Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, už to bude týden, co se malý (18.m) budí křikem/pláčem, kope nohama, vztekle zahazuje dudlik a odmítá ho.
Občas, což je během noci, jde křik utěšit, ale kdy rozhodně nejde utěšit je kolem půl páté ráno. ![]()
Poslední 3dny má křik/pláč jen kolem té půl páté rano.
Nevím, zda má cenu si nalhavat, ze to je díky zážitkům v posledních dnech
(hodně lékařských kontrol -zuby, pediatr, urologie). Nebo to muže být tím?
Už začínám plašit
.
Takže, je tu nějaká maminka, co měla podobný problém?
Pokud ano, řešilo se to nějak? Nebo to člověk nechal být, a řekl si, ze to je jen období. ![]()
Dekuji za sdílení vašich zkušeností ![]()
Hele tohle mi dělá druhá dcera, aktuálně 15m. Ale jen někdy teda, ne každou noc. Je vzteklá, neutisitelna, dudlík lítá. Čím to je, nevím, mám podezření na zuby nebo brichabol. Ale moc to neřeším teda, beru si ji do obýváku, ať se vyspí zbytek rodiny a dám Espumisan nebo babycalm. Jednou jsem ji zkusila dát nurofen, ale nepomohlo to. Nemyslím, že by to u nás byl zdravotní problém. Můžou mít i špatné sny. Moje je teda v noci ještě kojená, tak to ke klidnému a hlubokému spánku taky nepřispívá.
@Santa Juana píše:
Hele tohle mi dělá druhá dcera, aktuálně 15m. Ale jen někdy teda, ne každou noc. Je vzteklá, neutisitelna, dudlík lítá. Čím to je, nevím, mám podezření na zuby nebo brichabol. Ale moc to neřeším teda, beru si ji do obýváku, ať se vyspí zbytek rodiny a dám Espumisan nebo babycalm. Jednou jsem ji zkusila dát nurofen, ale nepomohlo to. Nemyslím, že by to u nás byl zdravotní problém. Můžou mít i špatné sny. Moje je teda v noci ještě kojená, tak to ke klidnému a hlubokému spánku taky nepřispívá.
Zuby.. to jsem si myslela taky, ale tak nějak se mu prorezaly stoličky, tak nevím, zda je citlivější a snáší to cele prorezavani spatne
tezko říct :-/ … dolní stoličky takhle neprozival …
Bříško, no … nevím proč by to měl mít prave ve stejný čas :-/. Ale když tohle děla takhle brzo rano, tak dostane mleko, a buď přestane, nebo pak ještě chvilku knuci a zase usne
.. tak jestli to je hlad
ale to se mi moc nezdá prave. Možná v tom hledám hned nějaký zdr. problém a bude to fakt hlad. To je vždycky takove dumani nad tím, co zrovna diteti muže být
![]()
Hlavně já nejsem zvykla na takove silene “záchvaty “, protože nebyl nikdy žádný problem se spánkem ![]()
U nás takhle dcera měla noční besy, vždy křik ve stejnou dobu nad ránem, ustalo to až kolem 3 let ![]()
@Kattynka000 píše:
U nás takhle dcera měla noční besy, vždy křik ve stejnou dobu nad ránem, ustalo to až kolem 3 let
To mi ani neříkejte
… já jsem prave četla, ze to mají starší deti, a ne rok a půl staré batole
ale taky to nemusí být pravidlo, ze ![]()