Kroměříž

• Fotoalbum (87)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4345
9.4.14 09:23

Ahojík holky tak co je u Vás nového?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
9.4.14 11:04

Ahoj, zdravím kroměřížské maminy a prosím o radu. Před časem jsem se tu ptala na návrhy kde udělat svatbu - tak to zkusím zase znovu, třeba tady přibyly nové přispěvatelky/nápady/místa :-) zatím zvažuju 2 varianty: 1) jen rodina cca 15-20 lidí, z toho 4 děti na ZŠ, já sama mám teď 10měs. mimčo. 2) i známí, tzn. cca do 30 lidí, z toho možná další 2 mimča. Hledám restauraci + ubytko na jednom místě, ideálně přizpůsobené dětem (malým i velkým), nekuřáci, nejlíp v KM, ale může být i na okraji pokud bude nějaký „výběh“ :-)) O Střelnici vím (není ubytko), Hvězdu nechci (majitelka ukrajinka), Octárna je drahá, Jízdárna (prý špatně vaří a je to u cesty), Malý val vůbec neznám (je to tam dobré?), příp. na náměstí máte zkušenosti se Zlatým kohoutem nebo La Fresca (asi taky dražší?), Černý orel vypadá hezky, ale z toho odéru se mi bohužel dělá špatně.. najde se ještě něco? Hosté jsou vesměs mimokroměřížáci, takže bych jim dala příp. možnost se projít po zahradách atd., náměstí.. předem díky jestli vás něco napadne!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
9.4.14 13:07

Kittysho, my měly svatbu na Tesáku, obřad v kroměříži. My měly teda taky hodně mimokroměřížských hostů. Měly jsme to i s ubytováním, v přírodě, pár dětí taky, takže lítaly po lese, pak si oblíkly tepláky a bylo. Byla tam zahrádka venku. nevím jak t otam vypadá ale ted. Z kroměřížských hospod mě moc nenapadá, záleží, kdy to máte, v jakém obdobím ročním. Už si nepamatuju. za mě bych možnávolila bunč, je to tam pro dě ti, jídlo prý super. Ubytování taky, cenově nevím. možná se chce zeptat, třebas pro svatby maj jiný ceník. Hvězdu bych nedoporučovala vůbec. Hodně dělají svatby i na lindovce, myslím že to je v tom internátu, nevím přesně. ale hodně lidí to tam má. můžeš si donést i vlastní jídlo a pití myslím. Ubytování nevím, ale pokud to máte o prázdninách, třebas by nabídly internátní ubytko, což vychází asi levně.
NO a za mě, pokud bych se měla vdávat podruhé, což jako možnábudu, jsem rozvedená, tak bych se vdala jen my čtyři (svědci) možná bych vzala i děti a nějakýho známýho co nás nafotí u obřadu a pak bych udělala doma, na chatě, na zahradě doma,(kdo nemá, tak u babičky, tety, strejdy) oslavu. žádný hogo fogo, ale koláče si necháte napéct, něco ugrilujete, opečete, necháte si upéct dorty, koupíte víno, bečku a hotovo. Nikdo nemusí být v uplých kravatách, každý se obleče podle sebe a je to. Ubytko bych zaplatila kdekoliv pak už, třebas i někde v hotelu, však tam jíst nebudou. Všude jinde zbytčně přeplatíte kdeco. Já ale nejsem na takový ty serepetičky kolem toho. Raději si pak zajedu na lepší svatební cestu nebo tak. co z toho, že za jednoho zaplatíte skoro 500kč. plus to ubytko. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
9.4.14 13:49

@Farllin Díky za tipy, Tesák neznám, jinak asi nic moc nového nepřibylo. Já jsem vlastně taky mimokroměřížák, jezdíme tu s malou za babi, ale do bytu, zahradu tu nikdo nemá. Ráda bych to pojala i pro ostatní jako takový výlet o víkendu:-) zvažovala jsem i mimo KM, ale právě protože to tu lidi neznají nebo tu dlouho nebyli, tak si můžou projít město atd., dát jim možnost v těch různých pauzách se tu kolem podívat. Taky je možnost, že by se prošli když půjdeme fotit nebo tak a pak bychom prostě hromadně odjeli, ale přijde mi to škoda, když je KM v Unescu:-) můj původní plán byl nějaký ohraničený prostor, kde můžu vypustit psy i děti:-), v přírodě, pohodička.. časově bych ráda podzim, termín zatím nemám vyloženě vybraný, jak budou termíny a volno srpen-říjen, což je nejvíc obsazované. Kdyby to byla jen rodina, tak možná i něco na náměstí, když už tak už:-)) ale samozřejmě nejsem ročild že:-) znovu jsem zvažovala i Octárnu, všechno na místě i když dražší, ale možná vzhledem k cenám na náměstí to vyjde podobně. Prostě nevím, proto jsem zkoušela zajít i sem:-) protože KM úplně pořádně neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
9.4.14 13:53

@kittysha My měli svatbu v Buchlovicích na zámku, bylo to levné a krásné. Bylo nás 23 a oslavu jsme měli v Žlechově o 2km dál i s přespáním, ale i přímo naproti zámku je hotel. Je to klidné městečko a i pro děti ideál :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4345
9.4.14 16:28

Ahojík tak já měla svatbu ve Kvasicich v kostele a oslavu v trávníku u KM ale můj bratr měl obřad na malém vale v kapli a obřad ve Kvasich na Areále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
9.4.14 17:10

@Misel02 jako Trávník v Kroměříži? a kde tam? a na Malý val je jen penzion a není tam kaple, ne?
@LenaNell Buchlovice už jsou bohužel dost daleko:-(

A třeba v okolí KM nějaký statek, farma nebo chalupa? Že bychom měli obřad na radnici a pak někam odjeli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4345
9.4.14 17:21

Trávník je asi 2km od Kroměříže a jinak na malém valu je lužkové oddělení ale da se domluvit že projdete okolo budovy je tam kaple moc pekna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.4.14 17:49

Ahoj holky, mám dotázek, máte nějakou oblíbenou kožní doktorku pro děti. MALEJ MÁ NA OBOU NOŽIČKÁCH MOLUSKY. ŽÁDNÁ MASTIČKA NÁM NEZABÍRA TAK NÁS KUKLOVÁ POSLALA NA KOŽNÍ. MOC DÍK ZA ODPOVĚĎ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.4.14 17:57

SESTRA MĚLA KRÁSNOU SVADBU NA KAMÍNKÁCH, JE TAM I UBYTOVANÍ A DĚTSKÉ HŘIŠTĚ. jINAK BY JSME TO ASI NEZVLÁDLI S NAŠEMA DVOJČATAMA A JEJÍ HOLČIČKOU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4345
9.4.14 18:09

Tak kdopak tu je ve 3měsíci a více a sešel by se na plkanec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4345
9.4.14 18:23

Jinak v kolikátem mesíci jste si kupovali tehotenskou podprsenku a jiné veci a co jste si kupovali a jak jste spokojeni s sprodejnou elzou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
9.4.14 18:48

@Misel02 pěkné věci, ale zdá se mi moooc předražené :( Podprdu sjem si koupila mesic před porodem a nepoužila jsem ji (nekojila jsem)koupila jsem si tam odlehčené těhot. rile 1400,– a za 3 měsíce jsem je měla prošoupané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
9.4.14 18:53

Jo, na těch kamínkách to může být taky super, tam je příroda, pohoda. Ještě ten dvůr v bezměrově, ale nevím jak to tam vypadá. tam je taky cosi. Já to znám jen podle reklamy u cesty. Nebo na hvězdě - myslím ten kopec, tam se nic nedělá? Možná bych zkusila se ze ptat i na radnici, co by doporučily takovýho oploceného. Třebas budou vědět. Co já vím.
Misel, těhu podprsenku jsem si koupila, jak mi začalo téct colostrum. Drív ani né. Nevěděla jsem velikost. Obchod Elza nevím ani kde je popravdě. :oops:. A to jsem kroměřížák, že :mrgreen: :mrgreen:. Jinak věci pro dítko jsem kupovala někdy po 7 měsící, ale ono nebylo co moc kupovat. Sice jsme ic neměly, ale ono to dítko toho moc nepotřebuje. Vaničku jsme ani pro druhé nepotřebovaly, přebalovací pult zbytečnost pro mě. P řebalovala jsem na posteli a pak na zemi. stejně se mitam holky pořád mrskaly a já se bála, aby nespadly. Za mě je teda hrozně v tomto reklama silná. Všechno vychválí, co dítko musí mít a ve finále dítko do 3 měsíců jen spí a chce jen jíst, plínku, nějaký krém na zadek a pár hadříků. No kočárek samože. TEn jsmse ale skoro taky nepotřebovaly. Já hodně šátkovala, manducu bych doporučila určitě no, vajíčko do auta. Kočárek bych si koupila nějakej z bazárku, kdybych měla vybírat znovu. Na tu chvílu co s tím. navíc většina věcí je podle mě snad neprodejná. všichni všechno maj a nové je kolikrát taky za hubičku. a navíc, všichni to chtějí nové pro dítko. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
9.4.14 19:53

@Farllin Bezměrovský dvůr je hezký, ale jsou blbé recenze a když jsme tam před 2 lety byli, i to jednání bylo takové podivné. Hvězdu znám jen hotel na kraji KM, to je ještě kopec? Na radnici neví, ptala jsem se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová