Křivé obvinění v zaměstnání - jak se bránit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2341
18.10.13 19:59
@GIS28 píše:
NEPŘISTOUPILY…NORMÁLNĚ JI DĚLALY V NOCI A RÁNO ŘEKLY, ŽE INVENTURU PROVEDLY S JINÝMI ZAMĚSTNANCI FIRMY PLUS S DVĚMA CO S NÁMI BYLI NA PROTISMĚNE…MYSLELA JSEM ŽE MĚKLEPNE…ANI JSEM JI NEVIDĚLA…NIC…PROSTĚ ŽÁDNÁ DISKUZE…PROSTĚ MI JEN V KANCELÁŘI VYHROŽOVALY NIC VÍC…JAK BUDU MAKAT…NA 200%…ŽE MĚ PŘENDAJ DO JINÝ PRÁCE JAKO MÍSTA, ŽE MÁM NEMOCNÝ DĚTI,,,JAK TAM BUDU JEZDIT…BYLO TO HODINU POTU…A PAK JSEM TO VZDALA PO SLOVECH PARAGRAF NEBO DOHODA…JINÉ TO JE KDYŽ TO ČLOVĚK NEZAŽIJE, ALE KDYŽ SEDITE S TŘEMI V KACELÁŘI A ONI MLUVÍ DOHROMADY A URÁŽEJ…TEN TLAK SE NEDÁ…JEDINÝ CO JSEM VĚDĚLA A ŘEKLA, ŽE SI TO NEZASLOUŽIM…ŽE JSEM NIC NEPROVEDLA…AT MĚ ZKONTROLUJÍ, KDE CHTĚJÍ…DOMA…UČTY MOBIL…NIC…PROSTĚ NECHTĚLI VOLAT POLICII NIC…TED UŽ VÍM, ŽE I TAKHLE TO FUNGUJE A JETO LEKCE DO ŽIVOTA :,(

Strasne Ti drzim palce pretoze presne viem cim si prechadzas. Moja blizka osoba sa tiez takto sudila som zamestnavatelom, nakoniec to vyhral zamestnavatel, nie preto zeby bola pravda na jeho strane, ale zial… :nevim: je to kopec neprespanych noci, clovek na to neustale mysli a vysledok neurcity… hlavne ked sa taketo sudy tahaju roky a potom uz sa to vsetko da vseliak osalit, navyraba sa kopec falosnych dokladov :pocitac: posielam :hug: a uplne Ta chapem ze sa s tym nedokazes len tak zmierit… fandim kazdemu kto sa da do takehoto boja pusti :kytka: :kytka: :kytka: u nas sa aspon osvedcili tie stare dobre bozie mlyny, melu sice pomaly, ale vyzera to tak ze dost isto :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
18.10.13 20:36

KŘIVÉ OBVINĚNÍ

MOC DĚKUJI ZA PODPORU…ŘÍKÁ SE ŽE BOŽÍ MLÝNY MELOU POMALU, ALE JISTĚ A JE TO PRAVDA,,,SAMOZŘEJMĚ ŽE SE TAM KRADLO A TO SE PROKÁZALO AŽ KDYŽ TAM MĚLI DVAKRÁT ZMĚNĚNÉ ZAMĚSTNACE…POŘÁD SE JIM PRÝ NĚCO ZTRÁCELO…A NAKONEC ZJISTILY, ŽE KRADLA TA CO NÁS OBVINILA…A JÁ SI ŘIKALA, ZDA ALESPON TA FIRMA PROZŘE, ALE KDEPAK…COPAK UZNAJÍ CHYBU…NEE…ZASE SI ŘÍKÁM LEKCE TO JE…ALE JSOU LIDI KTEŘÍJSOU NEMOCNÍ, ŽIJOU STRAŠNĚ A TUDÍŽ SI ČLOVĚK MŮŽE TAKHLE POSTĚŽOVAT…VYPSAT..ALE MUSÍ SI ŘÍCT…ŽIJE SE S HORŠÍMA VĚCMA…ZŮSTAT UVNITŘ ČISTEJ…JAKO BYL A VĚŘIT I V DOBRÝ LIDI… :) DĚKUJI :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
18.10.13 22:29
@GIS28 píše:
NEPŘISTOUPILY…NORMÁLNĚ JI DĚLALY V NOCI A RÁNO ŘEKLY, ŽE INVENTURU PROVEDLY S JINÝMI ZAMĚSTNANCI FIRMY PLUS S DVĚMA CO S NÁMI BYLI NA PROTISMĚNE…MYSLELA JSEM ŽE MĚKLEPNE…ANI JSEM JI NEVIDĚLA…NIC…PROSTĚ ŽÁDNÁ DISKUZE…PROSTĚ MI JEN V KANCELÁŘI VYHROŽOVALY NIC VÍC…JAK BUDU MAKAT…NA 200%…ŽE MĚ PŘENDAJ DO JINÝ PRÁCE JAKO MÍSTA, ŽE MÁM NEMOCNÝ DĚTI,,,JAK TAM BUDU JEZDIT…BYLO TO HODINU POTU…A PAK JSEM TO VZDALA PO SLOVECH PARAGRAF NEBO DOHODA…JINÉ TO JE KDYŽ TO ČLOVĚK NEZAŽIJE, ALE KDYŽ SEDITE S TŘEMI V KACELÁŘI A ONI MLUVÍ DOHROMADY A URÁŽEJ…TEN TLAK SE NEDÁ…JEDINÝ CO JSEM VĚDĚLA A ŘEKLA, ŽE SI TO NEZASLOUŽIM…ŽE JSEM NIC NEPROVEDLA…AT MĚ ZKONTROLUJÍ, KDE CHTĚJÍ…DOMA…UČTY MOBIL…NIC…PROSTĚ NECHTĚLI VOLAT POLICII NIC…TED UŽ VÍM, ŽE I TAKHLE TO FUNGUJE A JETO LEKCE DO ŽIVOTA :,(

to je hrozný :poblion: jinak chápu, taky bych se sesypala, musel to v té kanceláři být hrozný tlak :roll: moc bych ti přála aby jsi to vyhrála :hug:
A prosím tě vypni si Caps lock, hrozně špatně se to čte ;)

• Citovat
  • Upravit
24
19.10.13 10:04

křivé obvinění

Už jsem ho vypla…děkuju za podporu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.23 07:48

Dobrý den, prosila by jsem o pomoc s problémem, se kterým se potýkám. Včera 1.3.2023 k nám na prodejnu dorazil zaměstnavatel s manažerkou. Napřed si do kanceláře zavolali kolektiv i paní vedoucí a až poté mou osobu. Bylo mi oznámené, že se kolektiv jednohlasně shodl, že kradu, dávám zboží na dluh, způsobují manka a dokonce jsem vypnula i bezpečnostní kamery. Pro objasnění; Vedoucí byla má dlouholetá kamarádka. Jsem člověk, který platí nájem a jsem v insolvenci. Cokoliv jsem si vzala, jsem i uhradila. Pokud jsem v ten den neměla peníze, paní vedoucí říkala, že si to mám napsat a zaplatit, až je budu mít. Jenomže včera všechno popřela. Nejhorší na tom je, že ona sama si brala za nepřítomností jiných kolegů věcí a po včerejším zodpovězením tvrdila, že to není pravda a dokážou jí to i ostatní zaměstnanci. Dneska 2.3.2023 jsem doma. Říkali, že mám dovolenou a mám čekat. Ke všemu mám zaplatit sama celé manko, jinak holky i paní vedoucí na mě podají trestní oznámení na kterém se shodli s vedením, které tam včera bylo. Opravdu už nevím, jak mám dokázat svou nevinnu. Bojím se vylézt ven, protože bydlím na vesnici a tady se všechno šíří opravdu rychle. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
2.3.23 09:23

Mají proti vám nějaké konkrétní, nezpochybnitelné důkazy? A co se stalo mezi vámi a tou kamarádkou vedoucí, proč najednou tak otočila? Vedení jí šlape na krk kvůli manku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.23 09:48

@lucad77 Včera mi bylo řečeno, že mě holky viděli a vídají pořád jak beru věci a neplatím. Ano, beru si věci z prodejny ke konci směny, ale ty řádně zaplatím. A to je jedna na nemocenské. A když jsem se obhájila, že je tam kolegyně, která bere pečivo bez placení se slovy: Však to jde na sušení, připadalo mi, že neposlouchají co říkám. Ke všemu údajně mají důkaz ze střediska ohledně kamer, že byli vypnutý v době nepřítomností p. vedoucí, ale o tom opravdu nic nevím. Ve zprávách na facebooku mám konverzaci s p. vedoucí, kde jí 20. února píší, že nám pravděpodobně už od 9. února nejdou kamerové záznamy. Ohradila se, že to mám vypnout/zapnout, že pán, který nám instaloval kameru na kase říkal, že to údajně tak bude dělat. Nevím co se s p. vedoucí stalo. Vycházeli jsme spolu už od začátku, co u nás nastoupila prvně na pozici pouhé prodavačky. Jenomže poslední dobou nám vychází každá inventura v nemalé částce. Minulý týden byla v pohodě. Ještě jsme se po poslední inventuře koukali, že je chyba v podniku. Při inventuře bylo v systému to, co v té bývalé. Tak jsme řekli, že se obrátíme na podnik a budeme to řešit společně, abychom neplatily znovu věci, co jsme zaplatily. Ale včera se ukázala opravdu chladnokrevně a popírala všechno co jsem říkala s obhájením, že jí to holky dokážou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
2.3.23 18:16
@Silwulleee píše:
@lucad77 Včera mi bylo řečeno, že mě holky viděli a vídají pořád jak beru věci a neplatím. Ano, beru si věci z prodejny ke konci směny, ale ty řádně zaplatím. A to je jedna na nemocenské. A když jsem se obhájila, že je tam kolegyně, která bere pečivo bez placení se slovy: Však to jde na sušení, připadalo mi, že neposlouchají co říkám. Ke všemu údajně mají důkaz ze střediska ohledně kamer, že byli vypnutý v době nepřítomností p. vedoucí, ale o tom opravdu nic nevím. Ve zprávách na facebooku mám konverzaci s p. vedoucí, kde jí 20. února píší, že nám pravděpodobně už od 9. února nejdou kamerové záznamy. Ohradila se, že to mám vypnout/zapnout, že pán, který nám instaloval kameru na kase říkal, že to údajně tak bude dělat. Nevím co se s p. vedoucí stalo. Vycházeli jsme spolu už od začátku, co u nás nastoupila prvně na pozici pouhé prodavačky. Jenomže poslední dobou nám vychází každá inventura v nemalé částce. Minulý týden byla v pohodě. Ještě jsme se po poslední inventuře koukali, že je chyba v podniku. Při inventuře bylo v systému to, co v té bývalé. Tak jsme řekli, že se obrátíme na podnik a budeme to řešit společně, abychom neplatily znovu věci, co jsme zaplatily. Ale včera se ukázala opravdu chladnokrevně a popírala všechno co jsem říkala s obhájením, že jí to holky dokážou.

No tonoucí se stébla chytá, i kdyby měl jiného utopit. :nevim: Sama jste ale psala, že jste něco občas platila, až když jste měla, ne hned, že se to někam (kam?) psalo. To se pak těžko dokazuje, že jste to měly takto domluvené. Asi bych se obrátila na nějakou právní poradnu, jsou i bezplatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.26 15:52

Dobry den,
Mam trochu podobny problem ted.
Pracuji v nejmenované trafice a byla jsem v prosinci jeden den na vypomoci na jiné prodejně.(1) Na té prodejně se za celý měsíc vystřídalo 17 zaměstnanců z různých prodejen.
Kazdy den se počítá kontrolní inventura různých typu zboží. Příklad: pondělí cigarety
Utery elektronky, středa tabáky atd.. na mé domovské prodejně (2)se už 4 měsícem ztrácí zboží také. Do toho jsme každý z naší prodejny byly minulý týden vykrývat další prodejnu(3), kde se ukázalo ze také chybí nějaké zboží. (Co je hodně důležité je fakt že se ztrácí pořád jedny a ty samé druhy zboží )
Bylo mi řečeno že na prodejně(1)kde jsem byla v prosinci jeden den se dělala dva dny předtím inventura cigaret od té doby jsem tam byla jen já a nějaká paní z jine prodejny a ze se pak hned kontrolovali zase cigarety a chybělo tam několik kartonů.
U nás na prodejně jsem přes dva roky, ostatní kolegyně jsou tam rok, druhá přišla v srpnu cca a třetí tuším až v říjnu.
Semnou tam je od začátku kolegyně co tam je z nás nejdéle asi přes 6 let. Nyní se řeší ztracené zboží jak na prodejně (1)kde jsem byla jeden den v prosinci, tak na prodejně(2) kde jsme 14 dni byly každá několik směn a samozrejmne chybějící zboží u nás na domovské prodejně.
Dozvěděla jsem se ze všichni jsou přesvědčeni ze to kradu já. Uprimne absolutně nevim jak mam dokázat ze jsem na prodejnách rozhodně žádné zboží nikdy neukradla. V životě jsem nikde nic neukradla, naopak se snažím dohlížet na pořádek na prodejně a aby bylo vše naprosto v pořádku.
Na prodejně (1) co jsem byla jeden den jsem před dvěmi lety začínala a byla jsem tam něco kolem 3 měsíců. Nikdy se tam za mě nic neztratilo.
U nás na domovské prodejně se zboží začalo ztrácet ve chvíli kdy nastoupila nova vedoucí co má pod sebou další dvě prodejny a jednou z nich je právě ta kde jsme byly těch 14 dni všichni.
Jak dokázat nevinu? Ja osobně at přemýšlím jak přemýšlím tak mi to nesedí ani na jednu z nás všech. Samozřejmě nemůžete nikomu věřit ale přijde mi to celé nějaké divné. Bohuzel na té první prodejně(1) jsem byla jen já od nás.
V půlce ledna byla provedena velká inventura na první prodejně a zjistilo se manko 20 tis.
Pres dva měsíce se tam totuz střídají každý den jiný zaměstnanci a firma nám oznámila že těch 20 tis si rozpočítáme mezi sebe kdo tam za tu dobu všechno byl.
Absolutně nevim jak se z tohoto pekla vymanít. Me svědomí je čisté, navrhla jsem našim holkám že zaplatím detektor lži a že půjdeme všichni společně. Jediný kdo se k tomu nevyjádřil byla naše nová vedoucí.
Od té doby se to neřešilo. Nikdo mi přímo do očí neřekl ze jsem podezřelá, dozvěděla jsem se ze moje vedoucí právě řeší tu první prodejnu s ostatními zaměstnanci a že ta druhá paní co tam byla semnou tak ze za tu dá ruku do ohne jelikož se znají už dlouho z jine prodejny.
Me to nikdo neřekl ale všichni okolo už me samozřejmě označily za zloděje. A ja uz to dlouho nevydržím dělat ze se nic neděje.
Jak tuto situaci řešit? S vedením uz jsem mluvila, sama jsem si je zavolala abych je informovala o tom ze se u nás ztrácí zboží. Bohužel to jsem ještě nevěděla ze podezřelá jsem já. Vim ze nemají žádný důkaz. Kamery nemáme a i kdyby tak ja vim ze jsem nikdy nic takového nikde neudělala. Ale byt tam s tim pocitem kdy se na vás koukají zkrz prsty je devastující.
Podotýkám že máme všichni podepsanou hmotnou odpovědnost takže si vše platíme sami dohromady.

• Citovat
  • Upravit
34389
2.2.26 16:10
@Anonymní píše: Více

Nevydržela bych dělat že se nic neděje. Dala bych výpovědˇ. To je mazec fakt.
Kamery nemáte, ale máš neustále platit manko? A ještě tolik? Každý den je tam jiný zaměstnanec, a tohle se děje? Proč tam tedy není nějaká kamera? Pak se nemůžeš vůbec bránit, a oni ti nemůžou ani nic dokázat. Ale když máš podepsanou tu hmotku, tak je to na pytel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.26 16:53

@arinecka no jo, jenže já mám tu práci ráda, po dvou letech už sem se spoustu věcí naučila a hlavně, ja nechci odejít kvůli tomu, že jsem se ničeho nedopustila.
Jen nevim, jak mám dokázat to, že já mám svědomí čisté.
Holky jsem tam měla čas už nějakým způsobem taky poznat a mě ani upřímně vůbec nesedí to, že by jedna z nich něco takového dělala. Absolutně to nemá logiku 🤯

• Citovat
  • Upravit
34389
2.2.26 17:05
@Anonymní píše: Více

Chápu, je to těžký. Když se ale na těch pobočkách tolik krade, proč tam nejsou kamery?
Ztrácí se pořád to stejné, to přece není jen tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
2.2.26 17:06

Nechápu, proč tam zůstáváš. Jako sorry, ale prodavačku můžeš dělat kdekoli.
Proti nepravdě se brání hodně špatně. :( Pokud by jste vyloženě nechytili někoho za ruku, nebo nenalíčili nějakou kameru, tak to nemáš jak dokázat.
Nicméně v takové práci bych nezůstala ani omylem. Podala bych výpověď okamžitě. A jelikož jsem dost horká hlava, tak bych se tam možná už ani neukázala, ať se třeba po.se.rou … Dost by mě to urazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
2.2.26 17:19
@Šmoulice píše: Více

Asi tak, ještě by neuškodilo tam udělat pěkný čoro moro, co to jako má být? Koukaj na ní jako na zlodějku, všichni musej zaplatit manko, a zloděj se směje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
2.2.26 17:23

Žádné dokazování není na tvé straně. Nejde dokázat, že jsi něco NEukradla. Řekla bych nové vedoucí, ať mě udá na policii. Břemeno dokazování bude na ní. A pokud to udělat nechce, řekla bych jí, že pokud nepřestane šířit podezření týkající se mé osoby, zvažuji udat ji za šíření pomluvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat