Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě prosím tě doplním - manžel už asi rok nebo i déle, už sama nevím, nebere ten lék Tritace, ale doktorka mu to změnila na Predistan, taky ho snáší dobře, ale říkám, on to má vyloženě na snížení tlaku a je to dospelý chlap a ne dítko.
Ahoj holky,
tak my zdravíme v novém roce.
My jsme zdravotně již snad lépe, jen Anetka má zánět dutin, tak je ještě na atb, tak snad to zlomíme.
Zuzanka by měla jít od pondělí do školky.A 17.1. jdeme k zápisu do školy, bobišek se vůbec netěší, jak jsem jí to řekla tak plakala, že se bude muset učit, má strach asi jak to učení vnímají ty starší, mají toho hodně. Tak snad se jí tam zalíbí.
Demi čekáme na tvé zprávy a držíme palečky.
Gerberko to je fajn, že jste začali dobře, at to vydrží.
U nás jinak nic nového, miminko roste, dneska jsem byla na echu, vše ok.
Pomalu se blížíme k 3. trimestru, už se nemůžu dočkat.Jen mi mou radost kazí tchýně, zase má divné období, zkazit lidem kolem sebe vše co je nadchne.
Ale já se nedám. Naštěstí se vždy v práci odreaguju.
Všem požehnaný týden Barča
Všechny vás v novém roce zdravím, myslím, že poprvé ![]()
Rafusko, už „máte na Aničku papír“?
lamvinku a víte, jestli čekáte chlapečka nebo holčičku? Jestli jsi to psala nebo psala, že to vědět dopředu nechcete, tak promiň blbý dotaz, prostě mě to teď napadlo.
Demi, pořád na vás myslím, čekám napjatě na nové zprávy.
V úterý jsme byli na koncertu Hradišťanu v kostele sv. Ducha, no krááááásný zážitek.
Představte si tohle naživo, v kostele, ta atmosféra …
http://www.youtube.com/watch?…
Ahoj,
všechny moc zdravím.
Zprávy o Petříkovi zatím nejsou žádné, protože vzhledem k nekonečné viroze u nás doma jsem zatím neposlala Petříkovu moč ke kontrole. Vím, že je to nutné udělat, a snad to brzy zvládneme.
Dnes jsem opět musela mimořádně s Danečkem do nemocnice, opět měl v odpadním vaku bílou sraženinu, tak to vždycky honím, aby ho náš nefrodr. překontroloval. Vzali mu vzorky z bříška, krev, zítra už budou první výsledky. Taky mu i mně udělali stěry z krku a nosu - očekávám, že budou pozitivní, když teď všichni kašleme a smrkáme.
Petřík má v puse afty, ještě dneska měl horečku a už to vypadalo, že mu budu muset vyzvednout ATB v lékárně, ale teď večer už je dobrý. Koupila jsem mu Multi Sanostol, má to hodně béček, jinak mu mažu pusu fialkama
, tak doufám, že mu to pomáhá.
Honzík už se vyhrabal z horeček, od včerejška už je zcela bez teplot, jen pokašlává. Stále užívá ATB, do školky ještě příští týden nepůjde.
Zápis do školy máme 1.února. Do té doby má ještě dost času na uzdravení
.
Gerbi: Predistan neznám, D. užívá Monopril, Atenoben a Agen - tlak má krásně srovnaný. Z vysokého tlaku mu taky praskaly spojivky v očích a teď už má oči čisté.
Přeji i nadále pohodové dny v práci i doma!
Knofli: jéé, Hradišťan, … No mě to žel všechno naprosto míjí. Hrozně mě lákal koncert našeho chrámového sboru (od Ducha Sv.) o Vánocích, zpívali Rybovu mši, ale neměla jsem šanci.
Holky, 26.12. jsem měla v kostele nádherný prožitek. Vyjeli jsme na mši se zpožděním - na autě byly hromady sněhu a ledu a houževnatě to drželo na skle, manžel to už málem vzdal, ale nakonec jsme jeli, a se zpožděním také přijeli (asi 5 minut). Kostel doslova nabitý lidem od vrchu dolů, ale našli jsme vzadu na židlích místečka pro sebe i děti. A ono během mše zpíval sbor právě Rybovu mši. Já ani nedýchala, jaká to byla nádhera. A další překvapení nás čekalo v podobě obnovy manželských slibů. Manželských párů tam bylo asi 100, během té obnovy stáli spolu před oltářem, drželi se za ruce a opět si řekli jeden druhému svatební slib, a nakonec se políbili. Popisuju to hrozně zjednodušeně. Ve skutečnosti ten slib předříkal otec Vít Zatloukal, a oni si pak řekli navzájem „ano“.
My s mužem jsme sice sňatek v kostele neuzavřeli, ale jak jsme byli schovaní vzadu na židlích, tak jsme se taky drželi za ruce, řekli si to „ano“ a dali si pusu. Snad jsme se ničím neprovinili - alespoň jsem necítila žádné trnutí v srdci, jako je tomu tehdy, když udělám nějakou botu…
Ale jak jsme byli nakonec rádi, že jsme na tu mši dojeli…Jako by nás tam tehdy něco pohánělo
.
Lamvinku: odstupuju od svého hádání, že čekáš čtvrtou holčičku! Budeš mít syna, že ano? A jména…?
Jinak jsem ráda, že se taky vyhrabáváte z nemocí. Prožili jste hezké Vánoce?
Jinak s panímámou si hlavu nelam, však ji to zase přejde.
Všem přeji krásný víkend! My už brzy začneme skládat mou novou kuchyň v našem domečku ![]()
Ahoj holky,
tak my nevíme co čekáme, ale já to vnímám jako chlapečka, je to uplně jiné těhu než bylo u holek. Ale je mi to celkem jedno hlavně at je to zdravé.
Ve čtvrtek jsme byli na ECHU srdíčka, tak vše dobré, byl tam tak úžasný pan doktor, toho pozlatit. Nedá se to popsat, bylo vidět jak ho ta práce baví, ukazoval mi každou žilku miminka od hlavičky po bříško, no prostě úžasný.Jen je prcek koncem pánevním, tak doufám, že se otočí.
Pokud to bude chlapeček tak se bude jmenovat Petřík.
V práci naštěstí vše zvládám a doufám, že ještě vydržím manžel má za tři týdny operaci kolene, a bude doma asi měsíc, tak je třeba finančně se držet.
Anetka nám stále marodí, pořád má zánět dutin ani antibiotika teda už druhé nezabraly, dneska jsem jí brala krev a má tam stále zánět.
Jdeme zase zítra na krční tak jsem zvědavá co nám dr. řekne. Včera měla i silnou migrénu, tak mi i atb vyzvracela. Dneska už jí bylo líp tak je ted večer dobíráme.
No uvidíme. Zuzinka šla dneska po dlouhé době do školky a moc se jí líbilo.
Tak u nás.
Demi držíme palečky s klukama at se z toho vylížete.
Všem požehnaný týden
Barča
Ahoj holky!
Moc na vás všechny myslím, ale nemám sílu psát. Manžel je stále bez práce a dost nás to ubíjí. Aňulka je stále moc zlatá.
Opatujte se, moc na vás myslím.
R.
Ahoj, moc všechny zdravím!
Monjie: to víš, že k nám můžeš! Písni taky pár větiček o sobě, rády tě poznáme. Myslím, že jsme tady dobrá parta, nehádáme se, navzájem se umíme podpořit a sdílet. Vůbec neváhej a pojď mezi nás.
Lamvi: Cože, Petřík
? Ale jinak tě můžu uklidnit, já jsem si u Petříka taky byla jistá, že TOHLE těhotenství je úplně jiné, a čekám holčičku, sestra u gynekologa mě však ujistila, že každé těhotenství je jiné…
a byl to kluk jako buk. Konec pánevní se ještě srovná, máš dost času. Jinak pomáhají cviky, vrtící hýžděmi. Moc nám to kdysi doporučovala fyzioterapeutka.
Taky na vás myslíme - ať se Anetka brzy uzdraví.
Rafuško:
bude dobře… Jak je báječné, že máte Aničku, že je tak zdravá a zlatá, to je požehnání. Jinak na jaře se vždycky lépe shání práce, teď je začátek roku, poptávka po práci bude ze strany firem větší. I ta ekonomická krize, zdá se, kulminuje, takže snad v brzké době nabereme příznivější trend. Hlavně to nevzdávejte!
Chris: kdepak jsi? Je všechno v pohodě?
Harpy, Maky: objevíte se tu někdy?
Mějte se hezky!
D.
nevim co napsat:) jsme s manzelem 4 roky svoji. mame 9 mesicni dcerku, bydlime zatim v Praze ale nemine nas stehovani za Ostravu do manzelova zdedeneho domecku… ![]()
Tak Ostrava…
. My se odtamtud přestěhovali loni v létě kousek mimo, k mým rodičům, kde teď stavíme domek.
My jsme s manželem teď už desátý rok, máme 3 děti (kluky, pět a půl, tři a půl a rok) a patříme do římskokatolické ohrádky.
Jinak vedeme docela klasický život, někdy je to
a někdy
, ale máme se docela dobře. Hlavně jsem vděčná za dobrou a nerozhádanou rodinu.
Ahoj,
nakukuju, ale moc nepíšu ![]()
Demi, také čekám s napětím na vaše výsledky, téměř denně na vás myslím ![]()
Jsem moc ráda, že píšeš, co je nového.
Lamvi, Petr je krásné jméno a já jen lituji, že se nám příliš nehodí k příjmení, aspoň bych teď neměla dilema. Protože pro naše třeťátko stále ještě nemáme jméno a já už jsem nervózní. Nemáme taky kočárek, sedačku, část výbavičky, zkrátka nic kromě věcí, co mi zbyly po dětech, ale to jméno, to už by chtělo ![]()
Mrzí mne, že u vás obou řádí bacily, přeju ať je to rychle pryč.
U nás o víkendu Pavlíček horečkoval, ale asi to byla jen reakce na Prevenar, který jsem mu nechala dát, abychom už vybruslili z těch zánětů uší a plic. Helenka má trochu rýmu, ale vypadá to dobře, na podzim jí zjistili astma, ale zdá se mi, že teď má dobrou kombinaci léků na dlouhodobou stabilizaci, tak snad už nebudu mít obavy z každého nachlazení jako v minulém roce.
Rafuško, musí to být náročné, doufám, že situace s prací se brzy zlepší. Anička jako vždy báječná ![]()
Monjie, zdravím a připojuji metříky ![]()
Jinak - druhý trimestr mi uběhl opravdu rychle, tak by to mohlo pokračovat.
Jsem v tomto těhotenství trochu víc ustrašená, neustále počítám, v kterém jsem týdnu, přemítám, kolik miminko už váží a zda by mělo šanci
Asi je to tou jizvou po císařích, často na to myslím, kdykoliv zvedám děti a tak. No, věřím, že to bude dobré, ale taky mne to spíš utvrzuje v tom rozhodnutí o sterilizaci. Na další párání třikrát sešité jizvy se už opravdu cítit nebudu.
Ahoj Jesličky!
Moc vás všechny zdravím, vítám novou tvář ![]()
Monije - určitě se přidej, budeme rádi, tak jak píšou ostatní holky
Demi - už jste zdravotně lepší? Myslela jsem na vás a přeju, ať vás ty nekonečné virozy opustí…mám pocit, že jak se jednou začne, tak se to kolikrát táhne donekonečna…jeden rok už dávno jsme to taky tak měli. Vy teď bydlíte už jinde, tak máš i jinou adresu - kdybych ti chtěla někdy poslat fotky, že? To byl určitě krásný zážitek - ta mše s obnovením manželských slibů!
Rafusko - určitě je to náročné, když manžel nemá práci a taky stresující, je mi líto, že nemůže nic najít
- rýsuje se aspoň něco?? Anička je nádherná holčička, užívej si každý den s ní!!
Lamvi - vzpoměla jsem si, jak jsi mi poslala tu nádhernou brožurku o čekání na miminko, když jsem čekala Bédíka, bylo to moc krásné!! Tak hlavně ať jste zdraví a mimi pěkně roste a je v pořádku…jo, a taky jsem měla s Bédíkem jiné těhotenství, myslela jsem, že holčičku a je to kluk jako buk ![]()
Ještě pro Monije - jsem s manželem už 14. rokem, máme 2 kluky - 11tiletého (chodí do 5. třídy) a broučka 3,5 ročku (od září chodí do školky), já jsem se vrátila od září do práce, kde mi drželi - naštěstí - místo. Jinak jsem z Brna, máme takový menší řadový domek - taky zděděný po manželových rodičích
.
Moc zdravím!
U nás už je tak nějak stabilně, D. stále kašle, už to budu muset řešit. Stále má v odpadu bílé sraženiny, dnes jsem volala našemu dr., co s tím, zdálo se mi, že je poněkud nepříjemný - prý, však posledně ve vzorcích nic nebylo… tak jsem mu připomněla, že se situace opakuje od minulé kontroly v pátek už poněkolikáté, takže nakonec jsme se domluvili, že zítra ráno manžel přiveze vzorky ke kontrole. Někdy člověk neví, jestli nemá mít obavu zeptat se na něco doktorů, aby něco nezanedbal, a zároveň aby pana doktora neobtěžoval… ![]()
Honzík je u druhé babičky, doléčuje se, tak máme trochu volněji. Petřík je v poslední době dost ufňukaný, špatně jí, špatně spí… ![]()
Gerbi: adresu jsme změnili, a ještě letos jednou změníme. Pak ti pošlu tu novou, až budeme bydlet.
Ahoj všechny!
Taky zdravím novou maminku Monjie
!
Demi,
koukám, že Petřík má stejnou náladu jako Šimulka.U nás to jsou s největší pravděpodobností zoubky
!Dnes se malý vzbudil v půl druhé a usnul až kolem čtvrté.
Rafusko,
kéž by manžel dostal nějakou práci, vím ze své zkušenosti, že to bylo velmi náročné na psychiku!
Aňulka je kočka, jen co je pravda
!
Gerberko,
jak to šlape v práci?Věřím, že se máte dobře
!
Chris,
teda letí to letí!Za chvíli bude mimi!Je to krásná představa.Rozumím Ti ve Tvé úvaze o sterilizaci a věřím, že se dobře rozhodneš!
Harpyje,
jak se daří Klárce?Dej nějaké fotky, ať se mrkneme
.
Mějte se všechny krásně.
Alice
Děkuji za vitani, tak nejak nevim co psat:)
je mi skoro 30, mam prvni holku, jsem vdana
![]()