Křik,pláč - nevím, jak dál

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1685
20.3.07 13:43

Nám paní doktorka na to řekla, že jsou to buď zoubky a nebo zpracovává zážitky ze dne a ať ji přesuneme do vedlejšího pokoje, abychom se vyspali. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
10.4.07 15:02

Ahojky...

Tak tohle, přesně tohle, jsem tu řešila někdy před rokem, rokem a půl. Ale nikdo mi nedokázal říct to, co se píše v téhle diskusi. Ani doktoři. Syn měl i jiné psych. problémy, tak jsem začali navštěvovat psychiatrii, jakože jenom poradnu, a vyzkoušeli Sedalii. Ta měla sice dobrý účinek na uklidnění a rozvoj řeči, ale ne na spánek. Na ten zabralo až přehození spánku s pomocí tabletek Prothazin, 1/3 na noc. Sice se mi to moc nelíbilo,ale dr. tvrdila, že to nemá žádné vedlejší /negativní/ účinky, kromě ospalosti. Syn se naučil od necelých 2 let spát jen v noci, přes den jenom zcela vyjímečně, a to spíš v autě, nebo autobuse, nebo když má horečku. V noci spí průměrně 10-11 hodin a to prý stačí. Sice celou noc spí jenom málokdy, téměř ne, budívá se tak 2× do noci, podle momentální sytuace, ale je to veliký rozdíl. Do jednoho roku byl závislí na kojení, potom jsem ho uspávala na ruce, prostě děs. A odpolední uspávání probíhalo tak, že jsem ho po:,–(ila do golfek a jezdila s ním po bytě, dokud neusnul. Děs, hrůza a OSTUDA. Prothazin mi napsala dětská neuroložka, bral ho asi měsíc, možná 2. Teď mu ho dávám jenom když ho něo trápí a nemůže se vyspat, nebo na silvestra. Ale to bylo všehovšudy asi 4×. Skuste se na tohle svého pediatra. Možná vás také pošlou na neurolog. vyšetření. My jsme byli na odběrech a na ekg, vše v normě, naštěstí.HOdně zdaru a dlouhé neprobdělé noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
10.4.07 15:02

Ahojky...

Tak tohle, přesně tohle, jsem tu řešila někdy před rokem, rokem a půl. Ale nikdo mi nedokázal říct to, co se píše v téhle diskusi. Ani doktoři. Syn měl i jiné psych. problémy, tak jsem začali navštěvovat psychiatrii, jakože jenom poradnu, a vyzkoušeli Sedalii. Ta měla sice dobrý účinek na uklidnění a rozvoj řeči, ale ne na spánek. Na ten zabralo až přehození spánku s pomocí tabletek Prothazin, 1/3 na noc. Sice se mi to moc nelíbilo,ale dr. tvrdila, že to nemá žádné vedlejší /negativní/ účinky, kromě ospalosti. Syn se naučil od necelých 2 let spát jen v noci, přes den jenom zcela vyjímečně, a to spíš v autě, nebo autobuse, nebo když má horečku. V noci spí průměrně 10-11 hodin a to prý stačí. Sice celou noc spí jenom málokdy, téměř ne, budívá se tak 2× do noci, podle momentální sytuace, ale je to veliký rozdíl. Do jednoho roku byl závislí na kojení, potom jsem ho uspávala na ruce, prostě děs. A odpolední uspávání probíhalo tak, že jsem ho po:,–(ila do golfek a jezdila s ním po bytě, dokud neusnul. Děs, hrůza a OSTUDA. Prothazin mi napsala dětská neuroložka, bral ho asi měsíc, možná 2. Teď mu ho dávám jenom když ho něo trápí a nemůže se vyspat, nebo na silvestra. Ale to bylo všehovšudy asi 4×. Skuste se na tohle svého pediatra. Možná vás také pošlou na neurolog. vyšetření. My jsme byli na odběrech a na ekg, vše v normě, naštěstí.HOdně zdaru a dlouhé neprobdělé noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
12.2.08 20:43

ahoj vsem, zajimave tema. My spali donedavna uplne krasne, s zhruba trema vzbuzenima na kojeni, a to se vzdycky probudil a jen se zavrnel. Casto se taky probudil s usmevam, uplne klidnej a stastnej. Ted uz je to par tejdnu co se v noci budi s revem, jeste skoro v polospanku se z lehu otoci a zveda na vsechny ctyri (je mu 8mesicu) a pokud hned neprijdu intenzita sili a sili, zkousi se postavit a nareaguje na zadny uklidnovani ani jemne zatreseni (nejdriv jsem myslela ze spi a ma zly sen). Nakojime, a u prsa usne, ale za 2hodky (nekdy hodku, nekdy 20min) je vzhuru zas. Rikam si hladovej neni, zkousim ho nosit po pokoji ale je neklidnej a neudrzim ho na rameni, musim opet prilozit k prsu. Nevim co bych delala kdyby jsme nekojili. Kolikrat ho vezmu k some do postele a usina s prsem v puse. Nekdy se vzbudi hned jak mu ho vyndam. Dudlika odmita, stejne tak lahev. O vode nebo o ‚nechat ho vybrecet‘ nemuze byt rec. Doufam ze je to docasny, zkusime premistit postylku (ale donedavna byl uplne v pohode), zoubky to bejt nemuzou, uz jich ma 7 a ani nepipnul kdyz se mu rezali, vubec je zdravej a silnej a nema jedinej problem. Ve dne je stastnej a neplace vubec, jedine tesne pred usnutim kdyz jsme venku na prochazce a nemuzu mu dat prso. Premejslela jsem jestli to nocni kojeni je jeho touha po ‚comfortu‘ ale jestli jo proc tak intenzivni?Pres den kdyz je ve vedomym stavu tak moji absolutni pritomnost nevyzaduje a je docela spokojenej s jinejma lidma a detma…????? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
13.2.08 20:36

Ahojky,
už dááávno řešim trochu jiný problémky, klukovi už jsou přes 3 roky. Ale jestli máš doma podobnej „případ“, tak podle mě máš na výběr. Buď si užij ten krásnej pocit při kojení a vydrž to třeba do roka dítěte /tak jsem to udělala já/, a pak prostě na minutu přestaň kojit. Tak den, 2, to bude uplně k nevydržení a pak už to bude mrzet jenom tebe /pokud to bude probíhat stejně…ale?/ Ale jinak by ses měla taky skusit poradit s doktorkou, aby se vyloučili jiné problémky. Tak hodně štěstí a dlouhý spánek a věz, že u nás to bylo mnooohem horší, protože noční neustálý žvaní trvalo léta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
14.2.08 07:03
Anonymni píše:
Mně připadá, že holčička ve snu s něčím bojuje? Já bych pro začátek zkusila dobře vyvětrat a pustit aromalampu s pár kapkami esenciálního levandulového oleje, my máme značku Hadek. Nebo polštářek vycpaný sušenou levandulí. Dost to uklidňuje a řekla bych že i odhání špatné sny. K lékaři bych nešla, spíš na nějakou kineziologii nebo klasickou celostní homeopatii? A nad postel nebo pod polštář bych dala obrázek andělíčka strážného, aby holčičku hlídal.

U nas tohle zabira. Jen bych pro zacatek zvolila vuni Sladkeho pomerance, nebo Mandarinky a to i do koupele.
Je nutne ho smichat s nejakym nosicem- treba lzici medu nebo plnotucneho mleka ci smetany.
Pouzila bych 3-4 kapky na vanu.
Spis nez obrazek andelicka, jehoz ochranu chapeme vic my dospeli, bych nechala vybrat detatku jeho Mandalu.
Na netu jiste sezenes obrazky a daji se i koupit v knihkupectvi .Treba i takove, ktere si ditko samo vybarvi.
Samo detatko si rekne, ktera mandala ho pritahuje nejvice a to je ta prava.
Jeste poznamka.
Aromalampu doporucuji davat hodne vysoko, kam prcek nedosahne a nebo pouzit zvlhcovac vzduchu na topeni, kam par kapek eterickeho oleje nakapes.
Z me zkusenosti aromaterapeuta doporucuji radeji firmu Salus nebo nejlepe Nobilis Thilia.

Klidne noci a spokojene detatko.
Petrus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
14.2.08 07:08

A jeste dovetek:
zaradila bych i masaz behem dne nebo pred spanim.
Masaz podle Jany Hasplove- kniha v knihkupectvi- je velmi prijemna a lehce se uci.
Deti ji maji radi.
Jinak staci proste vzit 2é0 ml slunecnicoveho nebo jineho rostlinneho oleje v bio kvalite a do toho 2-3 kapky Etarickeho oleje.Mandarinka, Pomeranc, levandule, hermanek rimsky…
Pak muzem detatku olej vtirat a nepotrebujes znat specialni tahy. jen o mazli.
Ale je dobre vest prvni tahy od srdce kdy vytahnes unavu a napeti a dokoncit vtirani smerem k srdci, kdy dodas novou silu a klid.

Je to bajecny zazitek a deti to miluji.
Udelej si s prdolkou ritual a uvidis, ze to zabere.
Krasne dny i noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect