Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
729
7.3.10 19:37

Ahoj holky,
Demi to s kamarádkou je mi moc líto, ano ona je už u pána, jen ty děti co zustaly. Nevím co k tomu říct.

U nás poklidno relativně, holky se učí, Terezka má ted nějaké špatné období, vůbec jí nefunguje pamět, nemůže se nic naučit, tak uvidíme.
Anetka má zítra plavání, tak se už moc těší.
Zuzinku nám zatím do školky nevzali mají plno.Tak čekáme.

Všem požehnanou nedělí.
Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
7.3.10 20:24

Demi, je mi to moc líto, doufala jsem v zázrak :cry:

Očkování - Prevenar očkovaný nemáme, šla bych do toho pouze v případě, že by děti byly častěji nemocné a patřily do rizikové skupiny.
Celkem nejsem příznivec očkování nad povinné vakcíny, myslím, že budu do budoucna vážně uvažovat o meningokovi a nevím, jestli encefalitidu… Ale teď ještě ne.

Harpyje, já si od začátku myslím, že budeš mít chlapečka, takže v holčičku uvěřím, až tu bude :lol: Že by mně Adi tak překvapil? Podle mně čekáš chlapečka, doktoři tomu nerozumějí :mrgreen:

Barčo, krásná fotka :palec:

Doufám, že přihlášky do školky všem vyjdou.
Zdravím všechny a přeju požehnaný týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
7.3.10 23:13

Tak já jsem tady napsala jeden koment a on zmizel… no nic, jen jsem naštvaná :cert: a nejradši bych :pocitac: …

zítra!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
8.3.10 20:27

Ahoj holky!
Tak už máme Aničku doma 3 týdny. Klidně napíšu, že ty nejkrásnější. :-D Zítra se půjdeme podívat do knihovny, tam jsme spolu ještě nebyly. Dnes jsme byli na procházce opět 3, Já, Anička a pes. Mám skoro vyrvanou ruku z ramene, ale šťastného psa.

Demi, s kamarádkou mě to moc mrzí. V den, kdy umřela, jsem na ni zrovna myslela. Mám do budoucna prosbu, pokud budete kdokoliv chtít motlitbu za kohokoliv, napiště, prosím , jeho křestní jméno. Mě to pak jde nějak lépe.

Lamvinku, ať se Terezka „odblokuje“ (netuším, jak to lépe napsat) a Zuzinka dostane do školky. A to měla Anetka úplně první plavání? Přeju jí jen ty nejkrásnější zážitky.

Požehnaný týden a opatrujte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
9.3.10 10:25

zdravím všechny alespoň v rychlosti!

Jsme nemocní, angína (manžel), zánět spojivek (Honzík), bronchitida (Daneček), ale zvládáme to.

Má zemřelá kamarádka měla průběh nemoci velice rychlý (agresivní karcinom s metastázami na plicích), ani se nestihla rozloučit se svými blízkými, dětmi… :cry: Zemřela v pátek na specializovaném pracovišti v Brně, kam ji ještě na poslední chvíli převáželi, ale už jí nebylo pomoci. Věřím, že nyní je tam, kde je jí dobře, a odešla s čistým štítem. Stejně ale je to hrozné, pořád je mi do pláče…

Jinak pokud jde o vaši debatu ohledně očkování, tak já jsem spíše pro zlatou střední cestu, očkování se nebráním, pokud jde o děti, tak to beru jako smysluplnou investici do zdraví. Meningokok, encefalitida, a pod., mě tak straší, že bych asi neváhala, až budou děti starší. Daneček očkován být nesmí, je na imunosupresivech, tak by ani očkování nemělo význam, protože by si organismus neměl jak vytvořit protilátky. Honzík má Prevenar, ale Synflorix je údajně lepší (dle naší dr.). V době, kdy jsme Honzíka nechali očkovat Prevenarem ještě Synflorix nebyl.
Mám jen obavu o Danečka, nemá očkování proti příušnicím a spalničkám. Naše nefroložka to konzultovala s jedním špičkovým nefrologem v Motole, a ten doporučil neočkovat, když byl D. tak rozjetý s nefrotickým syndromem. Tak se jen modlím, aby nedostal příušnice až bude dospělý, což by mohlo dopadnout hodně blbě. Teď ale nemůžeme dělat vůbec nic, jen doufat, že časem se léčba obejde bez imunosupresiv a dostaneme se do spontánní remise.

Lamvi: pořád čekám, kdy se ozveš…?

Harpy: gratulace k holčičce!!! Docela to už utíká, že?

Gerbi: co školka, jak se Bedík těší?

Zdravím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
9.3.10 19:28

Ahoj holky,
Demi to mě mrzí, že marodíte.Koukám, že chlapi ti padli a ty kolem nich běháš.Přejem brzké uzdravení.

Dneska nám volali ze školky, že se uvolnilo místo a Zuzinka 1. dubna nastoupí do školky.
Tak jsem moc ráda, že půjde do kolektivu.

Dneska nám Anetka donesla lístek k 1.sv. přijímání, takže bude 30.5., tak se začnem pomalu připravovat. Už se na to moc těším.
Měla jsem jet sice v tom termínu na kurz angličtiny do Dublinu, ale tohle je mnohem důležitější.
:srdce: :oops: :oops:

Všem požehnaný týden Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
11.3.10 12:23

Ahoj holky,
Tééééda Lamvi - kurz angličtiny v Dublinu, jo?? 8-o Ty si teda užíváš v té práci :-D . Ale Anetčina příprava ke sv. příjímání i samotné přijímání je veliký krok, jasně, že musíš být s ní! Výborné, že Zuzanku přijali do školky!

Demi - se školkou čekám hlavně na telefonát ředitelky, že si můžu přijít pro to Rozhodnutí, pořád se neozvala, má na to ještě příští týden - do 30 dnů. Jinak nevím…, žádné „zvykání“ se nedomlouvalo, takže půjde asi hned naplno, možná prvních pár dní jen do oběda, tento rok naštěstí vychází 1.9. na středu, tj. začne se pouze 3 pracovními dny a ne rovnou od pondělka natvrdo 5 dnů na celý den jako tenkrát Inuška.....Bédík má všechno, opravdu všechno o tolik jednodušší než měl on, ach jo, dodatečně mě to tak mrzí, ale co nadělám, teď už nic, měla jsem to všechno řešit tenkrát…

Co Petřík, už brzo bude mít 3 měsíce, že? Je hodné miminko, pěkně papá a spinká? A celkem si to všechno užíváš?
Ať jste brzy zdraví!!!!

Kdo se bude starat o ty malé děti od zemřelé kamarádky? Jsou ještě tak maličké, smutno je mi, když na to jen pomyslím…

Rafusko - myslím na vás s Aničkou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
11.3.10 16:07

Ahoj holky,
koukám tady pusto až na Gerberku,

Gerberko nic si z toho nedělej u nás je to stejně, holky šupaly do školky už ve 2,5 letech až do odpoledne, taky je mi to líto, že byly stále ve školce a Zuzanka je na tom jinak.

U nás to začíná marodit Terezka a Zuzanka mají od včerejška teploty, Terezku už bolí i v krku tak dneska zůstala doma.Zjištuju že je to vždycky když mám před služebkou, že mi omarodí.Asi bych se měla hluboce zamyslet čím to je.

Demi tak nevím s tou návštěvou marodno u nás i u Vás.Doufám, že to brzy přejde.

Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
17.3.10 20:23

Ahoj holky!
Tak už i já jsem maródná. Sice mě jen bolí v krku a mám krásný hlas, ale moc se bojím, abych nenakazila Aňulku. Ještě není očkovaná a měla by být příští pátek.

Lamvinku, kurz angličtiny v Dublinu je sice báječný, ale souhlasím s tebou, že 1. svaté přijímání je událost obrovská. Neteř Lída také letos půjde k 1. přijímání. Datum jsem v hlavě nepodržela. Moc se těším, jako by to bylo moje vlastní. Našla jsem a vyprala moje šaty, ale asi jí nebudou.

Demi, doufám, že už jste zdraví. Doufám, že se Danečkovi příušnice vyhnou velkým obloukem. Já jsem je sice měla v 1. třídě na ZŠ, ale pro něj by to asi byla velká komplikace.

Gerbi, už se ředitelka vymáčkla s papírem? Přimlouvám se za alespoň malinké zvykací obodbí pro Bédíka. Já sama jsem šla rovnou a dost jsem brečela.

Opatrujte se, buďte zdravé, myslím na vás.
Požehnaný konec týdne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
17.3.10 21:15

Ahoj všem,mám chvilku,tak píšu!
Minulý pátek jsme odjeli já,Jindra,Kryštůfek a Šimulka do Janských Lázní na pobyt s asistentkamni od APLA Praha.

Každý den jsme ráno v devět předali handicapované dítko konkrétní asistence a ta ho měla na starosti až do 17.00.
Já jsem si první den připadala jako bez ruky.Stále jsem malého hledala a upozorňovala na nebezpečí !
V Jankách bylo neskutečně pěkné počasí.Azuro,krásný sníh,prostě balada.
Kamarád mi říká jestli s ním nechci jet na večerní lyžování.Já mu říkám,že jsem na lyžích stála naposledy před 15 lety a on,že to nevadí a ať se rozjedu na oslí louce (cvičná loučka pro mrňata).Šlo to,i když jsem měla stažený žaludek.Před odjezdem se na tu osvětlenou sjezdovku se opět ptám:„Peťo,zvládnu to?“On na to:„To dáš!“
Přijedem k ní,přes stromy není nic vidět,štěstí pro Petra!Nasednu na vlek a dívám se na letáky podél jízdy.Byla plná samých nej…
Na vrcholu vystoupím a ptám se zda-li to mám sjet,protože i na chůzi mi to přijde strmé.
No zkrátím to,sjela jsem to pouze 2×,protože se mi nechtělo být další číslo ve statice úmrtí na sjezdovce.
Každý večer se konalo sezení rodičů s asistentkami­.Říkali jsme si příhody s našimi autíčky a notně jsme se pobavily!Byla mezi nám jedna maminka,která znechutila loni velkou část rodičů a letos dodělala zbytek.Její syn je podobné diagnózy jako je ten můj a její recept na křik je ten,že buď rázně fláknout přes pusu a nebo následně zavřít do tmy!Řekla jsem jí,jestli dost dobře pochopila autismus,že děti takto nemocné mají křik jako komunikaci nebo obavu z nastalé situace,kterou neumí vyhodnotit!
Opáčila,že jí to nezajímá a že bude dítě takto brutálně trestat dál,protože chce mít klid
Toto bylo jediné negativum,které mi trochu zkalilo jinak výbornou dovolenou s fajn lidmi.
Tak to tak ve zkratce.Tak zatím ahoja Alice :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
18.3.10 10:04

ahoj všem, a také šmíračkám, které si sem chodí číst o Rafušce a Aničce :-) :mavam: Klidně něco připište ;-)

Rafuško, tobě už je doufám dobře, )a já se toho chrapotu snad taky někdy zbavím)

u nás je teď všechno v největší pohodě, pochopitelně když vynechám nějaký těhotenský neduhy, ale i ty jsou v tom 2 trimestru jaksi někde jinde- termín porodu mám za 4 měsíce.
ráda bych dodělala nějakou práci, takže toho mám ted víc, před porodem si nechci nechávat moc věcí, bo Bůh ví jak mi bude.

chris - nooo, chtěla jsem říct něo duchaplného, že URČITĚ je to holčička, bo jsem ji VIDĚLA na vlastní oči na UTZ- ale pak mi došlo, jaká je to právě u tohoto miminka pitomina :lol: - tuny holčičích oblečení nekupuju :-) vlastně nekupuju vůbec nic, kromě třech plenek - červené, zelené a žluté.

moc se letos těším na Velikonoce - asi už jsem vám to psala, ale pořád se mne to drží- nakonec jsme rozhodli zůstat doma a prožít je v naší farnosti, v ponělí, když už je to volno si možná vyjedeme na nějakou návštěvu.

Alice - se sjezdovkami jsi dobrá - o té mamince se radši nevyjadřuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
18.3.10 23:30

Ahoj,

já stále marodím (laryngitida mi přešla asi na průdušky, neb kašlu jako tuberák, díky rýmě necítím absolutně nic, takže dnešní úžasný oběd s pečeným kuřátkem mě smyslově zcela minul…), Daneček kašle, až se mu to ozývá kdesi hluboko, ale dobral už ATB, tak čekáme, jak se vše vyvine. Docela mě ten jeho kašel děsí. Má nějak propadlá očka, jako by byl dehydratovaný, ale bilanci má dnes silně pozitivní (málo vydaných tekutin), tak budeme opět zítra diuretizovat. Nemám z toho radost. Dětská dr. s emnou mluvila o tom, že bychom mohli jet příští léto s Honzíkem a Danečkem do lázní, oběma dětem by to mohlo dobře prospět.
Honzíka jsem poslala k našim, kašle až se dusí, tak alespoň změní prostředí a dostane se na jiný vzduch. Volám mu několikrát denně - holt stesk je stesk, ikdyž vím, že mu nic nechybí.
Babičky (tchyně) se ještě také viry drží, manžel ještě kašle, takže letošní příchod jara je u nás nic moc. Díky Bohu, že Péťa je stále zdravý - asi má dost protilátek ode mě… :wink: Jinak v noci spí, budí se cca 1× na kojení a pak usne dál, takže koukám, jaké mám hodné mimčo. Fakt netuším, po kom… 8-o Je tak miloučký, s velkou radostí komunikuje, směje se a je velice vnímavý. Třetí mateřství si užívám, ikdyž teď se s Petříkem můžu mazlit jen s rouškou… ale co nadělám.

Tak jsem se alespoň odměnila nějakou tou literaturou: v Karmelitánském nakladatelství jsem nakoupila hromadu knížek, a dnes už jsem stačila jednu „shltnout“ :-D

Lamvi: takže Anetka už půjde k 1.sv.přijímání… to je krásné. Jak se na to těší?
A Dublin… někdy příště, však neuteče.
Prima, že pro Zuzanku vyšla už od dubna MŠ. Je už veliká holka, což?
Jinak přeji dětem brzké uzdravení!

Harpy: jak se má Ksenije?

Gerbi: za zemřelou maminku budou muset hodně táhnout prarodiče a její partner. Starší holčička ztrátu maminky nese velice těžce.

Alice: to je prima, že sis mohla užít hezký týden, moc vám to přeji! A k té paní - k tomu se asi ani nedá moc říct… chudák malej. Já zažila něco podobného, když jsem před 15 lety dojížděla do práce a do autobusu ve vedlejší obci přistupovala matka s mentálně postiženým synem. Mohl mít stejnou diagnozu, jako Kryštof, a asi 10 let. Máma ho liskala přes hlavu snad i za to, že dýchal, ale on ji nějak ani moc nevnímal, jak byl uzavřený do toho svého světa. Občas mě zatahal za vlasy :lol:, když se posadili na sedadla za mě. Nevím, co je s nimi dnes.

Rafuško: musím říct, že z každého tvého příspěvku přímo kape radost a štěstí… ikdyž píšeš o nemocech :palec: Měla bych si z tebe vzít příklad, možná bych pak byla méně navrčená a více pokorná.

Dobrou noc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
23.3.10 20:15

Ahoj holky!
Já se musím pochlubit. :-D Aňulka má zoubky. Oba spodní najednou, jen den rozdílu mezi nimi. Byla trošku rozmrzelá a před den jsem musela uspat na rukách, ale v noci se to vůbec nijak neprojevilo. Je to moje obrovské zlatíčko.
Bohužel velmi bojujeme s financemi. Manželův zaměstnavatel skoro neplatí. Bojím se.Moc doufám, že se to zlepší.
Demi, snad už je ti lepší. I když pokud mě chytne nemoc, tak 2-3 týdny se mě drží. Tak ti přeju, abys byla zdravá dřív.
Alice, moc se mi líbil popis pobytu v lázních. Jsem moc ráda, že jste si to užili. I když ta paní… :-? Nevím, co napsat. Já mám sice ráda klid, ale tohle bych vlastnímu dítěti nedokázala udělat.
Požehnaný týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
30.3.10 12:21

Ahoj Jesličky!!

Holky, kde jste všechny? 8-o Ve velikonočních přípravách?

Bédíka mám přijatého do školky od září, tak jsem byla ráda, že to dobře dopadlo (nebo jak to mám vyjádřit), začátkem června bude informativní schůzka. Inuška jede v dubnu na školu v přírodě, tak dneska jedeme ke známým pro kostým, oni jsou tak hodní, že nám půjčí, tak jsme zvědaví…

Demi, už jste zdraví?
Rafusko, jak Anička, letí to, viď, roste jak z vody…
Harpyje, jsi v pořádku s mimčem?

Všem krásné požehnané velikonoční svátky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rafuska neprihl.
30.3.10 22:33

Ahoj holky!
Tak jsme dnes měli návštěvu ze sociálky. Měla jsem uklizeno, což až na malé vyjímky mívám. Louskat ořechy jsem zatím nezačala. Snad bude paní spokojená. Aňulka se krásně usmívala a propagovala svoje zoubky.
Zítra jsem měla jet dávat krev, ale nejdu nikam. Dostala jsem měsíčky, takže až za 2 týdny. Trochu mě to mrzí.
Doufám, že jste všechny zdravé. Přeju vám požehnané Velikonoční svátky. My asi budeme mít návštěvu pá večer + so + ne. Doufám, že to zvládneme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová