Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Romi - já vím oni opravdu ten druhý až 4 měsíc toho moc neřeší - prostě ti řeknou začátek těhu a bud to vyjde nebo ne. …a ta těhulka aby se zbláznila. Zkus odpočívat, kdyby to šlo tak i polehávat a snaž se být v klidu, vystresování ti rozhodně nepomůže i když máš pocit že se zblázníš ale nic ted s tím udělat nemůžeš.
Děkuju za odpověd,máš pravdu,v unoru jsem potratila a ted už bych to nedala,mužu si za to sama,nemusela jsem včera nic dělat a třeba by to bylo dobrý,snad mi řekne zitra doktor dobrý zpravy.Snažim se byt v klidu a do zitra nak přežit ale mam doma ještě skoro 3letého neposedu tak je to nerealný to přesně dodržet
Romi, já si tohle prožívala loni…loni v tuhle dobu mě akorát pustili z nemocnice po 10 dnech krvácení. pak sjem ještě 1 měsíc musela pořád ležet - doma 3letá breberka co neposedí - no vlasntě celý těhu bylo na prd , ale přežili jsme to oba -já i miminko , tak držím palce
Tak zitra rano revize,plod se nevyvíjel a nebyla tam srdeční akce,hematom,na třetí pokus nemam nervy
Romi to je mi moc líto…ale nevzdávej to, mimi nebylo v pořádku, kolikrát čtu o tom že někdo měl xx potratů a pak opravdu zdravé miminečko. A zase se říká že pokud je mimi poškozené nebo prostě něco není v pořádku tak to prostě takhle dopadne že se přestane vyvíjet. Hodně síly přeji abys to zvládla !!!
Děkuju!Asi budou nutne nějake testy,přece nemužu pokaždé potratit,když poprve jsem měla vše bez problemu až na to že sin měl vrozenou vadu srdce,ale už je po operaci a je vše v pořadku.Asi by to potom chtělo jet k moři s čistou hlavou,třeba se to povede a už to konečně vyjde
Ahojky všem
,
chtěla bych poradit, slyšet názory a zkušenosti asi jako všechny, co jsem píšete. Nebudu se zřejmě ptát na žádnou novinku, ale reakce by mne i tak potěšily. Menstruaci mám vždy skoro na den přesně… Nyní se mi o 14 dní zpozdila, a tak jsem si udělala těhotenský test - byl pozitivní ( dvě silné jasné čárky ). Dva dny po testu jsem dostala menstruaci ( klasické krvácení jako mám vždy ). Na testu jsou i po 5 dnech čárky stejné. Chystám se po menstruaci test zopakovat… Byla jsem šťastná a teď jsem zmatená ![]()
Předem děkuji za jakékoliv ohlasy
To je těžko říct. Vypadá to možná na potrat, pokud bylo krvácení silné. Těhotenské hormony mizí pomalu, takže test může být pozitivní. Každopádně, potrat to být nemusel, někdy ženy krvácí i hodně a přesto těhotenství pokračuje. Rozřeší to jedině lékařská prohlídka, a to ještě ne hned, bude se muset udělat ultrazvuk a případně opakované krevní testy.
Děkuji za názor. K doktorce určitě vyrazím, ať mám jistotu, ale zřejmě to teď, když krvácím nemá smysl. Takže čekání je samozřejmě dlpuhé ![]()
Určitě bych k doktorce šla a řekla jí přesně to co jsi psala nám…až po UZ budeš vědět víc, eventuelně po krevním testu. Často se potratí hned a vlastně často si ženy myslí že měli opožděný menzes a on to by potrat. Ale nikdy nic není na 100%. Ze mě ve 13 tt lilo krve jak se říká „jak z vola“ a dnes je z toho očekávaného potratu 1,5 roční neposedný klučík ![]()
to tehdy ani nebylo o krvácení jako při menzes, to bylo jak když pustíš kohoutek s vodou. V nemocnici do mě narvaly spoustu prášků a čekalo se, ale moc nadějí mi nedávali.
a ber to tak, že dneškem nic nekončí - bud těhu budeš a nebo nebudeš - když nebudeš tak snažení pokračuje, hlavně se snaž pozitivně myslet. Pozitivní myšlení dovede skoro zázraky!!!
I tobě děkuji Renatko
,
tím, že to je poprvé, tak jsem neznalá
, ale určitě snaha bude nadále, ať to dopadne tak, či onak
Uvidím, co se tedy dozvím.. Juuu, tak to „dodatečně“ blahopřeju, že jste to takhle zvládli ![]()
Tak dnes už vím, že to byl samovolný potrat.
Při pomyšlení na to, je mi smutno, ale asi to tak mělo být. Zkusíme to znova a uvidíme ![]()
Ahoj včera jsem byla u doktorky a bylo vše v pořádku srdíčko tlouklo, fakt vše v pohodě, dnes ráno jsem začala špinit hnědě… jsem 8tt máte někdo podobné zkušennosti
Ahoj mamči,první těhu v pořadku,ted jsem v 10tt včera jsem myla okna atd večer jsem začala špinit a dnes rano take,muj doktor tu bude až zitra a v nemocnici mě nevzali..nevim co si mam myslet asi se do zitřku zblaznim..