Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
268
6.7.09 19:22

Ahoj,
ještě žijem jen klasika - PC je zas kaput, taťka a bouřky nedovolí tak často používat jeho.
Harpyji moc gratuluji k těhu a držím palce ať vše probíhá jak má.
Někdo jste se ptali na CV - životopis a holky budu se teď chlubit neb mám práci jupííííí. Ta příprava na výběrovku mě pořádně zaměstnala , sesmolit životopis, nějak zůročit RD a pak napsat ještě i motivační dopis, aby zaujal a měl hlavu i patu. Z toho že si mám brát s sebou kalkulačku jsem byla strašně nervní a tak mi manžel dle svých zkušeností s evrop.dotacema napsal asi 10 příkladů na % propočty, byl to písemný test - orientace v příručce příjemce dotace z evrop.soc. fondů (dopředu jsme nevěděli ). Spousta odkazů pod čarou, vyjímek, ale i propočtů typu –lze prachy přešoupnout tam a tam, a vyštudovat si k tomu z příručky. Měli jsme na to celé hoďku a hodně mi zvedli sebevědomí, když mi pak volali, že druhý den jsem vybraná na ústní (to jsme uspěly 4 ze 7). Ústní taky maso, znova průklep z příručky ( na to co jsme si asi tak zapamatovali z předchozího dne, co si myslíme jak asi bude vypadat naše náplň práce). Mám z toho strašně obrovitááánskou radost , moje práce - asistent projektového managera a to konkrétně na projekt dotovaný z evrop. soc. fondů - motivační kurzy pro ženy před nástupem do zaměstnání (po RD) - pořádá centrum pro rodinu a k nim nastupuju po prázdninách. Práce mezi super lidma, na zkrácený úvazek jestli to se mnou přežijou :lol: tak na 2 roky.
Tož tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
6.7.09 19:29

Maky drž se holka. Dávat spát po obědě 2 pidilidi je fakt záhul a ještě, aby 3.nerušil či si nějak chvíli sám rozumně hrál. Jak jsem ráda, že se trápím už jen s tím nejmenším. Spát to potřebuje ale pak zasse to usínání večer - zuřím já i manžel. Sestřenka to řešila tím, že i u těch prťat od 2 do 3 let už spaní po obědě zrušila a nejpozději v 8pm měla klid. Já to tak vidím asi od těch 3 a už se nemůžu dočkat až je bude slavit. :D AHOJ všem a zas někdy meezi bouřkama doufám dočtu a napíšu.
 JaneK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.7.09 21:14

ctu u koja na mobilu,ale totok mi nedalo JANKU supr!moc gratuluju,prace vypada znacka ideal,at se ti tam libi,je to i dobry bod do CV ,hned js hodila jednu dekovacku nahoru,fakt mam radost!maky

• Citovat
  • Upravit
3650
7.7.09 06:30

Janku , moc gratuluju, to je úplně skvělé, zní to hodně zajímavě a jsi moc dobrá, jak ses dokázala připravit.
Teda a v téhle době, kdy je taková nezaměstnanost a tolik zájemců o každé místo, no koukám a moc ti to přeju!

Odpolední spaní se u nás drží, Helenka spí hodně dlouho a večer to potom podle toho vypadá.
Zrušení se moc neosvědčilo, protože byla přetažená, ale stejně večer o moc dřív neusnula, takže efekt to moc nemělo.

Dnes jsem zapla PC neobvykle brzy kvůli odeslání jednoho pracovního mailu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
7.7.09 15:16

Janku - gratuluju k úspěchu a ať se ti v práci líbí. Kdy vlastně začínáš?

Majčus - deníček jsem nečetla, internet mi pořád slimáčí - našel se někdo?

Maky - vydrž, prťka, vydrž. Snad se to rychle nějak srovná, najedete na prázdninový režim a i chlopke bude odpozaděn. U nás prakticky totéž, jen Haňa se víc bije než brečí, chlopek se cítí upozaděn a unaven a dětí mám jen 2,5 (hlídám v týdnu přes den neteř). Míša je o prázdninách taky ze školky doma?
Krátké a praktické bývaly články na rodině - o to delší pak diskuze pod nimi :D - ale taky to chce prosít a brát s rezervou.

Barčo - žijete?

Harpyje - ty už jsi na dovolené nebo ještě máš nevolnost z PC?

Demi - Jak u vás? Je to s Honzíkem lepší?

U nás taky veselo všemi směry: Haňa je jakási nemocná, soplí, kašle - tím pádem nespí, budíčky mezi 5 a 6 ráno jsou u nás stále standard, nejsem schopná douklízet po stěhování pokojů, jak otevřu banánovku, už mám v patách dva přenašeče/roznašeče…, navíc není kam vybalovat, protože nejsou převěšené police… :roll: A už mi leze po zádech Dalibor a že chce pisat na počítači.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
7.7.09 15:16

Janku - gratuluju k úspěchu a ať se ti v práci líbí. Kdy vlastně začínáš?

Majčus - deníček jsem nečetla, internet mi pořád slimáčí - našel se někdo?

Maky - vydrž, prťka, vydrž. Snad se to rychle nějak srovná, najedete na prázdninový režim a i chlopke bude odpozaděn. U nás prakticky totéž, jen Haňa se víc bije než brečí, chlopek se cítí upozaděn a unaven a dětí mám jen 2,5 (hlídám v týdnu přes den neteř). Míša je o prázdninách taky ze školky doma?
Krátké a praktické bývaly články na rodině - o to delší pak diskuze pod nimi :D - ale taky to chce prosít a brát s rezervou.

Barčo - žijete?

Harpyje - ty už jsi na dovolené nebo ještě máš nevolnost z PC?

Demi - Jak u vás? Je to s Honzíkem lepší?

U nás taky veselo všemi směry: Haňa je jakási nemocná, soplí, kašle - tím pádem nespí, budíčky mezi 5 a 6 ráno jsou u nás stále standard, nejsem schopná douklízet po stěhování pokojů, jak otevřu banánovku, už mám v patách dva přenašeče/roznašeče…, navíc není kam vybalovat, protože nejsou převěšené police… :roll: A už mi leze po zádech Dalibor a že chce pisat na počítači.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
8.7.09 11:01

zas s matym na rukach, potrebuju radu, zalozila jsem diskusi, ale nikdo se nechyt, neznáte někdo právníka, který by mi poradil, jestli vůbec má smysl v tom něco děat? Nechci to nechat tak z principu, protože už je to do nebe volající.
 https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
9.7.09 10:51

Ahoj,

chci jen poinformovat, že také žijeme (jak to jde…), pokud jde o Daníka, tak s bílkovinou je to čím dál horší, včera mi ani nestačil testovací proužek. Čtvereček na zjištění bílkoviny téměř zčernal, tak dnes mu chci změřit znovu, jestli to bylo jen přechodné, nebo ne… :?
Včera jsme byli s dětmi na alergologii, Honzík je podle základních „krůpějových“ (nevím, jak to líp nazvat) testů negativní, ale chytřejší budeme za týden, kdy se má z krve, kterou oběma klukům odebrali, zjistit, jestli je u nich nějaká dřímající alergie (na mlíko, na ATB u Honzíka apod.).
Dnes byla genetika ve fakultní nemocnici kvůli Danečkovi. Zjišťovali kde co, ale podle paní primářky je pravděpodobné, že Daneček žádnou vrozenou vadu nepodědil (není od koho) a nemá ani žádnou chromozomální poruchu, která by mu tu jeho nemoc vyvolávala. Ale opět budeme mít jistotu až z odběru krve, který mu dnes dělali ( :( ) a pak z renální biopsie. Ta nás čeká, předpokládám, v říjnu.
A předběžná diagnoza je opět trochu jiná: nefrotický syndrom, což je škála onemocnění ledvin, s tím, že jen část může být vrozená nebo dědičná. A velmi často končí transplantací ledvin, pokud jsou poškozené tak, že hrozí selhání.

S Honzíkem je to lepší v případě, že mu nehrozí plácanec na zadek. Snažím se tomu vyhnout a hledat jinou výchovnou cestu. Sice stejně vzdoruje, všechno je ne a ne, ale pokud nemá tyhle svoje kozlíkové nálady, tak je to naprosto zlatý kluk.

Jinak miminko je pravděpodobně v pořádku, a termín porodu mám dokonce podle utz posunutý o týden dopředu, jak je chlapeček veliký 8O . Takže jsem musela otěhotnět brzy po měsíčkách, a je to max 3 dny po jejich skončení v březnu. To jsou ty neplodné dny, že ano. :-))
Ale tak nějak si říkám, že to všechno asi muselo být a vše je tak, jak má. Souhlasím s Maky: vše, co stvořil Bůh, je dobré.

JaneK . ještě jednou gratuluji ke krásné práci, prázdniny si užij. To je super, že nastupuješ až v září.
Jinak ta naše předběžná domluva na prohlídce kočárku ve středu 15.7. v podvečer platí.

Maky: :? - to se srovná, ale bude to chtít trpělivost a dost dobré vůle od vás obou. Nejsi v tom sama, také to znám, a řekla bych, že jde o jev přirozený a odpovídající reálu.
Chytré knížky a časopisy už v zájmu svého psychického zdraví raději také nečtu (maximálně Dr.Matějčka snesu), jinak bych zjistila, že jsem naprosto asociální rodič, který nerozumí svým dětem a nerespektuje módní trendy ve výchově, a také poněkud vyšinutá manželka, se kterou je potřeba mít trpělivost, aby jí nepřeskočilo už definitivně.
To nic, však ono to nejhorší jednou přejde, a s manželem se vrátíte zase k sobě.
Hodně sil!

Chris: jú, tak to Pavlíčkovi dodatečně blahopřejeme" Stálou Boží ochranu a milosrdenství pro vás všechny!

28.6. jsme byli na Hostýně, ale zvládli jsme jen mši sv., neboť nekřešťansky lilo a zmáčení jsme byli všichni. Ale přes to jsem měla pocit, že to, co je smysluplné, jsme zvládli.
Znovu se tam chystáme strávit poslední prázdninový víkend, pokud to vyjde.

Moc zdraví Demi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
9.7.09 11:02

Ještě musím poreferovat, že na svátek Cyrila a Metoděje jsme s manželem a Honzíkem zažili úžasnou mši - prodchnutou Boží přítomností až do morku kostí…
Znáte film Zapomenuté světlo s Bolkem Polívkou? Pokud ano, tak nějak tak ona mše vypadala: vesnický kostel s rozladěnými varhanami na hlučný generátor, s rozbitými vitrážemi a vnitřní malbou, která už volala po obnově… Mladý kněz sloužil obětní část mše u hlavního oltáře (běžná praxe je obětní oltář). Jedním ze dvou ministrantů byl manželův bratr.
Manžela mše velmi oslovila, říkal, že kdykoli budeme u tchyně, mohli bychom na mši opět zajet. Říkal, že se na vše mohl dokonale soustředit. ( V našem obr-kostele je běžně narváno, dětí bývá minimálně okolo 30, takže hluk, jekot… ale mše je rozezpívaná, melodická, lidé jsou sžití s celým obřadem, děti se modlí v obrovském kruhu Otče náš u obětního oltáře)

Bůh tam s náma byl, dal se nám poznat v tom vnitřním pokoji, který jsme hluboce prožili.

Demi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
9.7.09 11:53

Ahoj holky zdravíme po dlouho době.Žijem, jsme stále bez pořádného pc, takže píšu z práce.
Holky rostou jako z vody na vysvědčení se obě překonaly měly vyznamenání, byly moc šikovné, hold je asi poznat, že jsem se jím víc věnovala a u Terezky jiná paní učitelka.

Maxíku SZ jsem nedostala.
Pročítala jsem co se dá, ale všechno hlava nebere.
Co jsem postřehla Demi upřímnou soustrast k tchánovi.
Gratulace k miminku jak roste, už je to skoro půlka, chjo.

Janku vítám do klubu pracujících matek, je to šílené tempo.Užij si poslední prázdniny klidu bez práce.

Další gratulace k těhulkovství ať vydrží.

Postřehla jsem i nové členky, zdravím.

No my měli minulý týden dovolenou na Baťově kanále, ale z lodi jsme po první noci utekli.Pak jsme se ubytovali ve Strážnici v kempu, tam se nám moc líbilo, byl tam bazén s tobogánem tak se holky vyřádily.Stihli jsme i pouť v Radějove je to jižní Morava, holky to byla nádhera děti tam byly v krojích, bylo to prostě kouzelné a ta atmosféra.
V pondělí jsme strávili na Velehradě tam bylo taky moc krásně.
No a včera jsme se vrátili do reality.
Dnes už zase plná polní.
O prázdninách snad bude víc volna.
Demi jak bylo na Hostýně, tak jsme tam chtěli udělat zastávku, ale museli jsme brzy domů.
Před 3 týdny nám srazilo auto švagra, takže jsme kolovali všichni mezi špitálem prací a domovem, bylo to náročné, ale už ho máme doma to nejhorší má za sebou.

Myslím že jsem se vypsala.

Ještě gratulace opožděně Pavlíčkovi k narozeninám.

Demi tak co nějaký srazík, prosím.
Už mi to moc chybí, vím máte toho taky požehnaně, budem držet palečky s Danečkem.
S Honzíkem je mi to blízké, u nás na Zuzi zabrala studená sprcha, zklidnila se, ale je to asi fakt že si vyžaduje pozornost, mi takhle vyvádí Anetka jestli si vybavíš psala jsem tu o tom, vyvádí všechno možné, aby na sebe upoutala.Jak říkají psychologové volají o pomoc, že jim chybíme, teda tak je to u nás.Když si Anetku vezmu k sobě je to pak lepší.

Tak a už jdo pracovat.
Jo ještě se někdo ptal jsem zdr. sestra, ale služebky máme na semináře, povinné vzdělávání.

Papa Barča a cácorky

Demi pohlad za mě bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
9.7.09 23:29

Ahoj holky, už je pozdě, jen dočítám, ale chtěla jsem napsat Maky, že mi jí založená diskuse zcela unikla, zítra se na to podívám pořádně, dneska už se mi klíží oči. Napíšu potom SZ.
Ahoj a klidný den všem,
 Chris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
10.7.09 16:58

Chris dík, právě si dlouze dopisuji s panem předsedou, jeho argumentace je „úžasná“, budu ráda za postřehy a rady. Hrozně mě to vyčerpává, Fyzicky i psychicky, taky tím šidím děti, ale nemůžu to nechat jen tak. Modlím se, abych vydržela, ale zůstala nad věcí, měla jsem úplně zablokovanou krční páteř ze stresu, už je to lepší. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
13.7.09 21:57

AHOJ holky všechny Vás zdravím.
Maxi - diskuze se rozjela hezky i přesto, že jsou prázdniny, jsem ráda, hodně holek tam říká, že něco takového už dlouho potřebovaly jen neměly, odvahu, čas to nastartovat, nebo zase, že ji sice nastartovaly, ale zůstalo jenom u toho, takže jo je to dobrý :) :) , tedy jestli se to dá říct o potřebě diskuze pro holky co jsou samy s dětmi, ale je fakt, že většina z nás se schodla na tom, že neš „takový“ chlap tak to raději žádný,
omlouvám, se všem ostatním, ale četla jsem jen poslední stránku, protože jsem si nemohla vzpomenout na které straně jsem a naši hoši už se vrátili z táborů, takže reaguju jenom na to co se týká mě

maky- doufám, že budeš v pohodě psychicky i fyzicky, občas se možná vyplatí malinko vypnout, vím, že problémy a průšvihy se sami nevyřeší, ale mě většinou pomohlo dát si nachvilku pauzu

Demi- snad se Daník zlepší, Honzíkovo kozlíkování se tedy lepší? To by bylo prima, přeji pevné nervy a s miminkem v bříšku pokračujte i nadále v bezproblémovém těhu

lamvinku- gratuluji holkám i Tobě k pěkným výsledkům ve škole a přeji jim moc hezké prázdniny

Janku- moc gratuluji k práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
13.7.09 23:41

Ahoj,

u nás to vypadá dost bledě, myslím s Danečkem… Zhoršil se a pravděpodobně se nevyhneme hospitalizaci (proteinurie je vysoká, tak zítra frčím s močí do laborky - dle výsledků nám nefrologové doporučí další postup).
Asi se nevyhneme renální biopsii už nyní, jakožto akutní stav.
Tento týden bychom když tak asi nastoupili, půjdeme do FN, ikdyž ve Vítkovicích už to známe a jsme tam jako doma :? Ale specializované pracoviště je jednoznačně FN, i přes to, že naše nefroložka má nyní do půlky srpna dovolenou. V nejhorším Danečka odbioptuje zastupující lékař, je to špička v kraji, tak mu důvěřujeme, že taky něco umí.

Ach jo, původně jsem tady nechtěla ani psát, deptá mě už jen o tom mluvit, nebo pomyslet, co nás asi čeká. Ale tahám pořád nějak za sebou ten náš kříž a stále myslím na to, že Ten, který nám jej svěřil, nás neopustí. Přes to už bych radši řešila úplně jiné starosti - třeba balení na dovolenou (asi nám letos nevyjde, měli jsme jet za 14 dní s dětmi na hory, Honzík už se hrozně těšil… :cry: ), nebo krmení, nebo nespání v noci, nebo kozlíky nebo manželské legrácky, a tak. Prostě už konečně něco jednoduchého, nad čím se jen tak nesvírá srdce.

Demi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3757
14.7.09 16:32

Ahoj holky,

moc vás všechny zdravím!

Demi - to je mi moc líto s Danečkem, že jeho stav se tak akutně opět zhoršil. Kdy vás čeká ta hospitalizace? Asi co nejdřív, že? Tak ať to zvládnete dobře a hlavně ať ho ten zákrok nebolí. Snad se pak dozvíte něco víc. Tak čekáš opět chlapečka, to bude prima, 3 kluky jako buky budeš mít, určitě se strašně moc těšíš na miminko…

Harpyje - moc moc gratuluju k miminku, že se vám opět stal zázrak a máš u sebe nový život. Ať to tentokrát dopadne všechno dobře, přeju krásné těhotenství, těšení a bezproblémový porod! :D

Maky - moc tě obdivuju, jak zvládáš péči o tři malé děti a všechno okolo, i když kolikrát píšeš, jak moc je to vyčerpávající…asi někdy nevíš, kam dřív skočit, ale jednou se ti ta péče a věnování se dětem určitě vrátí. Vidím to sama na Jindříškovi, jak je moc dobře, že jsem se mu tak věnovala, na nic jiného nehleděla a snažila jsem se být s ním a ukázat mu co nejvíc. Vrací se mi to i v jeho vztahu k Bedříškovi, má ho strašně moc rád, hraje se s ním, vůbec nemá tendenci mu nějak ubližovat nebo být uražený, když ten malý třeba si prosazuje svou, a určitě mu bude dobrým bráškou i kamarádem, jsem moc šťastná.

Lamvínku - to je výborné s tvými holkami.

Janku - moc gratuluju k získání takové práce! Ať vám jde dobře stavba domečku!

Jindříšek skončil 3. třídu se samými jedničkami, byli jsme moc rádi, je to šikovný a hodný kluk, já vím, že to tady opakuju pořád dokola, ale je to opravdu tak. Doufáme, že tuhle učitelku bude mít ještě ve 4. třídě - posledním ročníku na 1. stupni, byla celkem dobrá, taková mladičká a minuly nás všichni psychlogové apodobně.

Zrovna zítra mají svátek - Jindříšek a zároveň i manžel a malý Bedříšek bude mít 22.7. už 2 ročky, takže všechno dohromady budeme slavit tuto sobotu, tchýňka upeče dortík ve tvaru zajíčka, tak jsem zvědavá. Dneska jsme byli ve městě pro nějaké dárečky a těšíme se, jak se sejdeme s mými rodiči a manželovou mamkou - víc nás v rodině už není, protože brácha dělá, že vůbec neexistujeme…ale to je jeho věc a mě to už vůbec nezajímá a nic od nich nečekáme. Klidně bych je vypakovala ze dveří s čistým svědomím.....ale tohle by bylo na dlouhý román.

Užijte si všechny krásné prázdniny, na tebe Demi moc myslím s Danečkem, ať to zvládnete, dovolené halt bude škoda, ale zdraví toho malého je přednější. Nic si z toho nedělejte, my na dovolené nejezdíme celé roky, to je to nejmenší.....Já budu zřejmě jako kdyby „donucena okolnostmi“ jezdit tak na týden pryč s klukama (počítám ať bude Bédík tak ve školce a já v práci) a to z toho prostého důvodu, aby manžel měl volný prostor v domku a mohl se pustit do větší práce v přízemí, jak bydlíme teď, protože halt roky ubíhají, už jsme tady spolu přes 12 let a i když přednější je práce na nástavbě, kterou pořád zvládá sám, tak i něco tady dole je potřeba spravit… - hlavně v kuchyni apodobně. Jenomže to naráží na naši neustálou přítomnost (nemáme kam „vypadnout“ na víc dní - myslím k nějakým příbuzným), tak halt plánuju, že až ještě Bédík povyroste, tak bych s oběma někam jela sama na týden, měla jsem moc ráda Jeseníky, když jsem byla malá, tak možná tam. Teď bych si ještě netroufla. Ale to je ještě hudba daleké budoucnosti, a je to spíš i můj sen nebo přání, třeba se mi to vyplní............

Tak pápá a všem moc božího požehnání

Gerberka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová