Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
tak hlásím, že u nás bohužel nic moc dobrého - Daneček málo čurá a začíná natékat. Vidím to na infuze s albuminem.
Maky: víš, ono je to trochu jinak, tedy čistě podle mě. Pro účely vyšetření je možná zdánlivě nepodstatné, že má babička, která zemřela na selhání cév, se jmenovala Františka Nováková. Ale představ si, kolik lidí by křičelo, kdybychom měli v zájmu utajení osobních údajů označovat příbuzné třeba pořadovými čísly a v nejrůznějších dotaznících. A ten chaos, který by nastal…
Taky nejsem z těch, kdo sdělují komukoli informace ze svého soukromí, ale přeci jen medicína není totéž co kdysi StB, a zájem můj i těch doktorů je, myslím, společný a natolik závažný, že mě k jiným úvahám a podezírání nevedl. Spíš jsem se starala o to, abychom uvedli co nejpřesnější údaje, a fakt, že uvádím u všech diagnoz i jména příbuzných, se děje s jejich vědomím, svolením i s ohledem na to, že existuje lékařské tajemství.
Lamvinku: nemusíš se stavovat, zatím jsme doma, ale jak to bude dál, to zatím netuším.
Zdraví Demi.
Ahoj holky, jen v rychlosti nakukuji a zdravím ![]()
Také doufám, že jak se budou dny krátit, budeme se tu scházet častěji.
Demi , dej nám prosím vědět, doufám, že nebudete muset znovu do nemocnice, po tom všem, co jste prožili!
Jinak nám zítra začíná školkový režim, i když Helenka bude zatím chodit do jesliček, je až říjnová, takže prozatím do školky nepřijatá, nicméně režim bude stejný.
Pro Pavlíčka budu mít na některá dopoledne hlídání, takže začnu zase docházet do kanceláře, už je to potřeba, protože stejně pracuji z domova a lepím to po večerech a když děti spinkají, takže je lepší si všechno vyřídit v klidu a zázemí pracovního prostředí.
Ještě dlužím Gerberce jednu odpověď, když se mne ptala na obědy, mám to v paměti a teď, jak začíná nový školní rok, je to aktuální.
Chodím si pro obědy tady do jedné školní jídelny, kde se vaří i pro cizí strávníky. Chodila jsem tam už dřív jako bezdětná normálně na obědy (doporučil mi to známý, protože jsem si stěžovala, že chodím na saláty nebo do restaurací a zkazím si žaludek - v jídelně je jídlo normované a hlídané, je to pro děti). Pak, když jsem začla být doma, tak někdy s kastrůlky, ale ne každý den.
Pro mne je to pohodlné, nerada vařím.
Ale byla tu kdysi diskuse, zda je takové jídlo vhodné i pro prcky, tak pro ty maličké asi ne, přece jen to je trochu solené, určené pro starší děti, ale jak byla H. starší, tak už jsem jí to jídlo někdy dávala, podle toho, co bylo…
Chodí tam spousta lidí, kteří nemají se školou nic společného, ale jen pracují v okolí, taky důchodci nebo maminky jako já.
Je to pohodlné, není to drahé, a porce veliké ![]()
Tyto možnosti jsou docela často v různých jídelnách, stačí se poptat, a podle mne je to dobré řešení. Třeba když byla H. ještě maličká a jenom kojená, tak já bych sama pro sebe nevařila, ale z jídelny jsem měla normálně teplé jídlo a nekazila si žaludek rohlíky:)
Přeju všem, ať ještě užijete posledních teplých dnů a Demi - myslím na vás.
Ahoj holky!
Neozývám se a omlouvám se za to. Ale já pořád něco nestíhám. Dokonce jsem si musela vzít den dovolené nebo bych se z toho už zbláznila. I tak jsem makala jako šroub. Ale až se zima zeptá… 19 sklenic nastrouhaných podušených jablek na štrůdl (Co jinak z padaných), 14 sklenic zavařených hrušek, jen 5 okurků, 8 čalamády, 12 skleniček rynglové marmelády. Také hrušky pěkně kvasí v bečce (První pokus, bylo jich hrozně moc). To za 3 týdny. Také jsme měli 2 víkendy neteře (Lidka 9 let a Bětuška 6let).A to jsem neudělala vůbec nic kromě nutné práce, ale snažila jsem se jim maximálně věnovat. Byly to nejbáječnější víkendy. Holky spaly v obýváku na gauči a mě přišlo naprosto normální, že otevřu dveře a uvidím je tam.
Myslím na vás pořád, i když asi nejvíc na Demi a Danečka.teď mě ještě čeká zahrádka a hrajeme divadlo, ale už by to nemělo být tak šílené a já moc doufám, že se ozvu častěji.
Požehnaný každý den všem
Rafuska
Demi - proč by měl nastat chaos kdyby se příbuzný v dotazníkách označovali pořadovýma číslama
? však jsou-li to informace jen pro toto vyšetření, pak v tom chaos není. ba je to spis jednoduší. proste sourozenec 1-10a ne nejaký celý jmena. A chtějí- li to nějak propojovat s dalšími třeba databázemi či jakousi genetickou mapou občanů ČR- pak jim ty inforamce nedám
a je v tom uplnej pořádek ![]()
já to zas ale tak neřeším - jen jsem to měla v hlavě prave, kdyz jsem psala prispevek, tak jsem vám to napsala. ![]()
v dotazníku jsme jmena nevyplnili, a byly to ty, které lekaře v nejmenším nezajímaly, absolutne ho to nezarazilo, že to nevyplňujeme. (ptát se vsech příbuzných zda je mohu uvést, tak to vyplnuju ještě dneska)
z vyšetření mám dobrý pocit . lékař na mne udělal dojem fundovaného člověka, který mi vysvětlil vše co jsem potřebovala a navíc, jako třešnička na dortu - umí se chovat k pacientovi - prostě skvělá zkušenost - zatím mi řekl jen odborné informace o chorobách v našich rodinách, co způsobují, jak se dědí. Bylo to zajímavé. A výsledky vyšetření budou nekdy koncem září.
celkově: hodně holek má z genetiky špatné zážitky, takže kdybyste některá pro někoho potřebovala tip na dobré pracoviště, kde jim vše vysvětlí, dám kontakt.
har.
Holky, měla bych balit (jedem od zítra do neděle na dovošku, do Jeseníků, má být zima, grrr), ale ještě kontroluju poštu (valím maily CHristabel ohledně družstva
) a prostě jsem nějak vyfluslá. Míšu jsem odvedla do školky, je s předškoláky (!), v angličtinářské třídě, bylo tam málo přihlášených, tak se nás na konci roku píuč ptala, jetsli tam nechce, že je „napřed“, že půjdou i jiné děti od nich, no nakonec šla celá třída i s píuč dál a jen Míša a ještě jeden chlapeček je v té nové třídě, kde se děti už znají, navíc jich je většina starších. Novou píuč už jsme poznali minulý týden, kdy jsme došli na výzvědy. je docela sympatická, druhou jsme ještě neviděli. Míša se tvářil statečně, ve stylu, neboj mamko, já to zvládnu, ale já bych bečala! Chtěla jsem dát Bětku do MŠ od tří, ale tak se mi teď nechce…A při představě, že Matušátko půjde s úderem třech roků na celý den
. To jsem si nikdy nemyslela, že to budu tak prožívat. Už teď špekuluju, že v práci požádám o neplacené volno nebo alespoń částečný úvazek na prvního půl roku.
![]()
Nevím co balit, teď je krásně ale má se to kazit
. Navíc to balení nesnáším!
A dobrá zpráva nakonec: Máme novou pediatru. Vypadá moc sympaticky a všechno vysvětlí
, takže su nadšena jak Harpyje na genetice ![]()
no, maky, taky bych byla přešlá z Míšový situace- ale tak snad se s dětmi sžije rychle. .. napiš za pár dnů, jak to nese.
a co další školkáčci a školáci? jaký byl první den?
hmm, k nove pediatričce, která je komunikativní gratuluju - ja s tou mrmlovou furt nevím - je pečlivá, mrmla je naštěstí skoro pořád zdravej, tak ji ani moc nepotřebujeme, ale je zřejmé , že jsme si moc nesedly ![]()
Ahoj všem
tak naštěstí jsme doma, Daneček čurá
a v pátek klušeme na kontrolu k naší nefroložce. Včera mi volali z nemocnice, že malej měl v krvi zvýšenou hladinu cytostatik, než je zdrávo, tak mu to o kousek na dávkách snížili. No, ono je to docela oříšek, protože když mu sníží dávky, nemusí už to mít efekt v léčbě a když se dávky ponechají, bude se malému (laicky řečeno) otravovat organismus - játra nestíhají…
No už dost o tom, mám pocit, že dost dlouho nepíšu o ničem jiném.
Maky: tak to je prima, že se našla děckařka, se kterou si sedíte. Hlavně aby byla zodpovědnější, než předchozí pán.
Harpy: tak alespoň to bylo u pánů genetiků zajímavé
Mně by se zase třeba nelíbilo označovat své příbuzné pořadovými čísly, přece jen jde o živé bytosti a jsou většinou i jménem pokřtění. A pak - ten rodokmen by alespoň na mě působil trochu srandovně
. Ale to je věc názoru a přístupu. Já jsem jen chtěla říct, že ve světle jiných problémů mi řešit toto coby vážný problém připadalo poněkud nezá:,–(ní a spíš mě zajímá, jaký bude výsledek, a co pro budoucnost u malého bude znamenat. Tečka. ![]()
Rafuško: ty holka výkonná, nechtěla bys poslat pár sklínek „koštovat“ do Ostravy?
Rynglová marmeláda - to jsem ochutnala naposledy před pubertou, pak nám jedinou ryngli na zahradě ořezali tak, že už neplodila a nakonec byla složena podél zdi kurníku, rozřezaná na porce do pece. ![]()
Chris: s donáškou jídla ze školy je to dobré řešení. Já to měla podobně, když jsem odstavila Honzíka a ještě nebyla těhu s Danečkem - manžel mi vozil jídlo od nich z jídelny, kam se chodil stravovat.
Gerberko: jak jste zvládli vstup do nového školního roku?
Dotaz na konec: nečetla jste některá poslední čísla Kat.týdeníku? V jednom z prázdninových čísel vyšel článek o matkách, které si najímají na pomoc v domácnosti hospodyně. V životě by mě nenapadlo někoho za tohle kritizovat, a už vůbec ne tak drsně, jak to napsala paní ve své reakci na toto téma, v posledním čísle. Prý, že Hospodin stvořil pro člověka práci… a ne že neděle by měla být každý den… Myslím, že by paní zírala, kolik křesťanských matek si dovolí pořídit si třeba myčku, nežijí halt na statku s hospodářstvím a Boha umí ctít i jinak, než dobrovolnou dřinou.
A přitom šlo o paní pisatelku, které bylo jen o pár let víc, než nám…
Jejda, to si přečtěte, pokud můžete
. Já tedy nevím, jestli by vám to stálo za zamyšlení, nebo jste to také četly, ale já tedy žasla…
Moc zdravím!
Demi.
Ahoj holky, trochu klidu po dovolené a hned náporu prvních školních dní.
Demi moc na \vás myslíme, jak to všechno zvládáš?
Já katolický týdeník moc nečtu, tak nevím, ale nevím co má ta paní za problém my jsme si myčku pořídíli, a je to o tom že mám víc času na děti, po obědě dám do myčky a můžeme si povídat nebo si odpočinout, holky ji pak vyklízí, funguje nám to báječně. A pomoc v domácnosti, pokud se maminka věnuje dětem a má jich víc , určitě není tolik času na uklid, v jiných státech je to uplně normální.
Jinak u nás jsme najeli na školní režim, Terezka by chtěla hrát na keybord tak uvidíme jestli ji vezmou.Začaly už chodit do velké scholy. Tak jsem moc ráda.
Jsem nějak duchovně na dně, tak jsem se rozhodla dnes při mši otec povídal o novéně k návštěvě svatého otce, tak se chci do toho pustit.
Holky jedete někdo na návštěvu svatého otce?
Gerberko jak jste zvládli nástup do školy?
Chris tak Helenka už je školkáček, to letí, naše Zuzinka ještě nejde snad příští rok, bude ještě s babičkou doma nechceme at si zase rozhodí imunitu. Jak se má Pavlíček?
Janku jak stiháš práci a školu a školku?
Rafusko krásnou dovolenou opožděně.
Všem požehnanou neděli Barča
Omluva Rafusce nejsi na dovolené spíš v zavařovacím kole.
Maky krásnou dovolenou tobě.
Čauky Lamvi,
tož vítej z dovči. My se na tu naši ještě těšíme, protože na ni máme jet od 18 září na týden. Jedeme do Jeseníků, v hotelu nám vyšli natolik vstříc, že nám bezplatně přesunuli termín z července na nyní. Docela solidní přístup…
A Daneček může jet s námi, hurá! V pátek jsme byli na kontrole a dopadli jsme dobře (D. je stabilizovaný), tak dr. bez problémů dovolila, aby jel také. Když jsem řekla, že budeme bydlet v hotelu, tak mávla rukou, a jen jeďte ![]()
V sobotu jsem byla na kontrole s miminkem, a překvápko jako hora - prý to bude ASI holčička! No žasla jsem dokonale. Dr. se na UTZ díval hodně dlouze, kontroloval orgány, a když jsem se zeptala, zda to bude tedy opravdu chlapeček, tak zkoumal a zkoumal, ale kluka prý „tam“ nevidí. Ještě teď se z toho nemůžu vzpamatovat, už jsem málem miminku říkala Petříčku…
Na návštěvu Sv.otce nepojedu, ze zřejmých důvodů…
A jinak - KDE JSTE VŠECHNY? Je to tady dost opuštěné.
Co nový deníček ? Chcete? Napsala bych, co nosím v hlavě už delší dobu.
Zdraví Demi.
Já jsem tu, občas dočítám, ale jaksi nedávám to psaní. Nějak se to tu mele, Haňa zuby, babička po mrtvici v LDN, kam je to výlet na celý den a péče řekněme všelijaká, já nějaké zdravotní radosti, práce, … nějak není moc kapacita.
Jsem ráda, že je všude víceméně dobře a jsem fakt zvědavá, jestli bude Petřík nebo holčička.
Demi, vyhlížím deníček a nic
. A jedna prosba, máš metříky? Nechceš připojit, ať máme přehled? Víc nedám… ![]()
Jejda, metříky jsem nezvládla, přiznávám svůj technický antitalent. Ikdyž snaha na Lilypie, či jak se to nazývá, byla.
Miminko je nyní 25 týdnů staré
, takže jsem šťastně vstoupila do druhé půlky.
Nový deníček ještě nemám dopsaný, tak snad během zítřka. Snad se bude líbit, přestože téma není nic moc příjemné.
Maxi: LDN Klokočov nebo Vítkov? Snad to babičce pomůže. Já vím, žádná sláva to tam není, i my jsme to zažili s tchánem. Jemu ale tamější rehabilitace poprvé moc pomohly. Přeju hodně sil a pokoje.
JO, Lamvinku!!! Ve FN jsem mluvila s ošetřovatelkou, a přišla řeč i na Jiříčka, o nějž jsme se tady svého času velmi obávaly… Je to Jiříček G.? Jiný tam totiž v té době s podobnou diagnozou nebyl. Dnes už má to chlapisko 1,5 roku a je to normální kluk, jako buk. Maminka se o něj prý příkladně stará. Spadl hrobníkovi z lopaty - Boží zázrak!
Tak zítra!
Ahoj holky,
já jsem na tom jako Maxik, co se účasti zde týče, nakukuju, dočtu, ale na psaní energie nezbývá (totéž v mojí diskusi DBŽ) ![]()
Září je takový měsíc, že všichni chtějí po dovolených všechno řešit, takže řeším a pracuji, ovšem obdobné to bylo i v červenci, když měl být podle této teorie klid, no nic, jak jsem psala Maky, musím být ráda, že mám v dnešní krizové době dostatek práce a nestěžovat si.
Jo, když tu zrovna nejsem, zaskočte na blog, ten se snažím udržovat, když už jsem se do toho pustila ![]()
Demi , na deníček se těším a dovolenou vám ze srdce přeju!
Ovšem co mi to Petříček udělal? Má tu nachystané oblečky! Tak to nevím, nevím, dost si to u mne rozlil, to asi nebude chtít modré mikinky s autíčky a podobně. No, ještě počkám ![]()
Už se na něj nebo na ni moc těšíííím ![]()
Katolický týdeník nečtu, ale hledala jsem ten článek na netu, bohužel tam není. No paní by u mne tedy nepochodila, nikoho na úklid nemám, jen sem zvu paní na mytí oken, protože jsou hrozně vysoká a já to nezvládnu ani ze štaflí a manžela po celodenní náročné práci fakt nepoženu mýt okna.
Ale mám paní na hlídání dětí. A jsem rozhodnutá, pokud bych v budoucnu nedokázala skloubit práci, rodinu a domácnost, tak si někoho na úklid najmout a nestydět se za to.
Myslím, že je to jen stereotypní myšlení, v hodně lidech to přežívá a musí se to zlomit ![]()
Když to ta paní neuznává, OK, ať si domů na úklid nikoho nezve, ale přece za to nebude kritizovat ostatní ![]()
A ještě - myslím, že my s dětmi nemáme kolikrát neděli ani v samotnou neděli, a ani kdyby kolem nás najatá firma smýčila denně, tak si nelehneme a nekoukáme do stropu, že ano ![]()
To jsou názory ![]()
Maxiku , sleduju váš boj, nepíšu, ale to neznamená, že bych to vypustila, bohužel musím v té souvislosti myslet na svou babičku, která v 85 letech zemřela při hospitalizaci kvůli jakési poměrné banalitě, ale to byl jiný případ, protože ji to už na tomto světě nebavilo, své poslání pokládala za splněné, všechno ji moc bolelo a neměla vůli žít. A tak si řekla, že už bojovat nebude.
Promiň, že o tom píšu, vlastně jsem nechtěla, promiň mi.
Už končím, jen toto: Pavlíček včera udělal dva první samosatné krůčky, moc se tomu smál a dneska se směje ještě víc, když jde zase hned na všechny čtyři a odmítá nacvičovat chůzi po dvou ![]()
Ahoj,
poslala jsem nový deníček. Je to taková trochu úvaha na téma lidskost, a inspirovala jsem se naším nedávným pobytem v nemocnici.
Přede mnou je 12 článků, tak to jsem zvědavá, kdy se dostaneme na řadu.
Všechny moc zdravím!
Demi.