Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
AHOJ
moc ráda jsem si přečetla samé dobré zprávy, přejeme s Vítkem Deminčině rodině moooc hezkou dovču v Jeseníkách.
jinak jsem Vám napsala, že chodím do práce, ale už ne co vlastně dělám
, takže napravuji. Pracuji v tiskárně, tady kousek od nás, mám úžasné spojení autobusem (a to je u nás už co říct
) mám zatím sníženou pracovní dobu, takže jezdím na 7.30 a doma jsem v 15.30 víkendy a svátky budu mít volné a oceněna budu minimální mzdou což i s mateřskou bude činit velmi slušných 13000 (tedy něco málo přes
) Zatím se všechno učím, takže nemůžu říct, že bych to uměla, ale zatím žádné výrazné stížnosti nebyly a každý den mě postaví k jiné práci, takže jsou tu tři varianty, buď jsem tak neschopná, že se bojí mě k téže práci postavit i podruhé, nebo zkouší co nová pracovní síla zvládne, nebo mi to jde a hledají pro mě nejlepší pracovní náplň ![]()
ve školce se Vítkovi nestýská (ale aby mi zůstala mateřská chodí zatím jen na 4hodiny a protože už máme doma i ve vsi jen samé starší školáky-kteří vodí do školky- může chodit jen dvakrát týdně), ale prý tam mustruje i paní učitelku a je takovej malej šéf školkové partičky, taky prý je dost svéhlavý, no ale zase nedávat ho tam vůbec jak mi radí babička mi přijde uhozený
harpy- taky bych nad takovým dotazníkem rostla, jako jaké nemoci v rodině máte, to chápu, i počet případných spontánních potratů, ale stejně jako Ty opravdu nechápu na co jim jsou jména, taky bych napsla, prostě z mojí strany máme v rodině to a to a manžel má v rodině zase tohle, prodělala jsem tohle a tohle, a manžel zase něco jiného.
zatím AHOJ
Majči,
gratuluju k nové práci. To novozaměstnanecké kolečko od jedné činnosti ke druhé bývá časté, a v tiskárně je asi potřeba umět zacházet se všemi stroji, tak tě s tím seznamují.
Přeji ať se daří a Vítek školku i nadále zvládá ![]()
JaneK,
kdepak jsi? Už jsi se v práci aklimatizovala? Předpokládám, že ty první dny jsou hodně náročné plus děti a domácnost plus stavba… Mmch, jak pokračujete? Až budeš moci, dej nám o sobě pár slov vědět, ju?
Jo, a zapomněla jsem se pochlubit !!! Manžel chodí od včerejška mezi katechumeny!!! Ještě než tam jel, cítila jsem, že pochybuje, zda dělá tu nejsprávnější a nejupřímnější věc, ale vrátil se plný nadšení a duchovní energie. Otec Víťa si s ním povídal (a to jich tam bylo prý asi 20), a podle toho, co manžel říkal, tak mu řekl přesně to, co potřeboval slyšet, aniž by tušil.
Jsem moc ráda, mám pocit, že nás oba „cosi“ obnovuje a stojí při nás. Je to hrozně krásné.
Demi , tak to mám radost ![]()
Přeju manželovi, ať katechumenát o Velikonocích završí ![]()
ahoj lidi
majčus - s prací je to výborný! skvělá zpráva
Demi - dovolená se kvapem blíží jsem ráda, že jste se jí nakonec dočkali. Deníček přečtu hned jak to dopíšu. a mám velkou radost z tveho muže!
lamvinku - ahoj! návštěvu svatého otce nedávám, uvažovali jsme doma chvíli, že byhom v té době jeli do Říma ( je to spíš taková lehce otřepaná hláška mezi našimi kolegy
) ale jestli tam nekdo pojede, tak jen muj muž, já s O. určo ne.
dopis či článek divné paní o pomocnicích v domácnosti jsem naštěstí nečetla
A to jsem zrovna nedávno zase po letech přečetla u rodiču skoro celé jedno číslo KT- a nezdálo se mi špatné - jsem ráda, že jsem nenatrefila na toto číslo ![]()
Rafuško - zavařování mne baví pouze s někým - sama se nedonutím. Jsi dobrá.
jak je s námi. nejrpve jsme si protáhli neplanovaně dovolenou, bo muj muž jezdil s jedním příbuzným po nemocnicích bo mu haprovalo srdce - nakonec je to zdá se dobré.
lehce mi to nabouralo pracovní plány, takže ted jsem v takovém skluzu, jaký už dávno nepamatuju
leč nehroutím se, nějak bude.
Byli jsme nedávno také po delší době na bohoslužbě na jednom pražském sídlišti, bohoslužby se přestěhovali z jednoho paneláku do jiného paneláku, kde byla dřív pizzerie (měli skvělou pizzu
) a bylo to pro nás hodně obohacující - farnost je stále stejně mladá, a stále stejně nadšená - mám to tam moc ráda - duch Boží tam vane všemi směry. a zrovna tam slavili 70 let trvání řádu Malé sestry Ježíšovy, takže po mši svaté bylo Agapé- taky moc dobrý ![]()
Ted jsem byla týden pomáhat s čímsi babičce, docela už se těším na nějaký normální režim.
Ahoj holky!
Tak doufám, že už letos zavařovat nebudu! Za to mě teď honí zahrádka. Teprve včera jsem vytahala cibuli a česnek. Brambory jsou skoro všechny v zemi. Je toho furt nějak moc. Stačí nepracovní sobota (návštěva, hraní divadla) a jsem pořád ve skluzu. Spát chodím až kolem 22:30 a kde nic tu nic. Ale já si nechci stěžovat. Momentálně mám radost ze známých . Dlouho jsme je neviděli až v neděli na skok. A v březnu budou mít 3. miminko. Asi jsem vážně praštěná, ale mám radost, jako by to bylo moje vlastní. Mému muži se zdá poněkud tlustší švagrová (mohla by se převlékat za bičem) a vždy, když byla tlustší, tak měli miminko. Ale protože nám oficiálně nic neřekli, tak se jen domníváme. Takže příští rok vypadá nadějně. Já doufám, že i pro nás. Nějak už nedoufám, že bychom adopťátko dostali už letos. 29.10. to budou 3 roky od podání žádosti. Musím jen být trpělivá.
Demi , jaká byla dovolená? Jsem strašně moc ráda, že se Danečel zlepšuje. A co Honzík?
Majči , také gratuluju k nové práci, Zvlášť v dnešní době, kdy je o práci nouze. Ať se ti tam líbí a daří hooooooooodně dlouho.
Harpyje , vůbec nevím, jestli ti mám přát, ať ti na genetice něco najdou, co by se dalo rychle a napořád vyléčit nebo ať ti nenajdou nic a vše je v pořádku. Já jsem na genetice také byla, ale u nás vše v pořádku a až tak dlouhý dotazník jsme nevyplňovali. Genetičku zajímali jen naši sourozenci a rodiče. Dál už nešla.
Moc na vás myslím
Rafuska
Ahoj všem,
no na dovolenou jedeme až pozítří - už se mě zmocňuje cestovní horečka
. Včera mi volali z toho hotelu na horách, dověděla jsem se, že tam máme zajištěné dobré zázemí (MV trouba, varná konvice, Daneček bude mít jídlo připravované s ohledem na jeho nutnou dietu, apod., takže jsem za to velmi ráda), tak mi spadl kámen ze srdce. Nemusíme s sebou tahat navařené Danečkovo jídlo z domova.
Rafuško: odpočívej, holka, myslím na tebe! Kéž byste se toho maličkého už brzy dočkali, to čekání musí být dost velká tíha…
Daneček je stabilní.
Moc zdraví Demi.
Demi , přejeme krásnou dovolenou, užijte si to, odpočiňte si a naberte síly ![]()
AHOJ, jdu jenom na skůček, Deminko přeji opravdu krááásnou dovolenou a Tvému muži moc přeji duchovní vzpruhu u katuchumenů i moc děkuju za osvětlení jakže se zachází s mlíčňákama
Rafušku- moje kamarádka čekala na adopčátko téměř pět let, takže pokud to u Vás bude stejné už jseš za polovičkou, vím že mě se to snadno říká, když svýho malýho už mám, ale určitě se dočkáte. Jinak máš můj obdiv protože já bych se teda zavařovat nedonutila.
jinak všem přeji nádherné babí léto a moc Vám děkuji za blahopřání k práci
Holčinky,
ještě než odfrčíme, tak jestli dovolíte, mám pro vás tip na čtení: MRÁČEK, F.: Ježíšovy cesty, vyd.Verité, cena cca 290 Kč. Jedná se o obrazovou publikaci s fotografiemi a popisem biblických míst v Izraeli. Hlavně jsou zde ale čtenáři velice poutavě a podrobně popsány biblické události a souvislosti s působením Pána.
Já to koupila k narozeninám švagrovi, ale zvládla jsem si celou knihu přečíst během 2 dnů jedním dechem. Krásné čtení, dobré ovoce - nebyla jsem ničím rozčarovaná nebo zaskočená, jak se mi občas při knížkách s křesťanskou tématikou stává.
Doporučuji všem, kdo se zajímají o křesťanskou mystiku hlouběji.
Lamvinku: kam ses ztratila
?
Papá za týden!
Ahoj holky - jen mne včera cosi pobavilo.
Muž se během školního roku nikam moc nedostane, takže se dost těšil, že volno , které bude v souvislosti s návštěvou papeže využije k odjezdu z republiky - do Říma, Berlína Mnichova nebo tak někam - jsem to tu asi psala, že na mši se každopádně nechystáme. A ejhle? - Včera mu dorazila pozvánka „na papeže“
. Tož má utrum.
Rafuško - tři roky, to už jste určitě blízko. Těším se moc, až přijdeš s tou nejhezčí zprávou!
EDIT. k tomu papeži, ne že by se muž snad vyloženě bránil tomu tam jít, ale měli jsme prostě jiný plány, no. Tak jen doufám, že to pro něj bude alespoň zajímavý zážitek
Ahoj, sleduju vás a zdravím vás, ale nějak nebylo co psát, u nás nic moc nového. Jsem strašně ráda za Danečka, a přeju pěknou dovolenou, opravdu si ji zasloužíte.
Já měla být včera na výletě v Praze, sama, bez dětí (dárek od muže k pětiletému výročí svatby), no ale noc předtím dostala mladší Barunka (16 měsíců) svou první laryngitidu, tak jsme se v noci projeli na pohotovost, a dostali jsme obr pochvalu za včasné zachycení nemoci (aby ne, když starší Anička ji měla šestkrát a už mám na to vycvičené ucho) a opatření, takže jen mudr Báru prohlédl a pustil nás domů, co se nestává, protože to vesměs poprvé sledujou (s Aničkou jsme poprvé v nemocnici strávily týden).
Takže z výletu do Prahy nebylo nic. A ještě mi propadly jízdenky. Ale mám naději na příští víkend. S manželem jsme se domluvili, že pojedeme na severní moravu k mojí mamce, abychom se vyhli papeži. Ne, že bychom se mu chtěli vyhýbat,ale tady v Brně je mše povinně, nikde jinde nebudou sloužit, aby tam všichni museli. No už nás tam vidím, jak s dvěma dětma jsme nějak 300m od papeže a kolem davy lidí.
Tak raději utečeme do jiného biskupství. No a manžel říkal, že se obětuje
a pojede k mojí mamce ráno s holkama, já si zajedu do Prahy a večer přišupajdím za nima. Moc se chci v Praze zajít podívat na sbírku středověkého umění, naposledy jsem tam byla na gymnáziu a to mi to ještě moc neříkalo.¨
Nějak jsem to přehnala s délkou, omlouvám se
Ahoj, zdravím všechny!
A zdravím z domova, kam jsme se včera byli nuceni vrátit z naší vysněné dovolené
- onemocněla jsem totiž zánětem průdušek. V noci na včerejšek jsem nemohla ani spát, jak mě bolelo na prsou, ale největší hrůzu jsem měla z toho, aby to ode mě nechytil Daneček. A tak jsme moc nemeškali a raději ukončili pobyt (jinak jsme se měli vracet až ve čtvrtek) - abych byla co nejdříve u Dr.
Honzíka jsme nechali u našich - ještě teď mě mrzí, jak to oplakal a držel se nás jako klíště…
No ale naštěstí se brzy aklimatizoval, snad pochopil, že se máma potřebuje uzdravit.
V horském prostředí, kde se lidé jezdí léčit s dýchacími cestami, já onemocním zánětem průdušek - z ničeho nic. Takže zpět domů, doma nosím roušku, aby se Daneček nenakazil (pěkně bychom sypali zpátky do špitálu, žádné ambulantní patlání s léčbou), pokoje máme doporučeno prozařovat horským sluníčkem a já s malým nesmím spát v jedné místnosti.
Užívám Bioparox, léky na odkašlávání (fuj), popíjím Vincentku.
Přes to ale musím říct, že těch pár dnů do včerejška jsme si maximálně užili - Bohu díky za ně! Danečkovi jen kvetou tváře, klukům se tam velice líbilo. Příroda překrásná, hotel skvělý, personál vlídný a ochotný… Vrátili nám víc peněz, něž jsme očekávali, a nechtěli žádná storna. Asi jim stačilo se na mě podívat
![]()
Takže až budete hledat místo pro krásnou dovolenou příští rok, vřele doporučuji horský hotel Sněženka v Hrubém Jeseníku. Nebo jejich novou krásnou chatu, kterou pronajímají - obojí je perfektní. My tedy pobyt tam za rok - dá-li Pán Bůh - rádi zopakujeme.
Naše dovolené jsme trávili na mnoha místech u nás, ale mám pocit, že to, co nám vyhovuje a co mohu doporučit, jsme konečně našli ![]()
Papa, Demi (26tt)
Demi, moc jsem na vás myslela od minulého čtvrtka, jak se vám daří na dovolené - a vy jste museli o 3 dny dříve zpátky, tak to mě mrzí
. Snad vám to příští rok vyjde opět - a to v 5tičlenné sestavě i s miminkem........
Aspoň těch pár dní, že bylo dobrých, tak jak říkáš, to počasí je stále tak neuvěřitelně krásné, chodíme pořád v letních věcech a to bude konec září…těžko uvěřit, že se bude muset i začít zanedlouho topit!
Ahoj holky zdrvíme všechny při požehnané neděli.
My jsme se na svatého otce taky nakonec nevypravili protože jsem po sekání zubu a Zuzi se dolečuje z anginy.Když jsem to dnes viděla v teleizi bylo mi to moc líto ta atmosfera musela být úžasná.
Majčuš gratulujem k práci, at se ti tam líbí.
Rafusko ty jsi prostě zahradník příkladný, to já doma nedávám, ještě že do toho dotlačím manžela.
Demi tak to mě moc mrzí, že jste si dovolenou neužili.Hlavně se brzy uzdrav.Často na vás myslíme.
Jak srazík pro ostraváčky? Demi, Maxíku, Janku?
Snad ted budu stíhat jesličky častěji.
Jdu se kouknout na deníček.
Holky mám ve vaně musím je jít vytáhnout.
Barča