhotenství. Je to věřící gynekoložka, mají i internetové stránky, a pokud vím, obrací se na ně mnoho žen, které nemohou přirozeně otěhotnět. Jak příznivou statistiku mají ale nevím.
Také tobě i tvému manželovi přeji mnoho trpělivosti a větší vstřícnost jeden vůči druhému (nepochybuji, že ty sama té vstřícnosti máš za oba). Moc mě to mrzí.

Lamvi: tak jak Zuzanka :( , je to už lepší? Byli jste na té imunologii?

Majči: četla jsem tvůj nový deníček. Jsi teda silná holka, držte se s Vítkem! :srdce: Je to tak, že máte jeden druhého… A ten třetí do počtu, hodný a prima chlap se najde, to vůbec nepochybuji. Na druhou stranu je poznat, že z toho, že se dosud na scéně neobjevil, určitě moc zoufalá nejsi, což je mně sympatické 8) .

Kam se vytratila Gerberka …?

Daneček dostal doporučení k navýšení cytostatik o půl desetiny mililitru (z 0,4 na 0,45 2× denně). Bílkovina mu trochu stoupla :roll: . Včera jsem vezla do laboratoře vzorek moči nasbírané za 12 hodin, po neděli máme 3 hodinový test + ranní moč a 12.11. kontrola na nefro s odběry krve. Ještě že to máme jen 1× měsíčně.

Krásný večer všem,
Demi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová