Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17745
10.12.09 19:44

Gerberka

Ahoj Gerberko,
co se týká dětí,tak Verunku jsem čekala hned po svatbě a jelikož to bylo plačtivé,jemně řečeno dítě,/kdybych to řekla slovy mého táty -uřvané!/ :roll: Tak jsem s dalším přírůstkem příliš nespěchala.Tobiášek byl po dvou a půl letech plánovaný,protože jsme s manželem usoudili,že by bylo záhodno mít pro dcerku sourozence.Kryštůfek nás překvapil,jelikož jsme třetí plánovali,ale s větším časovým odstupem a protože se u něj ve třech letech diagnostikoval autismus,řekli jsme si,že další dítě raději ne,protože Kryštof vyžaduje velkou pozornost.Jaký byl náš údiv v únoru,když jsem zjistila,že jsem těhotná.Brečela jsem jako malé dítě.Mísilo se ve mě zda nebude taky nemocné,právě jsem dostala krásnou práci…
Po týdnu do mě vešel takový krásný klid a já si uvědomila,že Bůh mě postavil před danou situaci a já jí nemusím pochopit hned ani za měsíc,ale třeba za rok.No,když to vezmu ve zkratce,hned jak jsem ho na porodním sále spatřila měl mě :palec: .Zase jsem se ponořila do kojení a přebalování a užívám si každou chvilku s ním.Po měsíci mi všechno docvaklo.Šimon mě vyvedl z vnitřního trápení.Já byla tak zahlcená Kryštůfkovým stavem a neviděla žádné světlo na konci tunelu :-? ,že jsem byla jako ten pštros co má hlavu v písku.Pořád jsem se zaobírala budoucností,hlava mi šrotovala jako o život :?: .Teď je mi lehce.Jasně nepluju na růžovým mráčku a neodrážím se pampeliškama,ale rovnováha v psychice je teď to,co mě netrápí. :lol:
Jo a jsem z Děčína :lol: ,Ahoj a měj se moc hezky Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
10.12.09 23:10

Hmm… Nechci se vrtat v něčích bolestech, navíc takto skrz internet. Já jen - původně byla řeč o 4.přikázání. Trochu se to zvrhlo přes odpuštění, kdy ano, kdy ne… já - snažím se na život koukat trochu z jiné stránky, a myslím si, že okolo nás nebude vládnout pokoj, když ho nebudeme vytvářet sami v sobě a ve svých rodinách. Zanevřením na druhého se přece nikomu nic dobrého nestane, a zlé zůstane zlým - chjo, nemám, co bych víc dodala.

Nechtěla jsem se nikoho dotknout, a pokud se už stalo, tak se omlouvám.

Na víc nemám sílu, ani myšlenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
11.12.09 10:25

Demi - všichni moc dobře přece víme, že takhle na dálku písemně a přes internet se tohle všechno špatně vysvětluje :wink: . Navíc každý takový problém ve vztazích je daleko širší a těžko to obsáhnout, musely bychom o tom hodiny mluvit ústně, abychom si to všechno objasnily. Jak třeba u nás - rodiče švagrové = super, ona = otřes, nekomunikace - tak jak jako z toho ven? Říkám, kašli na to 8-) ....., to ukáže až čas, jak se to vyvine. Hlavně mít čisté svědomí, že jsem nikomu neublížila (konkrétně v mém případě) a můj hlavní léčitel je opravdu „pan čas“ - ve všem, co mě kdy bolelo (ať už to byla nějaká nešťastná láska nebo něco dalšího), a opravdu teď už všechno necítím ani zdaleka tak živě jako př. před 2 lety…a postupem času to bude určitě ještě lepší!!! Když je nevidím + nebavím se o nich př. s mou mamkou = nejsem na nich tak citově „závislá“, tak je mi opravdu nejlíp!! V naší rodině si stejně každý dělá, co chce (zjednodušeně řečeno), tak nač si dělat násilí…

Drž se a pak dej vědět, kdy mimi vykoukne na svět!! Ať máš hezké vzpomínky na porod tentokrát a mimi je zdravé!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
11.12.09 14:36

U nás zas marodno, teď pro změnu asi chřipka. Míša něco dotáhl z MŠ. Sám už je docela ok, akorát kašle, hl. ze spaní. Hlava rodiny slehla před třemi dny a nechává se úspěšně obskakovat. Včera začal horečkovat Matoušek. Bety zatím ok, ale bojím se, abychom pak nejeli rovnou do nemocnice, jak bývá jejím zvykem. Hledala sjem něco na horečku malých dětí, když při tom mají ledové ruce a nohy (Matouš), lae moc toho není,neměly by se dávat ani zábaly, tak Matouš už je hore, jdu chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
11.12.09 16:01

Maky - držte se!! Ať to do vánoc vyležíte! Já mám osobně z těch chřipek takový strach, že vůbec nechodíme na místa, kde je hodně lidí, jen jsme včera zvládli vánoční trhy ve městě, tam teda bylo lidí hafo, ale prý jsou horší ty nákupní a obchodní centra - tam nejezdíme vůbec, já to tam vyloženě nesnáším, ale i z toho města jsem měla včera taky obavy, ale to je člověk na vzduchu a ne v uzavřeném prostoru…halt nestojí to za to. A to už píšu po x-té, že Inuška měl tento týden chřipkový prázdniny :-x , do školy jdou teď v pondělí. Ale my jsme byli nemocní všichni 4 dva týdny zpátky, tak snad to teď už bude dobrý.

Chci se zeptat - máte některá zkušenosti s těmi echinaceovými kapkami? Že to bylo dobré, pomohlo vám to? Nebo s těmi kapkami Citrovital?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
11.12.09 16:27

Gerberka

Ahoj Grrberko!
Došla Ti má zpráva?Jen zkouším spojení? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
11.12.09 16:33

Maky

Ahoj Maky,
držím Ti pěsti,není to jistě jednoduché.U nás jak přinese nemoc jeden,je jistota téměř stoprocentní,že jí dostane i druhý potažmo další… 8-o .Tento podzim se nám to celkem vyhýbá,i když na škole co chodí syn měli vysoký výskyt prasečí chřipky.Děti jsou držáci od té doby,co jsme se odstěhovali z paneláku do domu,který nás vycvičil k odolnosti :lol: .Buďte brzy fit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
11.12.09 23:41

Holky, nemám dočteno, snad to stihnu přes víkend.

Maky, přeju brzké uzdravení. A ať se ti chřipka vyhne.

U nás Pavlíček dobral ve středu atb (po těch horečkách zabraly hned, byla to úleva), tak pro změnu už druhý den hlásí Helenka, že ji bolí v krku. Ale teplotu nemá a je čilá, ani se mi nezdálo, že by měla v krku červeno, tak byla dnes ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
12.12.09 14:10

Všem dík za přání! U nás jak na houpačce, Matouš už bez horeček, včera večer mě zas vyděsil Míša, blouznil ze spaní, vykřikoval, že ho olí v krku a sténal 8-o . Ovšem ráno, až na kašel, vypadal úplně ok, tak nevím. Nejhůř na tom stále muž. Já trochu kašlu, ale spíš mě o dráždí. Už mi hrabe z toho vymýšlet nějaké činnosti na doma. Dneska jsem nacpala alespoň Matouše a Bety babi s dědou a letěla nakoupit, Míša už se ohlídá víceméně sám, tatínke jen jistil. Ufff, ufff

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
12.12.09 19:42
Demi píše:
Hmm… Nechci se vrtat v něčích bolestech, navíc takto skrz internet. Já jen - původně byla řeč o 4.přikázání. Trochu se to zvrhlo přes odpuštění, kdy ano, kdy ne… já - snažím se na život koukat trochu z jiné stránky, a myslím si, že okolo nás nebude vládnout pokoj, když ho nebudeme vytvářet sami v sobě a ve svých rodinách. Zanevřením na druhého se přece nikomu nic dobrého nestane, a zlé zůstane zlým - chjo, nemám, co bych víc dodala.

Nechtěla jsem se nikoho dotknout, a pokud se už stalo, tak se omlouvám.

Na víc nemám sílu, ani myšlenky.

DĚKUJI TI ZA TENTO TVŮJ PŘÍSPĚVEK…přesně to je jádro pudla,my jsme tady od toho abychom se snažili život nám i ostatním dělat lepší a hledat k tomu cesty :kytka:
akorát se stydím jak jsem slabá .

• Citovat
  • Upravit
693
13.12.09 17:06

Ahoj Holky!
ještě, že jsou neděle. To já fakt nic nedělám. Dnes nás tata pozval na oběd. Bylo to fajn. On má sice už skoro končící angínu, ale zase ho do rána potrápil průjem. Kdyby se ozval, tak jsme nejeli nebo jsem mu alespoň mohla vzít prášky. Ty on doma nemívá.
Mám 5 druhů cukroví a obrovskou touhu dodělat cukroví následující týden. Ať také zvládnu úklid. Ale přehánět to nebudu. na to jsem příliš velký flegmouš. Co zvládnu, to zvládnu a musí to stačit.
Každý v sobě nosíme něco, čím nám kdo ublížil. Já jsem si vždy myslela, že jsem adoptovaná, že mě rodiče nechtějí. teď už je to dobré. Mám jen tátu a i když mě občas šíleně štve, tak jsem moc ráda, že ho mám. Navíc mi slíbil, že příjede na Štědrý večer. Těším se. Konečně budu moc udělat něco já pro něj. větší potíže než s rodiči jsem měla s prarodiči. :-((
Demi, moc na tebe myslím. Opatruj se.
Nádherný advent
Rafuska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
14.12.09 00:00

AHojky,

hlásím, že jsem tady 8-)

Sophinko: i tobě díky. A přeji pokojný advent. Věřím, že vás čeká ještě mnoho dobrého a krásného na cestě k Bohu - možná i vztah v rodině a přístup k němu je Cesta samotná… :hug:

Maky: tak jak? Snad by se měly všechny ty viry pomalu vytrácet s tím, jak nastupuje mrazivé počasí… Někdo se tady ptal na Echinaceu - tak myslím, že to je moc dobrý podpůrný prostředek. Používáme ho také pro staršího syna, v kombinaci s Biomare. Lékařka mu předepsala Ribomunil, léčebná kůra k podpoře imunity trvá cca 6 měsíců - od té doby pokud je nemocný, tak bez ATB.

Mmch… říká ti něco pojem Koclířov? Nebo někomu tady?

Rafuško: já mám taky napečeno, a ještě chystám pár druhů 8-)
Věřím, že taťka bude u vás na Vánoce moc rád!

Maxičku: o společenství ve Svinově už vím :-D , něco podobného máme i u nás, mám to tu pár zastávek každé úterní dopoledne, ale v současné době už se neodvažuju někam jezdit. A pokud jsem mohla, nemohly ještě se mnou děti, hlavně D.
A ty na faru mezi maminky chodíš, nebo odkud to víš?

Gerbi: já už jedu na rezervu… :wink: Díky za SZ.

Lamvinku: halóóóó, jsi tady někde ještě? Jste o.k.?

V pátek běžel v 9 hod na ČT1 po dlouhé době velice zajímavý dokument - Poselství z Betléma. T.Halík a M.Eben spolu vedli úžasný rozhovor na téma Vánoce. Musím opět vyseknout poklonu panu Halíkovi, který divákovi dokonale poskytl informace o slavení Vánoc už v prvokřesťanských dobách. To jsem vůbec nevěděla! Myslela jsem, že slunovrat slavili jen a hlavně Keltové, ale on to byl hlavní svátek už ve starém Římě. Příchod (božstva=císaře) = návrat Slunce - božstva, které císař svému lidu ztělesňoval. Křesťané to nikdy nepřijali a začali v tu stejnou dobu (možná trochu naschvál) slavit Zrození (=Příchod) našeho Pána. Po pádu Říma dostaly Vánoce oficiální křesťanský ráz a rozšířily se dál. A začaly vytlačovat všechny pohanské slunovratské oslavy - takže příchodem slunce (světla, života) se stalo Ježíšovo narození.
Já to určitě reprodukuji velice zjednodušeně, ale díky tomu dokumentu jsem mnohé pochopila. Jsem za to moc vděčná. Ono to bude jistě někde v archivu ČT na internetu, určitě si to zkusím ještě jednou najít a v klidu shlédnout.

Alice: já to měla s třetím těhotenstvím navlas podobně jako u tebe. A teď si říkám - jsem vlastně šťastný člověk! Úplně chápu tvé pocity - velice dobře vím, o čem to je. A také se těším, že si vše budu užívat tak, jako ty se Šimonkem. A to já tedy hodlám :zed:

Lenochodko: tak to se možná dočkáš krásného zlatého vánočního dárku, což? :wink: A kde budeš na Vánoce? V ČR nebo ve Skotsku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
14.12.09 08:55

Demi

Ahoj Demi,
jsi statečná žena,že v tak pokročilém stádiu těhotenství pečeš cukroví,ale co navíc ještě budeš :potlesk: .Kdy máš vlastně termín?Z reakcí jsem pochopila,že je to ve velmi brzké době,tedy adventní děťátko :lol: .
Já jsem včera upekla s dětmi pusinky a linecké a jsem,co se týče do počtu druhů na sedmi.Ještě hodlám upéct rakvičkové a nepečené co má rád manžel a bude hotovo.
Jinak tento týden je besidkový a plný vánočních trhů a bazárků u dětí ve škole.Na jezuitské škole,kam chodí dcerka prodávají vlastní výrobky a suroviny co zpracovaly.Například jablečné a třešňové marmelády,křížaly …Mají u školy velký sad a o pracovkách jezdily s panem učitelem na traktůrku a sbíraly ovoce a dodnes na ten podzimní rej vzpomíná s radostí.
Syn má tradiční školní besídku s prodejem vlastních výrobků,ale letos to bude o to krásnější,že hraje ve školním divadélku se svým nejlepším kamarádem pastýře a pani učitelka na třídní schůzce vzpomínala,že je v tom kousku velká zábava,protože se chovají jako dva muži ze salaše po 30 letech.Tobiáš si to,ale moc užívá,protože rád zpívá,tak je to určitě pěkné a už se na to v pátek těšíme.My jdeme zítra,jako každý rok,na adventní koncert do divadla na „Rybovku“,která je takové milé pohlazení.Po ní následuje zpěv koled a na úplný závěr přijdou každoročně dvě dívenky na pódium se svíčkami a začnou zpívat Narodil se Kristus Pán,kdy všichni v sále vstanou a po první sloce se se zpěvem přidají.Je to úžasná atmosféra a já jsem každoročně dojatá.Těším se!
Tak se opatruj a těš,je to krásný čas.Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
14.12.09 22:56

Alice: termín mám mezi 22.12. a 25.12.. Zatím se v tomto směru u mě nic neděje, nic nenasvědčuje, že bych měla tento měsíc jakýsi termín :wink: , tak jsem zvědavá, jak to bude pokračovat. V pátek další kontrola - jsem zvědavá, jestli na Vánoce neskončím v porodnici jen tak na pozorování - no, snad ne.
To, jak si u Vás děti užívají předvánoční čas je naprostá paráda - to je úžasné, jak si umí poradit s ovocem, jsou moc šikovní! Dej pak vědět, jak dopadl adventní koncert!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
16.12.09 18:43

Demi Na vánoce budeme u M. rodičů v Anglii. Mám je moc ráda, tak se těším. A pak hned po novém roce letím za kmotrou do Švýcarska občíhnout miminko a zabavit prvorozeného. Jinak Halíka mám moc ráda - křtil mě :-D Chodila jsem na přednášky pro katechumeny dva roky, taky jsme byli několikrát venku z Prahy na exerciciích (říká se tomu tak?). Jsem moc vděčná, že jsem měla tu příležitost si tím projít peávě s ním. Se zlatým dárkem se uvidí…

Echinacea - Používám, je super. Nejlepší je ji brát hned při prvních příznacích choroby, často nemoc vymizí dřív, než se rozjede.

Jinak cukroví taky peču, jenom pár druhů, ale baví mě to a hlavně to moooc ráda jím :mrgreen: A miluju tu vůni, co se line z trouby. taky jsem pekla štolu a tradiční britský vánoční dort. Moc ráda peču snad všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová