Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4047
15.8.09 17:04

Jo, málem bych zapomněla, miminko je v pořádku a má se dobře… Termín mám nezměněn, tedy před Vánocemi!

Demi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.8.09 23:22

po dlouhé době dočítám diskuzi, hlavně kvůlivá tobě Demi, ale zdravím i ostatní jestli si na mne ještě někdo další pamatuje, počítám že spíš ne

na emimino už vůbec nechodím, ani nejsem přihlášená, co u nás v červenci jsme byli u mých rodičů, malovali doma tak jsem ani moc nebyla na netu, Barunka už má 4 roky a Kuba 14 měsíců letí to.
Jen chci napsat, Demi, bylo mi do breku, když jsem četla popis z nemocnice, moc na vás myslím a budu i na modlitbách na celou vaši rodinu ať vám Pán dá sílu i ať je mrňousek v pořádku ať ho pěkně donosíš a Danečkovi ať se to lepší prostě a´t to zvládáte.
 JankaI

• Citovat
  • Upravit
574
16.8.09 15:38
Janek píše:
Ahoj konečně po měsících máme opravený PC.
Konečně jsme strávili nějakou malou dovolenou.
Konečně jsem dočetla.
Naposled mi psala Demi o chystané biopsii a teď jsem v šoku co vše jste si s Danečkem v nemocnici užili a co chudáci prožíváte. Stále na vás myslím a modlím se za vás.
AHOJ JaneK

Janku , ahoj!
Zrovna jsem na tebe nedávno myslela, jak na tom jste, jestli dům už stojí, co v práci /nebo nastupuješ až po prázdninách, teď jsem zmatená)…

Demi ,
tak alespoň, že psychicky je ti líp, ono to je jak na houpačce, že?

Já jsem včera byla hozně vyděšená z Běty. Vzbudila se po obědě a brečela, že ji bolí krk, měla na krku pod uchem dvě velké boule. Tak jsem volala na pohotovost, ti ať přijedem. Naložili jsme všechny děti a vyratzili. Běta řvala jak pardál, ona dr. nesnáší, ale vypadá to jen na zvětšené uzliny, prý je to u dětí normální. Dneska už to tak hmatné není. Já se úplně orosila, že zas půjdem do nemocnice. Běta totiž má jen dvě polohy, buď je úpln zdravá nebo jde rovnou do špitálu :?

No a aby toho nebylo málo, tak Míša dneska spadl ze zvýšené postle (cca 1,2m nad zemí) přímo na hlavu. On už pád dní dělal děsné blbosti, pořád nalehával na zábranu potele (mají tam takové obepínací polštářky, tak ho to netlačí), mockrát jsme mu říkala, ať neblbne, že slítne… No, dávám nádobí do myčky, Michal ukládá děti a najednou řev. Má odřenou hlavu, asi se trochu kousnul do tváře (tekla mu málo krev)… každou chvíli ho chodím kontrolovat, jetsli dýchá, snad to bude dobrý… Přitom on byl vždycky tak opatrný 8O

Mějte se, krásnou neděli. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
16.8.09 20:18

Všem přeji krásný nedělní srpnový večer,

Demi - díky za další zprávy, jste už tedy doma z nemocnice? Snad bude tentokrát ta léčba úspěšná a Daníkův stav se zlepší…Myslím, že jsi psala, že tam budete do konce toho minulého týdne, tak snad už jste s Daníkem doma. Jak jste oslavili Danečkovy 2. narozeniny? moc jsem na vás myslela a myslím stále! Taková náhoda to byla, že Bédík i Daneček jsou narození celkem blízko sebe.....Jsem moc ráda, že mimi je v pořádku, jen tak dál! Ať se stihneš v pohodě připravit a těšit se na mimi! Už máte jméno pro chlapečka?

Maky - tak jsi to měla doma veselé. Úplně tě chápu, taky jsem vyděšená, když s dětmi něco je. Naposledy Inuška v květnu s okem, ta zarostlá vlákna ve spojivce, x-krát mu to tahali (ambulantně naštěstí) v nemocnici a vůbec nepřišli na to, jak se mu to tam mohlo objevit a z čeho ta vlákna pocházejí…no, naštěstí se mu část vstřebala, jinak by mu zbytek museli tahat v narkóze a musel by nějakou dobu být v nemocnici. Díkybohu to dopadlo dobře. Paralelně s tím okem dostal virozu, 39 horečky, hrozné zvracení a několik dní vůbec nic nejedl, pořád jsme mysleli, že je to nějaká celková infekce od toho oka, ale byla to nějaká viroza - bohužel se to přidružilo k tomu oku, takže do nemocnice vždycky vybavení ručníky, kdyby tam náhodou začal zvracet.....tohle se událo kolem jeho narozenin (má je 16.5.), vůbec jsem tenkrát nedoufala, že je stihnem oslavit, jak jsme zvyklí, že to přesuneme, ale pak se stal nějaký zázrak a viroza byla pryč a s tím okem taky nemusel jít ležet…

Já jsem to sem vůbec nepsala, nechtěla jsem vás otravovat svými problémy a starostmi, tak se nezlobte…jenom že teď Maky píše o Bětušce a Míšovi, tak jsem si vzpoměla. Ono se to tak halt někdy sejde, že, to se nedá nic dělat, hlavně že pak je konec dobrý, tak všechno dobré.

Janku - tak jak pokračuje domeček? V září už nastupuješ do práce, že? pokud jsem to nespletla…

Všechny moc zdravím,

Gerbi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
22.8.09 11:52

Ahoj Jesličky,

zdravím všechny po týdnu, doufám, že se máte dobře…
Demi - pořád na vás myslím

Všem přeju hezký poslední prázdninový týden.....

Gerbi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
22.8.09 12:58

ahoj Gerberko - no jo, uz posledni tyden - ty letosni prazdniny byly tak pekný, já byla poslednich dsest let vždy téměř celé léto zalezlá v práci, tak jsem si to vubec neužila, a letos koukám jak blázen - zdá se mi, že bylo snad opravadu celé éto krásně, až na několik málo dnů kdy pršelo - no vím, že to tak nebylo, povodně a tak, ale vždycky tam kam jsme přijeli, tam bylo teplo. zacinam se těšit na podzim . snad i po letech vytáhnu foták a nafotím si nějaké stromy, bude-li hezký podzim.
ted uz budeme doma, mame nejake navstevy, jdeme taky s muzem na genetiku, a taky jsme koupili auto :-) je to tak strasne pohodlný jezdit autem a netahat batohy a dítě a nestát v autobusech - tesime se, že objedeme pár kamarádů, kterým to slibujeme už roky, a bez auta se nám nechtělo…
ode dne kdy nasemu miminku přetalo bít srdíčku uz ubehlo pet týdnů, strašně to letí, fyzicky uz se cítím konečně dobře, ale zážitek to byl příšernej - tělo mne prostě neposlouchalo.

maky - jsem ráda, že nakonec Bětuška je OK , a Gerberko u vás zpětně taky - příště klidně napiš aktuálně, budešli mít příležitost.

Demi - díky za zprávy a díky Bohu za vaši nefroložku. Pan docent z tveho vyprávění mi pije krev :evil: A vaše miminko tak strašně rychle roste :), jsi uz za pulkou jestli se nepletu? tak 23 týden?

janku - nazdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
22.8.09 20:20

Ahoj Harpyje,

jsem ráda, že ses objevila a napsala pár řádků.....snad sem začnou holky opět víc chodit jako dřív.

To je výborné, jak sis užila prázdnin a dokonce to nové auto - výborné!! Určitě je to praktické na ty výlety a návštěvy kamarádů po republice.

Zajímavé, jak píšeš o focení podzimu, já několik podzimů po sobě jsem chodila s foťákem tady u nás po okolí a fotila stromy, řeku, takové přírodní scenerie, které mám doslova za rohem tady u nás, ani by člověk nevěřil, že je to pouhý okraj Brna. Nejlepší na takové focení je půlka října - to vím z vlastní zkušenosti, listů na stromech ještě jsou hodně, nádherně zbarvené a když do toho svítí slunce.....úplný zázrak.

Tak aťi nám ten letošní podzim vyjde, viď? :wink:

Tak ahoj, Gerbi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
22.8.09 20:24

Jo, prosím tě, ať nezapomenu - ať vám vyjde dobře ta genetika, jsem zvědavá, co vám řeknou a jaký bude další postup. Hlavně aby se vám brzy opět zadařilo a mimi se u tebe drželo tak, jak má!!

Máme dnes takové malé výročí s manželem - přesně tento den 22. srpna před 15 lety jsme se poznali......jak jsem mohla celá ta dlouhá léta předtím žít bez něj!! Moc ti děkuju, Pane, že jsi mi ho přivedl do cesty a učinil ho mým manželem…kéž bychom mohli spolu být ještě mnohem mnohem déle…

Hezký večer všem, Gerberka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
22.8.09 20:35

AHOJ holky, píšu, že ná Vás pořád myslím, na všechny v čele s Demi a Harpyjí, doufám, že vše se v dobré obrátí.
U mě jen jedna velká změna, od pondělka nastupuji do práce, která je časové úžasná, sice nástupní plat na úrovni minimální mzdy nicméně, zůstávám na MD, takže ještě půl roku budu mít slušný příjem a pak mi třeba zvednou i výplatu, musela jsem to napsat, protože někdy o prázdninách jsem tady brblala (a rozhodně jsem neměla tak vážný důvod jako třeba Demi, nebo Harpyje),ale Bůh se o mě a o Vítka opravdu postaral (protože tahle práce je důsledek neuvěřitelných sledů událostí), zkrátka je to Otec, který se narozdíl od jiných o rodinu stará. Vím, že je to trochu patetické, ale nevím jak líp napsat co cítím, tak mi to snad odpustíte. Zatím se opatrujte a hezký poslední týden prázdnin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
24.8.09 15:47

Majčus, super zpráva!

Gerberko, jak to, že všechno píšeš s křížkem po funuse? Není malých starostí…tedy je…ale prostě občas i maličkosti nám můžou udělat v duši paseku, tak proč se nepodělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
28.8.09 20:55

Ahoj holky,

můžu mít smělý dotaz? Nechodíte náhodou do nějaké jiné diskuze? :?
Já abych sem nepsala a nekoukala zbytečně.....třeba se bavíte těmi SZ…nebo nevím. Třeba to už zde není atraktivní.....

Všem hezký poslední srpnový víkend

Gerberka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
28.8.09 21:57

ahojky holky, Gerberko dobře že jsi napsala.

jinam se se zdejšími holkami nechodí vykecávat. nejak ted neprispivam ani o sve mateřské diskuze… tesims se ze na podzim se tu zase slezeme.

majcus , to je uzasny s tou praci, tak napis co a jak s tou praci, a budes mit pristup k webu? jak to vubec vypadá s bydlením? neco jineho se nerýsuje?

dneska jsme si vyzvedli papiry na genetiku - trochu jsem nechápala, proč v 21 století máš jet na konkretní pracoviště jen proto, aby sis vyzvedla prazdny formulář, který si doma vyplníš? připadá mi to extrémně stupidní - ale pochopila jsem. bo ten formulář, to je skvost :-) to dát na web, tak uz to koluje po netu jak objev roku :wink:

proste chtej vyplnit spoustu informací o rodine, z nichž půlka si myslím, že je na prosto k ničemu - nejakou souvislost se zjištováním opakovanch potratů vidim jen u menší části otázek.
treba fakt nechápu proč mám vyplnit „celé jmeno a prijmeni , včetne rodného matčiných sourozencu, jejich zdravotní stav, choroby, vrozené vady, pričiny a věk umrtí, také počet a pohlaví jejich dětí“ ovlivní snad neco, jestli se moje teta jmenuje maaruška nebo Baruška?

nebo proč uvádět jmeno otce u dětí z predchozích vztahů 8O nestačí proste napsat, že dítě je z predchozího manželství?? komu pomuze ze prvni manzel se jmenuje Montek a druhý Capulet? rozum mi stojí.

takhle do podrobna se tam pitva celá rodina - muž odhaduje, ze mají nejakej grant na zmapování všech českých rodin a sestavují si mapu chorob a vvv v republice :-). Vyplnili jsme toho pulku, a protože u toho neni zadne prohlášení ze s tím budou zacházet jako s citlivými daty, tak jsem tam dopsala, že ten dotazník nesmí do ruky nikomu jinýmu než tomu genetikovi co to s nama probere - ale mam z toho blbej pocit.

Myslim ty ses mne Gerberko ptala, jestli to k něčemu bude? nevim jestli jsem odpovídala. myslivala jsme si , ze genetika je jen od toho, aby ti rozebrala genom, rekla jake dite s jakymi chorobami se ti muze narodit a pripadne ti humánně doporučit potrat, kdyz se jim nebude na diteti libit, jeho barva či politické přesvedčení ;-) to bych tam nelezla, bo k čemu je mi jen „vědět“, kdyz neexistuje resení?
ale genetik, ktereho mame v rodine, mi rikal, ze se i zjistuji z krve informace o mně - treba duvody, proč nemohu donosit dítě, které je třeba uplně zdavé. nebo informace o mně a manželovi, nejake vzajemne reakce - a tomu ze lze predejit- muzu brat na začatku tehotenství nejake léky atd. Tak se nechame prekvapit co zjistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
28.8.09 22:49

Ahoj všem,

srdečně zdravím z domova, kam jsme byli dnes propuštění. Daneček je stabilizovaný, je pod imunosupresivy a dobírá kortikoidy. Léčba se kromě příznivých výsledků na něm projevila i tak, že zpapulkatěl a má z bříška doslova bubínek. Je to vedlejší účinek kortikoidů, které užívá už přes 6 týdnů.
Každý týden s ním budeme muset na kontroly k naší nefroložce, doma 3× denně měřit tlak a 2× denně jej vážit (dá se tím zjistit, jestli se v něm nezačínají hromadit tekutiny, kdyby moc přibíral). Léků má, jako pacient po transplantaci, proto mu budou při každé kontrole odebírat krev, aby se hlídala hladina účinných látek.

Všem vám děkuji za podporu, útěchu, a SMS. Dnes nás navštívil i náš kněz, otec Víťa, tak měl velikou radost, že už nebudeme potřebovat pomazání nemocných (měl je s sebou). Tak jsme si alespoň popovídali, Daneček se hrozně styděl :lol:

Harpyje: ten rodokmenový dotazník jsme vyplňovali také, a věř, že tohle, i ty podrobné údaje v něm jsou opravdu prkotina… Neřeš to, třeba to bude k něčemu dobré znát tak podrobné informace o rodině. Kdysi si šlechtické rody psaly vlastní kroniky a rodokmeny, kde měly dobré přehledy mj. o všech nemocech, které se u nich objevovaly. Asi věděli, proč takové záznamy vést - pro vlastní budoucnost.
Vidím to podobně, jak ti o tom řekl ten zmíněný genetik. Pokud jde o medicínu, jako celek, tak já si vždycky vyzobávám to, co považuju za dobré a prospěšné, ostatní odhazuju do „odpadků“.

Majči: blahopřeji k získání práce. Ať se ti v ní daří! Nějak jsem přehlédla, co budeš vlastně dělat?

Gerbi: zdravím!

Demi + Daneček (2r), Honzík (4r), ??? (23tt a stále nemám vyřešené klučičí jméno…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
29.8.09 14:11

HOj!
U nás teď bohato na stresové situace nebo spíš nepříjemné situace vyvolávající blbou náladu…
Jednak mě strašně vyčerpává jednání s družstvem. Předseda je fakt gauner, jinak se to nedá říct. Lže, podvádí…teď mluvím o čem jsem se setkala na vlastní kůži- a zřejmě mu to ani nevadí, řekla bych, že si myslí, že má na to právo 8O . Furt si říkám, v klidu, v klidu, nenech se tím dostihnout, pomalu, soustavně, po kapkách, peníze už nám utekli, tak teď jen nedopustit, aby nás podváděl dál. Každý večer e za to modlím, abych uměla čekat. Hlavně mě na tom štve, že když mi přijde nějaký mail nebo dopis od něj a v otm ty bláboly, tak z nervozity pak ječím na děti, protože nemám čas se pořádně soustředit na odpověď, reakci.
Další věc je, že Bětě se udělaly dvě velké uzliny na krku, pediatr nabral krev, řekl, že je v pořádku a že preventivně ATB, nechtěla jsem, rozhovor jak blázen, že mu nedůvěřuju, nevážím si jeho rozhodnutí. Nakonec nám Bůh požehnal novou pediatrou (nebylo to tak lehké, ale fakt v tom bylo boží vedení, někdy vám to popíšu :-) ). Ještě, že tak, představte si, že ten bl..c (omlouvám se slabším povahám) jí vzal krev (řev šílený, krev všude, ona řve už jen překročí práh ordinace, nakonec se z toho počůrala :-() a nenechal udělat ani sedimku ani CRP, a to ji pak chtěl dát ta ATB, jak mu pak člověk měl věřit, když něco tak základního neudělá, když už tu krev bere!!! Takže jsme se domluvili, že počkáme tři týdny a pokud uzliny (jinak žádný nález nemá) nezmizí samy, uděláme další testy, to zas bude…
Harpyje, dovedu si představit, jak tě to točí, já jsem v tomhle asi podobná. Vždycky mě zajímá PROČ? Čímž sama sobě způsobuju problémy, neb nikdo nemůže pochopit co řeším…
Demi, myslím, že Harpyji šlo hlavně o to, proč jména a podobné informace, když by stačilo prosté sdělení, babička z matčiny strany to a to :? Jinak sjem ráda, že jste doma, třeba se všechno uklidní a bude líp. Moc jsme na tebe teď myslela, protože jsem měla o Bětu hrozný strach. Mám ho i teď protože se vlastně neví, co jí je, ale už jsem alespoň klidnější skrz tu pediatru.
Gerberko, jinak nechodíme, jen není moc času…
Omlouvám se za chaos, ale mám jen chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
29.8.09 14:17

Byli jsme na kurzu vázání na záda, tak trénujem, ale moc se tam Matouškovi (tu 6,5m) nelíbí, raději je na břiše. 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová