Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Demi-posílám za Vás jednu střelnou, snad všechno dobře dopadne, však víš, že Bůh na nás na nikoho nedá víc, než můžeme snést, dovedu si představit, jak by bylo mě, kdyby byl Vítek takhle nemocný, ale pomoci Vám bohužel neumim
Harpyje- posledně jsem to nějak přeskočila
, přeju, aby Ti štěstí přálo, andělé nad Tebou držely ochrannou ruku a s Boží pomocí tady konečně bylo nové Harpyjátko ![]()
Demi,
ať to v nemocnici zvládáte a doma ať to zvládnou bez vás.
Nestíhám dočítat, hrozně mě bolí hlava, asi budu mít zas zánět dutin, jak kdysi. Má to úplně stejné příznaky, akorát, že dr. mi asi řekne, že kojím, že mi na to nic dát nemůže, což nevím, co budu dělat, protože normálně se s tím fungovat nedá, navíc to ještě vystřeluje, když změním těžiště, úplný děs je dřep nebo předklon. Zítra asi naklušu na ORL, jsem zvědavá na verdikt. ![]()
Moc zdravím Jesličky!
Maky , poslala jsem ti - konečně - SZ k tomu družstvu.
A doufám, že bolest rychle pomine.
Demi ![]()
Co na to říci, je mi do pláče.
A musím říct, že se strašně stydím, jaké hlouposti tady kolikrát řeším, minulý týden jsem se málem složila jen tak pro nic zanic, že se mi zdálo, že nežiju podle svých představ a všechno špatně zvládám
No úplný nesmysl (asi PMS nebo co, nikdy jsem tím netrpěla, ale teď u sebe pozoruju hrozné výkyvy nálad a přičítám to tady tomu).
A pak si vzpomenu na vás, co řešíte za problémy, a stydím se, jak se rouhám a není mi nic dobré, když jediná správná věc je každý den děkovat za to, co mám… no nechci se tady o tom rozepisovat, jenom dodávám, že na vás moc myslím, hrozně moc přeju, ať se to všechno spraví a Danečkův stav se zlepší, ať se můžete v klidu těšit na další miminko. Musí to být stres nepředstavitelný, taková starost s nemocným broučkem a miminko taky bude vyžadovat pozornost a péči. Achjo, kéž se to zlepší, strašně moc vám to přeju!
Máš alespoň nějakou pomoc v denním provozu, pomáhají ti rodiče a příbuzní?
Jinak já nestíhám, služby, které využívám, teď moc nefungují, školní jídelna nevaří obědy, paní, co mi hlídá Helenku, abych mohla trochu pracovat, má dovolenou, a na druhou stranu se pracovní povinnosti kupí, ale děti mi moc klidu nedopřejí.
Pavlíček se stal hodně náročným na hlídání, opravdu to asi bude neposedný chlapeček, je tak šťastný, když může vypínat počítač a vůbec kdykoliv se přiblíží k nějakému el. přístroji, eventuálně saponátu nebo květináči, to je jeho ![]()
Duchovní život upadá, no se mnou to nebyla nikdy žádná sláva, ovšem teď zjišťuji, že bych ty Velikonoce potřebovala rozhodně častěji než jednou za rok, se trochu stydím, ne že bych si přála, aby JK umíral vícekrát, jenom ta velikonoční naděje a radost by mohla zase přijít jako osvěžující sprcha.
No přestanu plácat a jdu něco dělat, přeju všem požehnané dny a Demi a Danečkovi, ať to v nemocnici dopadne co nejlépe.
Chris + 2
Ahoj holky,
Christabel - jestli tě to trochu uklidní, tak vůbec nejsi sama, jak
píšeš o svých pocitech…Pocit, že „všechno dělám špatně“ - to je stav, ve kterém já jsem neustále, bez ohledu na vnější okolnosti. Někdy si myslím, že bych si o tom měla s někým promluvit nebo tak něco… Chápu, že okolí na mě vůbec nic neshledává „divného“, ale je to můj subjektivní stav, ve kterém jsem neustále a sama jsem zvědavá, jestli se v tom jako budu plácat napořád.
Ty si chodíš někam do jídelny pro obědy? To vůbec neznám a ani jsem nevěděla, že se to takhle může dělat. Já téměř každý den vařím, ale mám v tom určitý zaběhnutý systém, jak co udělat. Navíc manžel nechodí na obědy jako v práci vůbec - pracuje na 12ti hodinové směny, jídlo zajištěné nemá, takže pro něho vařit je pro mě samozřejmostí (i když jsem byla v práci a Inuška ve školce) a navíc vařím teď pro nás, když jsem na mateřské - to je jasné. Halt vaření zdar!! ![]()
Demi - taky na tebe myslím v tom stejném smyslu jak píše Christabel, a sice: jak to máš s celodenním provozem? Pomáhají ti rodiče, příbuzní - když třeba chodíš na kontroly nebo s Honzíkem, když jste zase s Danečkem na vyšetření? prostě zkrátka a dobře - jak to všechno zvládáš, navíc s třetím mimčem v bříšku? ![]()
Maky - jak seš na tom s těma dutinama?? Napiš, jak to u tebe je - na:,–(ilas nějakou léčbu?? Vzpoměla jsem si, že jedno antibiotikum se může i při kojení - je to Augmentin (nevím, jestli je to přesně) - ale já dostala zánět prsu snad čtvrtý den, co jsem se vrátila s Bédíkem z porodnice, jeli jsme na pohotovost a dostala jsem atb. - je to upravený penicilin, a ten se může. Ovšem nevím samozřejmě, jestli by to mělo účinek na zánět dutin - každopádně je to upravený penicilin a já to fakt brala hned v šestinedělí. Napiš, jak to s tebou vypadá - máš se co ohánět s 3 malými dětmi.....
Tak se mějte hezky, ať to dobře dopadne Danečkovi
Gerberka
Krásnou neděli všem, dorazili jsme z kostelíčka, mladší spí, starší si SAMA hraje, tomu říkám krásná neděle. Navíc když na chvíli zapomenu na to, že jsme se právě vrátili po třech týdnech z chaty, všude je neskutečný binec, hážu jednu pračku za durhou a vybalím nejdříve tak na vánoce (pokud se dříve o ty tašky nepřerazíme), tak je mi blaze.
Demi moc na vás myslím, je to šílené, budu se za vás modlit, hlavně, ať je to lepší, než jak to vypadá.
Chris návaly, že jsem totálně neschopná a všechno, že je špatně mám snad obden. A pokaždé když vidím něco opravdu težkého, se strašně stydím (teď u řeky rodinu, manžel po havárii ochrnutý, chlapeček 5 letý s mozkovou obrnou).
Harpyje doufám, že je všechno O.K.
Jak se zvládáte vypravit v neděli na mši? My máme jen dvě děti , ale je to šílené, dorazit někam v určitou hodinu.
Rézi ahoj! Mě příští týden čeká „zabalování“ na chatu ![]()
Ad vypravování. Chodíme tak plus mínus pět minut na čas. Jak se nám to (ne)vede nevím, Každopádně mám zkušenost, že těch pět minut po, chodíme, ať vstaneme v šest nebo se válíme/čteme/hrajeme do osmi a jdem později.
Harpyje, Demi, jak vám je?
Janku, jak drtíš povinnosti, máš podrobnosti k práci?
Ahoj holky zdravime pri nedeli, my taky dobihame na msi na tesno.Na zpoved prede mši jsme se dostali dneska po skoro dvou mesicich.
Nevite neco o Demi neodpovída mi na sms, moc na ně myslime.
Ja dneska taky balila odjíždíme v patek, ale od uterka jsem v práci aý do čtvrtka vecera, tak to musim do zitřka stihnout.
Tak všem baličum přeji uspech pri baleni at nic nezapomenem.
POzehnany vecer Barča
Taky myslím na Demi
Tobě se Barčo neozvala na sms? Většinou reaguje celkem rychle, tak mám obavy, jak na tom jsou - Daník, mimi v bříšu a tak vůbec. Snad se ti ozve, pak když dej zprávu, jak to s nimi vypadá. Myslím na ně, nemá to holka vůbec jednoduchý.
Pěknou dovolenou Barčo a odpočiň si.
Maky - jak seš na tom s těma dutinama? Na:,–(ilas nějakou léčbu?¨
Pěkný večer všem, Gerberka
Taky mám starost. Asi jsou s D. v nemocnici?
Posílala jsem Demi SZ myslím v pátek a stále ještě je nedoručená, na netu tedy určitě není.
Demi- rovnez na tebe myslim, i celou tvou rodinu. doufám, že se brzy nekomu ozveš se zprávami…
holky pocity nedostatečnosti si snad uz ani nepripoustím musela bych se ze sebe zbláznit. a to kdybyste videli moji maminku, ta i kdyz hlida O. tak lecocos stihnem zao ja jsem rada, ze obstaram jeho, neco udelam jen kdyz spi…
majčus - jsem ráda, ze jste se nasly s dalsimi holkami, ktere žijí samy s detmi.
lamvinku. ty jo, takovou dobu v kuse v praci? to je sileny.
chris - Pavlíčkovu vášen pro kvetinače i kabely by náš ondrejek naprosto chápal ![]()
mám špatnou zprávu . nase miminko umřelo. netuším co se stalo, vyvíjelo se krásne. Zitra mám schuzku se svou doktorkou - chci se s ni domluvit na nejakych vysetřeních. Vase modlitby se mi kazdopadne budou hodit i dál…
Harpyje, je mi to líto.Nemám s tím zkušenost, nebudu planě tlachat, radši pošlu modlitbu. Nevím, jak to máš s revizí, ale k vyčištění pomáhají čaje z kokošky, kontryhel a masáže břicha třeba tímto http://www.nobilis.cz/index.php?… . Mě pomohlo po porodu na špatné zavinování a sraženiny. Omlouvám se, že jsem tak stroze technická, ale d+ti nedají, jen jsem kontrolovala poštu, manžel čeká bLÍK. m
maky - moc díky za informace. přesne takový zrovna hledám. Snad se neco takoveho dostane v lékárně… na revizi se mi dost nechce
Ach jo, to mě ale strašně mrzí a je mi to líto a myslím na tebe.
Harpyje - moc jsem na tebe myslela, že je všechno OK a užíváš radosti z prvních týdnů těhu! Je mi mic líto, že to nedopadlo
. Zajímalo by mě, co ti řekne doktorka a co třeba navrhne, jestli nějaké vyšetření nebo podobně.....
Ahoj holky!
Jsem tu jen na skok. V sobotu brzo ráno vyrážíme na týden do Chorvatska. I když nic nepíšu, často na vás myslím a ani na dovolené to nebude jinak.
Požehnaný tento a příští týden
Rafuska