Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Janka4321 píše:
@Jedna babička děkuji za radu! Mrknu se tamale přeci hematom by sel vidět na utz, ne?
Mě tedapaní, která se opravdu intenzivně a dlouhodobě zabývá homeopatií na tohle homeopatika nedoporučila. A to z toho důvodu, že nikdo předem neřekne, jak tělo zareaguje. Dost často je reakce těla na homeopatika taková, že daný problém přechodně zhorší a až pak jej začnou řešit…což je v tomto případě krvácení nežádoucí. Nemusí ti krvácet hematom, ale třeba nějaké cévky kolem zahnízděného vajíčka, že máš třeba slabší stěnu v tom místě. Jako následek předchozího zánětu apod. Nejsem odborník, info předávám, jak jsem nakoupila a pochopila, když jsem stejný problém řešila…
@anupati na intimce je růžová. Ale když si tam nic nestrkam, vlastně nic neteče. A zjistila jsem to jen při tom zavedení utrogestanu, jinak jen spinim s maličkými cucky…
@anupati právě mi včera řekli, že je všechno v pořádku… tak lezim a snad bude vše Ok.
@Janka4321 může a nemusí, podle toho jak je velký a jakých rozlišovacích schopností má tvá doktorka UTZ, klidně může být schovaný za piškotkem, hlavně mysli pozitivně, to je nyní nejdůležitejší
@anupati Našim holkám a dalším lidem okolo, co jsem dostala zpětnou vazbu, pomohla arnika vždy, nikdy nás nezklamala. A to nejenom v době těhotenství. Je to věc názoru.
@Janka4321 V tomhle týdnu uvidíš…z placenty to ještě není, takže fakt to může být cokoli. Vím, že byly holky, které takhle krvácely z čípku, že byl poškozený a s dělohou to nemělo nic společného. Když něco zavádíš, tak je jasné, že podráždíš a můžeš lehce zašpinit nebo se dostane něco ven…Taky hodně dělalo, když jsem dýl ležela a pak vstala, tak jak to „vyšplouchlo“ jsem se kolikrát lekla…ale šlo o to, že to byo nahromaděné. Pak zas třeba půl dne skoro nic…No uvidíš, jsou to docela nervy, když se to táhne déle.
@Jedna babička Ano, jak se říká 100 lidí, 100 názorů a každý si musí vybrat, co mu sedí.
@anupati nahromaděné - to je správné slovo. Nic ze mne neteče a když bych tam ráno nesahala s lékem, ani na to nepřijdu. Na intimce a papíře je růžová s rudými tečkami.
@Janka4321 Tak to buď „v klidu“. Já jsem měla opravdu situace (sorry za popis), že jsem šla na vécko, vložka komplet od krve, záchod totál od krve a toaleťák totál od krve. Manžel když to viděl, tak mě okamžitě sbalil do nemocnice. Byl večer, tak kolem 22. Já jsem se samozřejmě opláchla, dala čistou vložku. Dojeli jsme do nemocnice, doktorka mě vyšetřila, ochotná jak sfiň…a vždyť vy vůbec nekrvácíte. Mám jen trochu špinavé prsty od vyšetření (na vložce nic za tu necelou půl hoďku), to jste nemusei jezdit. Tak člověk fakt neví, co je moc, co ne. Pokaždéřekli, že kdybych se rozkrvácela přijet, nebo kdyby se mi něco nezdálo…ale pak jsem kolikrát narazila na doktora, že jsem si připadala jako hysterka…jak jsem psala, časem už jsem byla daleko víc v klidu. A malá měla 4 kila, když se narodila…nakonec jsem rodila ještě po termínu
Moc ti držím pěsti, aby to bylo jen nějaké jednorázové zašpinění a už jsi měla klid.
@anupati bavili jsme se s mužem - je to pořád stejné, výrazně to nebolí… ty cucky jsou tmavě tak to nejspíše bude od zrcátek (říkala i sestřička). Než tam jezdit každý den, kdyz stejně asi moc nejde dělat - včera bylo vše v pořádku a já vypadala jako magor (proti jsem spinila doma).
Taky jsem špinila cca v 6tt, mimi bylo OK i se srdeční akcí, doktor říkal, že buď praskají cévky jak se to tam prokrvuje nebo pokud máš mít termín MS můžeš i slabě menstruovat, já bych to u sebe k té menstruaci přikládala - trvalo to cca stejný počet dní, spíše do růžova, občas malinko krve. Zavádím Utrogestan, tento týden jdu opět na kontrolu tak snad se prcek drží. Víc v tomto týdnu stejně neudělají. Tak hlavu vzhůru, bude zase dobře…
@Shel dneska mne pustili z nemocnice - mam zvýšený utrogestan
neřekli mi proč, ale na utz je jednak srdíčko a jednak hematon… takže ležím
![]()
Zdravim maminky jsem v 6+2 Dnes s partnerem jsme meli pohlavni styk…asi po 10 minutach sexu jsem zacala trochu špinit…zadne velke krvaceni…Byla jsem u lekare nic mi poradne nerekl…jen mi rek ze kdyby to bylo vic tak ad prijedu…Porad mam takovej divnej pocit…Je to normalni???
@Marketticka346 Nemusí to nic být, špinila jsem asi do 9. nebo do 10. tt, a to i bez sexu
Se stykem bych se na nějakou dobu rozloučila. Mohla ti prasknout nějaká žilka, nebo tak něco… Když se ti něco nebude zdát, určitě se nechej překontrolovat. Doktor ti může předepsat nějaké léky na udržení. Přírodní varianta na pomoc proti špinení je kombinace pohanky (obsahuje rutin) a citronové šťávy (vitamin C). Pohanku si uvař, citron vymačkej ![]()